Nevaram izvēlēties vārdu mazulim..

Reitings 8
Reģ: 25.11.2016
Tuvojas dzemdību diena,bet ir radusies viena problēma-ar vīru nevaram izvēlēties vārdu mūsu meitiņai(l)Vienkārši nevaram vienoties par vārdu,kurš patiktu mums abiem(t)Man patīk vārdi-Eva,Madlēna un Estelle(l)Bet vīrs grib nosaukt mūsu meitiņu par godu viņa mātei-Antonīnai(t)(t) Es esmu pret to,jo gribu,lai bērnam būtu savs vārds,sava identitāte,sava personība..Un ja viņš grib nosaukt meitiņu par godu kādam cilvēkam,tad kāpēc nenosaukt par godu manai mammai,nevis viņa ?(e)Ko darīt tādā situācijā ?Esmu pat piedāvājusi izmantot vārdu Antonīna,ka otro vārdu(t)Tik un tā pat negrib par to klausīties...
26.11.2016 10:36 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Parunāju ar vīru,pateica,ka viņš ir vīrietis un galējo lēmumu pieņems viņš.

Ja man vīrs ko tādu atļautos pateikt, viņam tas dārgi maksātu. Pilnīgi noteikti aizietu un piereģistrētu bērnu viena pati, turklāt ieliktu kādu vārdu, kas man patīk, taču tādu, kurš iepriekšējās sarunās vispār nebūtu ticis pieminēts. Piemēram, ir varianti Estelle, Madlēna, Eva, Antonīna, es aizietu un ieliktu, teiksim, Katrīna. Tad vēl izdarītu kaut ko tādu, kas viņu pilnīgi noteikti sadusmos, sarūgtinās, nu manā gadījumā, piemēram, pārdotu vīra klavieres viņam nezinot un tad pajautātu viņam vēlreiz, vai viņš ir pārliecināts, ka ir tas, kurš pieņem galējos lēmumus.
Jā, tādi izgājieni nav veselīgi attiecībām, bet tādi izteikumi arī ne. Vīrietim jāsaprot, ka viņš nav kopā ar kaut kādu vadāmu aitiņu un, ka pie attiecīgas rīcības, var sagaidīt attiecīgas sekas.
27.11.2016 09:57 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Ja viņš uzstāj uz tāda vārda došanu, tad meitene var ķerties klāt uzvārdam un teikt, ka dos savu, vismaz kaut kas

Viņi ir precējušies, tad jau visticamāk arī uzvārds viens.
27.11.2016 09:58 |

Reitings 503
Reģ: 30.10.2014
25 gadi ir saprātīgs vecums, nedomaju ka tev vajadzētu uztraukties par aiziešanu neceļos. Vnk esi blakus, uzklausi, atbalsti, ja lūdz padomu, iesaki, bet negaidi, ka darīs tieši tā, tikai viņa pati zinās, kas viņai ir nepieciešams. Neredzu problēmu. Dažreiz dzīvē gadās grūtības. Tas viss pieder pie lietas.
27.11.2016 10:19 |

Reitings 503
Reģ: 30.10.2014
Eh, atvainojos. Cita diskusija.
27.11.2016 10:21 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Un tā viņš aizbrauca pie savas mammas

Ak, Kungs! Es laikam nomainītu dzīvokļa atslēgu vai pati aizbrauktu prom un padzīvotu kaut kur citur.
Tas nav pareizi, bet tādās attiecībās nekas vairs nav pareizi. Piekāpsies vārda jautājumā, bērna audzināšanā visticamāk arī nebūs nekādas teikšanas. Bērnu liks audzināt pēc vīramātes uzskatiem. Cik tādam memmītim gadu?
27.11.2016 10:31 |

10 gadi
Reitings 2563
Ja nosauksiet par Antonīnu, jau tagad var redzēt, ka būs problēmas ar vārdu, jo daudzi sauks par Antoņinu, kā šeit var labi redzēt.
Autore, Tu pareizi uzrakstīji? Antonīna vai Antoņina?
Ko par to saka vīramāte? Varbūt parunā ar viņu?
27.11.2016 10:36 |

Reitings 1540
Reģ: 16.09.2014
Tiešām briesmīga situācija. Pat, ja tu mainītu savu attieksmi pret to pašu vārdu - Antonīna, nekādā gadījumā nebūtu prātīgi šo vārdu likt. Šeit jau ir varas spēle sākusies. Pieļaujot šo notikumu, tu, diemžēl, iedosi savam vīrietim pārāk daudz varas pār tevi, kas nozīmē, ka būs ļoti smagi turpmāk veidot saticīgu ģimeni.
Mēģini runāt, runā daudz, meklē argumentus. Lai nav beigās tā it kā tu uzreiz būtu piekritusi un lai arī nav vīrietim šoks, kad aiziesi un reģistrēsi bērnu viena pati. Tu varēsi pateikt, ka mēģināji iet uz kompromisu, tātad no savas puses veici visu, ko varēji, lai neizveidotos šāda situācija.
27.11.2016 10:37 |

Reitings 747
Reģ: 21.09.2014
Ja man vīrs ko tādu atļautos pateikt, viņam tas dārgi maksātu. Pilnīgi noteikti aizietu un piereģistrētu bērnu viena pati, turklāt ieliktu kādu vārdu, kas man patīk, taču tādu, kurš iepriekšējās sarunās vispār nebūtu ticis pieminēts. Piemēram, ir varianti Estelle, Madlēna, Eva, Antonīna, es aizietu un ieliktu, teiksim, Katrīna. Tad vēl izdarītu kaut ko tādu, kas viņu pilnīgi noteikti sadusmos, sarūgtinās, nu manā gadījumā, piemēram, pārdotu vīra klavieres viņam nezinot un tad pajautātu viņam vēlreiz, vai viņš ir pārliecināts, ka ir tas, kurš pieņem galējos lēmumus.
Jā, tādi izgājieni nav veselīgi attiecībām, bet tādi izteikumi arī ne. Vīrietim jāsaprot, ka viņš nav kopā ar kaut kādu vadāmu aitiņu un, ka pie attiecīgas rīcības, var sagaidīt attiecīgas sekas.

Ha, ha, ha, un pēc tam izrādītos, ka viņa klavieres viņam ir svarīgākas un augstāk vērtējamas par tavām prasmēm gultā un visiem pārējiem mītiem, kurus tu par sevi esi iedomājusies! :-D:-D:-D Brīva! Eju dzīvot citur! Pie kādas, kura neatļaujas lekt acīs!
27.11.2016 10:42 |

10 gadi
Reitings 13809
Ha, ha, ha, un pēc tam izrādītos, ka viņa klavieres viņam ir svarīgākas un augstāk vērtējamas par tavām prasmēm gultā un visiem pārējiem mītiem, kurus tu par sevi esi iedomājusies! Brīva! Eju dzīvot citur! Pie kādas, kura neatļaujas lekt acīs!

Lai gan tas nav mans komentārs, bet vienalga pateikšu - nu, lai iet arī! Ar tādu idiotu, kurš ir zem mammītes tupeles un vispār nerespektē sievas viedokli, jo, redz, baigais vecis esot (tikai nezin kāpēc skrien mātei žēloties), tāpat dzīves nebūs.
27.11.2016 10:44 |

Reitings 1540
Pilnībā pievienojos Annie
27.11.2016 10:45 |

Reitings 747
Un? Kas tu viņam esi, salīdzinot ar viņa māti? Un kurš teica, ka aizbrauca žēloties?
27.11.2016 10:47 |

10 gadi
Reitings 2563
Bet vispār grūti noticēt, ka šāda situācija iespējama. Bet ja jā, tad visdrīzāk autore pati vainīga, ka ļauj sev kāpt uz galvas un nespēj stingri un pārliecinoši pateikt savu viedokli tā, lai vīram nerastos nekādas šaubas, ka viņš nav tas, kurš vienpersoniski pieņems lēmumus.
27.11.2016 10:47 |

Reitings 747
Pārāk augstās domās par sevi esat. Neaivietojamu sieviešu NAV. Tas tā - neliels atgādinājums nolaisties uz zemes.
27.11.2016 10:49 |

Reitings 747
... ja puisis pēc visādiem maitu gājieniem nav spējīgs sievišķi aizsūtīt vairākas mājās tālāk, tad gan, - memmītis, kurš pieradis brunčos turēties un nekas vairāk.
27.11.2016 10:51 |

Reitings 326
Reģ: 12.06.2016
Abiem jāvienojas, nevis viņš pasaka un tu arī tā dari.
Vārds tiks dots uz mūžu. Tiešam , neļauj kāpt sev iz galvas, parādi savu nostāju. Arī kad mazulis piedzims, tici man, būs visādas domstarpības iespējams, tad arī jābūt sievietei sava nostāja, galu galā esi bērnu māte.
27.11.2016 10:51 |

Reitings 747
... un čalis vienkārši aizbrauca pie mātes, kamēr vēl nav atradis citu dzīvokli, kur dzīvot. Pilnīgi normāla rīcība. Pabraukās pa sludinājumiem, izvēlēsies, un tad vairs ne pie mātes dzīvos. :-)
27.11.2016 10:52 |

Reitings 1540
... un čalis vienkārši aizbrauca pie mātes, kamēr vēl nav atradis citu dzīvokli, kur dzīvot. Pilnīgi normāla rīcība. Pabraukās pa sludinājumiem, izvēlēsies, un tad vairs ne pie mātes dzīvos
Domāju, ka autorei tā būs pat labāk. ;-)
Labāk lai šeit un tagad tas notiek, nekā, lai vairāku gadu garumā viņai jādzīvo tādā laulībā, kurā viņas viedoklis vīrietim ir, maigi sakot, pie vienas vietas.
Es pati izaugu šādā ģimenē. Vienīgais, ko varu pateikt - labāk mamma būtu izšķīrusies tad, kad es biju bēbis, nevis man būtu bijis jāredz, jāpiedzīvo un jāpārdzīvo tik daudz zemisku gājienu, pazemojumu no tēta pret mammu..
Mans tēvs arī bija pilnībā "piesiets" savai mammītei.
Zigfrīd Kad ir bijusi pēdējā reize, kad tu savā tuvumā esi redzējis sievieti, kas nav tava mamma?
27.11.2016 11:00 |

10 gadi
Reitings 13809
Un? Kas tu viņam esi, salīdzinot ar viņa māti? Un kurš teica, ka aizbrauca žēloties?

Tādam vīrietim nekas arī negribētu būt.
Starp citu palasi Bībeli, jau tur ir rakstīts, ka sieva ir kaut kas vairāk par vecākiem. Jo pēc apprecēšanās sākas jauna dzīve.
27.11.2016 11:01 |

Reitings 1540
Un? Kas tu viņam esi, salīdzinot ar viņa māti?
Viņa ir šī vīrieša bērna māte.
27.11.2016 11:04 |

Reitings 3267
Reģ: 20.05.2016
Vīrieša rīcība, protams, ir muļķīga. Man tikai grūti iedomāties, ka pēc 8 gadiem kopā autorei vēl nav veids kā ar to tikt galā. Nevar būt, ka pirmā reize, kad līdz kam tādam nonāk...
27.11.2016 11:10 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits