Suni negribu nekādu, bet, ja ņemtu, tad ņemtu šķirnes, jo pārsvarā pieejamie bezšķirnes suņi ir liela auguma, bet man ir mazs dzīvoklis. Tomēr suni es pati personīgi nekad neizvēlētos ņemt, neesmu suņu cilvēks, ja ņemtu, tad ņemtu draugs, un viņš ņemtu šķirnes.
Savukārt kaķi es paņēmu pieaugušu un bezšķirnes no dzīvnieku aizsardzības biedrības. 3 gadus cīnījos par viņas veselību, diemžēl vakar nācās iemidzināt, jo lēnām lielās mokās mira pati. Tomēr tas mani neattur ņemt vēlreiz dzīvnieku tieši no patversmes/ielas/dzīvnieku aizsardzības biedrības. Es nekad nepirkšu kaķi.
Argumenti vairāki:
- pati darbojos dzīvnieku aizsardzības biedrībā, man tas ir principa un pārliecības jautājums, izglābt kādu, un pēc tās elles, kam gāju cauri ar iepriekšējo kaķi, mani vairs nebiedē nekādas veselības problēmas. Plus, slimo arī šķirnes dzīvnieki, pie kam pamatīgi.
- Man ir svarīgi just to īpašo jūtu ķīmiju ar dzīvnieku, lai teiktu "o jā, mans!" Neesmu jutusi to ne ar vienu no šķirnes kaķiem (pagaidām), nezinu, kā varētu izvēlēties vienu no 5 kaķēniem metienā, jo iepriekšējo reizi es 4 mēnešus meklēju savējo starp kādiem 100 kaķiem. Par spīti visām veselības problēmām, ne sekundi nenožēloju savu izvēli.
- Man nav nekādu īpašu vēlmju uz konkrētu šķirni, nav tā, ka ļoti patīk viena vai otra šķirne. Man patīk kaķis_parastais.
Vēl man ir tā, ka dodu priekšroku pieaugušam kaķim, es neņemtu kaķēnu, jo man nav tik daudz laika nonstopā ar to kaķēnu darboties. Nepatīk, ka rāpjas pa aizkariem, kož kājās, sagāž visas puķes. Es kaķēnus nejūtu. Izvēlos pieaugušu kaķi pēc viņa rakstura.
Tā ka man sanāk pilnīgi pretēji nekā, piemēram, blackpoetry, bet nu es gribētu teikt, ka nekad nenosodu cilvēkus, kuri pērk šķirnes dzīvniekus, tas viss ir ļoti normāli. Nosodu tos, kuri par dzīvniekiem nerūpējas, met ārā, spīdzina, utt.