Kur ir tā robeža?

Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Aizdomājos par attiecībām ar darba kolēģiem/kolēģēm. Kā domājat kur ir tā robeža, kad kolēģis pārāk lien tavā dzīvē, un kad pieklājīgi tikai painteresējas.
Man bija situācija,ka darba kolēģe reiz uzdeva jautājumus,kas manuprāt bija pārāk personīgi. Tie skanēja apmēram tā :Cik istabas tev ir.? Tu tur arī esi pierakstīta? A cik tev īre maksā?
Itkā nevainīgi jautājumi,bet īsti nepatika ,tomēr tā ir mana darīšana. Uz ko arī pieklājīgi pateicu,ka nevēlos to darbā apspriest.:-)
01.11.2016 20:09 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
savā darbā kā nu ar kuru kolēģi. neapspriežam ģimenes problēmas, bet zinam kāds kuram statuss, cik bērni, kur dzīvo, pa cik pērk mašīnu. tās visas ir tādas ikdienas lietas, par ko parunāties.
nedaudz smieklīgi likās, kad viena kolēģe pajautāja vai man ir draugs pirmajā vai otrajā darba dienā.
01.11.2016 21:41 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Nu nelikās man šie uzdotie jautājumi nekādi privātie... Īrēts dzīvoklis pats par sevi tev nepieder īsti un var jebkurā brīdī tikt atbrīvots un atkal nodots īrei, un jebkuram no malas ir savā ziņā tiesības uzzināt sīkāku informāciju. Tas nu tā, ja parokas dziļāk pašā tēmas būtībā...
Vispār šī tēma par privātumu ir ļoti stiepts jēdziens. Katram tas ir kaut kas cits. Man nekad nav likušās privātas tēmas par algu, prēmijām vai to, ko es darīju brīvdienās un tml. tēmas. Pati visiem nekladzinu, bet, ja kāds tieši pajautā - nav grūti atbildēt. Vienīgais uz ko atbildētu izvairīgi - mana intīmā dzīve.
Vienreiz lika pasmīkņāt situācija - draudzene nopirka māju ar vīru. Es viņai pajautāju, cik maksā. Viņa man atbildēja, bet ar laiku es piemirsu... Tad apciemoju viņus jaunajā mājā un starp sarunām atkal uzjautāju par mājas cenu - šoreiz vīrs manāmi saknosījās un atbildēja, ka šī informācija ir pārāk privāta... Nez... Nedaudz smieklīgi sametās, jo man jau šī mega super puper privātā informācija tika pateikta, a te pēkšņi, redz, baigais noslēpums. :-D Katrā ziņā, draudzenes vīru nevainoju, jo ne jau viņš ir mana draudzene. Līdz ar to, varu saprast, ka esmu viņam gana sveša...:-P
01.11.2016 21:57 |

Reitings 727
Reģ: 06.09.2016
Sognare- Neviens no šiem jautājumiem nelikās privāts :) bet manuprāt jo vairāk ir par ko runāt ar kolēgiem, jo foršāk strādāt :)
01.11.2016 22:07 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Nu, gadàs darbà apspriest gan īres cenas, gan elektrības rèkinus, gan nostràdàto stundu skaitu citreiz salīdzinàt, ja liekas, ka kkas nepareizi sarèkinàts.
Tà kà tikko nopirkàm màju, un darba kolègi to zina (speciàli nestàstīju, bet kaimini tachu redz, ka pàrvàcamies utt), tad nu tagad jautà- gan cik istabas, gan cik maksàja, gan kur atrodas utml. Kaut kà mani tàdi jautàjumi nemulsina, jo aptuveno cenu un pashu màju visi tàpat varèja apskatīt interneta portàlà, kur bija izlikta pàrdošanà.
Neapspriezhu jautàjumus par pàràk personīgàm lietàm- guljamistabu , nu un arī nestàstu nevienam savu uzkràjumu lielumu :D
01.11.2016 22:10 |

Reitings 2558
Reģ: 01.04.2014
Man arī neviens jautājums nelikās privāts. Arī par algu mierīgi runājam, jo mēs taču vienā uzņēmumā strādājam. Vienīgais par ko īsti nerunāju nekad ir ģimenes problēmas un intīmā dzīve. Bet ja vajadzētu, varētu arī to apspriest.
Tā robeža ir atkarīga jau no tā cik tuvas attiecības ir ar kolēģiem.
01.11.2016 22:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits