Nolaižas rokas.

Reitings 9
Reģ: 15.10.2016
Sveikas!
Ir lietas, kuras nomoka jau sen... attiecībās jau esam vairāk kā gadu, dzīvojam kopā Rīgā, bet nākam katrs no savas pilsētas.
Galvenā lieta, attiecību jaucējs ir alkohols, kuru mīl mans draugs. Apmēram 2x - 3x mēnesī viņš tā kārtīgi iedzer ar draugiem, ne tā līdz vieglam reibuma, bet līdz komai. Man tas nereāli besī, krīt uz nerviem, jo kad sadzeras, kaut arī viņš ir ar saviem draugiem, viņš man zvana, raksta sms, kuru saturs pārsvarā ir par kaut kādiem mūsu iepriekšējiem kašķiem un viņš to vēl un vēl ceļ augšā.
Agrāk pirms mēs nebijām attiecībās viņš tusējās ar saviem draugiem katru dienu un lietoja alkoholu. Es jau domāju, ka tas viss mainīsies, kad pārvāksimies uz Rīgu un viņš būs tālāk no saviem tusa biedriem, bet tā nav. Viņam Rīgā ar viens tāds ir, pie kura šis mēdz iedzert nedēļas nogalēs, protams, ne katrā.
Attiecību sākumā viņš man teica, lai pakontrolēju viņu, lai aizliedzu dzert, jo tas ne pie kā laba nekad nav novedis. Tagad viņš man pārmet, kad es zvanos, lai nāk mājās utt. Vakar šis aizbrauca uz savu pilsētu uz drauga jubileju, es neko vispār nepārmetu, vakarā sazvanījāmies un šis jau bija pārdzēris jēgu un skaloja man smadzenes, ka es viņam neļauju atpūsties, iedzert, vienmēr apvainojos utt. Es vakar biju pilnīgi mierīga - vispār neko nepārmetu, nezvanījos, bet šis kā vienmēr uzcēla augšā vecos strīdus. Protams, viņš gan jau atkal neko neatcerēsies ko ir man teicis, bet es gan..
Protams es iekšēji stresoju, nevaru aizmigt, ir sirdsklauves, kad šis iet dzert, ne jau tāpēc, ka viņš var nolaist pa kreisi, to viņš čista nedarīs, bet tas ka viņš pārdzer jēgu un notērē naudu, kuras mums nav tik daudz.
16.10.2016 11:15 |

Reitings 969
Reģ: 21.08.2016
ir cilvēki, kas gatavi pieņemt jebko, ka tik būtu.

Šis ir tas, kas mani vienmēr pārsteidz..
Šeit, piemēram, neizskatās, ka autore pati ir alkoholiķe un viņai tā nav norma, kāpēc samierināties? Ja abi būtu tendēti uz iedzeršanu, viss būtu lieliski, lai dzer kopā laimīgi, bet šādā situācijā?
16.10.2016 13:22 |

Reitings 9
Nerea, tā ir! Varu atzīt man ir bailes no vientulības, agrāk es mierīgi varēju dienām ar nevienu nestikties un man tā pat ir labi, biju vienpati. Tagad es nevarētu iedomāties savu ikdienu bez cilvēkiem, profesija man arī ir saistīta ar cilvēkiem. Man vienkārši patīk atrasties cilvēku klātbūtnē, ir komfortabli. Varbūt nevajag lai ap mani tur uķinās vai runā nepārtraukti, bet apziņa ka kāds ir te pat blakus, kaut vai otrā istabā rada manī mieru.
16.10.2016 13:26 |

Reitings 969
Reģ: 21.08.2016
Nelly, problēma jau ir tā, ka šis cilvēks ir kaut kur ballīte un rada lieku stresu, nevis blakus istabā ar mierīgu sirdi. Viņš nespēj izpildīt pat šo prasību.
16.10.2016 13:30 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Šeit, piemēram, neizskatās, ka autore pati ir alkoholiķe un viņai tā nav norma, kāpēc samierināties? Ja abi būtu tendēti uz iedzeršanu, viss būtu lieliski, lai dzer kopā laimīgi, bet šādā situācijā?

Bail, ka citu neatradīs? Bail no vientulības?
Sačakarēti jau bērnībā. Piekrītu, ka nevajag nevienai ar tādiem pīties, lai dzīvo vieni paši. Bet ir jau arī sievietes, kam patīk neveselīgas attiecības, jo ir augušas tādā pašā ģimenē un redzējušas tādu piemēru. Apburtais loks!

Tas laikam atkarīgs no indivīda. Būs tādi, kas meklēs tādu pašu ģimenes modeli, bet būs arī tie, kas savu ģimeni veidos pilnīgi pretēju. Es arī uzaugu ģimenē ar alkoholiķi, tāpēc nevaru ciest sievietes, kas iedomājušās, ka alkoholiķi var izmainīt, ka viņas ir tās īpašās stiprās mīlestības, kas šo vīrieti spēs pārveidot. Bet tā nenotiek. Un, ja tiek veidota ģimene ar bērniem, cietēji būs bērni, kas neizvēlējās alkoholiķi par tēvu.
Vīrs uzauga bez tēva arī tā paša iemesla dēļ. Abi praktiski nelietojam alkoholu. Spējam izklaidēties arī bez. Bet ir grūti, jo apkārt vairums saista izklaidi ar alkoholu :-/
16.10.2016 13:32 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Nellyy
Nu tā ir, bet padomā, kādu vīrieti tu gribētu sev blakus ilgtermiņā? Vai šis vīrietis ar savu netikumu tam atbilst? Ir jābūt godīgai pret sevi. Vai kopā esamības sajūta atsver viņa radīto diskomfortu? Vai varbūt tomēr kāds cits radīs tādas pašas labās sajūtas, tikai bez šiem uztraukumiem un tu būsi laimīgāka?
16.10.2016 13:33 |

Reitings 5954
raven, es tev piekrītu. Bet radīt pretējo savā ģimenē spēj tikai garā spēcīgākie cilvēki. Daudzi padodas straumei un seko vecāku piemēram, jo tā ir vieglāk. Dzīvot pretēji jau pazīstamam modelim prasa elastīgāku domāšanu.
16.10.2016 13:36 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Nellyy, tu gribētu ar šo vīrieti veidot ģimeni? Bērni ir pelnījuši labāku tēvu. Varbūt labāk padzīvot bez vīrieša kādu laiku. Tev taču ir draugi/draudzenes. Ar laiku atradīsi kādu citu. Tev jābūt vairāk pārliecinātai par sevi. Varbūt no sākuma nebūs viegli, bet šo laiku tu vari veltīt sev, savai attīstībai ;-) Nav jāņem pirmais, kas pagadās.
16.10.2016 13:36 |

Reitings 313
Reģ: 26.03.2015
Pilnībā piekrītu meitenēm - padomā, kāda būs nākotne ar šo cilvēku, ja nekas nemainiīsies. Es arī pazīstu cilvēkus, kam sākumā bija tā kā tavam puisim, un lielākajā daļā gadījumu situācija tikai pasliktinās - ar gadiem sāk dzert biežāk un vairāk. Un nevajag cerēt, ka tad, kad paliksi stāvoklī, vai piedzims bērniņš, tas mainīsies. Pieredze rāda ka tā nenotiek. Vai Tu vēlies, ka Taviem bērniem ir satraukta, stresaina mamma, kas naktīs gaida dzērāju mājās? Vai gribi, lai viņi klausās, kā tētis sadzēries kliedz uz mammu?
Es Tavā vietā vēlreiz kārtīgi izrunātos, un tiešā tekstā pateiktu, ka, ja situācija nemainīsies, attiecības tiks pārtrauktas. Ja tas nepalīdz, tad skaidri sapratīsi, ka alkohols viņam ir svarīgāks par Tevi, un tad arī viss ir jāizbeidz.
16.10.2016 14:26 |

Reitings 9
Es vēlos savu draugu atpakaļ, vēlos to cilvēku, kuru iepazinu..
16.10.2016 16:39 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Vaitad viņš tikai nesen sācis dzert?
16.10.2016 16:56 |

Reitings 403
Reģ: 30.06.2016
Seiviete - alkahols pats no sevis neārstējās, un vnk nepazūd, no pieredzes saku.
Pārsvarā arī tie draugi pavelk. Lai viņš beigtu alkaholismu pats no sevis tad Jums uz vientuļu salu jāpērceļas.
Alkaholisms ir neārstējams praktiski 99% gadījumos, bet to var uzmanīt, ar to cilvēku kā ar bērnu jāauklējas.
Gribi lai Tavs bērns ir ar smadzeņu attīstības problēmām? Tu zini kā smedzenes tiek bendētas no pārdzeršanās?
Vienīgais vari parunāt ar viņu kad ir skaidra, ir speciālisti, kas izraksta zāles, parunā utt... konkrētais gadījums no radiniekiem, ka cilvēks beigts alkaholiķis, bet jau 11 gadus nedzer (un ta tikai to vīrieti aizvilka pie ārsta pēc pirmās sirds gandrīz-apstāšanās ar ātrajiem...), tomēr 1-3 mēnesī veica apmeklējumu regulāru pie narkologa/psihiatra - vīrieša. Kas gan pamaina zāles, gan parunā, kā vecis ar veci utt...
Ja neesi gatava auklēties un alīdzēt, tad tin ātrāk ko kājas nes, nav ko izvēlēties alkaholiķus.
16.10.2016 16:59 |

Reitings 5954
Agrāk pirms mēs nebijām attiecībās viņš tusējās ar saviem draugiem katru dienu un lietoja alkoholu. Es jau domāju, ka tas viss mainīsies, kad pārvāksimies uz Rīgu un viņš būs tālāk no saviem tusa biedriem, bet tā nav.

Es tā saprotu, ka tu jau zināji, uz ko ej, tikai biji naiva un domāji, ka tevis dēļ kas mainīsies. Tā arī rodas līdzatkarība. Vēl ir variants, ka tu šādu problemātisku tipu izvēlēties speciāli (neapzināti), jo tev ir zema pašapziņa, patīk drāma vai arī tev bijis slikts tēva piemērs.
16.10.2016 17:38 |

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Ja godīgi, es nesaprotu tos cilvēkus, kas vēlas savu dzīvi kaut mazākajā mērā saistīt ar atkarīgajiem: alkoholiķiem, narkomāniem, spēlmaņiem utt. Ir taču skaidrs, ka vairums no šiem cilvēkiem tāpat nekad neatbrīvosies no savas atkarības, tādēļ uzskatāmi par "norakstāmiem".
16.10.2016 17:44 |

Reitings 924
Reģ: 02.09.2014
Roberts.I, mīlestība mēdz būt akla.(t)
16.10.2016 17:49 |

Reitings 503
Reģ: 30.10.2014
Man tevis ļoti žēl. Esmu bijusi, ne gluži tādā situācijā, bet līdzīgā un tas bija murgs, kam mēs gājām cauri, nevienam nenovēlu. Iznākums gan labs, bet cilvēks pats saprata, ka slīgst purvā un nekad, nevienu pašu reizi nepadarīja mani par vainīgu - pilnīgs pretstats tavējam- atļaušos teikt, ka diez vai tas viss labi beigsies, ja nesaprot un nevēlas neko mainīt un tu vēl kā tāda muša(viņaprāt) dīc pie auss, ka tā slikti, ka tā nevar..
Ja vēl saprastu un gribētu ko mainīt, varētu domāt, bet, ja viņam viss ok un tikai tev nav, tad nav vērts. Pats tikai grims un tevi līdzi vilks. Saņemies un dzīvo tālāk. Tas nav normāli.
16.10.2016 18:33 |

Reitings 5954
Ir taču skaidrs, ka vairums no šiem cilvēkiem tāpat nekad neatbrīvosies no savas atkarības, tādēļ uzskatāmi par "norakstāmiem".

Es tev pateikšu vairāk - ja šāds cilvēks atbrīvojas no atkarības, pāris drīz izšķiras, jo attiecībās pazūd drāma, attiecīgi paliek garlaicīgi. Ne vienmēr, bet daudzos gadījumos šīs problēmas ir attiecību līme.
16.10.2016 18:43 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
Es saprotu, ka radus neizvēlas.. bet attiecībā uz otru pusīti.. nav obligāti jākļūst par cietēju, rūpējoties par alkoholiķi..

+1 000 000
Bēdz!
16.10.2016 21:39 |

Reitings 1224
Reģ: 17.08.2015
Domāju,ka lielāka problēma šeit ir nevis ballītes,bet gan puiša attieksme,kad viņš piedzeras. Šajā situācijā tev ir jākļūst tomēr par egoisti un jādomā par sevi-vai tev to vajag?
Ja galīgi nevēlies šķirties,tad uzstādi noteikumu-vai nu tu,vai alkohols. Ja puisis nemainīsies,tad zināsi,kas viņam ir svarīgāks-ballītes vai attiecības ar tevi.
Veiksmi.
16.10.2016 21:50 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits