Var pasniegt dzīvu?

Reitings 795
Reģ: 10.12.2014
Kā ir Latvijā ar likumiem? Var mielastā pasniegt un ēst dzīvus dzīvniekus?
04.11.2016 20:29 |

10 gadi
Reitings 350
Reģ: 26.05.2013
Jūs gan jau visas ēdat gaļu, bet, kad kāds paprasa, vai var dzīvu ēst, tad sākat cepties, it kā būtu labākas par viņu. (t) Neredzu starpību starp miruša dzīvnieka un dzīva ēšanu, ja tev liekas normāli ēst mirušu, tad var arī dzīvu.
Bet nu es neēstu ne mirušu, ne dzīvu.
05.11.2016 16:07 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Laurie
Ja nav atskiriba..davai es tev pasniegsu dzivu briediti ar sipoliniem, kiplociniem, pipariniem un saliti. Edisi?
05.11.2016 16:08 |

10 gadi
Reitings 350
Beibe.Marta - kā jau minēju, tad neēdīšu arī mirušu ;)
05.11.2016 16:10 |

Reitings 7682
Laurie
Nu, bet ko tad runa par neesosu atskiribu. Sviests
05.11.2016 16:11 |

10 gadi
Reitings 350
Beibe.Marta - (t) tur arī nav atšķirības. Ēst dzīvnieku jeb kādā veidā ir pretīgi un diezgan slimi. Neizliecies labāka tāpēc, ka ēd tikai mirušu, viņu nogalināja, lai TU varētu ēst
05.11.2016 16:14 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
ārprāts. ir taču atšķirība nonāvēšanā un mocīšanā.
05.11.2016 16:16 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Neredzu starpību starp miruša dzīvnieka un dzīva ēšanu, ja tev liekas normāli ēst mirušu, tad var arī dvīvu

:-O totāli slims uzskats!
Nu, bet ko tad runa par neesosu atskiribu. Sviests

+
05.11.2016 16:16 |

10 gadi
Reitings 350
Cukurvāvere - nē, nu es to esmu pieņēmusi, ka cilvēki uzskata vegānus par slimiem uzskatos, bet dzīvnieka ēšanu par normu.. tas, lūk, ir slimi :-D
05.11.2016 16:17 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Laurieee , watafaaak, meitēn?! :-O
Tas, vai cilvēks ēd vai neēd gaļu, ir paša izvēle (kamēr neiet runa par cilvēku, suni, kaķi vai citu mājdzīvnieku), bet ēst dzīvu - tas tak ir vispār nav apspriežams!
Toties cilvēki jau no alu laikmeta laikiem gaļu ēd (pirms neienāca modē veģetārisms un pirms netika dota izvēle), vispirms dzīvnieku nogalinot. Nevis mocīt , spīdzināt un dzīvam griezt kāju nost (dievs piedod man par manu iztēli..)
05.11.2016 16:22 |

Reitings 7682
Laurie
Tevi acimredzami veganisms ietekme negativi.
05.11.2016 16:38 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Austeres ēd dzīvas, jūs to zinājāt, ne?
...
Japāņi dažādā ziņā mēdz šokēt pasauli:
In an interview, renowned chef Raymond Blanc recalls visiting Japan and eating a plate of live baby eels at a local eatery. "We were advised to add vinegar and sake — which made them jump around — then you swallowed them whole," he says. "They jiggled around in my tummy!" Much the way your tummy is probably jiggling when you read this.

A few years back, the internet went nuts when somebody posted a YouTube video of a restaurant in Japan that prepared frog sashimi — basically slicing up a live cane toad and serving it to a customer while it was wriggling around on the plate — meal that's both cruel and stomach-churning.

Like Ikizukuri, Ying Yang Fish are served while still alive, but with one exception: the body of the live fish is deep-fried, with the fish's head wrapped in a damp cloth during cooking so it will remain alive when it's served. :'-(

This sushi dish (known as "dancing shrimp") contains live baby shrimp that move around while they're being eaten.

Japāņu restorāns Kopenhāgenā pasniedz dzīvas skudras:
A Japanese restaurant in Copehnagen, Noma, is internationally famous for using live ants as a type of seasoning, which supposedly lend a zesty flavour to its signature salad.

Amerikā japāņu restorānā kā sašimi pasniedz dzīvus vēžus:
You're probably thinking that lobsters are boiled alive and are deceased by the time they make it to your plate — and you'd be right. New York City restaurant Azuma Kirby, however, is one of several eateries that actually serves lobsters while they're still alive, with diners invited to pick "belly sashimi" out of the lobster, which is still moving around while it's served.

Austrālijā ēd dzīvus tārpus:
Protein can be scarce in the Australian outback, which has led to the tradition of eating witchetty grubs, with some folks popping the squirming bugs like they're popcorn. Nutrition-wise, 10 witchetty grubs are said to fulfill your daily requirement of protein. Traditionally eaten raw, witchetty grubs can also be pan-fried, with one "exploratory chef" declaring they taste like "fried egg with a hint of nut."

Sea urchins are undoubtedly an acquired taste, but those who do enjoy urchin know the best way to eat them is right out of the shell while they're still alive.

Garneles Ķīnā:
A delicacy in China, this dish involves soaking live shrimp in a booze-heavy broth that the thirsty crustaceans slurp up, making them both tipsy and tasty. Drunken Shrimp is traditionally served in a special glass goblet with a lid, to prevent the twitching, thrashing shrimp from jumping onto your lap.

Vjetnama:
In Vietnam, it's considered a delicacy to slice into a live cobra, rip out its heart and eat it while it's still beating. Hey, Gordon Ramsay tried it once, although it didn't seem like he was too thrilled about it.

Koreja:
What's Sannakji? It's a Korean dish in which a live octopus is chopped up and served immediately, while its tentacles are still wiggling.

Sardīnijā:
Casu Marzu is certainly a more appetizing moniker than its nickname: "rotten cheese." In fact, this traditional Sardinian cheese contains a special ingredient you won't find in most cheese — maggots. That's because after the cheese forms, it's left outside with a hole cut in the top to allow flies to enter, laying eggs that become larvae that eat the cheese and then excrete some sort of cheesy deliciousness. That's right, not only are you eating live maggots, you're also eating their poop.
05.11.2016 16:50 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Varbūt autoram jāpārceļas uz Japānu?
05.11.2016 16:51 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Nu idejiski piekrītu laurie. Gaļa jau ir tas nogalinātais dzīvnieks. Protams, ēst to dzīvu vispār ir zem katras kritikas.
05.11.2016 20:36 |

Reitings 267
Reģ: 13.09.2016
Fu, pilnīgi šermuļi pārskrēja iedomājoties kaut ko dzīvu uz mana šķīvja:-|
05.11.2016 20:42 |

Reitings 1584
Reģ: 29.05.2016
Jūs gan jau visas ēdat gaļu, bet, kad kāds paprasa, vai var dzīvu ēst, tad sākat cepties, it kā būtu labākas par viņu. Neredzu starpību starp miruša dzīvnieka un dzīva ēšanu, ja tev liekas normāli ēst mirušu, tad var arī dzīvu.
Bet nu es neēst

Konkrēti es neēdu gaļu, zivis ēdu minimāli.
.........
Atšķirība ir tā, ka ja ēd nedzīvu tad dzīvā radība tiek nonāvēta un miers. Bet ja ēd dzīvu, tad vel dzīvam esot tā radība piedzīvo ļoti ļoti stipras sāpes.
Iedomājies situāciju: Tev uzbrūk nikns suņu bars. Tu zini, ka nevari izglābties. Tu ''vēlies'' lai tevi nogalina uzreiz vai arī saplosa dzīvu? Respektīvi vai tavu agoniju pagarina.
05.11.2016 20:45 |

Reitings 1584
Un kas attiecas uz Austrumu kultūru. Viņi medī arī delfīnus. Jums tas liekas pareizi?
05.11.2016 20:45 |

Reitings 123
Reģ: 17.04.2015
Kā tad austeres ēdat? Tās ir tikai uz vienīgi dzīvas ēdamas, Latvijā nopērkamas un uz kārā zoba liekamas. Bet laikam tas psiholoģiski ir nedaudz citādāk, jo tās neizskatās dzīvas. :)
05.11.2016 20:51 |

Reitings 123
Liktens vēstnesi - kāpēc delfīna dzīvību vērtē augstāk par govs/vistas utt?
05.11.2016 20:53 |

Reitings 1584
Rosy pirmkārt jāsaka, ka es neatbalstu jebkādu dzīvnieku lietošanu uzturā. It īpaši ja tiek speciāli audzēti.
Bet atbildot uz tavu jautājumu man jāuzdod pretjautājums: Vai tu atbalsti cilvēku nogalināšanu?
.......
Ar ko cilvēks atšķiras no citiem dzīvniekiem? Tikai ar to, ka it kā mēs esam vienīgie saprātīgie dzīvnieki. Bet ir viens izņēmums - delfīni arī ir saprātīgi. Un kas ir vel interesantāk, viņi skaitās augstāka suga par cilvēku. Viņiem ir valoda, viņi spēj just un domāt. Liela iespējamība, ka viņiem ir arī sava kultūra. Un viņi pilnībā ir bez ļaunuma. Delfīni ar to atšķiras, ka viņi nespēj otram nodarīt pāri.
Un ja kas tad ir fiksēti gadījumi, kad delfīni ir glābuši cilvēku dzīvības.
Un cik lasīts tad piemēram viņi spēj pateikt vai sieviete ir gaidībās.
Vnk sakot viņi augstāk stāvoši nekā cilvēki. Un nogalināt viņus ir noziegums!
05.11.2016 21:04 |

Reitings 123
Pirmkārt - ar veģetāriešu loģiku neiešu strīdēties. Tas ir tāpat kā ticīgais strīdās ar ateistu, katram sava taisnība, kas nav pierādāma.
Otrkārt - kā gan var apgalvot, ka tikai delfīniem ir sava valoda? Kā? Mani kaķi staigā pa māju ņurdēdami, kad nevar viens otru atrast, manuprāt, viņi mēģina sasaukt. :)
"Liela iespējamība, ka" ir pilnīgi nekam nederīgs arguments.
Delfīni ēd zivis, kādā veidā tad viņi viņas "nenodarot pāri" apēd?
Viņu spējas nav ne cik augstākas par cilvēkiem.
Lai nu kā, es neatbalstu nekādu nāvi, bet kas ir dabīgs, tas ir. Es negribētu, lai mani ēdienu mogalina tieši priekš manis, man nav vajadzīga otra nāve, bet, ja tas dzīvnieks jau ir nogalināts, sagriests, salikts iepakojumos, tas es to nekā nevaru vairs asociēt ar dzīvu, bet tā ir tikai mana uztvere.
Īsāk sakot - ir muļķīgi, ka tu kāda cita dzīvību uzskati par vērtīgāku nekā pārējo.
05.11.2016 21:23 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits