Applepie- Zveru pie visas tavas gimenes,ka nav!!! 400 euro ir videja cik cilveki Latvija sanem
Žēl Apple_pie ģimenes. Vidējā alga Latvijā 2016. gada jūnijā bija 864€ bruto un attiecīgi 623€ neto. Informācija pieejama tabulu veidā statistikas pārvaldes lapā. Tā ir vidējā alga, ņemot vērā oficiāli izmaksātās algas visos sektoros kopā. Ņemot vērā ēnu ekonomiku un aplokšņu algas, kas nāk bonusā šiem skaitļiem - ja visu izmaksātu oficiāli, cipari būtu vēl lielāki.
Un jā, es piekrītu domai par to, ka tikai no cilvēka paša ir atkarīgs, cik viņš pelnīs. Kas gribēs dzīvot labāk, tas mācīsies kaut ko klāt, mainīs darbavietu, mainīs dzīvesvietu, nesēdēs savā miestā, kur ir tikai viens veikals, aptieka un gateris, viņš izdomās, kā atrast darbu pilsētā, vai nu tuvākajā, vai Rīgā, kaut ko darīs, lai tiktu uz augšu, nevis sēdēs savā sūnu ciemā un nīdēs, ka viss ir slikti un valdība pie tā vainīga. Es pati esmu no tāda sūnu ciema izlīdusi un šobrīd mana alga ir virs vidējās gan valstī, gan nozarē. Nē, vēl ir kur tiekties - es neesmu vislabāk apmaksātais darbinieks savā sfērā, tam vēl ir daudz jāmācās un jāstrādā. Neko nesaku par tiem, kas jūtas laimīgi savā vietā - kam ar algu pietiek, darbs līdz kaulam neriebjas un galīgi neskauž tas, kas ir citiem. Jebkurš darbs ir cienījams un ir vajadzīgi cilvēki, kas to dara. Ja cilvēkam ir labi tā, kā ir, lai viņam ir labi kaut sētniekam esot. Ja nav labi un vajag vairāk, tad pašam arī jādara, nevis jānodur galva, jāvaino valdība un jāgaida, kad visu uz paplātes pienesīs.
Personīgi man ir tas "ideālais modelis" - strādāt mani neviens nespiež un man ir tikai aptuvena nojausma, cik šajā dzīvoklī jāmaksā par apkuri. Lielais pārtikas vairums ledusskapī arī nonāk viņa apmaksāts. Nevis tāpēc, ka es nevaru, bet tāpēc, ka viņš negrib, lai es to daru, viņam nav pieņemas, ka sieviete maksās. Mani tas netraucē. Tāpat, man ir pieņemams modelis, kur abi maksā vienādi uz pusēm visu, vai saliek algas kopā un skatās, kas no tā sanāk.