Cik daudz jādara vīrietim?

Reitings 394
Reģ: 14.07.2012
Kā jūs uzskatāt, cik daudz:
*vīrietim jāpelna
*cik liela daļa maksājumu jāveic
*cik daudz jānodarbojas ar mājas darbiem
*cik daudz jāvelta laiks bērnu audzināšanai
Zinu, ka nav viens pareizais modelis, citās attiecībās vīrietis labi pelna un veic visus maksājumus, bet mājās neko nedara, citās atkal ņemās ar bērniem un dara mājasdarbus , bet maksājumus dala kopā ar sievieti. Varbūt kādai ir ideālais variants, ka visu maksā un vēl mājas darbus veic un aktīvi iesaistās bērnu daudzināšanā? Es te tā aizdomājos par to tēmu. Kā ir jums? Padalamies!
01.11.2016 18:48 |

Reitings 394
Reģ: 14.07.2012
Normaali izcuukojaat manu teemu, paldies :)
03.11.2016 17:50 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Svarīgi ir vienīgi tas, lai katrs pats ir apmierināts ar savu dzīves labklājības līmeni un ienākumu līmeni. Nav svarīgi, ko domā citi. Ja kāds pelna maz un ir iemācījies dzīvot tā, ka visam pietiek un pāri paliek - super! Tāpat kā super ir tas, ja cilvēks pelna daudz, bet tiecas pelnīt vēl vairāk un iet uz savu mērķi.
Slikti ir tikai tad, ja cilvēks čīkst, ka pelna maz un dzīvo slikti, bet nav gatavs neko darīt, lai situāciju uzlabotu.
Tāpat arī par darbu sadalījumu attiecībās - tas jāsadala tā, lai visa ģimene apmierināta, lai viss ir godīgi un neviens nejūtas pārāk pārslogots (ja tas iespējams). Un ir pilnīgi vienalga, ko saka citi, vai kā dzīvo citi! Nesaprotu un nekad nesapratīšu pēršanos par citu dzīvi. Cilvēkam, kurš ir laimīgs ar savējo, nekad neināks prātā kritizēt citu (turklāt svešu) cilvēku dzīvesveidu, ienākumu līmeni vai bērnu audzināšanas paradumus.
04.11.2016 13:48 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Runājot par pamattēmu, manuprāt, svarīgi, lai abiem ir labi un abi ir apmierināti. Piemēram, es kopš agras bērnības esmu bijusi līdere un pakļaušanās nav manā stilā. Man ir OK, ka vīrietis šad tad izmaksā, bet es justos nekomfortabli attiecībās, kurās vīrietis mani uztur - tāda kā panīkusi puķe. Mājsaimnieces loma nav man.
Bet, kas ir interesanti, es tagad padomāju par sev pazīstamiem cilvēkiem - radu ģimenēm, draugu ģimenēm, sevišķi mana vīrieša radiem un draugiem, un ziniet, kas ir pārsteidzoši? No tiem maniem tā teikt tuvākajiem radiem un paziņām, vairāk kā pusei sievietes pelna vairāk nekā vīrieši. Pie kam ievērojami vairāk, nevis 100-200 euro.
Uz sitiena es varu nosaukt 4 pārus, kuros sievietei ir pilna laika darbs no 9 līdz 17, virsstundas, nopietni amati, vairāku tūkstošu alga, kamēr vīrietis ir "mājsaimnieks"un savām zeķēm nopelna ar hobiju. Par dzīvokli, utt. maksā sieviete. Viens tāds pāris nupat izšķīrās, bet viņi bija kopā 10+ gadus tieši šādā režīmā. Īstenībā tas bija briesmīgi, man ar to sievieti bija vienādas algas, tikai starpība tāda, ka man nebija jāuztur vīrietis, un es, pat viena dzīvojot, varēju atļauties ļoti daudz, bet tā sieviete knapinājās, pirka sev lētākos apavus, utt.
04.11.2016 13:57 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Piebildīšu, visu savu radu, draugu un paziņu ienākumus es nepārzinu, runāju tikai par tiem, kurus pazīstu. Piemēram, šogad slimības dēļ es arī pelnu vairāk nekā mans vīrietis, bet mums ienākumu starpība ir minimāla, zinu, ka citu gadu viņš pelnīja/pelnīs vairāk. Man nebūtu OK dzīvot ar vīrieti, kuram alga ir daudz mazāka nekā man, jo man sanāktu viņu uzturēt. Nevaru iedomāties, kā būtu, ja vīrieša alga būtu vairākkārt lielāka nekā man. Katrā ziņā es censtos viņu panākt, attīstoties savā jomā. Ja tas nesanāktu.... nezinu, man tās droši vien būtu tikpat neizdevušās attiecības kā ar minimālās algas saņēmēju.
Man nav svarīgi, lai vīrietis pelna 5000, bet man ir ļoti svarīgi, lai viņš prastu nomazgāt traukus un ieslēgt veļas mašīnu.
04.11.2016 14:06 |

Reitings 4298
Palasīju dažas lapas pa diagonāli un laikam jau varu vien līdzjūtīgi nopūsties gan par tiem, kas uzskata, ka nav reāli mēnesī 600 eur samaksāt rēķinos, gan par tiem, kas uzskata, ka pelnīt šādu algu ir apkaunojoši un strādāt veikalā vēl apkaunojošāk. Ehhh... mūsdienu sabiedrība. :-/
04.11.2016 14:16 |

Reitings 1937
Reģ: 18.05.2016
Čalis bildē izskatas pilnīgi normāli. Nekāda vaina. Un ielikt un ņirgāties par cilvēku bez iemesla... slimi.
04.11.2016 20:40 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Par to 600 EUR rēķinu kā kaut ko nerealu vnk hohma! Nemaz nerunājot par bagātniekiem, bet par parastu jauno ģimeni --->
piem., mājas/dzīvokļa īre VAI kredītmaksājums + komunālie = pieņemsim, 500 EUR .
Internets, televīzija = 20 EUR
Abiem diviem telefonrēķini = 15-30 EUR
Automašīnas kredīts/līzings = 100-300 EUR
Ja vēl kredīts par studijām, kas beigtas pirms kaut vai 5 gadiem - 50-80 EUR
Un, ja vēl kredītā paņemts mammai dāvinātais televizors vai ledusskapis - vēl kādi laikam 40 EUR/mēnesī..
Nu, Raivi, Sarēķini ar kalkulatoru, cik ta tur sanāk! :D:D:D:D
Dzīvojot ar mammu pie mammas, protams, tas cipars var sastādīt 50 EUR/mēnesī, ko tu maksā par savu mazcenas telefonu/laptopu un telefona rēķinu.
05.11.2016 11:57 |

Reitings 727
Reģ: 06.09.2016
Labrīt! No sirds Vēlos atvainoties visām lietotājām kuras aizskāru šajā diskusijā! Saprotu un apzinos ka mani izteikumi dažbrīd pārkāpa jebkādas robežas,kaut arī šis ir anonīms forums, tas tāpat mani grauž, tapēc vēlos atvainoties :( Kaut kā pārāk pie sirds panēmu tos dažu lietotāju komentārus par 600 pelnītājiem kā norakstāmiem cilvēkiem, jo tad tas aizskar gan mani, gan man tuvus un loti svarīgus cilvēkus, kas nenopelna to tūkstoti un vairāk mēnesī,lai kā arī gribētu. Manuprāt šajā forumā par naudas tēmām vispār nav vērts diskutēt, ar vai bez manas piedalīšanas, vienmēr aiziet līdz kaškim, jo tiks pieminētas tādas summas kuras Latvijā tikai loti retais nopelna, kā ikdieniškas un bez maz vai kā iztikas minimu...Ja, dažas lietotājas nebūtu tik nicinoši izteikušas par cilvēkiem kas nepelna vismaz 1000 mēnesī vai vīriešiem kuri vienkārši negrib uzturēt sievieti un maksāt attiecībās par visu, tad no manas puses kašku vispār nebūtu bijis!! Tas bija tas, kas mani personīgi uzvilka un pati diena bija tāda kaškiga, tapēc pavilkās, bet es loti labi saprotu ka pāršavu pār strīpu ar izteikumie, tapēc vēlos loti atvainoties! Arī personīgi Unique no sirds vēlos atvainoties par vinas drauga publicētajām bildēm,čalis tiešām izskatās sakarīgs un viss vinam ar izskatu ir pilnīgi kārtībā, vienkārši kaut kā gribējas atriebties, ka iepriekš seit ir liktas manas bildes un nirgājās par manu itkā kvadrātformas seju, bet es tiešām neko sliktu nedomāju ne par Unique, ne par vinas čali, loti foršs pāris un patiesībā tiešām pēc bildēm liekas superīga gimenīte, lai jums laime un saticība vienmēr!!
Cerams spēsim vēl šajā forumā saticīgi dzīvot un neaizskart viens otru un iztikt bez nicinošiem komentāriem, tad šis foums klūtu daudz baudāmāks un lasāmāks! :)
Lai jums jauka un izdevusies šī diena un nedēlas nogale! :)
05.11.2016 12:32 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Es arī nepelnu tūkstoti, bet mani šitie foruma izteikumi nemaz neaizvaino :D Nav ambīciju saņemt lielu naudu? Jā, un? :D Es ir muļķis un man ir labi :)
05.11.2016 12:50 |

Reitings 263
Reģ: 20.07.2016
Kā var aizvainot,ka kāds pelna vairàk? Tas ir tā cita cilv.nopelns un citiem gar to nav daļas.
05.11.2016 12:59 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Biggy, es ne par to, ka pelna vairāk, bet par dažu lietotāju izteikumiem, ka tie, kas nepelna, esot lūzeri utt.
05.11.2016 13:04 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Te vienai redz kas ar maati notika, liela mutes bruketaaja, ari nirgajas par mazak pelnosiem un lielijas cik vinjai labi pelnosa mate un virins. Un kas tagad???

Tu tiešām , domā , ka es tagad finansiāli dzīvošu sliktāk ? vai , ka es tagad uzskatu , ka 500 eiro ir milzu nauda ? nopietni ? Šī situācija gribot negribot liks man pelnīt vismaz 3x vairāk , jo es netaisos atteikties no savas komforta zonas un, lai to izdarītu ar čīkstēšu neko nepanāksi , bet vot tu gan bez saviem vecākiem būsi reāli pakaļā , jo neesi spējīgs ne domāt , ne darīt , tikai gudri dirst dienām ilgi sieviešu forumā un cerēt , ka vismaz kādies pievienosies , ka vecis ir mēbele , kura jābaro un jāslauka no tās putekļi ;)
Un kā jau tu teici , karma is a bich, tapēc skaties , ka nenonāc situācijā no kuras tev nav ne sajēgas kā izkļūt .... ;-)
05.11.2016 13:13 |

Reitings 2133
Reģ: 09.05.2011
Atbildot uz autores jautājumiem:
*vīrietim jāpelna - tik lai viņam pieteik.
*cik liela daļa maksājumu jāveic - katram pārim savi nosacījumi.
*cik daudz jānodarbojas ar mājas darbiem - vismaz kāda daļa no mājas darbiem būtu jāveic.
*cik daudz jāvelta laiks bērnu audzināšanai - cik laiks atļauj.
Pati esmu bijusi divās attiecībās,vienās no tām neko nemaksāju un neko nedarīju.Vīrietis par visu parūpējās.
Otrās maksājumus dalam uz pusēm,vīrietis saimniecības preces,ēdienu,mašīnu.Es - dzīvokli un komunālos+izklaide.Dāvanas pēc vajadzības draugiem no mana maciņa vai viņai vai metameis kopā. Ceļošanai - metamies kopā.
Nekad nav bijis problēmas aizdot.Budžets taču tāpat kopīgs.
Vai es esmu domājusi,ka varētu būt citādāk - jā.Bet - 100 % mājsaimniece es neesmu,es nevarētu aiziet no darba un savu dzīvi veltīt tikai mājam un bērniem.Un ir patīkami,ka zeķubiksēm nav jāprasa nauda no vīrieša.
Mums diezgan elastīgi,tas kurš ir mājās arī pa mājām pašiverē.Lielākoties tā esmu es, bet draugam arī nav problēmu darīt mājas darbus.
Viss atkarīgs no tā kas ir pieņemams pašiem.
05.11.2016 13:14 |

10 gadi
Reitings 28
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1751020431791723&set=pb.100006513481172.-2207520000.1478344622.&type=3&theater
vai tu tiešām jūties labāk par sevi noliekot citus? tā ir tava atslēga laimei?
05.11.2016 13:34 |

Reitings 4298
Rīdziniek, gribētos Tev ieteikt paplašināt savu draugu un paziņu loku un pats svarīgākais - paplašināt savu redzes loku uz pasauli un lietām. Spriešana tikai pēc sevis un sava šaurā paziņu loka un izspriestā pieņemšana par vienīgo balto patiesību un paziņošana, ka viss pārējais ārpus šīs patiesības ir klaji meli - tas ir vienkārši smieklīgi, vai drīzāk bēdīgi.
Tas forši, ka Tev ir izstrādājies savs ideālais ģimenes modelis un novēlu Tev arī atrast piemērotu sievieti. Pats svarīgākais, lai jau pašā sākumā esi pret viņu atklāts un pasaki savu nostāju.
05.11.2016 13:57 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Es vispār minēju, ka tā summa aiziet rēķiniem UN pārtikai. Bet tas lai paliek.
Paldies, Raivi, tas bija jauki :)
05.11.2016 14:19 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Un pirms šī visa es Tavas bilde ne apsmēju, ne izvietoju internetā..
05.11.2016 14:21 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
plusiņš wee. Ja ir pierasts pie konkrēta dzīves līmeņa, un pēkšņi kaut kas mainās, cilvēkam tiešām ir stimuls sākt pašam pelnīt vairāk (t.i., iespēju robežās saglabāt ierasto dzīves līmeni), nevis nopūsties un sākt dzīvot askētiski.
05.11.2016 14:29 |

Reitings 438
Reģ: 04.05.2013
varbūt vienreiz beigsiet plūtkies, stulbās vistas?
sākumā lasīju kā smieklīgu meksikāņu seriālu, bet nu jau pietiks
05.11.2016 14:35 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Ar taadu purnu, kaads ir Raivim Stikutam, vispaar jau nu vajadzeetu uzmaukt celofaana maisinju galvaa, nevis komenteet, ka kaadai te draugs ne visai labi izskatoties.
Raivja Stikuta pazinjas vareetu vinja viedos tekstus paraadiit maatei un vecmaaminjai. Lai priecaajas par savu lolojumu.
P.S. Punjkjutapa, kursh tikko izkaapis no vidusskolas sola un kuru daba nav apveltiijusi ne ar izskatu, ne ar smadzeneem, jau nu vareetu attureeties no marasmaatiski histeeriskas bleeshanas teemaa, liidz kuras saakotneejai problemaatikai shim veel taalaak nekaa liidz meenesim.
05.11.2016 15:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits