Miskūzi par n - tajiem iztrūkstošajiem burtiem. Vainīga.
Apple_pie - neuztver to personīgi. Bet pieņemot, ka tu vairak kā puskukuli izmet āra, jo apkalst - tā ir resursu izšķērdība, ne tikai ekonomiskajā kotekstā. Tas, ka par maizi samaksā naudā nemazina faktu, ka pārtikas, energo un transprtēšanas resursi (nafta) u.t.t. nav attaisnojuši savu patēriņu. Protams, puskukuļa mērogā tas šķiet smieklīgi, bet pasaulē ir cik cilvēku?
Viens rīsa grauds var nosvērt svaru kausus uz otru pusi ;)
Es maizi sāku saldēt pēc tam, kad pastrādaju tās razošanas uzņēmumā šeit, Dānijā, kur tā bija ierasta prakse. Visas statoil un narvesen maizītes, visticamāk, nāk no mana bijušā darba devēja kompānijas, saldētas mīklas formā un turpat tiek ceptas. Bet saldēja viņi arī jau ceptu maizi kas tālāk tika tirgota ēdināšanas uzņēmumiem. Pirms tam pat neiedomājos.
Pati edu aptuveni 4 šķēles nedēļā, un maizi gribu labu, kas arī maksā 3x dārgak par lētako pieejamo. Es atšķirību tiešām nejūtu un 80% izmešanu nedēļas beigas, savā vērtību skalā, nespēju attaisnot. Protams, ja gribu svaigi ceptu bageti vai ko tādu, nav problēmu dabūt beķerejā. Bet arī to sasalušo šļēli tosterī ielikt nav problēmu. Man viss forši :D Es labak nesākšu stāstīt, ko un kādeļ saldē drauga māmiņa, kuras ienākumi ir virs vidējā pat Dāņu standartiem. Grozi kā gribi, bet nicinošus komentārus un salīzinājumus izteikt tiem, kam tas netraucē un to dara ir - nu kā lai saka - 'nesmuki'. Negribu krāšņākus vārdiņus lietot.