Esmu braukusi Erasmusā 2x, bet abas reizes biju tad, kad kursa biedriem LV ir prakses laiks.
Teiksim tā, ka lai vai kā ir gājis, noteikti nenožēloju, jo dievinu ceļot un zināju, ka tā būs iespēja arī kaut kur aizbraukt + stipendija man bija lielāka nekā tgd pelnu te LV strādājot :D
Pirmo reizi aizbraucu uz Šauļiem. Zinu, ka tā bija vasara uz 2mēn, savā dz/d pat varēju atbraukt mājās uz LV, lai nosvinētu kopā ar savējiem :) tur gan viss bija tā diezgan nesakārtoti, tpc mazliet raustījos ar braukšanu kkur vēlreiz. Kopumā jau protams forši apceļot kaut to pašu kaimiņzemi un iepazīt vairāk braļukas.
Tad saņēmos un pieteicos braukt arī uz Čehiju, kas arī bija prakses laiks. Salīdzināt to galīgi nevarēja, jo Čehijā visiem tik ļoti interesēja tas, ka mēs tur esam, gribēja zināt kā mums tur patīk, ko esam redzējušas, kur aizvest. Galvenā sieviete bija tik ļoti super, ka dabūjām pat izbraukt ar motorlaivu, kvadracikliem un redzēt Čehijas superīgo dabu un kalnus, nekad dzīvē nebūtu domājusi, ka tur ir tik ļoti pasakaini skaisti. Bija arī studentiem daudz organizētu pasākumu, tāpēc nekad nebija garlaicīgi, varējām apmeklēt arī kkādus pulciņus (volejbols, basketbols, angļu un čehu valodas kursi u.c), lai gan ar lekcijām nebija nekāds sakars.
Noteikti šo laiku nenožēloju un varu atcerēties tikai un vienīgi ar smaidu sejā.
Braucu kopā ar kursabiedreni, ja būtu jābrauc vienai, tad no sākuma 100%, ka būtu daudz grūtāk, uznāca arī mirkļi, kad saskumu pēc mājām un draugiem, bet tuvākie pat ciemos varēja atbraukt un paspēju pabūt ne tikai Čehijā, bet arī Austrijā un Ungārijā, esot tur. Ja tgd būtu tāda iespēja, tad es ilgi nedomājot to izmantotu. :)