Otras pusītes nocelšana

Reitings 954
Reģ: 23.08.2016
Esmu nonākusi situācijā, kad mani vaino puiša nocelšanā/nozagšanā. Ar pusi bijām labi draugi, laikā gaitā tas pārauga jūtās. Tobrīd viņam bija draudzene (2 gadus), ar kuru galu galā izšķīrās manis dēļ. Nekāda krāpšana nenotika, viņu attiecībās arī nejaucos. Puisis pats izlēma, ka jūtas pret mani ir stiprākas, un viņš vēlētos veidot attiecības ar mani.
Aizdomājos par to, vai mīļoto tā maz var ņemt un ''nocelt'' :-| Cilvēks taču nav lieta, pats domā un dara, izlemj ar ko pārtraukt attiecības un ar ko sākt veidot. Kāds ir jūsu viedoklis?
18.10.2016 18:44 |

Reitings 803
Reģ: 21.09.2015
https://gintafiliasolis.wordpress.com/2016/07/17/izdarit-izveli/
iesaku izlasīt katram, kurš jau ir attiecībās un tiem, kuri vēlas tās veidot ar konkrētu cilvēku :) varbūt kāds būs lasījis jau, bet šis ir vienīgās vadlīnijas pēc kurām veidošu attiecības, jo vienkārši attiecības ķeksīša pēc neveidotu.
18.10.2016 22:00 |

Reitings 803
Reģ: 21.09.2015
"Tātad, jāapstādina sava meklēšanas aktivitāte un jāsāk būvēt harmoniskas attiecības ar savu izvēlēto partneri, pieņemot kā postulātu to, ka viņš ir vienīgais un neatkārtojamais.
Protams, viņš tāds arī ir, jo katrs no mums ir unikāls. Tev vienkārši jāpieņem stingrs lēmums, ka pārtrauc savus meklējumus, vai alternatīvo kandidātu izskatīšanu. Tas ir ļoti svarīgi, ja stājaties attiecībās.
Un tas ir svarīgi pat tad, ja sen esat kopā – gadu, piecus, divdesmit.
Vairums ģimeņu sairst tad, kad kādam no abiem sāk šķist, ka zāle aiz sētas ir zaļāka un citu rokās leknāka.
Daudzi pāri, esot attiecībās, pat laulībā, turpina dzīvot meklēšanas aktivitātes vibrācijās – tajās, ko mums uzspiež sociums. Pucēties, iekarot, tusēt… slepenā cerībā, ka tūlīt, tūlīt paradīsies kaut kas labāks. Kāds bagātāks, skaistāks, ar nekustamo īpašumu…"
18.10.2016 22:04 |

Reitings 969
Reģ: 21.08.2016
Manuprāt, tāda "nocelšana" nepastāv.
Ja attiecībās viss ir kārtībā un ABI ir patiesi laimīgi ar savu partneri, tāda skatīšanās pa labi un pa kreisi nebūs. Un pārējās dāmas var no ādas līst ārā, jo vīrietim interesē tikai sava partnere (un otrādi). Par sevi runājot, ar draugi iepazināmies Tinder, abi nemeklējām neko nopietnu, bet nu pēc vairākiem mēnešiem abi kaut kā nonācām pie secinājuma, ka citi cilvēki mums vairāk neinteresē (tā nebija noruna, vienkārši katrs pats to savā galvā izdomājām). Tā kā es pirms tam regulāri staigāju uz randiņiem un manā kontaktu sarakstā bija parādījušies daudz jauni vīrieši, viņiem bija liela interese par mani. Nu un? Es varēju uzturēt draudzīgu sarunu, bet uzreiz kā jutu, ka saruna iet tālāk, tā tika izbeigta vai apskaidrota jaunā situācija. Daži vīrieši sajūt kaut kādu sacensības garu, uzzinot, ka sieviete jau ir aizņemta un cenšas ar vien vairāk, bet atkārtošos - nu un? Mani tas absolūti neinteresēja, jo prātā un sirdī bija tikai viens cilvēks. Pēc kāda laika ar draugu par šo runājām un viņš teica, ka viņam bija tāpat.
Vēl pastāv iespēja, ka cilvēks pats par sevi ir gājējs un aizies pie pirmās izdevības (bet arī šeit problēma ir tā, ka attiecības nav veselīgas).
Es personīgi nekad neveidotu neko nopietnu ar vīrieti, kurš ir krāpis savu partneri.. Jo vienkārši, manuprāt, ja divi pieauguši cilvēki jebkad ir izjutuši siltas jūtas viens pret otru, tad tas ir cieņas jautājums - izbeigt attiecības pirms mesties nākamajās.. Attiecību izbeigšanās nav nekāds pasaules gals, dažreiz cilvēkiem vienkārši nav pa ceļam, bet krāpšana ir vājuma pazīme un vienkārši pretīga paņirgāšanās par otru cilvēku.
18.10.2016 22:43 |

Reitings 6
Reģ: 18.10.2016
Mazāk prasi un uztraucies par citu viedokli, un vairāk klausies sirsniņā.:-)
18.10.2016 23:08 |

Reitings 112
Reģ: 22.08.2016
Nē, neticu, ka otru var tā vienkārši nocelt. Ja ir īsta mīlestība, tad tā izturēs jebkādus pretējā dzimuma uzmanības apliecinājumus.
Man pašai ir neskaitāmi vīriešu dzimuma draugi. Ir arī tādi, kuriem simpatizēju kā sieviete, ne tikai kā labs draugs. Taču no manas puses tās ir tikai draudzīgas jūtas, līdz ar to nekādas robežas netiek pārkāptas. Ja cilvēks baidās, ka viņa otru pusīti nozags otras pusītes labākie draugi, kuri ir tāda paša dzimuma, tad, manuprāt, galvenā problēma ir pašā baiļu sējējā. Respektīvi - ja sieviete baidās, ka viņas vīrietis pēkšņi iemīlēsies savā ilggadējā labākajā draudzenē, visticamāk, problēma ir pašas sievietes pašvērtējumā. Attiecības neviens nenozog. Ja attiecībās kaut kas nav kārtībā, tas, lūk, ir solis uz krāpšanu. Neatkarīgi no tā kurš krāpj.
19.10.2016 01:16 |

Reitings 1609
Reģ: 03.03.2013
Attiecības neviens nenozog. Ja attiecībās kaut kas nav kārtībā, tas, lūk, ir solis uz krāpšanu. Neatkarīgi no tā kurš krāpj.

Piekrītu šim.Es ļoti šaubos,ka viņiem divus gadus viss bija kā pasakā un tad pēkšņi uzradies tu un tevis dēļ izšķirās.
Man vārds "nocelt" asociējas ar tādu kā egoismu un atteikšanos saprast,ka cilvēks var arī aiziet un viņam var iepatikties kāds cits.Ir bijuši gadījumi,kad draudzenes stāsta,ka "vot,tā un tā nocēla manu draugu un viņas dēļ mēs izšķīrāmies",bet es tomēr uzskatu,ka to tā formulēt ir nepareizi.Es,protams,saprotu,ka izšķirties un aizskriet pa taisno pie citas ir sāpīgi.Vienmēr gribas rādīt ar pirkstu uz kādu citu un vainot citus,kaut gan problēma ir kaut kur senāk jau "nosēdusies".Ir cilvēki,kuri dzīvo reālās problēmas,bet negrib tās ieraudzīt un reāli arī risināt,cer,ka viss pats noskaidrosies un izlabosies.Cilvēki paliek ļoti egoistiski un tā "piederēšana"...nu nepieder nevienam neviens.
19.10.2016 01:37 |

10 gadi
Reitings 3734
Reģ: 09.02.2014
Iet gadi, taču šis vīrietis satiek B, un subjektīvi viņam B šķiet labāka (gudrāka, skaistāka, interesantāka utt.) par A. Viņš, saprotams, pamet A un uzveido attiecības ar B.
Ne vienmēr tas notiek kaut kādu "objektīvu" iemeslu dēļ. Visbiežāk tam vīrietim tā iepriekšējā vienkārši apnika. Pēc laika apniks arī tā nākamā. Par sievietēm sakāms precīzi tas pats.
19.10.2016 05:26 |

10 gadi
Reitings 3734
Šis vispār ir tāds ļoti diskutabls jautājums. No vienas puses, gribētos domāt, ka arī sievietei jāatbild par savām izdarībām, vēlmēm, jābūt ar cēlām mīlestības jūtām uz vienu cilvēku. Taču pat Mozus baušļi liek domāt, ka sieviete ir radījums bez atbildības, jo ir bauslis "Tev nebūs iekārot svešu sievu", nevis "Tev nebūs iekārot svešu vīru"! Piebildīšu, ka šis bauslis ir garāks, un sieva uzskaitīta tikai pirmajā vietā starp mājlopiem un citiem īpašumiem:
Tev nebūs iekārot sava tuvāka sievu, un tev nebūs iekārot sava tuvāka namu, nedz viņa tīrumu, nedz viņa kalpu, nedz viņa kalponi, nedz viņa vērsi, nedz viņa ēzeli, nedz kaut ko, kas pieder tavam tuvākam.
(5. Mozus grāmata 5:21.)
No šejienes izriet, ka, pēc idejas, tā sieviete var kaut vai gulties svešam vīrietim virsū, bet vienalga atbildība gulsies uz vīrieti. Tas vēl būtu saprotams, bet nav īstas skaidrības par attieksmi pret vīrieti atkarībā no labuma, ko viņš spēj sniegt sievietei. Vai ir pareizi, ja sieviete pēc kāda kopābūšanas laika novēršas no vīrieša tikai tāpēc, ka tā nav saņēmusi kaut ko, ko dotajā mirklī kāro? Iespējams, ka šāda parādība nav normāla, jo sievietes bioloģiskajā dabā ir pieķerties vienam vīrietim iepretim vīrieša dabai arvien meklēt labāku sievieti?
19.10.2016 07:08 |

Reitings 129
Reģ: 02.08.2016
Iet gadi, taču šis vīrietis satiek B, un subjektīvi viņam B šķiet labāka (gudrāka, skaistāka, interesantāka utt.) par A. Viņš, saprotams, pamet A un uzveido attiecības ar B.

lielākoties ne vienmēr tā otra pie kuras aiziet ir gudrāka, skaistāka, interesantāka. Reizēm vienkārši izveidojas, kas mistisks kā jūtu ķīmija. Liekas, ka tā otrā tevi labāk saprot, pieglaužoties jūties labāk utt.
Sūdīgāk ir tad, kad tā otrā pusīte TOMĒR nav labāka par pirmo, un tas atklājas pēc laika. Cilvēks sāk saprast, ka izdarījis kļūdu un vēlreiz sāk čakarēt pirmo ar savām jūtām, nožēlām un izdarītajām kļūdām. Un domāju, ka lielākā daļa paņem atpakaļ un kā cilvēks sajutās siltumā, omulībā, tā riņķis sākas no gala.
19.10.2016 08:22 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Tiešām vēl visi tic tām viduslaiku pasakām par ilgi un laimīgi? Tic ka "īstu" mīlestību nekas nespēj šķirt utt...?
Da labi...nav tādu ideālu attiecību, nemāniet sevi, tapēc visi šitie "bijusi jau plaisa attiecībās" "kaut kas nebija tā" "stipras attiecības trešais nespēs sabojāt" liekas vnk muļķīgas atrunas.
Mīlestība var beigties, stiprās jūtas var pāriet un rasties atkal pret citu..ARĪ tad, ja attiecības bijušas bez "plaisām".
Apbrīnoju ar kādu naivumu raksta autore...:-D nekas jau nenotika, bučošanās pat nebija, es jau neko :-D
Jā..viņš vienā dienā vnk pateica draudzenei ka viss. Tad aizgāja pie tevis un atzinās jūtās un jūs sagàjàt kopā. Nu tà nenotiek:-D tādas lietas veidojas ar laiku un abi to pieļāvāt. Neuzskatu, ka kràpšana ir tikai fizisks kontakts. Manupràt ir daudz sāpīgāk, kad tavs mīļotais ir iemīlèjies citā un tur ir jūtas, nekā ja piem dzērumā ar kàdu pārgulējis ko pat nepazīt. Tas tik salīdzinājumam :-D
Labas vai sliktas pašreizējās attiecības nav vienīgais rādītājs, vai aizies pie citas vai nē. Var būt 10 tuvas draudzenes tam džekam un neviena nebūs nekas vairāk un savu mīlēs. Var uzrasties viena un visu apgriezt otràdi arī "ideàlàs" attiecībàs..mēs nekad nezinam. Tapēc labāk pašas sevi sargàjiet:-D
Un savā ziņā to var saukt par nocelšanu..slikti vai labi, pareizi vai nepareizi...man liekas bezjēdzīgi diskutèt. Tā vnk dzīvè notiek.
19.10.2016 10:09 |

10 gadi
Reitings 3734
Tiešām vēl visi tic tām viduslaiku pasakām par ilgi un laimīgi? Tic ka "īstu" mīlestību nekas nespēj šķirt utt...?
Kā kuram. Katrs jau raksta vien to, ko zin.
19.10.2016 10:23 |

Reitings 27
Reģ: 28.08.2016
kruta, a par ko cepiens?
19.10.2016 10:24 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Tiešām vēl visi tic tām viduslaiku pasakām par ilgi un laimīgi?
Jā!!!!! (l)
19.10.2016 19:00 |

Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Nedomāju,ka kāds kādu var nocelt, ja vien pats nedod iemeslus,lai tā otrs varētu,iZdomātu rīkoties. Ja divi cilvēki mīl ,ciena un ir laimīgi kopā, tad neviens/neviena nevar nocelt vai izjaukt attiecības, taču ja tās jūtas nav nemaz tik stipras, tad diemžēl ir kā ir.:-)
19.10.2016 19:46 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Tiešām vēl visi tic tām viduslaiku pasakām par ilgi un laimīgi?

Ja uzskata, ka attiecības notiek pašas no sevis, tad ilgi un laimīgi nemaz nav iespējams. Un tas nenozīmē, ka tu būsi laimīgs visu laiku. Tas nav iespējams. Bet pieauguši cilvēki ar atbildības sajūtu un cieņu vienam pret otru nekrāps.
Diemžēl tepat cosmo meitenes runā par krāpšanu itkā tas nebūtu nekas nosodāms. Pašas ir krāpušas un neuzskata to par problēmu. Tā ir necieņa pret partneri. Mūsdienās, kā izskatās, cieņa pret otru cilvēku vairs "nav modē".
19.10.2016 21:03 |

Reitings 569
Reģ: 01.08.2016
Nu flirtēšana un kopīga kafijošana nebūt nenozīmē, ka skries gulēt kopā...Pat uz operu un lokālu var aiziet kopā, bet neko " tādu " nedarīt.
:-D
19.10.2016 21:08 |

Reitings 77
Reģ: 25.11.2015
Nevienas attiecības nav vienmēr laimīgas. Visās attiecībās pienāk melnie posmi, rutīna, lielāki vai mazāki strīdi. Šādos apstākļos ir viegli otru "nocelt", jo daudzi cilvēki izvēlas vieglāko variantu - skriet prom no problēmām.
Tiešām šķiet tie cilvēki, kuri saka, ka ilgas un laimīgas attiecības nevar sabojāt citi, dzīvo rozā mākoņos, ka attiecības, piemēram, visus 20 gadus būs tikpat laimīgas, cik pirmajā mēnesī.
19.10.2016 22:47 |

Reitings 3127
Reģ: 02.06.2016
Nocelt var to, kurš pats pēc dabas ir ''ceļams''. Tas, kurš nevēlas formulēt to, kas pietrūkst, aizvirzījies ne tā, radusies nesapratne abu starpā utt., kas pat varbūt vienkārši ir pārpratums, un izrunāt to ar partneri, lai kopīgi attiecības padarītu vēl labākas.
19.10.2016 23:06 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Pirmkart neviens nevienam nepieder! Sava vieniga dzive neprecetam puisim ir tiesibss izveleties citu!
20.10.2016 12:37 |

Reitings 674
Reģ: 13.10.2013
Es laikam esmu pie tām, kas tomēr uzskata, ka vainīga esi vien tu.
Tas ir vairāk kā skaidrs, ka KATRĀS attiecībās ir kādas problēmas, bet tāpēc tās ir attiecības un cilvēki risina problēmas un sāpītes, lai spētu sadzīvot un viss būtu forši, nav radīti divi perfektie cilvēki, kas nekad nestrīdas, kuriem viss saskan blaa blaa blaa...
Beet, ja visu laiku ir blakus tā mistiskā meitene, kas uzklausa katru šo attiecību problēmu, kas paķiķina, pakorķetē, parāda, ka viņa tāda nav, viņa jau tā nedarītu.. respektīvi, karina makaronus uz ausīm, laika gaitā puisis sāks domāt, ka ar viņu tak būtu labāk.. mums tak tik labi saskan domas, vieni uzskati.. un tās ir pupu mizas, tikai draugi.. HA
un tā dara arī vīrieši.. šobrīd tieši viens šāds indivīds mani neliek mierā.. pievērš uzmanību, vēlas papļāpāt, tāpat vien, ne par ko, ik pa laikam kādu jauku komplimentu izsaka.. vienreiz pieķēru sevi pie domas, a kā būtu... Tā vienkārši ir psiholoģija
20.10.2016 13:25 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits