Izlītība ārpus skolas: beztēma

Reitings 490
Reģ: 10.08.2014
Pirmais rudens daudzu gadu laikā, kad nesēžu skolas/ koledžas vai universitātes solā. Tieksme gūt zināšanas gan nekur nav pazudusi, tāpēc jautāšu Jums: kā Jūs izglītojat savu prātu un izdaiļojat dvēseli? Zinu, ka interneta laikmetā iespējams mācīties valodu, apgūt īso kursu fizikā un iemācīties adīt džemperi, neizkāpjot no gultas. Kārojas dzirdēt konkrētus piemērus! (Gan virtuālus, gan klātienē.)
Par beztēmu šo topiku nosaucu tamdēļ, ka labprāt padarītu šo dalīšanos jaunu zināšanu ieguves veidos un vietās ilgstošu.
18.09.2016 16:33 |

Reitings 969
Reģ: 21.08.2016
Būtu jau labi, ja pēc maģistriem viss būtu beidzies, bet tā kā strādāju juridiskajā sfērā, tad vēl aizvien turpinu mācīties un izglītoties. Kursi gan būtu lieki šajā gadījumā, bet jaunu literatūru var atrast katru dienu. :)
Ilgu laiku staigāju uz privātsundām itāļu valodā, ir doma tagad atkal paņemt, bet man vajadzētu ļoti augstu līmeni un, cik es skatījos, tādu neviens nepiedāvā, tāpēc par to sākšu domāt oktobrī.
18.09.2016 20:19 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Akvareļu glezniecības kursi iesācējiem. No 21. septembra līdz 09. novembrim (8 nodarbības, trešdienās no 18:30 līdz 20:30).
8 nodarbību laikā jūs varēsiet:
- sajust dažādas akvareļu gleznošanas nianses;
- iegūt akvareļu gleznošanas pamatzināšanas, izpratni par krāsām;
- atrast savu unikālo akvareļu glezniecības stilu;
- uzgleznot 7 darbus, kuri būs cienīgi jūsu personīgajai mājas galerijai.
Kursos pieskaramies pilnīgi dažādām tēmām - abstraktā krāsu jaukšana, akadēmiskā klusā daba, saulaini dabas skati vai paradīzes putni.
Maksa par nodarbībām 160€, materiāli iekļauti.
Dalīnieku skaits grupā - līdz 10 cilv.
Lai pierakstītos, kā arī, lai precizētu detaļas:
☎️ 29756965, ⌨ Facebook messenger, ✉️ [email protected]
ja nu kadai interesanti
18.09.2016 20:25 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Man jau šķiet, ka vienmēr vērtīga ir valodas apgūšana.. mazina demences risku :D
Šobrīd savā lauciņā daudz izglītojos, lasu utt.
Nākamajā gadā gribās vēl vienu valodu apgūt :) Ņemšu kursus un/vai privātstundas :)
18.09.2016 20:28 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
...vēl dvēselei un prātam nav nemaz slikti paskatīties "viņas melo labāk" vai "pretty little liers"vietā kādu dokumentālo filmu :)
18.09.2016 20:34 |

Reitings 1000
Reģ: 06.08.2015
Nav vērts kaut ko bakstīt un mācīties. Vari mācīties jebko - dejot, dziedāt, radīt, montēt... bet vērtību jebkurām prasmēm nosaka darba tirgus. Ja pateiksi cilvēkam, ka viņš raus piķi, viņš mācīsies. Ja kāds mani pārliecinātu ka, deju kursi garantē man sexu par brīvu, es jau tagad skrietu pieteikties kursiem. Ja cilvēks neredz kā raut piķi, viņš neko nemācās. Es nevaru nosodīt cilvēkus, kas neko nelasa un nemācās, jo arī pats nezinu kā jārauj piķis. Vairums tā arī sedēs jūtubā un skatīsies beutyblogus vai testdaivus atkarībā no dzimuma.
19.09.2016 00:21 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Es gan šobrīd studēju, bet paralēli tam izmantoju katru iespēju iefīrēties kādos darba devēja/pašvaldības/arodbiedrības rīkotos kursos vai lekcijās. :-D Parasti sanāk kāds 1 dienas pasākums reizi 2 mēnešos. Lasu arī diezgan daudz profesionālo lietratūru par darba/studiju tēmu.
Mācīšanās ar darbu nesaistītas lietas parasti notiek kampaņveidīgi, kad ir īpaša interese par kādu fenomenu. Tad kādu brīdi aktīvi skatos dokumentālās filmas, klausos lekcijas un podkāstus, kā arī lasu grāmatas tikai par to. Šobrīd ir periods, kad interesē galvenokārt ģenētika un cilvēces evolūcija.
Arī aizraušanās ar praktiskām lietām notiek periodiski - ir periodi, kad vairāk interesē jaunas gatavošanas tehnikas un kulinārā vēsture, ir periodi, kad mājās tiek ēsts vienkāršāk un vairāk vingrots. Tad es jūtu vajadzību "studēt vingrošanu" :-P Nu, un tāpat ar visu pārējo...
Gribētos apgūt vēl kādu valodu, īpaši tagad redzot kā vīrs kaifo mācot citiem franču valodu (kuru es neprotu), bet jau pāris gadu tālāk par gribēšanu netieku.
No resursiem sirsnīgi iesaku openculture.com, kuriem ir ārkārtīgi plašs "par brīvu" online kursu katalogs un lieliska citu materiālu kolekcija gan lai mācītos valodas, gan interesentiem citās sfērās. Vēl man personīgi ļoti palīdz kindle konts un tagad modīgā lieta - bulletin journal. Respektīvi, piezīmju grāmatiņa :-D Tāpat noteikti palīdzētu arī labi strukturēts jūtūbes konts, bet manam čaklumam ir robežas (savukārt slinkumam nav) :-D
19.09.2016 01:41 |

Reitings 954
Reģ: 08.11.2012
Macos italu valodu. Pasmaciba caur aplikaciju telefona.
19.09.2016 09:59 |

Reitings 1609
Reģ: 03.03.2013
Es cenšos iet uz semināriem - astroloģija,ajūrvēda,joga,budisms.Šobrīd vēlos apgūt arī kādu svešvalodu - skatos dažādus valodu centrus un domāju kur labāk iet.Protams -grāmatas un dokumentālās filmas par vēsturi man arī ir aktuālas.Esmu vienpatne pēdējā laikā,maniem draugiem pilnīgi citas intereses. Zinu,ka ir dažādi bezmaksas kursi dažreiz,bet par tiem vienmēr uzzinu par vēlu (pagaišo gad uzzināju,ka ir norvēģu valodas kursi bezmaksas kaut kur) ;/
19.09.2016 10:07 |

Reitings 2337
Reģ: 14.07.2014
Mācos vācu valodu (principā pašmācība, reizi nedēļā izejam tam cauri ar skolotāju). Gatavojos kārtot eksāmenu pirms Ziemassvētkiem, šobrīd "hobijs" aizņem ap 2 h dienā pēc darba.
Šobrīd ar internetā pieejamo resursu palīdzību palēnām mācos smuki iešūt oderes paššūtajām kleitām - kad gāju kursos skolas laikā, šo īsti neapguvu.
Ļoti gribu aiziet pamācīties gleznošanu uz ūdens virsmas. Vienā pasākumā bija tāda meistarklase, pilnīgi iemīlējos šajā aktivitātē.
19.09.2016 10:11 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits