Apple_pie kā esmu vairākkārt minējis es neatbalstu lamāšanos. Pie sevis uz priekšu, bet ne publiski.
.........
Rvis ir no tiem, kam patīk lamāties uz nebēdu. Es nesaku, ka viņam ir taisnība, bet daudzās lietās ir gan. Problēma ir tā, ka piemēram naudas jautājumā Rvis iztaisa situāciju sliktāku nekā ir patiesībā, bet lielākā daļa daiļā dzimuma pārstāvju šajā forumā iztaisa visu rožainu. Ne vienai, ne otrai pusei nav taisnība, jo 400 nav vidējā alga, un tāpat 1000 (nemaz nerunājot par 2000) arī nav vidēja alga. 1000 skaitās liela alga.
Bet pat nesaprašanās nedod tiesības otru lamāt un apvainot. Protams dažreiz pasprūk niknuma karstumā, bet pamatā jāietur pozīcija bez lamāšanās. Gribi diskusijas pretiniekam iedzelt? Izmantojiet tad ironiju ar dzēliena efektu. Iedarbojas krietni labāk nekā vnk prasta lamāšanās. Ne velti neskaitāmas reizes dažas mani pēc tādiem dzēlieniem cenšas nolamāt un pazemot, lai gan pašas nesaprot, ka tikai pašas sevi pazemo ar tādu uzvedību:-D
.........
Rezumējot - Gan Rvis, gan daļa cosmietes neuzvedas tā kā pieaugušiem cilvēkiem vajadzētu. Galu galā diskusiju jēga ir panākt kopsaucējus nevis izvērst savstarpējā ķīviņā. Kad to sapratīsiet, tad varēsiet diskutēt par lietas būtību nevis tikai bārstīt apvainojumus un to, kurš ir vai nav seksīgs.
..........
Un nobeigumā. Kāpēc jūs neviens nekad nespējat paraudzīties no abām pozīcijas pusēm? Parasti taisnība ir kaut kur pa vidu, kā piemēram naudas jautājumā. Lai to saprastu ir jāraugās neitrāli.
Es došu piemēru no skolas: Vēstures stunda. Sadalīja divās grupās klasi. Vajadzēja argumentēti pārliecināt otru grupu par savu taisnību. Tēma bija kaut kas saistīts ar Atmodu un interfronti. Mani ielika pie internacionālistiem.
Es nevarēju izpildīt labi uzdevumu jo nevarēju pārkāpt saviem uzskatiem (esmu nacionālpatriots) tāpēc no manis bija maza jēga. Es vel prasīju lai ieliek mani otrajā grupā, bet skolotāja pateica, ka tur jau tas sāls, ka vajag prast paraudzīties no pretējā viedokļa puses lai saskatītu patiesību un svu uzskatu trūkumus.
Tā visu dzīvi esmu spējis būt lielākajā daļā jautājumu neitrāls (nacionālie jautājumi nāk no manas dvēseles tāpēc tur neesmu objektīvs), spēju izprast kam ir vairāk taisnība.
Iemācieties to pašu un jūs redzēsiet, ka jums vairāk nevajadzēs izmantot lamāšanos lai atrastu trūkumus pretinieka teiktajā;-)