how to have it all?

Reitings 638
Reģ: 29.01.2009
Sveikas,
nu jau paris dienas "mokos" ar darbiem un sevis, majas organizaciju. Man ir bebitis -2menesi, maja ar dzivniekiem, kura pati nesakartojas un velme sevi attistit karjera, kur man nav isti darbs, kurs mani gaiditu pec BKA, lidz ar to ir doma par kvalifikacijas celsanu!
Problema- ka to visu savienot ikdiena, lai nav noskrejusa cilveka sajuta, bet speju visu izbaudit! sobrid ir ta,ka viss tik pakartots bebitim un ta as ari noteikti bus, ka viss cits tiks pamest bridi, kad vins pamostas un vinam mani vajag! bet pat ar visu laiku, kad vins gul, vai nu speju apdarit majas darbus un ko uztaisit est vai ari viss ir bardaka un es meginu kaut kadus studiju papirus kartot. Bet mani isti neapmierina, jo man vajag, lai vide ir kartiba, lai spetu sakoncentreties un tai pat laika, neesmu spejiga viena dien iztirit maju, pamacities un vel pavingrot, ko ari gribetos!
tad nu jautajums jums- tam, kuras spej but maminas, studentes un vel piestradat vienlaicigi: ka jus to darat? kur atrodat laiku, lai viss butu kartiba, pasas skaistas un forma un plus vel izglitotas vai ar savu biznesu?!
P.S. majkalpotaja nav isti opcijas, jo finansiali loti saliti un es noteikti nejustos erti, kad pati majas un kads te nemas ar tirisanu (plus vel, lai iztira labi....)
06.12.2016 10:05 |

Reitings 334
Reģ: 02.07.2016
Man radās jautājums - kas tev to māju piejauc?
06.12.2016 13:18 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Pamēģini izlasīt šo (Peejama arī citās valodās, pati grāmatiņa ir maza, nav bieza, viegli lasāma un galīgi nav dārga) - tur ir praktiski padomi sava laika organizēšanai tā, lai pietiktu visam. Es tādu nopirku gandrīz pirms 10 gadiem, no tā laika vairs nav problēmu ar to, ka man nav laika tam, ko vēlos izdarīt.
06.12.2016 13:21 |

Reitings 638
eksotika
tas, ka tiec gala ir forsi, bet ja tu padalitos ka, butu vel forsak!
maju man piejauc, ka jau mineju, dzivnieki ar splavam un drostalas ieteikumam tik vala no dzivniekiem- nezinu ka vina to bija iedomajusies: vest man tagad to dzivniekus uz mezu, izlikt pie patversmes vai vienkarsi pa durvim ara un atpakal vairs nelaist!?
es pati- saku, kaut ko darit, tad berns pamosta, aizmirsta, atrodu puspadaritas lietas, tad jakarto, japabeidz, ta ar dazam lietam var vilkties dienam ilgi, lidz piebeidzu...
virs- nenoliek kaut ko vieta, gatavo est, bet nonovac, sak kaut ko un aizmirst...
ta it ka piekritu, ka nauda nav svarigaka, ka laiks, bet mana problema, ka es stresosu un nejutisos konfortabli, kad kads kaut ko dara pie manis, par apkopeju, neesmu atradusi nevienu, kura liktos naudas verta un ari mana diskomforta, par aukli pat domat negribu... esmu no tiem cilvekiem, kam liekas, ka pats visu var vislabak izdarit! teoretiski zinu, ka ta nav un vajadzet laut citiem, bet... nejutos konfortabli, lidz ar to, akda jega no briva laika, ja nespesu to izbaudit
Alexxa neatrodu angliski si autora, ir visadas citas, bet ne no si autora!(t)
06.12.2016 13:56 |

10 gadi
Reitings 13809
Tās, kuras visu var paspēst un visu izdarīt (būt mamma, aiziet uz kursiem vai apvienot ar darbu un studijām), domāju, ka ikdienā to visu nedara vienas (arī vīrs nav īstais palīgs, ja strādā pilnu slodzes darbu). Vismaz manā paziņu lokā, tās, kuras maza bērna audzināšanu savieno ar studijām, nav vienas, viņām palīdz mammas, vecmammas vai aukles. Galu galā sieviete nav robots, un bērns nav rotaļlieta, ko var ieslēgt vai izslēgt uz cik ilgu laiku vajag.
06.12.2016 14:00 |

Reitings 334
Reģ: 02.07.2016
virs- nenoliek kaut ko vieta, gatavo est, bet nonovac, sak kaut ko un aizmirst...

Varbūt opcija ir iemācīt vīram aiz sevis savākt? Arī vieglāka dzīve liksies uz priekšdienām,kad būs jāvāc vienam mazam no pakaļas un vēl vīram no muguras ar biršti jāstaigā.
06.12.2016 14:03 |

10 gadi
Reitings 13809
Manam bērnam gan tagad drīz jau gadi, bet arī agrāk nekādā bardakā nedzīvojām. Jo bērns vēl tādā vecumā, kad nekārtību nerada, un paši vienmēr aiz sevis novācām. Nu, ok, man nav dzīvnieku, bet nedomāju, ka, ja 1x dienā izsūktu māju, nebūtu pietiekami.
06.12.2016 14:06 |

Reitings 1323
Reģ: 04.03.2012
Jāiemāca vīram aiz sevis savākt un jānoalgo kāds, kas 1x nedēļā atnāks vannasistabu iztīrīt, izsūknēt + izmazgāt grīdas un tikt galā ar tīro veļu. Izmazgāt un iemest žāvētājā jau necik laika neaizņem, bet izgludināt, kas gludināms, un salikt visu pa vietām prasa vairāk laika. Gan jau, ka villā nedzīvo un grīdu iztīrīšana + putekļu noslaucīšana aizņem labi, ja stundu. Ja kaut rezi nedēļā kāds šos darbus izdarītu, tad tev pašai būtu gan vairāk laika, gan enerģijas, jo tas viss nebūtu jādara brīžos, kad bērns guļ.
par apkopeju, neesmu atradusi nevienu, kura liktos naudas verta un ari mana diskomforta

Pēc tevis rakstītā nešķiet, ka esi kādu meklējusi. Nezinu kur tu dzīvo, bet pie manis te tīrošās lēdijas pelna minimumu. Ja vien vīrs arī par minimālo nestrādā, tad nekāda baigā bagātība nebūs jāmaksā, bet ietaupīsies gan laiks, gan nervi.
06.12.2016 14:43 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
es pati- saku, kaut ko darit, tad berns pamosta, aizmirsta, atrodu puspadaritas lietas, tad jakarto, japabeidz, ta ar dazam lietam var vilkties dienam ilgi, lidz piebeidzu...

Jā, Tev tiešām tā grāmata noderētu. Rozes interneta veikalā ir audio versija latviski, piegādājot arī uz ārzemēm.
Ja vēlies, vari man uzrakstīt privāti, padalīšos ar pamatdomām, kas ir tajā grāmatā, vismaz iesākumam tiksi pie skaidrības ar ko jāsāk.
06.12.2016 14:56 |

Reitings 67
Reģ: 10.11.2016
Nemācos bet esmu mmaamma mazajai ir 7menesi.. padaru savu biznesiņu ar kuru kaut ko nopelnu.. pa lielam iedodu vinai mantas lai spelejas bet pati jau sevi nenodarbinas cik stundas, un tad lieku visu iesakto nost.
Ir ari suns.. mazais.. nepatik kad ieksa cura jo tad viss ozz un jasamazga bet tas jau ok
06.12.2016 14:57 |

Reitings 56
Reģ: 06.01.2015
Es strādāju 8 stundu darba dienu,uzkopju māju,taisu ēst,vedu suni 1x dienā ārā (pārējās reizes vīrs),man ir divgadīgs bērns un es vēl mācos.Un izskatos labi.Tā kā.Ja grib,visu var.Nesēdi cosmo,visu paspēsi.
06.12.2016 15:02 |

Reitings 792
Reģ: 04.03.2009
Man jau gan liekas ka tāds it all eksistē tikai filmās, un realitātē ir tā - jo mazāk stresosi, ka kaut kas paliks nepadarīts, jo mazāk būs tā noskrējušā zirga sajūta.
06.12.2016 15:04 |

10 gadi
Reitings 1176
Reģ: 23.04.2014
Jāsamazina prasības. Kaut kas vienmēr cietīs. Varbūt nav vērts pārdzīvot par trauku kaudzi, ja vingrošanas rezultātā būs skaists ķermenis? Cik redzu apkārt,tad tādām sievietēm ir palīgi,kā jau minēja,vai arī naudas līdzekļi. Kaut vai ēst gatavošana atkrīt, jo var sūtīt uz mājām un skat,jau atliek laiks citām nodarbēm. Tāpat ir vērts pārskatīt,vai nav nevajadzīgu lietu apkārt,kas rada piesārņojumu. Par daudz trauku, kas ļauj izveidot kaudzi izlietnē, par daudz sarežģīti kopjamu apģērbu,dēļ kura jāstāv pie gludināmā dēļa, par daudz figūriņu,kur krāties putekļiem.
06.12.2016 15:12 |

Reitings 704
Reģ: 21.12.2015
Atsāku studēt, kad bērnam bija 3 mēneši, ar krūti vēl baroju. Tagad strādāju uz pilnu slodzi, studēju, bet bērns ir bd gan. Neesmu supersieviete un par tādu netaisos. Ja man vajag tos studiju darbus uzrakstīt - štrunts par trauku kaudzi virtuvē, nekur neliksies. Vīrietim arī tiek piekomendēts ja vajag, ārpus viņa ierastā ritma (a ļa man vienalga godīgi/negodīgi, abi esam viens ar otru kopā, tad nu abi palīdzam viens otram). Tieku galā ar visu pēc nepieciešamības pēc degšanas pakāpes. Mums gan ir lieliskās ōmes, kas ik pa brīdim var izpalīdzēt + vīrietim darbā grafiku varam mazliet piekoriģēt, ja nu kas galīgi neatliekams.
06.12.2016 17:05 |

Reitings 704
Reģ: 21.12.2015
Piektdienās sūtu visus trīs mājas tālāk un tad ir take-out diena. Svētdienas vīrišķis tiek iestumts virtuvē. Ja vajag, varu atstāt arī bez vakariņām. Nekāda burkšķēšana nav, jo saprot, ka piekūstu un ja kādu reizi pašam būs pelmeņi jāuzvāra, nekas slikts nenotiks :-D
06.12.2016 17:07 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Es nesaprotu to autores izmisīgo vēlēšanos skriet ar galvu sienā un apvienot tik sarežģītas lietas vienlaicīgi un tūlīt pat. Var protams, bet ja nav spiesta lieta, kāpēc steigties? Tavam bērnam ir TIKAI 2 mēneši, Tu bērnu dzemdēji apzināti. Nu, nav Tev nedz 60, nedz 70 gadi, kad jāizmanto katra minūte, jo bail kaut ko nepaspēt. Protams, ja bērns būtu mierīgs, būtu lielāks atbalsts no ģimenes/vecākiem utt., un Tu nonāktu pie secinājuma, ka BKA varētu savienot ar kaut ko vēl, kāpēc nē. Bet ja pati vēl nejuties īsti droši, tad kur steigties?
Tieši tā - saliec prioritātes. Štrunts ar tiem putekļiem uz plaukta, palasi grāmatu vai pavingro. Vai attiecīgi, kad bērns guļ, katru dienu saplāno ko citu - 1dien mājas tīrīšana, 2dien mācīšanās utt.
06.12.2016 18:26 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Bērniņam ir tikai 2 mēneši! Atslābsti! Visu paspēsi ;)!
06.12.2016 19:55 |

Reitings 2059
Pie pirmā bērna pirmā/pirmajiem dzīves mēnešiem es arī domāju,ka man ir Viss jāuzspēj,savādāk būšu slikta sieviete,sieva,mamma. Nop, tā nevajag darīt. Es vienkārši dzīvoju, bērni dzīvo. Neuzstādu sev kaut kādus-"obligāti to un to".
Pa lielam-no agra rīta līdz vakaram es viena ar bērniem dzīvojos. Vīrs ātrāk pa sešiem mājās nav,citreiz darbs ir līdz desmitiem vakarā. Man aukles nav,omes/opji nepalīdz,arī neprasu palīdzēšanu.
06.12.2016 20:14 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)