Es aizdomājos par jauna uzņēmuma naudas plūsmu un PZA, nesaprotu, naudas plūsmā es norādu visu, bet PZA norādu tikai ieņēmumus, izdevumus un nodokļus? Vai, piemēram, pamatlīdzekļu iegādi un mājas lapas izstrādi arī?:-)
Nesapratu jautājumu. Kāpēc, lai tu pamatlīdzekļu iegādi liktu PZ? Un atkal: maājas lapas izstrādi neliktu PZ? Vai ko tu precīzi domāji, ka naudas plūsmā norādi visu (kas te domāts ar to visu)?
Tas ir domāts naudas plūsmā es parādu., kur precīzi es izlietoju finansējumu, bet pelņas un zaudējumu aprēķinā? Man tāda ir jāizveido, bet es nesaprotu pie kādām izmaksām, lai es lieku pamatlīdzekļu iegādi, mājas lapas izstrādi un programmatūras izstrādi? --------------------------------------------------------------- Pārdotās produkcijas ražošanas izmaksas bez PVN Pārdošanas izmaksas Administrācijas izmaksas
Pamatlīdzekļi tev ir bilancē. PZ parādīsies tikai nolietojums. Mājas lapa: pēc idejas var kapitalizēt, bet nu var arī PZ uzreiz (pie pārdošanas vai administrācijas, atkarībā no uzņēmuma politikas un kāda mājas lapa). Programmatūras izstrāde: kas tieši domāts?
Programmatūra ir domāta sistēma, kurā sniegt pakalpojumus. E-vide. Bet, ja nieliek pamatlīdzekļu iegādi, tad peļņa ir uzreiz par 4000 lielāka, tas ir pareizi?
Programmatūra: šeit izklausās pēc nemateriāliem ieguldījumiem. Arī bilance.
Bet, ja nieliek pamatlīdzekļu iegādi, tad peļņa ir uzreiz par 4000 lielāka, tas ir pareizi?
Ieteiktu palasīt vēlreiz teoriju un tad ķerties klāt uzdevumiem. :) Nezinu kādi tev tur tie cipari, bet jā, peļņai ir jābūt lielākai. Jo PL PZ efekts ir nolietojums (kas sadalās tā lietošanas laikā).
Programmatūru un mājas lapu es atstāju, jo tas tieši attiecas uz saimniecisko darbību. Pēdējais jautajums, ja ienākumi pamatlīdzekļu iegādei ir banka, tad tos es tāpat norādu, vienkārsi nenorādu pamatlīdzekļus kā izdevumus?