Mazkaloriju maltītes bez dārzeņiem

Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Sveikas.
Šodien ieraudzīju, ka vīrs ir +10kg sava ieteicamā svara. It kā jau tas nav nekas, bet ar to vienmēr viss sākas. Problēma ir tāda, ka vīrs neēd (jo negaršo) gatavoti dārzeni- cepti, vārīti, sautēti. Kārtīgs gaļēdājs. Bet īstenībā arī neēd daudz. Pati vien esmu vainīga, ka esmu tā "nobarojusi". Ar sportu īsti nodarboties nevēlas. Tādēļ jāķerās klāt ēdienam, lai svars nepalielinās. Ko varat ieteikt, kas būtu bez dārzeņiem un mazāk kalorijām? Kā būtu vieglāk skaitīt kalorijas? Vai tiešām ir jāliek karbonādes uz svariem, lai varētu izrēķināt (sākumā)?
P.S. Arī rīsus neēd. Izvēlīgs man vīrs :-/
03.10.2016 01:58 |

10 gadi
Reitings 984
Reģ: 29.01.2009
Es pati neesmu darzenju eedaaja,tapec saprotu autori un vinjas viiru.Un man tieshaam ir gruuti pagatavot taa daarzenjus,lai es vinju eestu.Vienreiz uzgaaju recepti,kur bija burkaanu-zirniishu sauteejums ar zivi un liesu kauseetu sieru,tagad es taisu sho recepti vienreiz nedeeljaa.Varbuut pameegini ko taadu?
03.10.2016 11:03 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Man tiešām ir grūti saprast dārzeņu neēdājus, jo mums abiem ar vīrieti nepārspīlējot 70% no ēdienkartes sastāda dārzeņi, es vispār esmu kā negudra uz dārzeņiem (un gaļu). Un saknēm, protams. Mums uz urrā iet viss, bietes, kabači, tomāti, gurķi, jebkādos veidos.
Bet ieteiktu samazināt uzņemto tauku daudzumu, to pašu gaļu mazāk cept (varbūt ir vērts izmantot cepeškrāsni? Ir ceptas gaļas efekts bez papildus taukiem), varbūt vīrietis ēd zivis un gaļu laiku pa laikam var aizstāt ar netreknu balto zivi? Zivīs ir mazāk kaloriju. Ieteiktu atteikties no maizes, samazināt graudaugu produktu patēriņu, makaronu vietā ēst kartupeļus vai griķus. Atteikties no mērcēm, krējumu aizstāt ar jogurtu, piemeklējot netreknāko. Izslēgt majonēzi, samazināt sviesta patēriņu, cukura un sāls patēriņu.
Kā ir ar saldumiem un alkoholu? Bieži lietojat? Varbūt tur jāgriež nost patēriņš? Kā ar piena produktiem ,sevišķi treknajiem sieriem?
Reizēm pietiek izslēgt 2-3 biežāk lietotos neveselīgos produktus un svars iet lejā, piemēram, zinu vienu sievieti, kurai defaultā iet nost svars, ja neēd sieru un neber cukuru pie kafijas.
03.10.2016 11:28 |

Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
Hmmm, es gatavoju ļoti daudz ēdienu, kur dārzeņi ir vienkārši "sastāvā", nevis maliņā stāv. Piemēram, dažādas mērces (bez miltiem utml, parasti mērcēm izmantoju tomātus svaigus sablenderētus, tas masai/šķidrumam) tad turpat jaucu iekšā smalkāku papriku, pupiņas utml lietas. Visu sautēju, ne cepu.
Varbūt viņam garšo griķi/grūbas? Pamēģini, piemēram saldā kartupeļa biezputru taisīt. Piejauc klāt mazliet sinepes, ņamma!
Arī parunāšanās ar vīru būs neizbēgama. Nu nevar viņš vienkārši negribēt ne sportot, ne mainīt savu ēdienkarti un gribēt būt veselīgs. Jums kopīgiem spēkiem tad jāatrod kaut kādi veidi kā gardāk gatavot dārzeņus utt :-) Zupas, dārzeņu sautējumus ar daudz daudz gaļas klāt, ja viņam garšo gaļa.
Variantu daudz! :)
03.10.2016 11:53 |

Reitings 2684
Reģ: 13.01.2016
Piekrītu, ka bez vīrieša iesaistīšanās diez vai būs kādi rezultāti, jo viņš jau, pirmkārt, nesapratīs, kur palikuši ierastie ēdieni :-D
Man arī grūti iedomāties, ka dārzeņus neēd tā, ka vispār nē. Pārvārīti dārzeņi man arī liekas fui, bet visādi salāti, sacepumi.. Varbūt vari taisīt kādus sautējumus, dārzeņi, kartupeļi un kāda gaļa? Wrapos jau arī liek kādus dārzeņus un salātus, tad taču ēd?
Majonēzi vismaz es aizvietoju ar krējumu/beztauku jogurtu + melno sāli, jo melnā sāls kā reiz dod to majonēžaino, olaino garšu, tikai ar nesalīdzināmi mazāku kaloriju daudzumu.
Izvēlies liesus produktus, kas rada sāta sajūtu - vista, liellops, tītars, liesas zivis, olas. Gaļu var gatavot cepeškrāsnī, garšīgāk, kā vārīt, un ietaupās kcal, kas rastos, ja gaļu ceptu :)
03.10.2016 12:03 |

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Problēma ir tāda, ka vīrs neēd (jo negaršo) gatavoti dārzeni- cepti, vārīti, sautēti.

Manuprāt, nav nekas briesmīgs, ja netiek ēsti gatavoti dārzeņi, būtiskāk - vai tiek ēsti dārzeņi svaigā veidā, un likt akcentu uz tiem.
03.10.2016 12:44 |

Reitings 4499
Paldies par ieteikumiem.
Man ir jāatrod veids, kā iemānīt tad savādākas sastāvdaļas, jo, ja vīrs ierauga ēdienā kaut ko, ko nezina, uzreiz jautā. Ja neesmu klāt, lai pajautātu, tad neēd vispār.
Kāda gaļa būtu mazāk trekna? Cūkas vai vistas? Liellopu es pati neēdu, tādēļ tas atkrīt.
03.10.2016 12:52 |

Reitings 5884
Vistas ir daudz liesāka par cūkgaļu.
Subprodukti negaršo?
03.10.2016 13:03 |

Reitings 2684
Reģ: 13.01.2016
LaLaLa, jā, vista, tītars. Ganjau, ka arī kāds trusis un tamlīdzīgie, bet es tādus nespēju ieēst, tāka tur jāpaskatās sīkāk :-D
Kā ar Cēzara un tml salātiem, kas ir sātīgi?
03.10.2016 13:03 |

Reitings 407
Reģ: 29.09.2016
tieši liellopa gaļa vēl ir kaut cik sakarīga (t)
03.10.2016 13:10 |

Reitings 638
man vecakiem sada filozofija, ka it ka jau ed veseligi, bet- krejums, majoneze, gatavas spilvas merces, galas, kartupelu kalni, siermaizites, desmaizites, sviests, jogurtu kalni! aa, protams ed manejie ari darzenus dazreiz salatos, bet nu protams ar krejuminu!!
godigi!?
nekadu krejumu- nav liesak un labaks, tapat paliek krejums!
jogurtus, ar meru, ne vairak ka vienu mazo pa dienu!un bez visadam brinumpiedevam!
nekadu majonezi!
maizites!? tas nav ediens, ta var but maize ko piekoz kaut kam klat, bet tad rupjmaize vai pilngraudu maize
sierus ar meru! no desam izvairities!
ne sviestam!
un ne alkoholam!? aliniem, viniem, sidriniem...
ko vieta!?
kad cep, tad cep ar rapsu ellu, ne saulespuku!
visu salatus var loti labi taisit uz ellas bazes, olivellas (auksti spiestas), sezamu ellas, valriekstu ellas, likt klat garsai kirbju ellu vai sojas merci
vel uz ilngraudu maizitem var smeret humusu vai baklazanu kaviaru vai taisit pati visadus pesto ar zalumiem, seklam, ellu (olivu)
ka ar augliem? tagad ir plumju, abolu, bumbieru sezona!? negrib darba vai brokastis est- uzkod abolu!
03.10.2016 14:26 |

10 gadi
Reitings 13809
Es gan apbrīnoju pacietību šādi izdabāt vīrieša kaprīzēm ēdiena ziņā. Vienīgais izņēmums, ko es ņemu vērā ir alerģija, citādi, lai ēd, ko gatavoju, ja nē, tad gatavotu pats.
Ja negaršo kāds konkrēts produkts, ta to, protams, arī varu respektēt, bet ne jau, ka gandrīz nekas. Ja gatavot bez dārzeņiem, es nemaz nezinātu, ko gatavot.
03.10.2016 14:37 |

Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
Varbūt velns nemaz nav tik melns kā to mālē?
Man liekas, ka lielāko daļu dārzeņu var pagatvot garsīgi, pat ja tie īsti negaršo. Šis izklausās pēc tāda jocīga varianta, ka galvā ir ieņemt -viss,es neēdu dāzeņus. Bet diez vai tiek pamēģināti kādi jauni savienojumi, kur darzeņu garšu nejūt.
Mans vīrs arī apgalvoja, ka viņam negaršo zaļumi, bet izrādās, ka baziliks tomēr garšo, jo to īsti nekad nebija mēģinājis, tas pats ar ķirbi, biezzupā nejūt nekādu ķirbja garšu.
Bet tev pašai būs grūti mainit viņa ēdienkarti, ja viņš arī nebūs ieinteresēts. Un galu galā, man liekas, ka viņa liekais svars tomēr ir viņa nevis tava problēma.
03.10.2016 14:49 |

Reitings 326
Reģ: 12.06.2016
Turku zirņi, aizvieto diezgan labi kā gaļu. Sataisi garšīgi un būs ok.
Vēl ir tā , ka vīrieši tikai domā, ka ar gaļu katru dienu paēdīsi, bet vismaz vien x nedēļā bez gaļas arī vajag, lai ķermenis atpūšas. Piemēram var ēst zivis, pupas, pākšaugus, visu ko tikai experimentē.
Taisi zupas, ja labi sanāk, vīrietim garšos, biešu zupa ir viena no veselīgākajām.
AR laiku tomēr tas liekais svars var ietekmēt, viņam pašam arī tas būtu jāsaprot..
03.10.2016 15:08 |

Reitings 5884
Esmu tā piečakarējusi cilvēkus, kuri apgalvo, ka neēd ķirbjus. Man ir 2 ķirbju ēdieni - iesmērēju cilvēkam, ēd gardu muti, pēc tam, kad ir apēdis, pasaku, kas tas bija... Sēž domīgs...
03.10.2016 15:11 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Es gan apbrīnoju pacietību šādi izdabāt vīrieša kaprīzēm ēdiena ziņā. Vienīgais izņēmums, ko es ņemu vērā ir alerģija, citādi, lai ēd, ko gatavoju, ja nē, tad gatavotu pats.
Ja negaršo kāds konkrēts produkts, ta to, protams, arī varu respektēt, bet ne jau, ka gandrīz nekas. Ja gatavot bez dārzeņiem, es nemaz nezinātu, ko gatavot.

ar mani ir līdzīgi , vai nu ēdat ko es gatavoju , vai varat neēst nemaz , es pat nepārdzīvotu būtu vairāk brīva laika :D Vīrs neēd bazilku un kabačus , nu man nav grūti to respektēt :)
03.10.2016 15:12 |

Reitings 326
Reģ: 12.06.2016
Agrāk arī daudzkas likās ka negaršo, bet ar laiku man ir iegaršojies un viss.
Tieši tā, uztaisi tā lai nepamana, kas tur pa sastāvdaļām iekša, galvenais lai garšīgi un veselīgi.
03.10.2016 15:17 |

Reitings 4499
Es jau esmu nedaudz pie burkāniem pieradinājusi, par tiem vairāk nav nekādu iebildumu.
Varbūt ir kāds labs recepšu portāls, kur jūs skatāties receptes, kuras ir interesantas un labas?
03.10.2016 15:22 |

Reitings 5884
Es recepšu portālus neskatos... ja nu vienīgi www.fotoreceptes.lv, ja pēkšņi aizmirstas, kā pagatavot kādu oldschoolīgu recepti kā plovs utml. Starp citu, fotoreceptes raksta vīrietis, izteikts gaļēdājs, tās receptes ir "īstu veču gaumē". Iedvesmu smeļos modernajās pavārgrāmatās (man tādas daudz dāvina viens klients), jo visos portālos a la receptes.lv un delfu Tasty liekas, ka acis asiņo, skatoties uz tām drausmīgajām kotletēm ar majonēzi un sierainajām karbonādēm.
03.10.2016 15:57 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (4)