Ēst gatavošana, darbs, attiecības

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Sveikas,
Man te sakrājies.. Kā jūs savienojat pilna laika darbu, produktu pirkšanu ar ēst gatavošanu un vīrieša kvalitatīvu & garšīgu paēdināšanu? Tiešām izdodas katru vakaru pēc darba, produktu pirkšanas veiksmīgi pagatavot ko gardu un izdomas bagātu, lai vīrietis būtu apmierināts?
Pirmkārt, es ne īpaši labi gatavoju, bieži kaut kas nesanāk, nokļūdos un līdz ar to gatavošanu gaidu ar stresu pakrūtē utt.. Otrkārt, nevaru iepriekš saplānot maltītes un sagatavoties, jo iepriekš nekad nevar zināt, ko vakariņās vēlēsies. Bet, treškārt, dzīvoju tālu no darba, mājās esmu pēc 8iem vai 9iem, un vismaz man tas paņem daudz laika. Pietrūkst spēka ielikt gatavošanas procesā mīlestību un izdomu - katra maltīte nāk tā smagnēji un esmu nogurusi. Pēc tam vēl trauki jānomazgā un tad drīz jau jādodas gulēt. :-(
Un kā lai iemācās tā tiešām virtuozi, garšīgi gatavot? Man trūkst izjūtas par elementārām lietām.. garšvielām, ēdiena gatavību, gaļas pagatavošanas pamatiem un īpašībām. Ko man lasīt, ko skatīties? :-|
06.10.2016 21:20 |

Reitings 8968
Reģ: 29.01.2009
Oi mans gatavo labak par mani, bet vinam nepatik taisit est:-Dbet es lieku taisit:-D
Ja tavs virietis tevi nevar iepriecinat ar vakarinam, ja esi pargurusi un nepadodas labi, paturi bada, tad visu edis:-D
06.10.2016 21:42 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Tagad arī - brīvdienās braucam iepirkt lielos pirkumus vai pasūtam uz mājām. Pa nedēļas vidu vīrs pēc daraba iebrauc veikalā un nopērk, ja kaut kas ir nepieciešams.
06.10.2016 21:43 |

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Es lieliski saprotu sievietes, kas ir nogurušas pēc garas darbdienas. Manuprāt, nav godīgi prasīt, lai sieviete vēl pūlētos virtuvē.
Bez "troļļošanas" - ja abi partneri ir aizņemti darbos, tad, manuprāt, labākais risinājums ir algot mājkalpotāju - kādu cienījama vecuma kundzi. Nu, parēķiniet paši - kādreiz pensijas vecuma dāmu varēja noalgot par 200 latiem mēnesī, lai tā gatavotu vakariņas un sakoptu māju. Nav slikts variants, manuprāt. Tiesa, par pašreizējām cenām nezināšu.
06.10.2016 21:45 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Man arī šī problēma šķiet absurda. (t) Jā, baigi forši gribēt iemācīties labi gatavot, bet ne jau tapēc, lai "apmierinātu vīrieti"! Gatavot mācīties ir forši, tapēc, ka tas ir forši! (un to var darīt kopā).
Tā kā man laikam ir paveicies ar to, ka manam vīram rokas aug no pareizās vietas, tad gatavojam abi - kurš pirmais no darba mājās, tas arī šmorē.
P.S. Latvijas Sūdīgākā Pavāra komentāri kā parasti iespārda. Ar "sievieti, kas sagaida mājās ar garšīgām vakariņām un aliņu" laikam domāta māte :-D
06.10.2016 21:48 |

Reitings 2104
Reģ: 22.03.2015
Visu savienoju vienkārši, neesmu vīrieša kalpone un neko negatavoju. :-D
06.10.2016 21:48 |

Reitings 428
Reģ: 05.02.2015
Savienoju pavisam vienkārši - ēst gatavoju labi ja divas reizes nedēļā. Lielākoties produktus pērk un mūs ēdina viņš.
Gatavot man patīk un padodas, bet viņš strādā tuvu mājām, ātrāk ir mājās un brīdī, kad atbraucu es, vakariņas ir jau gatavas.
06.10.2016 21:54 |

Reitings 727
Reģ: 06.09.2016
NordicBelle-Nesaprotu kādēl centies mani aizvanot, bet pavārs esmu loti labs, tiesa esmu pārāk slinks lai gatavotu ko ilgāk par 10min :D tapēc desmaizes ar tabasco pa virsu un sālo biezpienu aiziet ideālim vai ceptas friškas vai nageti :) bet nē, man rokas aug no pareizās vietas, tapēc alinus sev noperku pats, ja vien kads neuzsauc ;)
06.10.2016 21:55 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Tam vīrietim abas rokas lauztas, ka viņu vajag "paēdināt"? :-O
06.10.2016 22:02 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Patriarhāts.. :-D :-( mājas, kārtība ir uz maniem pleciem, citas (vairāk finansiālas, tēriņi ārpus mājas utt) ir uz viņa pleciem.. Un, nē, sildīti ēdieni netiek ēsti. Katru dienu vēlas ko citu, un man nav tās jaudas. Cik nu darbā ir laika un tā kā pašai galvā nav tās kreatīvās, gurmāniskās izdomas, mēģinu atrast receptes, bet arī tas vismaz man prasa ilgu laiku - atsijāt nekvalitatīvas receptes, atrast īstās sastāvdaļas, saprast, kā to tieši dabūt gatavu, jo daudz ko nemāku. Protams, ēdam arī dažreiz ārpus mājas, bet arī pēc restorāna pašā vakarā vēlas vieglākas vakariņas. :-|
Undiya.. būtībā jau vairs neturu un šis visdrīzāk tiks arī izbeigts. Gribēju uzzināt, kā šis notiek citās attiecībās un vai visa lielā problēma ir manī, jo šobrīd jūtos kā vienkārši sikta sieviete, lai gan ar galvu saprotu, ka diena ir tik gara, cik ir.
Un neatkarīgi no pārējā - vēlos iemācīties gatavot, esot vai neesot attiecībās. Ir varbūt kādi labi kursi? Ar grāmatām laikam pati nezinātu, kur sākt |-)
06.10.2016 22:03 |

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
mājas, kārtība ir uz maniem pleciem, citas (vairāk finansiālas, tēriņi ārpus mājas utt) ir uz viņa pleciem..

Manuprāt, visi attiecību aspekti jādala uz pusēm, ieskaitot finansiālos.
06.10.2016 22:06 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Jā, es gatavoju katru dienu, jo man ēdiena gatavošana ir tā nodarbe, kas patīk un kas atslēdz smadzenes no darba problēmām. Pat, ja dodamies ēst ārpus mājas, nagi niez kaut ko pagatavot, tad parasti sanāk pārēsties. Vienu brīdi vīrietis gatavoja (mācījās), man tas nepatika, bija sajūta, ka iztrūkst svarīgs rituāls manā ikdienā. Ēst katru dienu gatavoju arī tad, kad dzīvoju viena. Tā man ir kā meditācija. Varbūt 1x mēnesī gadās tāda diena, kad besī viss un neko negribas, tad negatavoju.
Bet es neesmu tik rūpīga citās lietās, piemēram, izmazgātā veļa var arī 4-5 dienas stāvēt neizgludināta, lai iztīrītu grīdas, man vispār ļoti jāsaņemas, to parasti cenšos atfutbolēt vīrietim. Brokastis negatavoju gandrīz nekad, jo pati neēdu un vienmēr ceļos vēlāk nekā vīrietis.
06.10.2016 22:07 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
A par produktu iegādi vispār ir tā, ka mēs abi esam šopaholiķi, kam patīk pirkt nu pilnīgi jebko, sākot ar kurpēm, beidzot ar maizi un superlīmi, ja viņš aizbrauc uz veikala bez manis, es apvainojos, un otrādi. Iepērkamies 3x biežāk nekā būtu nepieciešams.
06.10.2016 22:09 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
grāmatas nē, youtube. Tur pa solim izstāsta, nevis tikai recepti nodrukā.
Un atceries: tev vakarā pēc pilnas slodzes darba NAV jāatstrādā tas, ka viņš maksā rēķinu restorānā. Tās vairs nav veselīgas attiecības. Ja viņš grib sievieti, kas viņu sagaida mājās ar perfektām vakariņām un alu, tad lai nodrošina tev iespeju viņu mājās SAGAIDĪT (t.i., pusslodzes darbu). Jo citādi tev attiecības rada papildus darbu, slodzi un stresu pakrūtē.

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Switched on, kādas tev ir attiecības ar dabas zinātnēm (bioloģiju, ķīmiju, fiziku)? Pēc savas pieredzes varu teikt, ka pieejot gatavošanai "zinātniski" ir vieglāk saprast pamatprincipus un apgūt tehnikas. Otra lieta ir "ģeogrāfija un vēsture". Zināt apmēram kas kur aug un ko kur izmanto. Visas lieliskās kulinārās tradīcijas pa lielam balstās zemnieku virtuvē, kuri ēd to, ko var izaudzēt un bez lielām pūlēm salasīt/noķert. Tā veidosies izpratne par to, kas ar ko iet kopā un kāpēc ;)

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Daenerys1, tava situācija ir citāda - tu gatavojot relaksējies. Viņa - tieši pretēji.
06.10.2016 22:10 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Kaut kā stulbi. Tāds stress ēdiena dēļ. Mums tā nav. Gatavoju es, bet prasību kā tādu gandrīz nav - vīrietis nav izlepis, pietiek ar vienkāršu ēdienu.
06.10.2016 22:14 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Mums ģimenē pēc 19.00 neēd. Ja ir vēlēšanās ir knakstīšanās produkti.
Vakaris brīvdienās ēdam ap 19.00- 20.00.
Darbadienās mājās neēdam, ja nu vienīgi brīvdienās nav pagatavots kas gards uz vairākām dienām.
Iznēmums ir mazais kurš no dārziņa pārnākot izēdas.
Manuprāt vakariņas nav tā svarīgākā ēdienreize, jĀ paknakstīšanās pie vīna vai tējas ok, bet ne kārtīga ēdienreize. Itsevišķi tik vēlu vakarā.
Protams nezinu jūsu dienas ritmu.
06.10.2016 22:22 |

Reitings 683
Reģ: 22.01.2013
Sieviete, sāc taču novērtēt sevi un pastāvēt par sevi! Ja ķeizars katru dienu grib kaut ko jaunu, lai pats izštuko ko, un sapērk attiecīgi produktus, iemācīsies, ka ne vienmēr visu var arī atrast, ko vajag dotajā momentā. Ja kaut kas negaršo no tā ko uztaisi, tad tā arī pasaki, lai taisa tad pats, un vienkārši netaisi.
Nav normāli, ka Tev pēc 20.00 vai 21.00 pārnākot mājās ir jāsāk vergot, un, ka tos vakarus gaidi jau ar izmisumu, ja abi esat strādājoši, tad Tu mierīgi vari atļauties pārnākt no darba, sasliet kājas augstāk un atpūsties.
06.10.2016 22:24 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Mums ir pašsaprotami, ja abi strādā, tad neviema nav pienākums kārtot māju vai gatavot ēst.
06.10.2016 22:28 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits