Bērnu vecumam neatbilstoša pucēšana

Reitings 19
Reģ: 11.08.2016
Kaut gan neesmu mamma vēl, atceros savā laikā, kad mācījos skolā, bija mātes, kas jau ļoti agrā vecumā klasesbiedrenes sāka pārspīlēti pucēt. Nerunāju par skaistām kleitām un frizūrām, bet gan nagu lakām, augstpapēžu kurpēm utml.
Šobrīd varu pateikties vecākiem, ka viņi man ļāva dabiski pieaugt un ka dažkārt neadekvāta vecuma vēlmēm (krāsoties, piemēram) pateica nē. Taču atceros, ka pirmajā un otrajā klasītē bija meitenes, kurām jau bija krāsoti nagi, lūpu spīdums, ieveidotas lokas. Piektajā klasē jau sāka vilkt uz skolu augstpapēžu zābakus. Protams, tolaik puiši pievērsa viņām uzmanību un šķita, ka arī man to vajag.
Bet tagad atskatoties uz to, šķiet, tas savā ziņā nepareizi, tāda kā nevajadzīga seksualizēšana - kāda velna pēc bērnam pirmajā klasē ir uz skolu jādod līdzi lūpu spīdums un jākrāso nagi?
Tā ir vecāku apzināta izvēle, lai jau mazākajās klasītēs savai meitai izpelnītu klases puišu uzmanību, vai arī vecāku izdabāšana bērnu kaprīzēm - ja jau bērns grib sarkanus nadziņus, tad neteikšu nē?Kādas jums pārdomas par šo tēmu?
18.09.2016 20:58 |

Reitings 407
Reģ: 10.09.2016
Vairāk vajag piedomāt pie atslābšanas. :-D
20.09.2016 17:46 |

10 gadi
Reitings 936
Reģ: 01.10.2009
Ak dievs, kārtējā dramatizēšana un galējību apspriešana. Nu kāds sakars te ar to briesmīgo bildi...:-| Es visas šīs entās lapas nelasīju, bet vai te kāda paziņoja, ka pirms bērnu dārza meitu uzkrāso pēc pilnas programmas un iedod līdzi vēl kosmētikas maku, lai meita dienas laikā varētu iet atsvaidzināt make up?
20.09.2016 17:53 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Ak...
Manam 5 gadīgajai meitai ir sava istaba, savas rotaļlietas, savs rakstāmgalds, savs ritenis un savs skūteris, savas izejamās kleitas un cits apģērbs gan ērtais, gan smukais, savas matu sprādzes, ķemmes, somiņas, savas izejamās kurpes un savas krosenes vai basenes, savas istabas čībiņas, savas smukās pidžamiņas, savs šampūns, savs dvielis (rozā ar puķītēm), sava higiēniskā lūpukrāsa un bērnu nagu lakas, savas smaržas (bērnu), savas rokassprādzes, kaklarotas, sava planšete, savi flomasteri, zīmuļi, savas rozā pildspalvas, tētis viņai uz svētkiem dāvina puķu pušķi no dzīviem ziediem, kuri stāv viņas istabā. Viņai ir savs priekšauts virtuves darbiem. Ir savs grābeklis un slotiņa. Uz dzimšanas dienu viņai tika pie sava īsta kaķa, kuru pati baro un lolo. Kāpēc tas viss? Jo viņa ir mans bērns un meitene - gribu, lai viņa ir pašpietiekama un mīl skaistas lietas. Es audzinu viņu tā - lai ir kārtīga, tīrīga, pieklājīga, kopta, ar atbildības sajūtu, spējīga ne vien nagus nolakot, bet arī datorspēlēs uzvarēt, lutināta un mīlēta, maza princese, bet kura apzinās MĒRU. Tas nozīmē, ka es neaizliedzu viņai konfektes, kosmētiku un planšeti vnk tāpēc, ka tas ir "megakaitīgi", viņai viss ir atļauts AR MĒRU. Varbūt kļūdos, bet uzskatu to par zelta vidusceļu audzināšanā. Kartā ziņā, nekādu kaitējumu nemanu.
20.09.2016 17:55 |

Reitings 1164
Reģ: 16.09.2015
Protams, bērns noskatās ko dara mamma un cenšās viņu kopēt. Man pirmais bērnu kosmētikas komplekts bija jau 4 gadu vecumā, bet īsti nepratu to lietot; mājās būdama citreiz iemēģināju mammas koši sarkano lūpu krāsu (l)
Nopietnāk sāku krāsoties kaut kur 13 gadu vecumā.
Pati nekad nebiju par šādu jautājumu aizdomājusies, bet visticamāk līdz pusaudžu vecumam tomēr ieteiktu meitai kosmētiku nelietot sakot, ka viņa tāpat ir skaista, bet nu, protams, ja bērns ļoti vēlās - lai jau, neuzskatu to par kaut ko ārprātīgu.
Tomēr ārprātīgi man šķiet, ka dažas no jums ir pieredzējušas to, ka skolotājas liek kosmētiku noņemt...manuprāt, tas ir ļoti apkaunojoši, tad jau drīzāk, lai aprunājās ar bērnu pēc stundas un iesaka, ka labāk tomēr nevajag krāsot sarkanus nagus nevis pazemo visas klases priekšā.
20.09.2016 17:56 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
domāju, ka 3,5 gadi ir pietiekami apzinīgs vecums,

Katru reizi kad es dzirdu šo izteicienu, tad vecums samazinās...
20.09.2016 18:00 |

Reitings 1164
Reģ: 16.09.2015
Un runājot par mātēm - aizliedzējām..atceros man bija dažas klasesbiedrenes pamatskolā, kuru mammas aizliedza krāsošanos..tad nu šīs jaunkundzes krāsojās pa ceļam uz skolu - autobusā vai citreiz pat ejot pa ielu, kā arī kosmētikas daudzums bija crazy līmenī.
Tagad, protams, šīs sievietes ir skaistas un lieto kosmētiku bez pārspīlējumiem, bet nu lielākā daļa no mums iziet šādas ekspermentēšanas fāzes jaunībā :)
20.09.2016 18:00 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
3,5 gadīgs bērns spēj lēmumus pieņemt un pareizi krāsoties? Vai tiesam pirmā lieta pec podņmācibas apgūšanas ir jāmāca krāsoties??? Watafak, man jāsaka, tur ne tikai rublis, tur pat kapeika nav pilna. Viena lieta ir ka mazulis spēlējas ar kosmētiku, šajā vecuma vēl tikai izzina pasauli, bet pavisam kas cits kad to "nopietni" lieto kā sastāvdaļu no imidža. Jums pašām ar savām meitām būs vēlāk grūti, kad viņam būs sava neatkarīga no jums gaume, tad varēsiet domāt kā meitai paskaidrot ka šādi krāsoties ir nepareizi, ja vina būs radusi krāsoties jau no 3,5 gadu vecuma... Un viņām pašām arī nebūs viegli, ja mocis kompleksi no majas iziet nekrāsotai un nefrizetai.
20.09.2016 18:11 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
20.09.2016 18:21 |

Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
Runājot par smaržām, mana bērna skolā, iekšējos kartības noteikumos rakstīts, ka skolēnam aizliegts uz skolu ierasties sasmaržojušamies un skolas telpās lietot smaržas...jo jau pat sākumskolā dāmas no mājas neiziet iepūšot smaržas, attiecīgi pusi dienu tiek vēdināta klases telpa.
20.09.2016 18:24 |

Reitings 11996
raven, un kas mainītos, ja tajās bildēs meitenītei būtu nagulaka vai lūpu spīdums?... Uzreiz būtu vulgaritātes kalngals? :-D
20.09.2016 18:31 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
raven, un kas mainītos, ja tajās bildēs meitenītei būtu nagulaka vai lūpu spīdums?... Uzreiz būtu vulgaritātes kalngals?

Ja tāpat labi izskatās, kāpēc vajag kosmētiku? Daudz svarīgāk ir izkopt savu stilu, bet ko realitātē redz apkārt - meitenes ģērbtas rozā kleitās ar kaudzi spīdumu, plastmasas "bērnu rotām" un vēl "bērnu kosmētiku" virsū. Lūk tas ir briesmīgi :-/
20.09.2016 18:40 |

Reitings 11996
raven, bet neviena arī neapgalvo, ka tevis minētā kombinācija ir skaisti un kāda te savu bērnu tā "pucē".
Kosmētika arī ir sava veida kultūra. Var to nelietot, bet var lietot. Ne vienā, ne otrā variantā nav nekā nosodoša, ja viss ir ar mēru.
20.09.2016 18:48 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Ja bērns pats grib to kosmētiku tad drusciņ jau var. Labāk lai ir kontrolētā daudzumā nekā pilnībā aizliegts un pēc tam aiz muguras sāk krāsoties tā ka nevar atpazīt.
Un ak dievs, 3,5 gadu vecumā mazam bērnam jaizkopj stils..Paklau nu gan visi cenšās bērnus padarīt par pieaugušajiem pirms laika! Te jau sāk izklausīties pēc sacensībām starp māmiņām, nevis reāli ka kādam vispār interesē tas ko tas bērns pats domā un vēlas.
20.09.2016 18:54 |

Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
Miss Joker nevar un to var izskaidrot kāpēc nevar tādā vecumā . Un kaut kāda pretruna tavos vārdos sanāk , jo ar to kosmētiku tu jau vēl vairāk to nabaga bērnu centies pataisīt pieaugušāku . Tieši otrādāk , jāliek pamatu tam , kas ir gaume un , kas bezgaumība . Bet te šķiet katra aizstāv to , kas pašai notiek ar svu bērnu . Neies jau atzīt kļūdu , ka pieļauj pārāk ātri zieķēties .
Māmiņu klubā šad tad epizodiski parāda kādu sižetu ar meitenīti , kura mācās podiņmācību un tai nabaga knapi pusotrgadīgai meitenei jau auskari ausīs , vēl smiņķis redzams . Neglīti izskatījās , nesaprotu to māmiņu , kas zīdainim jau auskarus dur . (t)
20.09.2016 19:33 |

Reitings 2062
un kaut kā es ļoti apšaubu , ka bērnudārzniece un pat 1.un 2.klašu skolniecītes pa nopietno fenderēs kosmētiku , lai pa ceļam uzkrāsotos uz dārziņu vai skolas pirmajām klasītēm :D
Saprastu , ja 14gadīgai aizliegtu un tad šī paslepus skolas tualetē , bet bērnudārzniecei un sākumsolniecēm tas vēl ne tik ļoti interesē . Drīzāk tā ir jūsu egoistiskā vēlme atļaut bērnam visu , pēc kā tās rociņas stiepjas . Pateikt NĒ nav nekas slikts tad , kad tas ir samērā ar vecumu un bērna vajadzībām .
20.09.2016 19:38 |

Reitings 407
Reģ: 10.09.2016
Bet te šķiet katra aizstāv to , kas pašai notiek ar svu bērnu
Nu ja, mana 4 mēnešus vecā meitiņa jau prot krāsoties un ir izkopusi savu stilu. Ā un aizmirsu piebilst, ka vakar nopirku viņai pirmās Versace smaržas. :-D
Viena otra ar putām uz lūpām izraus jebko no konteksta, laikam acis tā aizpampušas no dusmām, ka normāli pat lasīt neprot. :-D
20.09.2016 20:58 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Nu nezinu nezinu meitenes vai 3, 4 gadi ir tas vecums kad nadzini jākrāso, lūpas jāsmērē. Tas tiešām tas vecums, kad bērni atkārto vecāku darītu, bet tas taču nenozīmē, ka jāatļauj darīt to pašu ko mēs un viss ko vecāki dara - der bērnam. Atceros savu mazo māsiņu, nu nekrāsoja viņu tik agri, pat uz svētkiem nē. Par nagu lakām un lūpu balzāmiem sāka interēsēties apmēram 10 gados.
Nevajag tik ātri tos mazos par tik pieaugušien pataisīt, visam savs laiks. Un maziņir tak ir tik smuki tāpat. Es savu puiku smuki sağērbu un priecājos kāds skaistulis, viņiem tās skropstiņas vienmēr tik perfektas - melnas, garas, biezas :-D
20.09.2016 21:17 |

10 gadi
Reitings 3547
Reģ: 09.10.2009
Nevajag tik ātri tos mazos par tik pieaugušien pataisīt, visam savs laiks.

Āmen! Nesaprotu,kāpēc mazi zīdaiņi un bērni ir jāsaģērbj kā pieaugušie. (pilna IG un pin). Kāpēc bēbītim nevar būt parasts (skaists utt) " lācītis" vai rāpulis? Legingi, džegingi, džinsu jakas, saulesbrilles... Kāpēc?
20.09.2016 21:33 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Matus pirmo reizi nokrasoju skkipsnas 11 gadu vecumaa. Sarkanas. Loti savajadzejas. Man neko neliedza. 14 gados gan bij tads ''cacigs'' periods tad mamma aizradija apr dekolte un parak lielo kosmetikas kartu un isiem sortiem, seviski pat majas, jo it kaa pavedinu vinas viru :-D:-D:-D:-D:-D:-D
smiekligi..ziema atceros periodiski gaju pie draudzenes aprgeerbos ''seksigakios topinos'' tie bij n tie 14-15gadi...ebet ta vispar esmu paspuilka sava zina. vispar nekrasojos tikpat kaa. Neredzu neko sliktu ka berns uzkrasojas...ir atskiriba ka uzkraso lupas un angus vai staigaa kaa klauns..pie reizes bernam iemaci cik kosmetika ir labi un skaisti. Berniba ar draudzeni ar flomisiem krasojam nagus:-D:-D
20.09.2016 21:35 |

Reitings 2062
Āmen! Nesaprotu,kāpēc mazi zīdaiņi un bērni ir jāsaģērbj kā pieaugušie. (pilna IG un pin). Kāpēc bēbītim nevar būt parasts (skaists utt) " lācītis" vai rāpulis? Legingi, džegingi, džinsu jakas, saulesbrilles... Kāpēc?

TREKNI +++
20.09.2016 21:43 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits