Iedvesmojoties no 57days komentāra tēmā ""DZINTARS" lūdz pēc palīdzības!": "Ka bankrotēs uzņēmums, kurš veic ražošanu Latvijā, man arī žēl - nodokļu, darba vietu dēļ. Bet te sākas skaidrošanās - ir vai nav "latviešu" uzņēmums, cik % augstāko amatpersonu ir ar uzvārdu Bērziņš, Ozoliņš vai Lapiņa, utml."
...
Vai par latviešiem uzskatāt tikai cilvēkus ar tādiem uzvārdiem, kā "Bērziņš, Ozoliņš vai Lapiņa, utml.", jo daudziem latviešiem dzimtas kokā var atrast kādu ar citas tautas uzvārdu. Ja šis kāds ir bijis vīriešu kārtas pārstāvis, tad uzvārds var arī latvietim būt poļu, čehu, vācu, zviedru, utt. Vai šīs personas nav tiesīgas sevi saukt par latvieti?
...
Esmu augusi latviešu vidē, no mammas man būtu bijis latgaļu uzvārds, bet uzvārds man ir no tēta - poļu, lai gan ar Poliju mūsu ģimenei nekāda sakara nav, neviens jau vismaz trīs paaudzēs nav runājis poliski (tālāk par to nevaru spriest). Vecmamma no mammas puses ir dzimusi Sibīrijā, ar vācu uzvārdu. Jāsecina, ka dzirdot manu poļu uzvārdu neviens nedomās, ka esmu latviete?