Bērnu vecumam neatbilstoša pucēšana

Reitings 19
Reģ: 11.08.2016
Kaut gan neesmu mamma vēl, atceros savā laikā, kad mācījos skolā, bija mātes, kas jau ļoti agrā vecumā klasesbiedrenes sāka pārspīlēti pucēt. Nerunāju par skaistām kleitām un frizūrām, bet gan nagu lakām, augstpapēžu kurpēm utml.
Šobrīd varu pateikties vecākiem, ka viņi man ļāva dabiski pieaugt un ka dažkārt neadekvāta vecuma vēlmēm (krāsoties, piemēram) pateica nē. Taču atceros, ka pirmajā un otrajā klasītē bija meitenes, kurām jau bija krāsoti nagi, lūpu spīdums, ieveidotas lokas. Piektajā klasē jau sāka vilkt uz skolu augstpapēžu zābakus. Protams, tolaik puiši pievērsa viņām uzmanību un šķita, ka arī man to vajag.
Bet tagad atskatoties uz to, šķiet, tas savā ziņā nepareizi, tāda kā nevajadzīga seksualizēšana - kāda velna pēc bērnam pirmajā klasē ir uz skolu jādod līdzi lūpu spīdums un jākrāso nagi?
Tā ir vecāku apzināta izvēle, lai jau mazākajās klasītēs savai meitai izpelnītu klases puišu uzmanību, vai arī vecāku izdabāšana bērnu kaprīzēm - ja jau bērns grib sarkanus nadziņus, tad neteikšu nē?Kādas jums pārdomas par šo tēmu?
18.09.2016 20:58 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Bet kas tik briesmîgs faktā, ka pats bērns grib krāsoties un pucēties? Nav jau runa par kaut ko ekstravagantu, bet ar mēru lietotu minimālu daudzumu kosmētikas šad tad.

Ar mēru lietota kāda kosmētika? Acu ēnas, vaigu sārtums, skropstu tuša? Tas nav labi bērn ādai.
20.09.2016 15:49 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Piedod, nenoturējos, bet arī mūsdienu gaisu elpot nav veselīgi ne tikai bērnam. Ko darīsi? Skābekli piegriezīsi? Ja visu dara minimāli un ar mēru, tad, lai! Dzīvot nav veselīgi un nevens no šī murga dzīvs laukā nav ticis :-|
20.09.2016 15:52 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Man likaas, ka tu no shii cirka esi aizgaajusi?
20.09.2016 15:56 |

Reitings 3647
Piedod, nenoturējos, bet arī mūsdienu gaisu elpot nav veselīgi ne tikai bērnam. Ko darīsi? Skābekli piegriezīsi? Ja visu dara minimāli un ar mēru, tad, lai! Dzīvot nav veselīgi un nevens no šī murga dzīvs laukā nav ticis :-|

Sakot - ai pat gaiss taču ir kaitīgs, tad jau nav jēgas pēc iespējas vairāk darīt tā labā, lai veselība pēc iespējas mazāk ciestu. Vai tad saviem bērniem parasti nemēģina dot to labāku, pasargāt viņus? Piemēram, nedot saldumus, kas satur daudz ķimikāliju, lai gan "bet arī mūsdienu gaisu elpot nav veselīgi ne tikai bērnam". Tas nav attaisnojums.
...
Nedaudz atkāpei...
Bet idejas jau amizanta - tētis ir smuks tāda, kāds ir, bet mammai labāk bez kosmētikas ārā nerādīties :-D
20.09.2016 16:00 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
raven, tas kaitējums ādai ir tik minimāls, ja vispār to var uzskatīt par kaitējumu, kad netiek lietots ikdienā, bet tikai šad tad... (Runa par maziem bērniem, nevis pusaudžiem). Tad jau arī saldējums vienu reizi ir kaitīgs!
20.09.2016 16:01 |

Reitings 11996
Nevajag arī būt pārlieku paranoiskām attiecībā uz "veselīgumu", tas arī ir kaitīgi! :-P
20.09.2016 16:03 |

Reitings 969
Reģ: 21.08.2016
Cik sabojātai uztverei ir jābūt, lai bērnā saskatītu kaut ko seksuālu? Jā, es zinu, ka tādi cilvēki pastāv, bet tā nav norma un vecākiem nebūtu šis apzīmējums jāsaista ar savu bērnu.
20.09.2016 16:06 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Man pašai nav meitas, bet domāju, ka bērnudārzniecei vai mazo klašu skolniecei gan nav vajadzības lietot dekoratīvo kosmētiku. Lokās gan neko dīvainu nesaskatu.
20.09.2016 16:10 |

Reitings 3647
Annie, ja matus nededzina ar lokšķērēm, bet izmanto, piemēram ruļļus, tad jau lokām nav ne vainas.
20.09.2016 16:35 |

Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
Piekrītu Vatsonam . ;-)
Tāda sajūta , ka daudzām te nav mēra izjūtas , ja jau ir bērns , tad lai viss tiek , lutinās cik uziet , lieto visu ko sagrib .
Un pat neienāk prātā pateikt "kosmētika domāta pieaugušām sievietēm , tu esi jauna un bez tās ļoti skaista" .
Izņemot higiēnisko lūpukrāsu , kura aču var aizvietot meitu kāri pēc kosmētikas , ja pareizi to pasaka un pasniedz , neatzīstu , ka mammas ļauj krāsoties savām bērnudārzniecēm . Izskatās pretīgi . atvainojiet , bet tā ir . man ex klasebiedrene savu bērnudārznieci arī sazieķēja , sakot , ka viņa gribēja , izlika bildes draugos , šausmas . Skats papretīgs . Tā kā maza sakrāsojusies raganiņa , fūrija .
Un nevajag te attaisnoties ar to , ka labāk tagad nekā vēlāk . Ir jābūt tiešām debīlai lai apzinātā vecumā krāsotos kā šmarai . Visas normālās krāsojas arīdzan pieņemamā veidā , cita vairāk cita mazāk , bet visas kaut kā protās !
20.09.2016 16:48 |

Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Man ļoti patīk pēdējo gadu tendences, kad sievietes izskats netiek pārlieku seksualizēts, pati arī, izrādās, tā jūtos daudz labāk. Tiešām ceru, ka ar laiku arī Latvijā meitenes izvēlēsies izskatīties dabiski un jutīsies tā labi.
20.09.2016 16:51 |

Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
Šī nu ir pirmā diskusija kurā piekrītu Vatsons teiktajam :-D
...
Un pat neienāk prātā pateikt "kosmētika domāta pieaugušām sievietēm , tu esi jauna un bez tās ļoti skaista" .
+++
20.09.2016 17:02 |

Reitings 2062
Loti skaisti ? Man pat smiekli nenaak , tieshi otradak izraisa dusmas , cik mammas var buut stulbas un pataisa savu bérnu par apsmieklu visiem . (t)

Ja nonemt to vulgaaro kosmeetiku , meiteniite tik un taa tachu izskatiitos peec lelliites ar to visu apgeerbu un ieveidoties matiem , kas manaa skatiijumaa nav nekas traks , ja vien neieveido regulaari .
20.09.2016 17:11 |

Reitings 407
Reģ: 10.09.2016
Džīz, kas par diskusiju. Ko jūs, trakās bābas, metaties Favel virsū par? :-D
Nu un, ka viņas meitas kosmētikas maciņā atrodas kaudze ksmētikas? Tas nenozīmē, ka vienā piegājienā tas viss jāmet virsū. Svarīgi taču runāt ar bērnu un domāju, ka 3,5 gadi ir pietiekami apzinīgs vecums, lai sēžoties pie spoguļa ar atvasīti, stāstītu, ka viss reizē nav jāliek uz sejas un vienā reizē pietiks ar lūpu spīdumu un nagu laku, piemēram. Nesapratīs pirmajā reizē, sapratīs desmitajā, ja vien māmiņa rādīs labu piemēru. Turklāt, ne jau katru rītu pirms bērnudārza visa šī rutīna tiks likta lietā, bet gan pirms pasākumiem.
Man mana meitiņa nav vienkārši bērns, bet maza sieviete, kuru tā arī plānoju audzināt saprāta robežās. Mana mamma kosmētiku principā nelieto. Bērnībā man pietrūka viņas iniciatīvas šajā jautājuma un nebija no kā ņemt piemēru. Tagad es lietoju make up, bet skolas laikos man trūka zināšanu, tāpēc bieži iztaisījos par klaunu. Domāju, ka ne vienmēr kosmētikas lietošanai agrā bērnībā ir sakars ar to, ka pusaudžu gados meitene izskatās piedauzīgi, jo bērni aug pa fāzēm. Tāpat kā bieži novērots, ka maziem puisīšiem +/- 5 gados patīk meitenes un tad tas periods beidzas uz krietnu laiku un viņi to pat neatceras. Bērni sāk apzināties un pētīt savu seksualitāti ļoti agrā bērnībā.

Vēl kas par kosmētiku. Vai esat lasījušas šampūnu, ziepju, krēmu, eļļu u.c. sastāvu? Domāju būsiet pārsteigtas, ka kārtīgi to neizpētot būsiet nopirkušas ko tādu, kas ne par mata tiesu nav labāks par dekoratīvo kosmētiku.
20.09.2016 17:18 |

Reitings 2062
domāju, ka 3,5 gadi ir pietiekami apzinīgs vecums,
ka tik ne arī :-D
Ja jau 3, 5 gadi ir apzinīgs , tad kāpēc jūs , māmiņas , savā tiešām jau apzinīgā vecumā nesajēdzat , ka bērns un īsta pieaugušo kosmētika ir nesavienojamas lietas ?
Ne jau kosmētika padara meiteni par mazo sievieti , bet gan apģērbs un gaume . Nesen bija tēma par bērnu apģērbu bērnudārzos , kur lielākā daļa ģērba mazos kaut kādās parpalās kā mājas bikses un botas . Baigais jau nu sievišķības paraugs . Bet krāsoties drīkst, drīkst , tas nekas , ka kleitas un svārkus bērnam nevelk , galvenais , ka mazais ģīmītis sakrāsots (t)
20.09.2016 17:29 |

Reitings 11996
elzaelza, atdziesti! Tu runā šausmīgos pārspīlējumos. Ja pašai tas nav skaidrs, tad nākas tev uz to norādīt. Neviens savu meitu no šeit iesaistītajām diskusijā nekrāso tā kā tas ir tavā bildes piemērā. Nedaudz kosmētikas nozīmē maz un neitrāli, nevis kā putnubiedēklis!
20.09.2016 17:34 |

Reitings 407
Nu ja 3,5 gadīgu bērnu uztversi kā nejēgu, neļaujot pieņemt savus lēmumus, tad nebrīnies par rezultātu. Es, starpcitu, piekritu tavam viedoklim par bērna ģērbšanu, tāpēc ej stūrī nokaunies! :-D :-D
20.09.2016 17:38 |

Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
Kāpēc 3,5 gadus vecam vai vispār sākumskolas vecuma bērnam būtu nepieciešama kosmētika ikdienā?! (t)
20.09.2016 17:39 |

Reitings 407
Vai tad kāds lieto ikdienā?
20.09.2016 17:43 |

Reitings 3647
Kāpēc 3,5 gadus vecam vai vispār sākumskolas vecuma bērnam būtu nepieciešama kosmētika ikdienā?!

Es arī šo nesaprotu :-|
Vairāk var piedomāt pie aksesuāru lietošanas...
20.09.2016 17:43 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)