Nesaprotu, kas notiek ar māsu.

Reitings 674
Reģ: 21.12.2015
Sveikas!
Šodien galējā izmisumā nezinu vairs aiz kā ķerties, lai saprastu, kas notiek ar manu māsu un kā viņai palīdzēt.
Lieta tāda - šodien uzzināju, ka manai māsīcai puncītī mazais bērniņš nomira :'-( Mēneši kādi 3 aptuveni bija. Man tik ļoti žēl viņu, jo spīdoši dzīvē viņai arī nav gājis. Ar mammu pārrunājām, ka tā pat varētu būt kā trauma, jo pirmā grūtniecība jaunai meitenei - 20 gadi. Bērniņš tomēr bija gaidīts.
Šo ziņu nodevu māsai (mēs vienmēr visi radi viens par otru rūpējamies un ziņojam par priekiem un nelaimēm), taču viņas reakcija nokaitināja un vēlreiz pārliecināja, ka viņa ir liela egosite. Viņa to pavērsa tā, ka tādas lietas noteik bezman vai katru dienu. :-O(e)
Varbūt tie ir mani tarakāni, bet vai tiešām tādas ziņas parasti uztver ar tādu po**jismu? (Atvainojos par izteicienu).
Pēdējā laikā viņa stāsta, ka viņai ir ļoti daudz problēmu - attiecībās viss brūk un jūk, ar vecākiem ir ļoti lielā naidā kopš septembra, ar finansēm ir ļoti švaki (iepriekš dzīvoja šiki un izšķērdīgi, nedomājot par nākotni), bet lieta tāda, ka visi citi ir vainīgi, bet ne viņa. :-/:-|
Es gribu viņai palīdzēt, bet man nav ne jausmas kā. Parunāt ar viņu nav variants, jo viņa uzreiz ļoti ātri aizsviļas un apvainojas. Nedod Dievs vēl par psihologu ieminēties, vispār mani noraks dzīvu.
Katrā ziņā no jums es vēlos lūgt padomu kā rīkoties tālāk? Es nevēlos pazaudēt labu māsu (vismaz kādreiz bija laba). Ko man darīt, kā viņai palīdzēt? :'-(
25.11.2016 16:00 |

Reitings 503
Reģ: 30.10.2014
Vēl jau arī var praktiski palīdzēt, ne tikai gudri runāt un teit, kas jādara.
27.11.2016 10:25 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Es piekrītu NordicBelle, man šķērmi metas domājot par to, kāda ir tā māsīca, kas stāsta par savu SA pa labi, pa kreisi. Man ir grūti noticēt, ka visa šī kompānija - Tu, māsa, māsīca un vēl jūsu mamma esat tādas nešķiramas sirdsdraudzenes, kuras visas brīvdienas un svētkus pavada kopā un stāsta viena otrai dziļi intīmas lietas. Kāpēc par SA vispār jāstāsta māsīcām un tantei (?)?
27.11.2016 10:32 |

Reitings 1540
Reģ: 16.09.2014
Kāpēc par SA vispār jāstāsta māsīcām un tantei (?)?
Iespējama situācija, ka viņa pati nemaz neteica. Manā ģimenē, piemēram, ja uzticu kaut ko mammai, varu būt droša, ka uzzinās visi pārējie radi.
27.11.2016 10:39 |

10 gadi
Reitings 1925
Reģ: 02.07.2009
man šķērmi metas domājot par to, kāda ir tā māsīca, kas stāsta par savu SA pa labi, pa kreisi.

Faktā, ka radinieku starpā valda tik liela uzticība, nekā šķērma neredzu - attiecības un to tuvums mēdz būt dažāds. Vēl nupat manas mammas krustdēls zvanīja viņai, lai izkratītu sirdi par ģimenes traģēdiju.
Šķērmi ir tas, kā te plosās autore, sajaukdama māsīcas problēmu ar attiecībām, kas valda starp viņu un māsu. :-/ Man pat sāk likties, ka tā māsa ir daudzreiz gudrāka, neiztaisīdama no tā gauduļojošu bēdu ieleju, bet atturīgi izturēdamās.
27.11.2016 10:48 |

10 gadi
Reitings 1925
Un vispār, autores mātei vajadzēja prast mēli turēt aiz zobiem, rādās, ka tieši viņa to informāciju ir padevusi tālāk. Bet labi, es beidzu klabināt taustiņus, apnika.
27.11.2016 10:50 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Ja man būtu SA, es to nestāstītu savai mammai.
27.11.2016 10:50 |

Reitings 3267
Reģ: 20.05.2016
Jokainā pasaulē jūs dzīvojat, ja pirmais, kas ienāk prātā ir māsīca kura stāsta visiem pa labi un pa kreisi un tāpēc jāmetas šķērmi! (t)
Autore pat nepateica kā to uzzināja. Tāpat kā nepateica, vai ir runājusi ar māsīcu pēc tam. Viņu vnk satrauc māsas reakcija un satrauc tāpēc, ka māsa pēdējā laikā jau tāpat neuzvedas normāli.
Jūs pašas izfantazējat to kā nav un tad rakstat brīnumus.
27.11.2016 10:54 |

Reitings 1540
Viņu vnk satrauc māsas reakcija
Stulbākais, ko darīt, ir sagaidīt konkrētas reakcijas no citiem un tad vilties un vilties, ka ne visi reaģē tā, kā būtu pieņemams pēc viņas morāles nostādnēm.
Cilvēki ir dažādi. Būtu prātīgi sākt ar to rēķināties.
27.11.2016 11:07 |

Reitings 3267
RainyDay
Nē, tas pilnīgi noteikti nav stulbākais. :D
Tā ir viņas māsa, pazīstama gadiem! Viņa redz, ka māsas dzīve pamazām iet šķērsām - sanaidojusies ar vecākiem, visās problēmās vainīgi citi utt. Šis bija vnk pēdējais piliens, kad viņasprāt māsa ir zaudējusi pēdējās cilvēcības atliekas. Faktiski viņa prasa kā nolikt māsu uz atpakaļ uz sliedēm. A jūs cepaties par to, kam, ko māsīca stāsta...
27.11.2016 11:17 |

Reitings 1540
Faktiski viņa prasa kā nolikt māsu uz atpakaļ uz sliedēm.
Piedod, bet tas, ka viņa ir māsa, nedod viņai nekādas privilēģijas noteikt, kādai māsai būtu jābūt un kā jāreaģē, un kas liecinātu par to, ka viņa atrodas vai neatrodas "uz sliedēm" un vēl viņai nav jāfantazē, kā to panākt, lai viņa atrodas uz šīm "pareizajām sliedēm".
Ar šādu māsu, kas "mēģinātu mani dabūt atpakaļ uz sliedēm", es pārtrauktu jebkāda veida kontaktu.
Man riebjas cilvēki, kas zina, kā ir pareizi un kā nav, un tad šokējas, ka ne visi dzīvo tā, kā, viņuprāt, ir pareizi. Vēlāk vēl fantazē, kā pielīdzināt un panākt visu citu "pareizumu" pēc viņu pašu morāles piegrieztnes.
Nedod Dievs vēl par psihologu ieminēties, vispār mani noraks dzīvu.
Māsa pati aizies pie psihologa, ja redzēs vajadzību. No psihologa, kas būs kaut kādā veidā piespiests, tāpat nebūs nekādas jēgas.
27.11.2016 11:27 |

10 gadi
Reitings 1925
Pilnīgi piekrītu RainyDay pēdējam komentāram.
Manai māsai šobrīd arī dzīvē iet kā pa amerikāņu kalniņiem. Palīdzu finansiāli, cik spēju, bet par pārējo viņa zinās pati, ir pieaudzis cilvēks. Un lai vai kā man dažkārt gribētos viņai pateikt, ka viņa ir pārlieku iestigusi savos principos, es klusēju. Mums ir liela gadu starpība un es apzinos, ka viņu nepārmācīšu. Kas tā vispār par jocīgu iegribu - dzīvot cita vietā? Katram ir pašam jāiziet savi pārbaudījumi, jātiek pāri melnajiem periodiem utt.
27.11.2016 11:43 |

Reitings 3267
RainyDay
:) Te ir runa par ko citu. Ja māsa nespej tikt galā ar sevi un nu jau ir tik tālu, ka sāk naidoties ar pašas ģimeni, tad ir tikai normāli gribēt viņai palīdzēt.
Tu pārtrauktu jebkādu kontaktu ar savu māsu, tikai tāpēc, ka viņa grib saticību jūsu ģimenē? :)
27.11.2016 11:43 |

Reitings 3267
Neiekarota Pilsēta
Palīdzu finansiāli, cik spēju, bet par pārējo viņa zinās pati, ir pieaudzis cilvēks. Un lai vai kā man dažkārt gribētos viņai pateikt, ka viņa ir pārlieku iestigusi savos principos, es klusēju.

Nu nepareizi tas ir. :) Protams, ja Tu nezini un nesaproti, kā runāt un ko darīt, tad labāk paklusēt, lai nepadarītu visu vēl sliktāku. Bet savādāk tas ir vnk muļķīgi...
27.11.2016 11:47 |

10 gadi
Reitings 1925
Caloo, raugos, ka tev ir tendence neko nezināt, bet norādīt, kā ir pareizi un kā nav. Arī manu situāciju tu plašāk nezini, tāpēc jaucies, kur tev neviens neprasa. :-) Zināšanai varu teikt vien to, ka mana māsa ir izteikts principu cilvēks, mums ir 20 gadu starpība, tāpēc es nemācīšu, atvainojos, vecu runci miltos d*rst. Mācīt dzīvot vienmēr var paspēt - vai nu ir vai nav pieredzes, bet atbalstam ir jānāk defaultā, ko arī daru. Un, ja kādudien māsa man lūgs padomu, es viņai to neliegšu.
27.11.2016 11:53 |

10 gadi
Reitings 1925
Arī manu situāciju tu plašāk nezini, tāpēc jaucies, kur tev neviens neprasa.

tāpēc ---> bet
27.11.2016 11:54 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Es nesaprotu Tavu sašutumu par māsas reakciju, labi, māsīcai spontānais aborts, skumji, nepatīkami, bet arī manā uztverē tā nav traģēdija vai tāda nelaime, ka arī Tavai māsai būtu jākrīt izmisumā un jālej asaras. Par to varbūt nerunā, bet tādas lietas tiešām notiek ļoti bieži.
Manuprāt, jūs ar māsu vienkārši esat ļoti atšķirīgi cilvēki, kas viens otru īsti nesaprot, tāpēc pārmet viņai viņas dabisku reakciju, gribi dzīvot viņas dzīvi, risināt viņas problēmas. Nu nevar tā, lai cik ļoti māsu mīlētu. Un nav arī pareizi pārstāstīt citiem to, ko māsīca Tev uzticējusi.
Varbūt tā vietā, lai mestos kritizēt un pārmācīt māsu, paanalizē sevi, savu uzvedību.
27.11.2016 12:03 |

Reitings 3267
Neiekarota Pilsēta
Nu gan pateici. :D Paskaties kontekstu. :) Tu piesauci savu māsu kā piemēru kāpēc pilnīgi piekrīti Rainyday. Man nav ne jausmas, kas Tev ir ar tavu māsu, tāpēc es runāju par topika situāciju vispār un nevienā vietā nepateicu, ka Tev vajaga tavu māsu mācīt.
Hmm, nu ok, varbūt man to vajadzēja nepārprotami norādīt, bet tas nebija domāts tieši par Tevi un tavu māsu. :)
27.11.2016 12:04 |

10 gadi
Reitings 1925
Caloo, ok, piedošanu, pārpratums.
27.11.2016 12:07 |

Reitings 1716
Reģ: 27.07.2012
Autorei nav ienācis prātā, ka māsa un māsīca bija jau runājušas? (Ja jau ģimenē ir tik tuvas attiecības)? Varbūt māsa māsīcai savu atbalstu jau ir devusi un tagad reaģēja tā, jo uzskata, ka pārējai ģimenei būtu drusku jānomierinās. Varbūt māsīcai jau tieši ir sāpīgāk, ka visi tā reaģē utt. Vai tas nav iespējams?
27.11.2016 12:09 |

Reitings 1716
Reģ: 27.07.2012
Un ļauj māsai pašai sakārtot viņas dzīvi. Palīdzi tad, ja viņa lūdz!
27.11.2016 12:12 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits