Džīz, kas par diskusiju. Ko jūs, trakās bābas, metaties Favel virsū par? :-D
Nu un, ka viņas meitas kosmētikas maciņā atrodas kaudze ksmētikas? Tas nenozīmē, ka vienā piegājienā tas viss jāmet virsū. Svarīgi taču runāt ar bērnu un domāju, ka 3,5 gadi ir pietiekami apzinīgs vecums, lai sēžoties pie spoguļa ar atvasīti, stāstītu, ka viss reizē nav jāliek uz sejas un vienā reizē pietiks ar lūpu spīdumu un nagu laku, piemēram. Nesapratīs pirmajā reizē, sapratīs desmitajā, ja vien māmiņa rādīs labu piemēru. Turklāt, ne jau katru rītu pirms bērnudārza visa šī rutīna tiks likta lietā, bet gan pirms pasākumiem.
Man mana meitiņa nav vienkārši bērns, bet maza sieviete, kuru tā arī plānoju audzināt saprāta robežās. Mana mamma kosmētiku principā nelieto. Bērnībā man pietrūka viņas iniciatīvas šajā jautājuma un nebija no kā ņemt piemēru. Tagad es lietoju make up, bet skolas laikos man trūka zināšanu, tāpēc bieži iztaisījos par klaunu. Domāju, ka ne vienmēr kosmētikas lietošanai agrā bērnībā ir sakars ar to, ka pusaudžu gados meitene izskatās piedauzīgi, jo bērni aug pa fāzēm. Tāpat kā bieži novērots, ka maziem puisīšiem +/- 5 gados patīk meitenes un tad tas periods beidzas uz krietnu laiku un viņi to pat neatceras. Bērni sāk apzināties un pētīt savu seksualitāti ļoti agrā bērnībā.
Vēl kas par kosmētiku. Vai esat lasījušas šampūnu, ziepju, krēmu, eļļu u.c. sastāvu? Domāju būsiet pārsteigtas, ka kārtīgi to neizpētot būsiet nopirkušas ko tādu, kas ne par mata tiesu nav labāks par dekoratīvo kosmētiku.