Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

DUSMAS, DUSMAS UN VĒLREIZ DUSMAS

10 gadi
Reitings 147
Reģ: 04.07.2013
Es iestājos darbā 1. decembrī. Pārb. laiks ir 3 mēneši. Šodien atnāku uz darbu un man pasaka mums ir izmaiņas grafikā, iedod lapu un jāraksta atlūgums. Es prasu kāpēc, man saka uz veikalu bija atnākusi pārbaude un izlēma nepagarināt grafiku ar tevi, ka man jāiet prom. Es nupat vakarā zvanīju, prasīju, kas par lietu kāpēc man jāiet prom, man saka mums ir tiesības to neteikt.
1. Līgumu es parakstīju 1. decembrī, man viņu uz rokas nedeva, iedeva tikai šodien, kad uzrakstīju atlūgumu.
2. Man teica ''tu neatbilsi prasībām'' es jautāju kādām prasībām, tas ka kādu varbūt izlaidu un nesasveicinājos? Tas ka es nespēju atbildēt uz kāda uzdoto jautājumu, jo īsti veikalu nepārzinu, pēc 3 nostrādātām dienām? man saka ''mums ir tiesības neizpaust''
.
Viņi iedomājas ka esmu baigais ģēnijs, kas tūlīt pirmajā dienā pārzinās veikalu no A-Z un spēs atbildēt uz jebkuru jautājumu.
3. Apmācības man bija cap pļep, kā saka. meitene apstāstija apmēram tā ''te mums ir drēbes, te mašīnītes, tur spēles'' nu da fak nu? Pirmajā dienā, aiziet, dragā.
Kā tā var? Es negribu par to klusēt, bet nav kur piesietes, darba līgumu jau parakstītu atdeva tik pēdējā dienā. Ne brīdināja nekur, atnācu uz darbu un tūlīt braucu prom.
08.12.2016 22:13 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Trīs dienas iepriekš brīdinot,gan vadība ''tā vienkārši var'', gan tu ''tā vienkārši var'' pārbaudes laikā''
Un nav vadībai jāatskaitas pārtraucot darba attiecības, kāpēc pārtrauc.
08.12.2016 22:17 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Nenem galvaa, atradisi ko labaku. Pamekle ko uz svetku laiku un pastavigu darbu mekle janvari... Saki paldies ka tiki vaļā no tadaiem idiotiem ar tik maziem zaudejumiem, kas zin ka butu velak. Cearms naudu izmaksas neuzmetis.
08.12.2016 22:17 |

Reitings 23705
http://cosmo.lv/forums/topic/201416-veikals-kruza-atsauksmes/ 16 novembri biji vel; bez darba. Pat ja saki ar 17 stradat kas diez vai, menesis nostradat nu neiznak nekadigi.
08.12.2016 22:19 |

10 gadi
Reitings 147
Es atradu veikalu TC Spice Kidzone. Tur es tomēr sāku strādāt ar 1 decembri
08.12.2016 22:29 |

Reitings 23705
tu nostradaji tikai 7 dienas? Nu cerams ka samaksas tev par sim dienam.
08.12.2016 22:41 |

10 gadi
Reitings 147
3 dienas nostrādāju bet 4 bija brīvas un šodien kā pirmā diena pēc brīvdienām man pateica, ka vairāk varu nenākt
08.12.2016 22:44 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Laura ne tu pirmaa ne tu peedeeja kam taa gadijies. Ari man lika rakstit atlugumu lai gan centos cik vareju lai visu izdaritu kaa naakas. Par lenu esmu lai gan tempaa ka zirgs skrienu. Un apmacibas ir viss skaidri un gaisi jaaparaada kur kas atrodas ur jaizliek preces kaa runaat ar kleintu..Nav normali pirmajaa darba dienaa aprmest ka neko nesaproti, logiski cilveks tikai maacas. Man riebjas sitie mogingi kas vai nu izzed jaunos kolegus vai prieksnsieks uzreiz liek rakstit atlugumu par aktru sikumu..ja ligums ir tad viniem ir jaasamaksaa vienalga via nostraadata nedela vai 5 dienas vai pat viena diena.
08.12.2016 22:54 |

Reitings 2684
Reģ: 13.01.2016
Tā ir, ka Tevi var atlaist, nepasakot iemeslu, tāpat kā Tu varētu vienkārši pateikt, ka negribi šo darbu, neko nepaskaidrojot.
Nepārdzīvo! Ja darbs tieši tagad ļoti vajadzīgs, īpaši decembrī ir daudz aktuālas vakances, un būs saprotošāki bosi, kas sapratīs, ka 1 dienas laikā profesionālis nebūsi, un paralēli meklē ko ilgtermiņam. Galu galā, tā nav ķirurga, bet pārdevēja vakance, man pašai 1. darbs bija veikalā par pārdevēju, arī neko nezināju, bet bija forša priekšniece un kolēģi.
Par tām dienām viņiem Tev gan jāsamaksā ir tāpat, ja viss ir oficiāli. Pirms laba laika, kad meklēju darbu, nostrādāju vienu dienu, un sapratu, ka tas vispār nav tas, uz ko pieteicos. Nekā manineizprašņāja, pieņēma atlūgumu un samasāja tāpat.
08.12.2016 23:23 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Pārbaudes laikā var atlaist, nepaskaidrojot iemeslu. Vienalga, kaut vai uzvārds neiepatīkas. Neuztraucies, drīzāk uztver to kā iespēju dabūt ko labāku!
Ja ir vēlme labi nopelnīt un nebiedē darba apstākļi un garās darba stundas, tagad ir pa pilnam visādu Ziemassvētku tirdziņu, piemēram, tas Doma laukumā. Tur maksā 2-3 reizes vairāk nekā lielveikalā, kur jāatsēž siltumā no 10 līdz 21.
09.12.2016 00:30 |

10 gadi
Reitings 3392
Reģ: 29.01.2009
Tā var darīt.
Un ja jau ir cilvēki, kas pārbaudes laikā vnk neaiziet uz darbu un izdomā to pat nepatiekt (te forumā arī tādas diskusijas ir bijušas), nez kāpēc darba devējam vajadzētu vienmēr paskaidrot.
Meklē jaunu darbu.
09.12.2016 00:35 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Pàrbaudes laikà darba devèjs ir tiesīgs tevi atlaist neminot iemeslu. Tas IR rakstīts likumos. Dusmoties vari cik gribi, bet kaut kur skriet sūdzèties jègas nebūs, jo darba devèjs nav párkàpis likumu. Tikai jocīgi, ka tu pati atlūgumu rakstīji, sanàk pèc pašas vèlèšanás aizgàji?
09.12.2016 08:17 |

10 gadi
Reitings 2340
Reģ: 27.02.2011
Nepārdzīvo, gan atradīsi sev citu darbu. Pārdevēja darbus met pakaļ
09.12.2016 08:20 |

10 gadi
Reitings 1925
Reģ: 02.07.2009
Pirmajā dienā, aiziet, dragā.

Kā teiktu Vonnegūts, shit happens.
Bet, ja nopietni - tu ko, gaidīji, ka pirmajā dienā aiziesi strādāt un tev varbūt brīvdienu uzreiz iedos? Tā nenotiek. Visos veikalu darbos, kas man bijuši, vienmēr ir bijusi tā sajūta, ka jau pirmajā dienā esi vienkārši iemests ūdenī un kārpies, kā nu proti. Gribi strādāt - izrādi iniciatīvu, seko līdzi, centies visu ievērot, izzināt. Negribi strādāt - urbini degunu. Smagi, protams, it sevišķi, ja esi zaļš ābolītis un tā ir viena no tavām pirmajām pieredzēm. Es pati sava jaunības šerpuma dēļ esmu nonākusi nepatīkamās situācijās, konfliktos, kur līdz šai baltai dienai neizprotu pret mani vērstos apvainojumus. Bet laikam ejot, saprotot to, ka darbs ir vajadzīgs (un te es runāju par to brīdi, kad tev vairs nebūs tikpat kā nekādas aizmugures), tu pieslīpēsi savus velna radziņus.
Lai izdodas!
Un par teju neesošajām apmācībām - par to nav ko brīnīties.
09.12.2016 08:42 |

Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
Par ko Tev ir dusmas? Pārbaudes laikā tas ir pilnīgi normāli. Neviens jau nevarēs pateikt kā Tu strādāji. Iespējams jau no pirmās dienas biji kūtra, nepietiekamo apmācību dēļ un pati arī nejautāji un neinteresējies. Kaut gan pašai šķita, ka bija labi. Iespējams, ka tiešām vairs papildus darbinieks nebija vajadzīgs. Tā mēdz notikt. Es arī aizgāju pirmajā darba dienā un man pateica, ka īpašnieki pēdējā mirklī atteikuši finansējumu vēl vienam darbiniekam.
Tikai jocīgi, ka tu pati atlūgumu rakstīji, sanàk pèc pašas vèlèšanás aizgàji?

Tā ir pretīmnākšana no darba devēja, lai izmaksātu pilnas visas nostrādātas dienas.
09.12.2016 10:57 |

Reitings 4041
Reģ: 20.07.2014
Pārbaudes laikā, darba devējs tev jebkurā laikā var uzteikt darbu un to izdarīt bez pamatojuma. Tieši tāpēc jau arī tas ir pārbaudes laiks.
Tev likās, ka darīji visu kā vajag, bet varbūt viņa acīs nederēji šim darbam. Vai arī ir at5radis kādu labāku darbinieku.
Nesaprotu, ko tur dusmoties??
09.12.2016 11:01 |

Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
Man liekas, ka jebkurš uzskata, ka pārbaudes laikā drīkst bez iemesla kādu atlaist (nu, vai nepasakot iemeslu), kamēr pats ar to nav saskāries. Pastulba un necienīga prakse, manuprāt.
Man arī bija tāda situācija - nostrādāju pārbaudes laiku, viss bija super, priekšnieks solīja paaugstinājumu līdz ar pārbaudes laika beigām. Pienāca pārbaudes laika beigas un saņēmu "piedod, tomēr nebūs". Es noprotestēju tālākiem priekšniekiem nekā tam, kas mani atlaida, un ne tikai dabūju atpakaļ savu darbu, bet viss izvērtās labāk, nekā varētu pat sapņot. Bet nu labi, man ļoti paveicās gan ar augstākajiem priekšniekiem, gan ar to, ka patiešām biju melnu muti nostrādājusies un varēju pār sevi pastāvēt un pierādīt, ka manis atlaišana bija tikai un vienīgi priekšnieka personīgo antipātiju rezultāts. Nezinu cik tev šis darbs ir svarīgs, bet ja ir, tad cīnīties ir vērts
09.12.2016 15:32 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits