Ex draud padarīt sev galu!

Reitings 674
Reģ: 21.12.2015
Sveikas!
Nevaru saprast vai esmu izmisumā vai vienkārši tas cilvēks ir muļķis?
Nu jau kādu mēnesi esmu šķīrusies no sava ex. Ik pa laikam rakstīja, ka nevar bez manis utt.
Šodien jau raksta, ka taisās sev galu padarīt un es pie tā būšu vainīga :-O
Ir jau bijuši līdzīgi draudi, taču šis jau ir pāri visām robežām.
Es nesaprotu, ko viņš cenšas ar to panākt - ka es tādu domāšanu atpakaļ pieņemšu??? (e)
Ko jūs man ieteiktu darīt?
20.09.2016 15:58 |

Reitings 1859
Reģ: 08.09.2016
Nu traki vispār, ka šādas domas ienāk galvā ( cerams, ka tiešām , lai iežēlinātu).
20.09.2016 16:56 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Vienu gan būtu jāsaprot..tas ka cilvēks sāk rakstīt par to ka viņš izdarīs pašnāvību nenozīmē ka viņi ir jukuši vai pajoliņi. Viņi vienkārši nespēj tikt galā ar lielo emociju daudzumu kas viņus ir pārņēmis. Viņi nezina kā pievērst ex partnera uzmanību, jo paši nav gatavi attiecības pārtraukt, tad nu, ja nekas cits nepalīdz, tad viņi izmisuma vadīti ķerās pie radikāliem variantiem, kādus iespējams ikdienā nekad neteiktu. Vienkārši vajag to noignorēt, ja viņi paši nespēj attālināties no jums un sakārtot savas emocijas, tad labāk ir atstāt viņus klusumā un bez izvēles.
20.09.2016 16:59 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Tie, kas runā par pašnāvību, to nedara. Tie, kas dara, par to nerunā.

Tā ne vienmēr ir! Diemžēl zinu gadījumu, kas beidzās traģiski, tiesa gan, viņš to nedarīja sievietes dēļ.
Bet autores gadījumā izklausās pēc prastas manipulēšanas, ja reiz uzsver, kā viņa būs vainīga. Tā ir visa cilvēka dzīve, ko reti kurš pārtrauks, lai kādam ieriebtu emociju uzplūdā. Izdarīs varbūt tad, ja viņam ir depresija vai ilgstošas problēmas, kurām neredz ne galu, ne malas.
Autore ļoti pareizi izdarīja, ka paziņoja viņa ģimenei. Tie ir cilvēki, kuri (cerams) var palīdzēt, ja tas ir kas vairāk par tukšiem draudiem. Ja viņš tikai mēģina manipulēt, nu, tad varbūt paliks kauns.
Tas ir mans subjektīvais viedoklis, bet es neatbalstu cilvēku izsmiešanu vai aicināšanu piepildīt solījumus šādās situācijās. Ja arī viņš pašnāvību neizdarīs, tas nenozīmē, ka viņš tāpat tobrīd nav dziļā emocionālā bedrē; es nedomāju, ka vajag spert guļošajiem. Manuprāt, labākais rīcības plāns ir pastāvēt uz to, ka attiecības nav iespējamas, bet darīt to zināmu cilvēkiem, kas vajadzības gadījumā varēs viņam palīdzēt.
20.09.2016 17:14 |

Reitings 3127
Reģ: 02.06.2016
Viņš ķeras pie vienīgajiem līdzekļiem, kas, viņaprāt, ir palikuši, lai kaut ko glābtu jūsu starpā. Pati mēģini pārtraukt kontaktu un labi, ka pateici kādam tuvam cilvēkam, kas katram gadījumam var uzmest aci un pasekot līdzi, kas notiek, vai kaut kā citādāk izsist viņu no tās stadijas ārā. Nu cilvēkam ir jūtas un viņš jau tā nav labā kondīcijā, nespēj šobrīd ar to visu pats tikt galā, bet ieteikumi karies vien, ej un dari, kas man daļas, nu tiešām?
20.09.2016 17:26 |

Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
Manuprāt, labākais rīcības plāns ir pastāvēt uz to, ka attiecības nav iespējamas, bet darīt to zināmu cilvēkiem, kas vajadzības gadījumā varēs viņam palīdzēt.

Manā gadījumā, tas tika skaidrots mēnešiem ilgi, tika ziņots arī puišu draugiem un ģimenei, un katru reizi viss beidzās ar dusmu lēkmēm, solījumiem izdarīt pašnāvību...kad uz mani tas neiedarbojās, sāka piestaigāt pie maniem vecākiem, cenšoties viņus iežēlināt...(t) Es vienkārši veicu šoka terapiju un pēc tās reizes vairs nenāca un necentās kontaktēties :-)
Bet kā jau rakstīju, var arī ignorēt ;-)
20.09.2016 17:33 |

Reitings 407
Reģ: 10.09.2016
Man arī pie pilngadības, beidzot neproduktīvas attiecības, bija tāds, kurš ar riteni brauca 50km pie manis un atpakaļ vairākas reizes, ieskrēja mājā un negāja vairs prom, ar varu gulēja blakus un sita man pa muguru. Katru dienu atbrauca sagaidīt mani pēc skolas, kad aizmuku, draudēja manām draudzenēm un beigās, protams, stāstīja man, ka taisīs pašnāvību, es būšu tikai viņa utt. Nobloķēju visur, kur iespējams. Uzsākot attiecības, viņš to uzzināja un piedāvāja manām otrajām pusītēm draudzēties, vajāja mani vēl pāris gadus periodiski parādoties. Man ir tāds kauns šo visu rakstīt, bet tik smieklīgi atcerēties. :-D
20.09.2016 17:33 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Mans ex vienu reizi šitā jokojās, un draudēja ielēkt ar mašīnu Daugavā no kraujas. Visi joki beidzās, kad es tiešām izsaucu 112, čalim bikses pilnas. :D Staigā dzīvs un vesels. Nav ko klausīties tādās runās, Tu tāpat neko nespēsi izmainīt, un tas ir kauciens pēc uzmanības, nevajag atsaukties.
20.09.2016 18:58 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es paziņotu vīrieša tuviniekiem par viņa pašnāvības plāniem. Tu neesi viņam nedz 2. pusīte, nedz radiniece, lai iesaistītos glābšanas procesā.. Turklāt arī ''atbildība'' tiktu padota tālāk..
20.09.2016 19:26 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Netaisis vins nekadu pasnavibu tuksi draudi. Tie kas taisa pasnavibu aiziet pasi to lietu nodara. Vins tevi santaze.
20.09.2016 19:28 |

Reitings 1606
Reģ: 01.11.2013
Es arī esmu ko tādu dzirdējusi. I pašnāvības/atvadu vēstuli saņēmu, i rādīja, kā miega zāles ar alkoholu dzēris, bet šeku reku, vēl aizvien pa zemi staigā.
Tā laikam ir frāze, ko katra sieviete kaut reizi mūžā ir dzirdējusi, dzird vai dzirdēs :D
20.09.2016 19:29 |

Reitings 503
Reģ: 30.10.2014
:-D vāks! Cik viņu daudz tādu.
Pusaudžu gados ar mani arī tā centās manipulēt.
Bijām ārā un šis teica, ka metīsies zem mašīnas. Skēja ar, bet, kad neskrēju atturēt, saprotams, ka pārdomāja. :-D
Ieteiktu samaināt kontaktu līdz minimumam.
20.09.2016 19:29 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Manuprāt, vispār nevajag viņam neko atbildēt. Kontaktus nogrieztu kā ar nazi.. tikai vēstules pārsūtītu tuviniekiem.
20.09.2016 19:31 |

Reitings 328
Reģ: 21.01.2013
Man arī vidusskolā tāds bija :D Es šim pajautāju, vai katru reizi, kad es darīšu kaut ko viņam ne pa prātam, viņš ies slīcināties. Neko neatbildēja, jo es jau iepriekš biju jautājusi, vai viņš grib, lai mēs būtu kopā žēluma dēļ. Laikam saprata. Teicu, lai iet un slīkst, ja reiz nespēj uzvesties kā vīrietim pieklājās un samierināties ar manu lēmumu. Vēl pāris gadus staigāja pakaļ, cik zinu tagad šim ir bērns. Bez manis rādās tomēr kaut kā ir izdzīvojis.
20.09.2016 19:39 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Informē puiša vecākus (tai 1% varbūtībai, ka viņš tiešām nopietni), un sāc ignorēt. Viņš nav tava atbildība, lai vecāki/ģimene paši glābj savu acuraugu.
Nevajag pakļauties manipulācijām.
20.09.2016 20:10 |

Reitings 525
Reģ: 05.01.2016
Man vienai paziņai ex draudēja, draudēja, viņa tos draudus ignorēja un pasmejās. Puisis tiešām uztaisīja pašnāvību.
20.09.2016 20:15 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Puisis tiešām uztaisīja pašnāvību.

Tāpēc ir jāinformē puiša ģimene, nevis jāatgriežas šajās attiecībās, jāapprecas, jāuztaisa 3 bērnus, un sakostiem zobiem jāgaida, kamēr viņš atradīs citu.
20.09.2016 20:18 |

Reitings 407
Reģ: 10.09.2016
Tā laikam ir frāze, ko katra sieviete kaut reizi mūžā ir dzirdējusi, dzird vai dzirdēs
Un vēl saka, ka sievietes ir histēriķes. :-D
20.09.2016 20:39 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Bet... lai kā man kaitinātu šādi manipulātori un es, visticamāk, tādu tiešām pasūtītu tik tālu cik vien var un novēlētu veiksmi plānu realizēšanā, es diemžēl zinu gadījumu, kad pasūtīšana un ignorēšana beidzās ar draudu realizēšanu. Meitene saņēma debīlu atvadu sms ar piebildi, ka viņa pie visa ir vainīga, nākamajā rītā aizvdevās uz puiša dzīvokli un viņu tur atrada pakārušos. It kā ar to vēl nebūtu gana, meiteni pēc tam šantažēja puiša radinieki, lādoties un vainojot viņu notikušajā. Mietenei visas šīs peripētijas beidzās ar smagu nervu sabrukumu un ārstēšanos klīnikā.
20.09.2016 20:54 |

10 gadi
Reitings 984
Reģ: 29.01.2009
Man bijushais arii nelikaas mieraa veel 2 gadus peec muusu shkirshanaas.Stabili zvaniija visas briivdienas,kad bija paalii un draudeeja izdariit pashnaviibu.Bija arii dazhi meeginaajumi,bet tad pilnas bikses un uzreiz aatros sauca un teetim zvaniija.Peedeejo reizi zvaniija,kad biju slimniicaa.Tad riktiigi sadusmojos-pasuutiiju vinju 3 maajaas taalaak.Piezvaniiju vinja teetim pateicu,lai dara ko grib,bet es neveelos vairaak nevienu zvanu sanemt no vinja deela.Taa ka tieshaam taadu neadekvaatu viirieshu ir daudz.
20.09.2016 20:57 |

Reitings 790
Reģ: 08.11.2015
lohs tas Tavs bijušais :D
20.09.2016 21:00 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits