Kaut kur facebook komentāros lasīju, ka vairākas radošās aģentūras esot vērsušās pie Dzintara, piedāvājot rebrendingu (iespējams, arī zīmola mārketingu kā tādu, neatceros) – visiem esot atteikts.
Šī situācija ir likumsakarīgas kļūdainu biznesa lēmumu sekas, nekas pārsteidzošs. Nevēlēšanās ieguldīt līdzekļus attīstībā un pārmaiņās ir vadības izvēle. Uzņēmumam acīmredzami ir problēmas ar mārketingu, pārdošanas struktūru, HR vadību. Mārketinga nav vispār kā tāda, šķiet, ka nav skaidra ne mērķauditorija, ne virziens, kurā tiek iets un mērķis, kas būtu jāsasniedz, informācijas par produktiem nav, tie nav pievilcīgi patērētājiem, nav nekādu mārketinga aktivitāšu un komunikācijas ar patērētāju, šeit varētu turpināt un turpināt. Produktu pieejamība ir zema, acīmredzot arī pārdošanas departamenta darba organizācija ir nepareiza, nav sales force, kas nodrošinātu produktu pieejamību ne tikai firmas veikalos, bet arī citur. Un, kā lasu šeit komentāros – arī pārdevējas veikalos nav kompetentas. Visa sistēma ir uzbūvēta nepareizi, un zīmols pat necenšas iet līdzi laikam un kaut ko mainīt. Tā vietā ir mēģinājums aizlāpīt caurumus ar iziešanu eksporta tirgos, kaut gan pieļauju, ka arī tur ir šīs pašas problēmas, ko jau minēju, un viss nav līdz galam pārdomāts. Katrs maksā par savām kļūdām.
Par tiesiskās aizsardzības procesu gan – nu nenorāda gan tas uz to, ka uzņēmums kaput. Daudziem uzņēmumiem tieši tiesiskās aizsardzības process ir palīdzējis nostāties atpakaļ uz kājām.
No mana kā patērētāja viedokļa – produkti man tiešām nav pievilcīgi. Bērnībā ir lietotas lūpu krāsas un nagu lakas. Esmu mēģinājusi arī tos UNI lūpu balzamus, bet neteiktu, ka esmu sajūsmā. Ir daudz citu labāku produktu, kurus lietoju. Vēl esmu mēģinājusi sos balzamus pēc sauļošanās/apdegumiem – arī nekas īpašs, iesūcas labi, bet smarža ir nepatīkama, konsistence ļoti šķidra un iepakojums neērts. Dodu priekšroku līdzekļiem, kas nopērkami aptiekā. Vienīgais, ko jau labu laiku esmu gribējusi izmēģināt, ir stiprais dzimums ieteiktais antioksidantu krēms, taču, tā kā mājās ir diezgan lieli krājumi (un stockmannā vai douglas šad tad paslīd rociņa uz atlaidēm, piepērkot klāt vēl un vēl :D ), pagaidām nav sanācis. Kas zin’, varbūt jānopērk :D