Man iet otrā nedēļa, kad ēdu pēc iepriekš izplānotas ēdienkartes. Un man sanāk, ka divas dienas pēc kārtas ēdu vienu un to pašu. Tas ir tīri aiz ekonomiskiem un laika taupīšanas apsvērumiem, lai nepaliek iesākti produkti, ko neapēd un jāmet ārā, un lai patērētu mazāk laika ēdienu gatavošanā.
No plusiem 1) ļoti ērti. Laiks ietaupās ne tikai gatavojot, bet arī uz iepirkšanos. Iepriekš man vai draugam bija jāiet uz veikalu katru dienu, tagad 1 reizi divās dienās. Kā arī nav jādomā, ko lai vakarā pagatavo (man tā vienmēr ir bijusi problēma).
2) ir produkti, kas apnīk, bet tā ir ēdienkartes vaina. Neiedomājos, ka man sanāk viens produkts brokastīs, tas pats citas dienas vakariņās. Teiksim tā, es vairs neesmu sajūsmā par biezpienu. :D Bet ja atkārtotos divas dienas, man neapniktu.
Tādā veidā, kā tas ir šajā video, domāju, ka es nevarētu, jo tiešām apniktu ēst visu nedēļu vienu un to pašu. Bet tas 2 dienu variants mani pagaidām apmierina. Man gan nav tā, ka es pat auzu pārslas iepriekš nomēru, bet es pārliecinos, ka man tās plauktā ir un es zinu, ka piemēram, pirmdien un otrdien ēdīšu auzu pārslu putru.
Tā kā gatavoju divām dienām, ar uzglabāšanu pagaidām problēmu nav bijis. Bet vispār apsveru domu par saldēšanu. Tas tāds nākamais solis.
Visbeidzot, tas ir ļoooooti individuāls pasākums, jo, piemēram, man nepatīk gatavot, es gatavošanas laiku mēģinu samazināt līdz minimumam un pēdējā laikā ievēroju, ka tādēļ esmu pasākusi iet vieglāko ceļu un ēst visādu junk. Ir cilvēki, kam negaršo uzsildīts ēdiens. Man tādu problēmu nav. Ir cilvēki, kas nevar iedomāties, kā var iepriekš izplānot ēdienkarti, man tādu problēmu nav, man ir reāli vienalga, ko ēst (ja neskaita to biezpiena gadījumu :D ), ka tikai tas neaizņem daudz laika. Bet tas man netraucē laiku pa laikam pavadīt virtuvē vairākas stundas, lai mēģinātu pagatavot kaut kādu kulināro šedevru. Vienkārši tāds noskaņojums uznāk reti.
Un es pieļauju, ka šis variants man strādā, jo man ļoti patīk visu ko plānot un rakstīt plānus, līdz ar to man sagādā prieku vienu reizi nedēļā apsēsties un izštukot ēdienkarti, un tad katru vakaru, plānojot nākamo dienu, saprast, kāda ir "loģistika", kas man iepriekš jāsagatavo utt. Cilvēkiem, kam nepatīk dzīvot pēc plāna un kas ir tādi garastāvokļa cilvēki, es pieļauju, ka tā dzīvot liekas briesmīgi. :D
Sanāca ļoti garš teksts, jo šis man šobrīd ir aktuāls jautājums, un es arī labprāt parunātu, kāda citiem ir pieredze un domas šajā jautājumā. :D