nu es ņemtu par pamatu tomātu mērci , liktu klāt sīpolus , burkānus un vēl kādus dārzeņus un garšvielas atkarībā no tā ar ko plānots ēst mērci , piemēram , ja makaroni , tad liktu obligāti raudeni un nedaudz bazilika....
Nu sagriež smalki sīpolus, sagriež smalki burkānus vai sarīvē, pievieno sāli un piparus, pievieno saldo krējumu un maisa kamēr gatavs. Ja nav saldais krējums, tad var mēģināt ar skābo vai pienu, ja nav tie, tad var ar miltiem/kartupeļu cieti un ūdeni (Tas gan vairs varētu nebūt tik feini).
šodien tieši gatavoju mērci ar sīpoliem un burkāniem, man gan klāt bija arī fileja, bet domāju, ka var iztikt arī bez. bez gaļas būtu tā - apcepu sīpolus, tad liku klāt burkānus, nedaudz pasautēju ūdenī, bet tā, lai tas arī paliek, nevis iztvaiko, tad nedaudz pieliku Baltijas kausēto sieru biezumam un kādas garšvielas. varbūt nav tas veselīgākais, bet garšīgi. :)
Sarīvē burkānu, sagriez sīpolu. Apcep sakarsētā pannā ar taukvielām. Pievieno sāli, piparus. Apcep, kamēr zeltaini. Nogriez uguni uz mazu. Pievieno 100 ml saldā krējuma, var kādu buljona gabalinu Vai citas garšvielas. Atjauc vienu tējkaroti miltu ar aukstu ūdeni krūzītē. Pievieno mērcei, maisot. Pasautē 5 min un gatavs.