face book un pārejais....

Reitings 13
Reģ: 13.07.2016
Sveiki.
Kā jums ir ?Vai jūs dalaties ar ierakstiem un info par sevi?
Mēdzu lasit ko citi ieliek, arī ko darba biedri ieliek par sevi.
Tad nu problēma. Saslimu.Ieliku face bookā ka esmu slima, lai darba biedri zin, un sanāca mājās kašķis....redz viram zvana mamma,māsa un kas man kaiš , un vel piebvilda lai neeko nelieku tur iekšā...
Dusma man ir , un mazsvarigs aizrādijums ,bet nu nepatikami kad kāds pasaka ko man darīt....
21.11.2016 17:21 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Mani drīzāk izbrīna tas cik daudzus tas viss izbrīna, un vēl vairāk,par to satraucas un runā. Uzskatu, ka katrs dara ko grib, raksta ko grib, dalās ar ko grib un man vienalga jo manu ikdienu tas neietekmē.
22.11.2016 18:23 |

Reitings 7682
Nu nevienu neinteresē, ka tev nomirusi ome. Pietam, tas vienkārši izskatās smieklīgi, kad cilvēks OMEI KURA IR MIRUSI velta vēstuli FB. Pirmkart, ne tā ome zināja, kas ir FB, ne viņa to var izlasīt. Uzraksti vēstuli un aiznes uz kapiņa, nu vienalga... bet nejau fb. Priekš kam tas ir vajadzīgs?

Nu tavus draugus un radus tas varbūt neinteresē, bet es zinu, ka manus draugus interesētu un viņus interesētu mana pašsajūta. Tas viens...Otrs, smieklīgi tas izskatās tikai personai kura visu redz melns/balts robežās un kurai nepiemīt empātijas spējas. Trešais, ja nezināji, tā ir sava veida terapija, izlikt sāpi un citi to dara nevis uz papīra uzdrukājot, bet darot to publiskā telpā. Plus saņemot līdzjūtības vārdus cilvēkam uz brīdi sirsniņā paliek vieglāk.
Bet cik esmu ievērojusi, LV vispār cilvēki joprojām ir ļoti, nezinu kā lai pat pasaka, bailīgi, viņiem visu vajag darit kā pieņemts. Nedod Dievs atšķirsies no vairākuma. Atceros pagājušo gad, pilsētā kurā Irijā dzīvoju pazuda jauna meitene un viņas facebook lapa bija pilna ar tekstiem no draugiem, skolasbiedriem, ģimenes. UN kad meiteni atrada noslīkušu šī lapa pārvētāspar sava veida dienasgrāmatu tuviniekiem un vispār cilvēkiem kuri viņu pazina, pat cilvēkiem kuri nepazina. Izteica līdzjūtību, tuvinieki un draugi rakstīja emocijas. Es uzskatu, ka tas ir pilnīgi normāli ja tas cilvēkam liek justies šai personai tuvāk un savu emociju izteikšana atbrīvo no smaguma sajūtas uz brīdi.
Man šķiet ja kāds tā sāktu izpildīties tepat LV, šajā lapā sāktos kašķi jo kādam tam liktos stulbi un nebaidītos to pateikt skaļi. Nu truli, ko lai saka.
22.11.2016 18:33 |

Reitings 7682
Mums visapkārt ir publiska telpa, tādēļ arī ir pieņemtas kaut kādas uzvedības normas un nerakstītie likumi, kurus jebkurš normāls, apsmadzeņots radījums arī saprot. Es tiešām nesaprotu kādā pāķu vidē te dažas dzīvo, bet man neliekas pieņemami tas, ka PIEAUGUŠI cilvēki met papīrus zemē, ka publicē internetā lietas, kuras nevajadzētu publicēt, un es neklusēšu un aizrādīšu, ja man tas liksies pareizi.

Tu kārtējo reizi aizmirsi mazo piebildi, TEV tas liekas nepieņemami. TU to nesaproti. Jo ES saprotu un ES pieņemu, ka ir cilveki kuri tā dara. Un starpcitu, pāķa vide :) (lai ko tas arī nozīmētu), man šķiet, ka tieši tādu vienvirziena viedokli tam terminam varētu piedēvēt.
22.11.2016 18:36 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Ok, salīdzināt papīrīšu mešanu un sēru bilžu postošanu nav korekti.
Ja papīrīšu mešana ir klaja neaudzinātība un aizrādījums būtu vietā (bet līdz ar ļoti daudzām lietām vēl, kur tiešām nevajadzētu būt vienaldzīgam), tad dīvainu bilžu likšana ir pavisam kas cits. Nē, man nav draugu, kuri atrāda kāda tuvinieka guldīšanu zemē, paldies Dievam, bet nu teikt, ka tādi cilvēki ir idioti, tie ir jāizglīto un jābaksta ar pirkstu arī nav diez cik veselīga uzvedība. Piekrītu, ka daļa no tiem ir uzmanības meklētāji, bet iespējams, kāda daļa izpauž tā savas bēdas - manā uztverē dīvaini, bet nu.
Ok, bet es piederu pie cilvēkiem, kuriem vēl šausmīgāk šķiet apzīmogot cilvēkus un lamāties teju katrā diskusijā, bet nu labi, par cik man nepiemīt pasaules lāpītājas sindroms, tad laižu garām
22.11.2016 18:55 |

Reitings 733
Reģ: 25.02.2016
Beibes.Martas rakstiitais lika atcereeties gadiijumus, kad, piemeeram, cilveeki, kuri smagi slimoja pashi vai vinju vecaaki, publiski daloties ar sho informaaciju peec atveseljoshanaas izsaka milziigu pateiciibu visiem, kuri juta liidzi, paliidzeeja ar labiem vaardiem un darbiem, ljaava turpinaat ciiniities, pat ja tir bija sveshi cikveeki "no malas". Reizeem tas ir ljoti daudz un nepiecieshams, taadeelj ir stulbi noraadiit cilveekiem, kaa justies un seerot un saakt maaciit kad un kaadus, VINJU PERSONIIGAJAA profilaa likt postus(t)
P.S DR, cerams, ka esi rakstiijusi un paarmaaciijusi tos cilveekus, kuri liek, tavupraat nepienjemamas un stulbas lietas :D kaada bija reakcija? Vai vinji ir labojushies?? :D
22.11.2016 18:55 |

Reitings 416
Reģ: 15.01.2014
dr567309
Tas pats par to papīru zemē, kas tev likās stulbs piemērs. Man te kāds teica, ka ja es kādam par to aizrādīšu, man iespļaus sejā,

Nu, nopietni? Vismaz pārliecinies, vai tev taisnība, pirms kaut ko raksti.
1. Piemērs ir stulbs, jo papīra nomešanu uz zemes tomēr īsti nevar salīdzināt ar to, par ko te ir runa. Nu, NAV TAS VIENS UN TAS PATS.
2. Par iespļaušanu sejā bija nevis par aizrādīšanu, ka papīru nomet, bet gan par aizrādīšanu, ko kurš drīkst vai nedrīkst publicēt facebook. Tak palasi savus komentārus!
3. Džeka Deniela piemērs... Cik bieži tas notiek? Tu vispār kaut reizi esi tādu video redzējusi? Jā, es arī pa ausu galam esmu dzirdējusi, ka alus dzeršanas stafete dažiem cilvēkiem ieviesa ideju izdzert ~ 40% dzēriena pudeli vienā rāvienā. Jā, tādi cilvēki ir idioti, un visdrīzāk es tā arī uzrakstītu. Tā pat kā man konkrēti riebj Jalal video (kur brāļi tēlo teroristus un biedē cilvēkus, nometot tiem pie kājām mugursomu un skrienot prom), un esmu komentāros to pieminējusi, bet tas tomēr nav tas pats. Viens ir izteikt savu viedokli, otrs ir kaut ko aizrādīt, censties panākt savu. Ar to pašu papīra mešanu - nu, ja cilvēkam nav ieaudzināta cieņa pret citiem un apkārtējo vidi, tad diez vai tu to mainīsi. Nevajag uzskatīt sevi par tik visvarenu.
4. Tas, ka tu facebook uztver tikai kā saziņas līdzekli (lai gan ir tik daudz citu tik pat ērtu aplikāciju), nenozīmē, ka tā ir šī portāla primārā funkcija. Protams, ja uzskati, ka taisnība ir tev un tikai tev, ka nesaproti, kā kaut kādi idioti var izmantot facebook tam paredzētajām darbībām, vērsies pie portāla izstrādātājiem/turētājiem. Es esmu droša, ka viņi būs ļoti pretimnākoši, jo taču viss, ko tu raksti ir tik pareizi un (atkārtošos) visi pārējie ir idioti, kas neko nesaprot un bojā tev dzīves kvalitāti.
22.11.2016 19:02 |

Reitings 416
Reģ: 15.01.2014
Es vispār nesaprotu, kāpēc "uzmanības trūkums" tiek lietots bez maz vai kā lamu vārds? Ok, cilvēkam tiešām pietrūkst uzmanības, cenšas to dabūt, bet kāpēc tas cilvēks tiek uzskatīts par sliktu vai vēl jo vairāk par idiotu?
22.11.2016 19:06 |

Reitings 594
Reģ: 03.03.2015
Piekrītu gandrīz visiem iepriekšējiem komentāriem. Galu galā katrs cilvēks ir citādāks, un katram no mums sērošana par kāda tuvinieka nāvi izpaužas citādāk, tapēc uzreiz dēvēt par idiotiem tādus cilvēkus, kas nedomā kā tu ir nekorekti. Un tiešām papīra mešana zemē ir neaudzināšana, sērošana par tuvinieka nāvi, lai kā arī tā izpaustos, ir emociju izpausmes veids, kuru,manuprāt, nevar salīdzināt ar papīra mešanu zemē, bet, tā kā mūsu valstī ir vārda brīvība, tad katram ir ļauts savs viedoklis, tikai nevajag savu viedokli uzspiest citiem un mēģināt, kā meksikanka rakstīja, apzīmot pretēji domājošus cilvēkus. Ja kāds mēģina vēl runāt par sabiedrības normām, tad negribētos dzīvot arī tādā sabiedrībā, kurā eksistē viens viedoklis un pārējie tiek nolamāti.
22.11.2016 19:18 |

Reitings 477
Reģ: 03.09.2016
Interesanta diskusija. Taa no malas palasot un uzvediibu paskatoties, tad tiesi "par gudru sabiedriibu" ciiniitaajas izskataas vismulkiigaak...
22.11.2016 19:25 |

Reitings 951
Reģ: 16.12.2014
Šodien atļaušos izskatīties, kā šeit saka "vismuļķīgāk" un teikšu, ka ļoti piekrītu dr567309 viedoklim!
Rakstīts ir daudz, bet, manuprāt, šī ir pati esence:
Es nesaprotu, cik naivam ir jābūt cilvēkam, lai dzīvotu ar domu, ka katrs mēs drīkstam darīt ko vien vēlamies, jo vārda un gribas brīvība ir svarīgāka par harmonisku un saprātīgu sabiedrību?

Sabiedrība ir kopēja vide, kurā vienam otru ir jāpamāca un jāpavelk uz augšu, nevis jāļauj eksistēt savā nodabā un degradēt kopējo vidi.
(..) bet man, piemēram, gribas dzīvot tīrā vidē - ne tikai fiziski, bet arī sociālajos medijos utt.
22.11.2016 19:41 |

Reitings 594
Es piekrītu augšējiem citātiem, bet kādā veidā sēru izteikšana sociālajos tīklos degradē sabiedrību un vidi? Varbūt tas ir veids, kā cilvēks piemin un atceras savu mirušo tuvinieku? Un, ja tas cilvēkam palīdz garīgi justies labāk, tad kādēļ ko tādu nedarīt? Es neko tādu nepublicētu, jo esmu inteoverts cilvēks, bet nesaskatu neko sliktu un IDIOTISKU tajā, ka citi tā dara. Un kāda būtu tīra vide Facebook?
22.11.2016 19:48 |

Reitings 1859
Reģ: 08.09.2016
leillu - es neesmu introverts cilvēks, bet man šķiet jocīgi, ko tādu likt fb. Vienkārši lieki un viss.
22.11.2016 19:51 |

10 gadi
Reitings 3547
Reģ: 09.10.2009
Kàds mìkstais podà iekrità - arì ieliec FB? :D :D
Neizprotu to atskaitìšanos! Mazvèrtìbas komoleksi?!
Pati nelieku par sevi gandrìz neko. Retu reizi kàdu bildi. Nekàds check-in.
22.11.2016 19:55 |

Reitings 594
Tev tas šķiet jocīgi, savukārt kādam tas liks justies labāk. Cilvēki mēģina tādā veidā meklēt uzmanību un atbalstu, es tajā nesaskatu neko sliktu. Man, piemēram, varbūt liekas jocīgi visādi challenge video (tas ir tikai piemērs), bet tapēc es viņus neskatos, lai skatās tie, kam tas sagādā prieku. Cik cilvēku, tik arī viedokļu.
22.11.2016 19:56 |

Reitings 1405
Reģ: 17.02.2012
Paldies, sabiedrības izglītotājas, par jūsu cēlo darbu- tagad zināšu, ka arī konkursos piedalīties nedrīkst, lai tikai nenokaitinātu kādu :-D Starp citu, mana paziņa regulāri laimē konkursos, tāpēc tā gluži nav, ka iespēja laimēt ir niecīga ;-)
22.11.2016 20:06 |

10 gadi
Reitings 1319
Reģ: 30.06.2013
Man īsti nav skaidrs kādēļ tāda jezga ap kaut kādiem postiem.. un vēl saukt kādu aizvainojošos vārdos, jo publicē to, kas kādam šķiet muļķīgs ir vairāk kā dīvaini. Brižiem šķiet, ka cilvēkiem interneta vide tiešām atņem veselo saprātu. Ja Feisbuks tā aizskar, tad varbūt derētu vairāk laika pavadīt realajā dzīvē un 'nolaist tvaiku
22.11.2016 20:07 |

Reitings 356
Reģ: 03.10.2013
reti kad kaut ko publiceju sava privataja fb profilaa. Reizem iecekojos, kad lidoju uz Latviju, lai katram nav atseviski jaraksta, ka busu Riigaa un varam satikties, kaut ari tuvaakie draugi par to ir informeti un tiksanos jau laicigi saplanojam. Reizem nomainu profila bildi, vai ielieku kadu foto no celojumiem.
Konkursiem neticu un dzivnieku video ari nesheroju.
Esmu izdzesusi no draugiem dazas personas, kas postoja kaut kadus religiskus video un tekstus; meiteni, kas publiceja visu dzivi, piemeram, tagoja bildes visus, ko attiecigaja dienaa bija satikusi vai runajusi un rakstija tekstus par savam attiecibam, ka ari iecekojas visur, kur gaja.
22.11.2016 20:50 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Tad jau īstenībā jebkas ,ko publicē ir uzmanības pievēršanai . Jebkura bilde vai teksts . Tad jau pilnīgi visi ir idioti ,jo publicē kaut ko :-D
22.11.2016 21:39 |

Reitings 1323
Reģ: 04.03.2012
dr567309, seno laiku cosmo krējums, galīgā sviestā sagājis.
22.11.2016 21:59 |

10 gadi
Reitings 3706
Reģ: 29.01.2009
Es apzinos to, ka daudziem šie temati liekas mazsvarīgi, jo neko vairāk par savu mazo pasaulīti neredz, bet man, piemēram, gribas dzīvot tīrā vidē - ne tikai fiziski, bet arī sociālajos medijos utt.

Būsim reāli- tu gribi dzīvot burbulī un būtu laimīga, ja viss notiktu pēc ierastās kārtības un stereotipiem. Nedod dievs, ka kāds pasaka ko tādu, ko nevēlies dzirdēt vai parāda to, ko nevēlies redzēt.
Visos sociālajos portālos ir ļoti laba funkcija: "follow" vai "unfollow". Iesaku iemācīties. Būs izcila iespēja dzīvot tīrā vidē. '
Un būsim reāli: tas, ka man kaimiņš ir dzērājs un tādu es viņu redzu katru dienu, nenozīmē, ka man tas kļūs par piemēru un standartu. Tas pats ar sociālajiem portāliem. Ja kādam tā Jack Daniels glāze kļūs kā mērķis, tā jau ir paša cilvēka problēma (un iespējams vecāku- nav iemācītas pareizās vērtības dzīvē, ja kaut kāds ieraksts socālajos medijos to var izmainīt).
Kopumā. Es nepostēju, ka esmu slima FB. Uzrakstu epastu kolēģiem. Bet kādreiz kādu bildi ievietoju (bet ļoooti reti). Ja kādam tas traucē, sorry, nav mana problēma, tas ir laipni aicināts idzēst mani no kontaktiem vai nesekot. Tāpat kā es nesekoju daļai paziņu, kas to vien dara kā liek selfijus vai "šēro" dievietes.lv vai vēl kādus dīvainus rakstus. Bet tā jau ir mana izvēle.
22.11.2016 22:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits