Es parasti taisu ar cūkgaļu.
Ieleju lielajā katlā nedaudz eļļas, uzkarsēju, tad lieku apcepties gaļu uz lielas uguns (protams arī sāls, pipari). Kad gaļa apbrūnināta, nogriežu zemāku temperatūru un pievienoju labi daudz rīvētu burkānu un vienu čilli piparu. Visu nedaudz pacep, pārlej ar verdošu ūdeni, pievieno pārīti smaržīgo piparu un lauru lapas. Tad pievieno vairākkārt noskalotus basmati rīsus. Ja vajag, tad vēl pievieno vārošu ūdeni, lai ir kādus 2cm virs rīsiem. Uzliek vāku un vāra uz mazas uguns, kamēr rīsi gatavi. Citreiz nākas ik pa laikam vēl ūdeni pieliet.. tā kā jāpavaktē.
Pašās beigās pievienoju diez gan daudz sakapātus ķiplokus un atstāju, lai savelkās kādas 10 minūtes.
Bez visas tomātu mērces garšo ļoti labi, bet tas kurš grib var arī pats uzlikt.