nenoderīgas dāvanas

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Kārtoju plauktus un sapratu, ka jau atkal sakrājusies kaudze ar sadāvinātām, bet man nenoderīgām lietām. Šokolādes, tējas, sveces, kosmētika... Kur to likt?
Ko jūs darat ar dāvinātām lietām, kas jums nav īsti noderīgas? Metat ārā, tomēr lietojat, kādam atdodat? Un kas ir tās lietas no dāvinātajām, kuras jums nelietojas?
Šad tad mēģinu kādam atdot, bet kaut kā parasti atsaka, ka neņemšot, gan jau es pati apēdīšot utt., negribas vairāk uzbāzties. Mest ārā arī žēl.
02.10.2016 13:52 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Atcerējos, ka vienam manam ārzemju draugam vecvecāki uzdāvināja lielu gleznu. Viņi ar sievu to gleznu glabā aiz kumodes un tad, kad vecvecāki piesakās ciemos, tad to gleznu izkart, kad aizbrauc - tad atkal novāc. Nezinu, vai tas smieklīgi vai skumji.
Vispār dāvināt lielus interjera priekšmetus neiesaku, jo reti kad kāds tik labi zina dāvanas saņēmēja gaumi. Vieniem draugiem kāzās uzdāvināja gan gleznas, gan viņu lielizmēra karikatūras, gan kaut kādu lielizmēra ierāmētu bildi - nezinu, kur viņi to visu tur dzīvoklī (vēl neesmu bijusi ciemos).
04.10.2016 09:59 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Aaa pēdējais hīts kas bija...gaidu bērnu un tad nu drauga kkada radinieka sieva atsūta "dāvanu" maisu ar bērna drēbītēm no ārzemēm...es biju vnk šokā, vecas, lietotas, daźas pat netīras..bet nu tik nolietotas, ka liekas kàdi 5 bērni vismaz viņas vilkuši pirmstam..visados izmēros un liela daļa vispār puišu drēbes, laigan zina ka bus meitene...tik drausmīgas, ka pat kauns labdarībai nest, tur 90% var tik pie misenes nolikt.
Nesaprotamākais ko esmu dzīvē dabūjusi vnk WTF :D
Neesam nekādi nabagi un pati varu visu nopirkt jaunu un smuku ka vien vēlos..un arī paši radi nav nekādi nabagi, tāpēc šis lupatu maiss man nav saprotams galīgi.
04.10.2016 10:04 |

Reitings 751
Reģ: 02.12.2015
Ja Raivim būtu sieva, tad padomātu, ka viņu pāris varētu tā uzvesties. :D Raivis ir izteicies, ka arī nolietotas un cauras drēbes atdod saviem radiniekiem laukos. Te tad kā salīdzinājums pilsēta - lauki, ārzemes - Latvija.
Es arī tādus cilvēkus nesaprotu, kas var atdot nolietotās drēbes.
04.10.2016 10:47 |

Reitings 166
Reģ: 05.04.2010
Tādas nejēdzīgas dāvanas esmu saņēmusi pāris reizes, bet viss skumīgāk ir tad, kad dāvinātājs pārdāvina sev nederīgo bižutēriju Svarovski kastītē kopā ar to mazo QR kodu. Pēc iepakojuma jau bija nojaušams, ka tajā neatrodas sākotnējais kastītes iemītnieks. Un tā arī bija, noskenējot QR kodu parādījās informācija par reālo "dāvanu" - tas bija komplektiņš ar ķēdīti un auskariem, es saņēmu bižutērijas auskarus... diemžēl šādi gadījumi man liek domāt tikai par to, ka labāk dāvināt, ko apēdamu un izdzeramu, nekā kaut kur nogrūst sev nederīgās dāvanas nepareizā iepakojumā...
04.10.2016 10:53 |

Reitings 751
Reģ: 02.12.2015
Daenerys, it kā būtu baigi daudz citu opciju ko citu dāvināt nez ēdamām, dzeramām lietām (piem, mana situācija iepriekš).
///
Lūk, ko es tiešām nesaprotu ir karikatūrās.. Vispār ka žanrs nepatīk, kur nu vēl ja mani izķēmotu, to varētu izmest miskastē. Lai kaut ko tādu dāvinātu, tiešām ir ļoti jāzina gaume. Ja godīgi, nezinu pat, vai man tuvie cilvēki zina, ka man nepatīk karikatūras, jo tā nav tāda lieta, par ko katru vakaru runāju. :D Ja nu vienīgi pēc mana rakstura var noprast.
04.10.2016 10:54 |

Reitings 407
Reģ: 10.09.2016
Es būtu laimīga, ja man dāvinātu vairāk saldumu. Visu kārumu papīriņi, kas tiek uzdāvināti, jau vakarā atrodas atkritumos un paši kārumi sakārtoti lielā bļodā un es ar nošmulētu muti, kura visu vakaru kustās, esmu pārlaimīga. :-D :-D Tāpēc, LŪDZU, nenesiet uz darbu, bet sūtiet man!!!! :-D
04.10.2016 11:17 |

10 gadi
Reitings 1207
Man baigi grūti ir ko izmest,labāk atdodu kādam vai aiznesu uz pilsētas dienas centru. Tur vienmēr kādam kas noder. :)
Vienmēr esmu lūgusi nedāvināt smaržas, bet neklausa. Sadāvina, bet man nepatīk smarža.Tad atdod kādam citam. Ir cilvēki ,kas nešķiro tējas, šokolādes, kosmētiku,jo viņiem nav naudas tai iegādei tāpēc šos produktus atdodu uz dienas centru.
Tējas, školādes gan apēdu un sveces arī izdedzinu. Ja jums nevajag rakstiet man :D
04.10.2016 11:19 |

Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
Traki , ja tiek izmestas pat apsveikumu kartiņas , tas tikai norāda uz to , kāds ir dāvanu saņēmējs un neko labu tad nepasaka . :-/ Es saprotu izmest var tās , kur vienkārši dāvanu maisiņam vai kartiņā uzrakstīts "Agnesei , sveicu Dzimšanas dienā ". Ja tādas sakrājas , vēl var saprast , ka izmet . Bet pantiņu kartiņas ?!? (t):-O Varbūt tu tik labi pārzini pantiņus , ka tev viņi šķiet nodrillāti , bet dāvanas rakstītājam varbūt tas pantiņš ir kaut kas rets .
Arī figūriņas un putekļu vācēji nav visi vienā maisā metami , ir taču ļoti skaisti , gaumīgi -kas slikts Swarovski veikala figūriņās ? Tās ir skaistas , tiešām greznos jebkuru plauktu . Vai arī te daudzām mājās ir aksētisms , ka plaukti ir tukši vai vispār nav tādas kā sekcijas kaut vai mazas plauktiņveidā ? :-O šausmīgi nemājīgi taču dzīvot bez neviena putekļu vācēja . Arī sniega bumbas ir ļoti skaists dekors , es pat gribēju savulaik taisīt kolekciju .
No nejēdzīgiem saskatu tikai Jaungada figūriņas ar gadu un ārzemju magnētiņu , atslēgu piekariņu dāvināšana , ja vien cilvēks tos nekrāj . Kam man kaut kāds magnētiņš no Ēģiptes , ja es pati tur neesmu bijusi . Man arī liekas bezgaumīgi aplipināt ar magnētiem visu ledusskapi , bet tas jau cits stāsts .
04.10.2016 12:02 |

Reitings 1859
Reģ: 08.09.2016
Raivis ir izteicies, ka arī nolietotas un cauras drēbes atdod saviem radiniekiem laukos.

Lūdzu KitijaK nesāc, mēs jau dzirdējām pietiekami daudz par to , cik šādas drēbes laukos ir noderīgas.
04.10.2016 12:05 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
A kas vainas tad tām "Agnese, apsveicu!" kartiņām un Jaunā gada figūriņām? kāpēc tās izmest ir ok, bet pārējās nini? A, ja nu tās ir no sirds? Ko tad? :'-(
Redz, tas tāpēc, ka vienai liekas, ka labi ir darīt , tāpēc fuj tām, kuras tā nedara, otrai atkal liekas šitā, tāpēc visi pārējie nepareizie, bet tiem, kam vienalga - vienalga arī par citiem.
Bet reāli - kāda tev daļa gar man dāvinātām kartiņām un citiem loriņiem? ja gribi - krāj un esi laimīga. Kāpēc man sava dzīvesvieta jāpiemēslo ar tev patīkamiem štruntiem?
04.10.2016 12:13 |

Reitings 969
Reģ: 21.08.2016
Kāpēc šeit viena dāma domā, ka pēc viņas "figūriņas ir mājīgas un superīgs interjera elements" visas sāks paturēt mājās šāda veida dāvanas? :D
04.10.2016 12:24 |

Reitings 2062
A kas vainas tad tām "Agnese, apsveicu!" kartiņām un Jaunā gada figūriņām? kāpēc tās izmest ir ok, bet pārējās nini? A, ja nu tās ir no sirds? Ko tad?
Redz, tas tāpēc, ka vienai liekas, ka labi ir darīt tā, tāpēc fuj tām, kuras tā nedara, otrai atkal liekas šitā, tāpēc visi pārējie nepareizie, bet tiem, kam vienalga - vienalga arī par citiem.
Bet reāli - kāda tev daļa gar man dāvinātām kartiņām un citiem loriņiem? ja gribi - krāj un esi laimīga. Kāpēc man sava dzīvesvieta jāpiemēslo ar tev patīkamiem štruntiem?

Redzi , vaina tajā , ka tu neatšķir , kas ir kas . Tev ir tikai galējība , kas tev nepatīk un neatbilst tavai smalkajai gaumei , to uzreiz met ārā , nešķirojot un nedomājot !
Pakustini taču smadzenīti , ir taču atšķirība starp vienkārši uzrakstīta vārda un vai formāla 1 teikuma "Sveicu dzimšanas dienā" uzrakstīšanu vienkārši , lai dāvanu maisiņš būtu ar vārdu un no kā , un tām kartiņām , kurām rakstīti iekšā dzejoļi vai pantiņi , kur cilvēks ieguldījis laiku un 99% arī atlasījis to pantiņu no 100 citiem .
Arī Jaungada figūriņas ar gadu ir vairāk formāla dāvaniņa ķeksīša pēc , uzmanības dāvaniņa , tās jau arī dāvina pārsvarā kolēģi , uzdāvinot kādu medus burciņu un pievienojot simbolisku Jaungada figūriņu .
Kāda daļa ? Nekāda , vienkārši skumji apzināties , ka tik daudzas ir tik ciniskas un izlepušas , jo redz šis nepatīk , tas nepatīk , lidina pat kosmētiku miskastē ! Šausmas ! Vai dieniņās , neuzdāvināja luxusa klases , bet gan skaisti iesaiņotu komplektu no Shauma vai Krasnaja Linija !!! . (t)
04.10.2016 12:24 |

Reitings 1859
Reģ: 08.09.2016
Man šķiet, ka tā jau nu ir katra darīšana ko kurš tur mājās, vēl stulbāk ir sākt mācīt cilvēkam , kas ir pieklājīgi vai nepieklājīgi.
04.10.2016 12:26 |

Reitings 2062
Vērts aizdomāties un tikai . Bet tādā vecumā jau nekas vairs neglābs , diemžēl .
04.10.2016 12:27 |

Reitings 7827
Nu turpini, turpini likt zīmogus uz pierēm citām. Cerams tev labāk paliek un jūties vērtīgāka :-)
04.10.2016 12:37 |

Reitings 8968
nu kas ir, ka liek aiz vārda atstarpi un tad komatu vai punktu? :D vai tas skolā nemācīja, ka jāliek aiz vārda un tad atzstarpe? man tā besī šitas:-D
04.10.2016 12:42 |

Reitings 2062
Selīna vismaz prieks , ka neesmu viena , ir cilvēki ar pateicības sajūtu un cieņu , nevis cinisma un mantkārības pilni . No visa šeit izlasītā tikai pāris-trīs " nenoderiigas daavanas " var uztvert par tiesham nenoderigam un neveeriigaam . Dāvināt vannas bumbas , ja nav vannas vai kaa mineeja te viena , ka gaidiibaas uzdaavinaaja veselu maisu ar tiesham novalkaataam mazula dreebeem neatbilstoshas pat dzimumam . Taa vispaar jau ir neciena .
Bet visos citos gadiijumos attaisnojumu nevar buut . Es pat taas Jaungada figuurinas nemetu aaraa , peec laika , kad gads tuvojas beigaam , atdodu kaiminu beerniem speeleeties .
04.10.2016 12:43 |

Reitings 2062
hellish ♥ pieradums :D :-P
04.10.2016 12:43 |

Reitings 7827
Kur mana mantkārība? nevajag man loriņus un kartiņas - tā ir mantkārība?
Tak uzdāvini man Picwick tēju vai snikeru, es pateicīga tev būšu! Ko tu tur murgo par mantkārībām, izlepšanām u.t.t.
04.10.2016 12:50 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Elzaelza, bet prieksh kam man lietot shauma šampūnu, ja man no vińa alergija? Turèt to plauktà 10 gadus? Jo redz kàdam liekas, ka tà ir lieliska dàvana? Un kartinjas es atstáju tikai pašas mīljàkàs, pàrèjàs pastàv plauktà laicinju un lido miskastè, priekš kam man lietas, kas man nepatiik un neder? Tu nèsàsi kleitu, kas ir 2 izmèrus par mazu vai vnk drausmīga tikai tàpèc, ka dàvinàta? Vai gadiem turèsi skapī? Lietosi tonàlo, kura tonis tev neatbilst? Dzersi téju, kas tev negaršo? Lietosi kosmètiku, no kuras tev alergija? Skrùvèsi pie sienas jaunu plauktu, lai bùtu, kur likt kàrtèjo statujinju, kas necil neiederas interjerà? Ir miljons iemeslu, kàpèc tádas dàvanas lido miskastè vai tiek atdotas, un nav nekas slikts, ja cilvéks spèj atbrīvoties no luetàm, kas vinjam necik nav vajadzīgas. Daudziem dzīvoklos nav vietas, kur nolikt kàrtèjo kasti ar kkàdàm kartinjàm
Skumji, ka tev ir skumji, par to, ko citi dara ar nevajadzīgiem kràmiem.
04.10.2016 12:51 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits