Cik daudz jādara vīrietim?

Reitings 394
Reģ: 14.07.2012
Kā jūs uzskatāt, cik daudz:
*vīrietim jāpelna
*cik liela daļa maksājumu jāveic
*cik daudz jānodarbojas ar mājas darbiem
*cik daudz jāvelta laiks bērnu audzināšanai
Zinu, ka nav viens pareizais modelis, citās attiecībās vīrietis labi pelna un veic visus maksājumus, bet mājās neko nedara, citās atkal ņemās ar bērniem un dara mājasdarbus , bet maksājumus dala kopā ar sievieti. Varbūt kādai ir ideālais variants, ka visu maksā un vēl mājas darbus veic un aktīvi iesaistās bērnu daudzināšanā? Es te tā aizdomājos par to tēmu. Kā ir jums? Padalamies!
01.11.2016 18:48 |

10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
Net ja Tev ir alga, Tev tacu bus ari labs pabalsts. Nebus ta, ka peksni paliksiet tikai ar vira ienakumiem.
Un sanak, ka man ir "idealais" variants, bet tas nenozime, ka, parnakot bo darba, vins uzreiz pie gridas lupatas keras. Vairums darbu izdaru es, bet vins dara, ja nepieciesams.
02.11.2016 09:09 |

Reitings 156
Reģ: 22.10.2015
Man bija līdzīgas pārdomas :) Vīriets pelna tikai to tūkstoti, bet es gandrīz divreiz vairāk. Tad nu arī domāju, kā dzīvosim, kad būs bērni un es vairs nestrādāšu. Un nonācām pie lēmuma izveidot citu ienākumu avotu, kur nevajag daudz iesaistes, ko es varētu pieskatīt, gan arī viņš iesaistītots brīvajā laikā. Tā, lai ģimenes budžetā nonāktu tie iztrūkstošie pāris tūkstoši mēnesī.
Un, ja attīstīties vairāk, tad arī viņš varēs atļauties aiziet no darba. Un tad abi nestrādāsim :)
Varbūt arī jums vajag padomāt par ko šādu?
02.11.2016 09:16 |

Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Nevar jau tā atbildēt, cik jāpelna. Katram dzīves standarti ir citādāki, vienam pietiks ar 2000, citam 1000, vēl citam 5000. Mazulis pirmajā gadā kopā ar visiem vienreizējiem pirkumiem (gultiņa, rati utt) pēc kaut kāda tur pētījuma izmaksā ap 300€ mēnesī. Nu tad vari rēķināt :)
02.11.2016 09:21 |

Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
Vīrs veic lielāko daļu maksājumu, bet viņam arī alga ir lielāka. Mājas darbus darām abi vienlīdzīgi. Dzīvokli parasti uzkopjam kopā,gatavojam kopā. Ja kāds jūtas vairāk noguris, tad otrs labprāt uztaisa vakariņas vai nomazgā traukus. Tas ir logiski, jo abi strādājam vienādas darba stundas un tāpēc arī līdzvērtīgi piedalāmies mājas darbos.
Kad būs bērns, tad es, protams, ka dzīvošos ar bērnu pa mājām. Vīrs varēs uzturēt ģimeni, protams, arī man taču būs pabalsts. Tā kā draugs pats var plānot savu laiku, tad varēs gan vēlāk doties uz darbu, gan atbraukt kādas stundiņas pa dienu, gan ātrāk tikt prom no darba, tātad aktīvi piedalīsies bērna audzināšana. Tādējādi arī man būs vairāk laiks sev. :-)
02.11.2016 09:37 |

Reitings 1267
Reģ: 10.03.2015
*vīrietim jāpelna
> Lai var uzturēt ģimeni.
*cik liela daļa maksājumu jāveic
> Līdz pat 100%.
*cik daudz jānodarbojas ar mājas darbiem
> Tik cik nepieciešams - vismaz lai būtu padarīti t.s. vīriešu darbi, kas sievietei ģimenē nebūtu jādara.
*cik daudz jāvelta laiks bērnu audzināšanai
> Atkarīgs no bērnu dzimuma un vecuma.
02.11.2016 09:38 |

10 gadi
Reitings 626
Reģ: 01.02.2015
Mans vīrietis šobrīd pelna izteikti vairāk par mani, visas ikdienas izmaksas ir viņa pārziņā, lai gan bija laiks, kad viņš nevarēja atrast darbu un tad nu vairākus mēnešus visi ienākumi (arī īre) bija jāsedz man un nekas - nenomirām. Atbalstīju viņu tobrīd un palīdzēju atrast darbu (cītīgi skatījos sludinājumus, uzrakstīju CV un motivācijas vēstuli).
Šobrīd abi strādājam, manu nopelnīto atliekam kopējā budžetā nozīmīgākam mērķim - dzīvokļa iegādei nākotnē. :-)
Mājas darbi ir sadalīti, bet tas notika dabiski laika gaitā - manā pārziņā virtuve, trauki, ēst gatavošana u.tml., viņa - miskastes izmešana, drēbju mazgāšana un kaķīša kastītes tīrīšana :-D (kastīti viņš pats pieteicās tīrīt, jo man agrāk, dzīvojot ar mammu, bija divi kaķi un man tā padarīšana bija apnikusi). Pārējo daram kopā :-)
Nu kaut kā tā, mani viss apmierina :-)
02.11.2016 09:41 |

Reitings 1267
Piemēram, kā pelnīsiet iztiku ~45 -50 gadu vecumā bez īpašām prasmēm, ja ar vīru izšķirsieties?
> Vajag mācēt izvēlēties vīru.
Vai arī, kā pamanīsieties izdzīvot ar ~150 EUR pensiju, ja pārdzīvosiet savu vīru, teiksim, par gadiem divdesmit?
> Elementāri - NĪ pieder sievai.
02.11.2016 09:41 |

Reitings 1267
Ar kopēju budžetu 2000 eiro var gan apprecēties, gan uzturēt bērnu, gan paceļot
> Pieticība nav netikums, bet nu nav tā summa tāda, lai to uzskatītu par KAUT KO IZCILU.
02.11.2016 09:43 |

Reitings 1267
ko šis vīrietis var atļauties izbaudīt starp visiem saviem n-tajiem pienākumiem?
> Interesanti, ko tad viņam vēl būtu jāizbauda? Celošana ar moci pa D-Ameriku utml. trakulības piedien neprecētiem jaunuļiem, nevis solīdiem ģimenes tēviem.
02.11.2016 09:45 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Nu bet tev taču būs pabalsts, kad būsi BKA.
Es nekad neesmu uzskatījusi, ka vīrietim būtu mani jāuztur. Tāpēc vienmēr esmu pelnījusi pati. Man patīk justies patstāvīgai naudas jautājumos un nepieļautu tādu situāciju, ka kļūstu finansiāli atkarīga no vīra.
Un man nekad arī nav vajadzējis, lai mans vīrietis pelnītu ntos tūkstošus. Man labāk patīk, ka strādā 8h dienā, vakaros un brīvdienās esam kopā vienmēr. Es vērtēju daudz augstāk, ka mans vīrs daudz dara mājās, gatavo ēst un nešaubos, ka arī būs lielisks tēvs. Protams, es priecājos arī par viņa sasniegumiem karjerā, es lepojos ar viņu. Bet cipars viņa kontā man nav tik svarīgs, kā kopā pavadītais laiks ,rūpes par mani un emocionālais ieguldījums mūsu attiecībās.
02.11.2016 09:46 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
vīrietis veic visus maksājums , mājas darbos arī piedalās , kamēr es gatavoju un ar bērnu arī nodarbojas .... Es neuzskatu , ka vīrietim būtu jāgludina veļa , bet nu palaist veļas mašīnu , kaut ko salabot , tur jau nav vajadzīgas super spējas. Man vīrietis negatavo , bet es varu virtuvē pavadīt pat 4-5h , iepērkos pārsvarā viena , man tā patīk vislabāk.... Visi dzīvnieki ir mani un manā pārziņā. Ja mēs kur ceļojam , tad vīrs apmaksā ceļojumus , es vairāk tērējos paša ceļojuma laikā , veikali, ekskursijas, restorāni. Bet ir bijuši laiki , kad es esmu maksājusi par pilnīgi visu, gabals nenokrita un dzīva esmu
02.11.2016 09:52 |

Reitings 1368
Reģ: 04.02.2016
Es arī priecājos vairāk, ka vīrietis strādā 8h, es jau 6 gaidu viņu mājās, lai nodotu viņam mazo rotaļām, tāpat mājasdarbus padara. Negribētu lai mans bērns redz vīrieti, kas ieguļas pēc darba divāna pārguris un pasaka 2 vārdus bērnam. Katru dienu spēlējās, meita priecīga smejot sagaida tēti mājas. Redzēt kā Tavs bērns izaug, to nevar nopirkt ne pa kādu naudu.
02.11.2016 09:54 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
ar retiem izņēmumiem , bet principā mans vīrs beidz darbu 16:00 , tā kā laika kopābūšanai pietiek :-)
02.11.2016 10:05 |

10 gadi
Reitings 611
Reģ: 15.04.2010
Man liekas, ka šis jautājums nav tik viennozīmīgs.
Ir viegli teikt, ka ir svarīgi, lai vīrs pavada kopā laiku, ka nav svarīgi, lai uztur utt.
Bet to daudz vieglāk ir teikt tad, ja naudas visam pietiek un ir savs komforta līmenis pie kā ir pierasts un tad to kopā būšanas laiku arī var pavadīt kā vien vēlas, nevis, piemēram, domājot par to, kā savilkt galus un, ka neko nevar atļauties.
Pašai ir tā, ka nodrošinu sevi pati, mājās ir tā, ka māju kārtībā lielākoties uztur viņš (viņš mūsu ģimenē ir pedants) izņemt wc un vannas istabu, tā ir manā pārziņā. Savukārt attiecībā uz ikdienas pirkumiem atbildīgā esmu es t.sk. par gatavošanu. Bērnu nav, bet kad būs - domāju būs interesanti, jo esmu pieradusi būt neatkarīga :D
02.11.2016 10:13 |

Reitings 27
Reģ: 28.08.2016
visas šīs beztēmas kas kuram jādara rodas beznaudas agonijā manuprāt un jūs cilvēki vispār ne par to domājat, domājat un dariet lai vairāk pelnītu un nečakarējiet sev smadzenes :-P
02.11.2016 10:19 |

Reitings 5637
Reģ: 06.11.2013
Netulkošu, slinkums! :D
02.11.2016 10:20 |

Reitings 1368
2000 eiro Latvijas apstākļiem nav galu savilkšana ja vien nav mega kredīti par auto, mājokli utm.
Man jau šķiet te būtu vairāk jautājums par to kā tiek pārvaldītas finanses. Bet nu ņemot vērā ka šī nav pirmā reize, ka autorei neapmierina vīrieša finanses, labāk ģimeni neveidot, un izraudzīties kandidātu, kas nesīs mājas lielo naudu tur vai plīst.
Tādēļ nav brīnums, ka sievietes kopā ar mahinatoriem, kas pelna naudu negodīgs ceļos, ka tikai ir!
02.11.2016 10:20 |

Reitings 394
Nu man ar to pabalstu būs švaki.
Meitenes, nu nelēksim no viena grāvja otrā, ok?
Man nevajag arī , lai vīrietis pelnītu 5000 , es domāju 2000 ģimenei ir tāds samērīgs skaitlis, taču piekritīsiet? Jā, nav gluži galu vilkšana kopā, bet es arī tā negribu dzīvot. Gribu atļauties kaut nedaudz vairāk par obligātajiem maksājumiem, pārtiku, gribu paceļot arī kādreiz. Nav mums nekādi lieli kredīti vai līzingi, vienīgi dzīvokli īrējam. Galu galā gribu kādreiz tikt arī pie sava mājokļa. Es jau nesaku, ka mēs nevarētu izdzīvot tikai ar viņa algu, bet protams, ka nebūtu forši pariet no 2000 ienākumiem uz 1200 ienākumiem, taču piekritīsiet vai ne? Tajā pašā laikā vīrietis pelna virs vidējās un es viņu nezāģēju un mīlu ļoti, un galu galā viņš arī ir pakāpies pa karjeras kāpnītēm. Visur tik tiešām nemaksā tās lielās sapņu algas.
Ok, paldies par viedokļiem, meklēsim papildus iespējas kur nopelnīt un gan jau tiksim galā :)
02.11.2016 10:28 |

Reitings 1368
Nu nebūs tā. Pat ja sarēķini, ka saņemsi grašus jo nemaksā nodokļus, pabalstu vari noformēt uz bērna tēta vārdu, un viņš pie algas saņems tos 400 eiro.
To saku, jo valstī ar šo lietu nav tik sūdīgi kā grib pataisīt.
Un vispār ja gribi lai otrs pelna vairāk, tad savstarpēji tas jārisina.
02.11.2016 10:35 |

Reitings 394
Ok, paldies, iespējams tev taisnība, neesmu tik ļoti ienteresējusies par tiem pabalstiem.
Jā, saprotu, ka savstarpēji jārisina, bet es nezinu, ko man teikt. Kā jau teicu, viņš jau ir izdarījis praktiski maksimumu savā profesijā un es negribu viņu zāģēt un teikt, ka jāpelna vairāk.
Bet nu mēģinašu runāt par iespējām, kā MES varētu vēl varbūt kopīgi kaut kā piepelnīties.
Man prieks, ka Cosmo dāmu vīrieši visi pelna mierīgi vairākus tūkstošus, kaut gan te jau maz meitenes ar to dalījušās ir, laikam ne jau visām tā ir paveicies.
02.11.2016 10:43 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits