Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Kāzu plānošana - iesakiet!

 
Reitings 25
Reģ: 08.10.2016
Ilgi esmu lolojusi sapni par savu kāzu aģentūru, un pamazām virzos uz to :)
Vēršos pie jums pēc ieteikumiem. Būšu ļoti pateicīga par atbildēm!
1.Kādus tieši pakalpojumus jūs sagaidāt no kāzu plānotāja? Kurus jūs pašas izmantotu?
2. Kas jūs motivētu izvēlēties to vai citu aģentūru? Vai izvēlētos tikai 10+ gadu pieredzējušus profesionāļus vai drīzāk dotu iespēju kādam jaunam entuziastam par mazākām naudiņām?
3. Kas būtu tādi kā mazie mārketinga bonusi, kas jūs uzrunātu? Piemēram, bezmaksas konsultācija vai savs personiskais kāzu aģents, kas ir sasniedzmas jebkurā laikā.
4. Varbūt ir vēl kādi padomi, ko jūs varat sniegt?
Gaidīšu viedokļus gan no uzņēmējām, gan tām, kuras pašas gājušas cauri kāzām, gan visiem citiem.
Paldies jau iepriekš!
15.12.2016 15:52 |
 
Reitings 25
Reģ: 08.10.2016
:)
15.12.2016 15:57 |
 
Reitings 901
Reģ: 17.03.2016
Savu kāzu plānošanu visticamāk veiktu pati, ja būtu daudz laika. Ja nē, tad drīzāk uzticētu to kādam jaunajam kāzu plānotajam, kas par kāzām ir tikpat satraucies un priecīgs kā es pati. Man liekas, ka galvenais ir izrādīt klientam, ka tev tiešām rūp un pārliecināt, ka ja nu kas - droši var zvanīt jebkurā laikā, klients tiks informēts par visiem jaunumiem un, ja ir kādas izmaiņas. Tā, lai jūt - jā, šim cilvēkam rūp kas notiks. Jo nu, pat, ja tev tās ir n-tās kāzas, kas ir plānotas - jaunajam pārim tās var būt pirmās un daudz jautājumu vai jau otrās vai trešās, bet ne mazāk nozīmīgas. Galvenais jau attieksmē.
Veiksmi kāzu aģentūras veidošanā! Agrāk arī gribēju ar ko tādu nodarboties, jo likās, ka darbs kā radīts man - patīk plānot lietas.
15.12.2016 16:01 |
 
Reitings 25
Reģ: 08.10.2016
callmetwisted, paldies!
16.12.2016 11:26 |
 
10 gadi
Reitings 718
Reģ: 01.12.2009
Es vēlos, lai kāzu plānotājs ir kā drošs plecs uz kuru paļauties, kas spēj relizēt manad vēlmes, kam varu zvanīt jebkurā laikā (protams saprāta robežās), kas ir atsaucīgs un patiesi ieinteresēts. No pakalpojumiem: dekorēšana, izklaides, kāzu vadīšana, ja aģentūrai ir kontakti tad izmantotu auto pakalpojumus, ēdināsana u.c
16.12.2016 11:46 |
 
Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Prieks par tavu apņēmību, ceru, ka iecerētais izdosies :)
Ja nu kādreiz notiks tas debesu brīnums un kāds tiešām mani ņems par sievu, kāzu plānotāju droši vien gribētos kādu, kas ir drošs plecs. Un svarīgi, manuprāt, izrādīt interesi - nevis būt ar sajūtu, ka plānotājam tas ir "viens no" pasākumiem. Jo man tā diena būtu ļoti svarīga tomēr.
Lai izvairītos no neieinteresētības, būšanai "vienai no", noteikti ņemtu kādu "jaunu" un "svaigu" plānotāju. Tomēr pirms tam palasītos atsauksmes internetā. (Kaut kādai pieredzei jau jābūt :) )
Man patīk ideja par personīgo aģentu.
16.12.2016 12:28 |
 
Reitings 285
Reģ: 29.01.2009
Oi, te es varētu izvērsties. Esmu gandrīz saorganizējusi savas kāzas, un daudz kas uz sirds sakrājies. Visi mani ieteikumi ir it kā elementāras lietas, kas man pirms sāku organizēt kāzas likās pilnīgi pašsaprotamas, bet izrādās ka LV kāzu darboņiem tās stipri pieklibo. Mani te droši vien noēdīs bez sāls, bet aiziet!
1. Cena – saprātīga. Kāzu joma LV profesionalizējas. Katrs otrais kaut ko saskatījies Pintrest tagad kāš piķi kāzu jomā, un trakākais ir tas, ka cilvēki tiešām ir gatavi maksāt. 1000 EUR par darāmo darbu saraksta izstrādi – nopietni? 5000 EUR par ziedu arku un dažām kompozīcijām iekštelpās? Ikea štrunti, kas maksā 2-3 EUr gab. tiek izīrēti par 5EUR nedēļas nogalē? Šie ir reāli piedāvājumi, kas tika izteikti man, un es pat nejautāju kāzu jomas zvaigznēm. Ja cena par taviem pakalpojumiem būs saprātīga un pakalpojuma kvalitāte normāla, tici man, tava reputācija izplatīsies un pāri tevi atradīs.
2. Mērķa grupa – latvietis tipiskais, kas gribēs kāzas saorganizēt par iespējami saprātīgu cenu droši vien organizēs pats. Tu droši vien met aci uz cilvēkiem kam ir brīvāki līdzekļi un kas vēlas skaistas kāzas un saprot, ka tas kaut ko maksā. 20 -30 000 un uz augšu budžeta kāzu sektors LV vismaz man liekas jau pārpildīts. Ja tu varētu piedāvāt labus risinājumus cilvēkiem, kas kāzām vēlas tērēt 5000 –15 000, tev varētu būt piekrišana.
3. Esi internacionāla – iepriekšējais punkts noved mūs pie tā, ko saka visi kāzu jomas darboņi: 50% kāzu Latvijā ir internacionālas (ti. latviete + ārzemnieks). Šiem cilvēki pelna vairāk nekā Latvijas vidējais iedzīvotājs un izvēlas LV, jo šeit pakalpojumi tomēr ir lētāki nekā citās valstīs. Turklāt, viņi neatrodas LV pastāvīgi, tā kā viņiem tiešām nepieciešams palīdzība, lai saorganizētu visu. Tajā pašā laikā svešvalodu zināšanas LV kāzu jomā ir traģiskas: tikai pa retam ir sastopami kāzu vietu pārstāvji, vakara vadītāji un fotogrāfi, kas spēj uzturēt elementāru sarunu angļu valodā. Man tiešam nebija ne jausmas, ka latviešiem ir tik švaki ar svešvalodām pirms saku organizēt kāzas. Vienvārdsakot – runā angliski un vēl jo labāk citās svešvalodās. Tur ir nauda.
4. Neignorē līgavaini – kļūda, ko pieļauj lielākā daļa kāzu darboņu. Tā ir tikpat lielā mērā viņa diena kā līgavas. Nepieņem, ka viņu neinteresē lietas, tikai tāpēc, ka viņš ir vīrietis. Jebkurā gadījumā, sasveicinies, paspied roku, neizvairies no acu kontakta un uzdod jautājumus par viņa vēlmēm. Elementāra saziņa ar klientu? Jā, bet lielākā daļa latviešu diemžēl uz to nav spējīgi.
5. Esi mobila un pieejama: šis akmens vairāk dekoratoru dārziņā, bet lai iet. Cilvēki sevi reklamē, bet uz zvaniem, sms, epastiem, ziņām FB neatbild. Sola atsūtīt piedāvājumu vai kādu informāciju, un to izdara tikai pēc vairākkārtējiem atgādinājumiem. Daži atzinās, ka nezina kā darbojas skype, whatsapp. Esi pieejama un atbildi. Ja man katrs sīkums jāizlūdzas no super aizņemtā kāzu darboņa, man tiešām nerodas vēlme ar viņiem sadarboties. Šādi cilvēki vnk zog manu laiku.
6. Izstrādā konkrētu piedāvājumu/uzskates materiālu, kas ir pārskatāms un izskatās profesionāli. Daudzi nespēj piedāvāt konkrētu tāmi vai budžeta uzmetumu, tikai runā un sola, bet neko konkrētu nepiedāvā. Vari mācīties no fotogrāfiem, kam šis pasākums ir ļoti atstrādāts, un piedāvāt dažādas pakas par dažādu cenu, lai cilvēki labāk spētu saprast ko viņiem vajag/nevajag, un ko viņi var atļauties. Līgums ir ļoti svarīgs, daži vēl joprojām strādā bez tiem, kas manuprāt ir pilnīgi garām.
7. Šķiet, ka LV vēl nav tik pieejams wedding day of koordinatora pakalpojumi. Tas varētu būt tavs USP.
Lai veicas, LV noderētu par vienu sakarīgu kāzu pakalpojumu sniedzēju vairāk!:-)
16.12.2016 12:46 |
 
Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Palasi cilvēku atsauksmes par svešām kāzām :) Paskaties šovu, kur profesionāļi rīkoja pasākumus. Gaumes ir tik dažādas. Man būtu bail jebkā iesaistīties organizēšanā, jo pat ja izjautās vēlmes visu līdz sīkumam, tik un tā beigās izrādīsies, ka līgava pārdomāja gatavošanās procesā un balto baložu vietā gribēja karināt atslēdziņa pie tilta vai arī puķu dekors uz galda par lielu/mazu utt. Un vēl - kāzu rīkotājs ir tikai starpnieks-ja darītājs (dekorators, pavārs, viesmīlis, utt) izdara kaut ko ne tā, tad vainīgs tik un tā paliek starpnieks, tātad - Tu.
16.12.2016 12:52 |
 
Reitings 25
Reģ: 08.10.2016
AneteOz un Mincis, paldies! Man tieši tāda vēlme arī ir - būt drošajam plecam šajā patīkamajā, bet brīžam drudžainajā pariodā :)
16.12.2016 13:33 |
 
Reitings 25
Reģ: 08.10.2016
Martha, liels paldies par izsmeļošajām atbildēm un ieteikumiem! Tiešām ļoti noderīgi! Par mērķauditoriju, internacionālajiem pāriem, kāzu koordinatoru ;)
16.12.2016 13:36 |
 
Reitings 25
Reģ: 08.10.2016
Meitenes, varbūt vēl ir kādi ietiekumi? :) Vai pieredzes stāsti ar līdzšinējiem kāzu organizatoriem?
21.12.2016 09:30 |
 
10 gadi
Reitings 2539
Reģ: 29.01.2009
Es savām kāzām plānotāju neņēmu, jo vēlos visu darīt pati. Tas man tieši šķiet pats foršākais - visu izplānot, sameklēt, sarunāt. Negribētu, ka kāds cits to dara manā vietā. Ticu, ka arī kāzu plānotājs izdarītu visu perfekti, bet es gribu pati, citādi justos tā, it kā kāds man būtu atņēmis pašu jaukāko no visa šī procesa.
Bet, ja tomēr ņemtu kāzu plānotāju, tad pirmkārt sagaidītu laipnu un ieinteresētu attieksmi, atbildēšanu uz e-pastiem un telefona zvaniem uzreiz nevis pēc 5 atgādinājumiem. Tas tiešām daudziem klibo, gan viesu namiem, gan fotogrāfiem, gan citiem.
Pieredze arī tomēr ir svarīga. Nevajag obligāti 10+ gadu pieredzi, bet pietiktu, ja redzētu vismaz dažas veiksmīgi noorganizētas kāzas un pozitīvas atsauksmes.
Arī cena būtu svarīga. Man jau liekas, ka kāzu jomā cenas visam ir pārmērīgi augstas.
21.12.2016 11:00 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Pa lielam piekrītu Martha, īpaši par "dienas koordinatora" pakalpojuma nepieciešamību. Man bija, bet man brīžiem šķita, ka viņa īsti nesaprot ko un kā darīt, jo parasti viņa visas kāzas taisa pati no A-Z un visi pakalpojumu sniedzēji jau ir iedresēti. Manā gadījumā viss bija manis riktēts, viņa izrotāja svinību vietu un diriģēja sadzīvisko pusi. Tāpat gan nāca ik pa brītiņam pie manis runāties un kaut ko prasīt, bet tajā mirklī jau mani vispār vairs nekas neinteresēja - es biju tikko apprecējusi savu sapņu vīrieti un staigāju 10cm virs zemes, štrunts par kaut kādām svecēm vai silto šampi :-D Bet kopumā viss bija par 95% perfekti un tas jau ir samērā izcils rādītājs.
21.12.2016 11:09 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits