Man nav nekādu iebildumu padiskutēt ar tevi arī klātienē :-)
Prātīgi ne prātīgi kādu par idiotu saukt, bet es nevaru sevi piespiest atrast jebkādu cieņu pret indivīdiem, kuri, pirmkārt, neredz problēmas sabiedrībā un tās izpausmes veidos, kā arī kultivē to, ka "mēs dzīvojam kā gribam, darām kā gribam, ja nepatīk - neskaties". Es nesaprotu, cik naivam ir jābūt cilvēkam, lai dzīvotu ar domu, ka katrs mēs drīkstam darīt ko vien vēlamies, jo vārda un gribas brīvība ir svarīgāka par harmonisku un saprātīgu sabiedrību?
Tas pats par to papīru zemē, kas tev likās stulbs piemērs. Man te kāds teica, ka ja es kādam par to aizrādīšu, man iespļaus sejā, jo redz kādas man tiesības ir kādam teikt ko darīt vai nedarīt. Tev tas liekas normāli? Tev liekas normāli tas, nevis tam cilvēkam, kurš piesārņo ielas tiek aizrādīts, bet tam, kuram tas neliekas pieņemami? Sabiedrība ir kopēja vide, kurā vienam otru ir jāpamāca un jāpavelk uz augšu, nevis jāļauj eksistēt savā nodabā un degradēt kopējo vidi.
Es apzinos to, ka daudziem šie temati liekas mazsvarīgi, jo neko vairāk par savu mazo pasaulīti neredz, bet man, piemēram, gribas dzīvot tīrā vidē - ne tikai fiziski, bet arī sociālajos medijos utt. Man neliekas, ka tas ir pieņemami, ka liek video, kur knapi 18 gadīga meitene izdzer Jack Daniels pudeli vienā rāvienā un tad tas tiek kultivēts tālāk kā norma. Un tas atkal ir tikai viens no daudzajiem piemēriem.. neviens jau neaizdomājas kā tas ietekmē jauniešus, kuri tādus video paskatās un tad ballītēs izdomā atkārtot šādus gājienus. Un tieši tādēļ, ka, rupji sakot, 9 no 10 cilvēkiem ir vienlaga, mēs dzīvojam tādā banānu sabiedrībā, kādā nu dzīvojam. 8-)