Paniskas bailes nodot asinis

Reitings 812
Reģ: 25.09.2013
Sveikas! Veidojot šo tēmu, jau rēķinos ar to, ka varu tikt norieta un nolamāta, jo problēma kā mazam bērnam (un pat bērni vieglāk ar to tiek galā :-D ). Veselības dēļ ik pa laikam katram ir vēlams nodot asins analīzes. Un vēl jo vēlamāk tas ir tad, kad parādās konkrētas sūdzības. Tad nu mans gadījums ir tāds, ka jau 2 gadus neesmu nodevusi asinis, bet izskatās, ka drīzumā var nākties. Un te sākas traģikomiskā daļa šajā visā...es nespēju. Jā, es ar prātu saprotu, ka tūlīt atskanēs teikumi no sērijas "pff, tak saņemies, galu galā kas tev svarīgāks - veselība vai muļķīgas iedomas?", bet tas ir jau tādā līmenī iegājies, ka es, pat iedomājoties vien par asiņu nodošanu, varu pēc tam vairākas dienas piedzīvot panikas lēkmes. Uznāk slikta dūša, liekas, ka visa dzīve jūk un brūk. Pirmā doma, kas jums ienāks prātā, noteikti ir tāda, ka man ir bail paskatīties uz asinīm kā tādām, bet, nē, no asinīm man bail nav, es baidos tieši no tā fakta, ka man tās atņems. Pat sagriežoties, es nekrītu panikā no tā, ka redzu asinis. No adatām bail nav, varu izturēt injekcijas, dūrienus. Šausmina pats fakts, ka man ņems asinis. Esmu mēģinājusi lasīt internetā, kā citi tiek galā ar šo problēmu, bet, pat palasot pāris teikumus vien, es JAU slēdzu ārā to visu, jo man pat no tā paliek slikti :-D Un, jā, ja kāda grasās uzrakstīt skarbāku komentāru, uzreiz varu pateikt, ka, jā, es lieliski apzinos, ka mana problēma skan muļķīgi un liekas pārvarama vieglāk par vieglu! Pamatot šīs bailes es īsti nespēju. Pie tam nodot nespēju asinis ne no vēnas, ne no pirksta. Kā es agrāk ar šo problēmu tiku galā? Ģībstot, panikojot un pēc tam mūžīgi cenšoties atlikt jebkāda veida asiņu nodošanu turpmāk. Ko es cenšos sagaidīt, veidojot šo diskusiju? Es vēlos uzklausīt, kā ar šo problēmu tiek galā citi.
16.09.2016 10:32 |

Reitings 1603
Reģ: 07.02.2011
Man māsiņa tā vienreiz riktīgi nolamāja,kāpēc es uzvedos kā mazs bērns,ko es raudu,nav taču tik traki un viss tādā dusmīgā balsī (t):-/
16.09.2016 21:18 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
dažreiz māsiņas saka, ka ko es uzvedoties kā mazs bērns
tas pilnīgi noteikti baigi dod pa nerviem un kļūst tikai sliktāk. Nezinu vai tas medicīnā iepējams, bet ieteiktu sameklēt māsiņu, kura izprastu tās bailes un neteiktu riebīgus kometārus. Ej uz maksas poliklīnikām, tur būs labāka attieksme. Kad bailes beigsies, varēsi iet uz parasto poliklīniku.
16.09.2016 21:20 |

Reitings 112
Reģ: 22.08.2016
Man jau likās, ka es vienīgā tāda.
Pati neesmu nekad mūžā nodevusi asinis, jo iemesls tas pats - paniskas bailes ne no pašām asinīm, bet apziņas, ka man tās atņems. Pats interesantākais ir tajā, ka tad, kad kādām analīzēm nepieciešams nodot asinis no vēnas, man pat patīk viss tas process, bet tad, kad iedomājos, ka no manis ārā pumpēs vairāk asiņu kā nepieciešams nelielām analīzēm, sāk palikt fiziski slikti. Labprāt piedalītos donoru dienās, bet nu... nespēju pārvarēt sevi. Tagad vismaz zinu, ka ne es viena tāda. :)
16.09.2016 22:30 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Kad būs ļoti..ļoti slikti, tad gan jau saņemsies :)
16.09.2016 23:15 |

10 gadi
Reitings 178
Reģ: 14.05.2013
Man gan ir paniskas bailes no zobarstiem :-D tiklidz iesledz to lampu virs galvas man liekas, ka sirds pa muti izleks laukaa (t)
16.09.2016 23:50 |

Reitings 176
Reģ: 03.03.2016
Pilnīgas muļķības. Bez vajadzības nav ko analīzes nodod. Bet ja problēma ir, nav ko vilk garumā un izvairīties no analīžu nodošanas.
17.09.2016 14:42 |

Reitings 56
Reģ: 10.03.2023
Valeo, Stirnu iela baigi labi taisa.Tur strada ļoti labs vīrietis jau kādus 10 gadus ,ka zini pirmdienas un otrdienas pieņem viņš.Man personīgi arī ir bailēs,bet viņš tik ātri to dara,ka vispār nav sāpes.
04.04.2023 23:40 |

Reitings 730
Reģ: 07.09.2018
Njā, ļoti specifiskas bailes. Pat nezinu ko teikt.
Lai arī šis ir ļoti dīvaini, nenosodu par tādām bailēm. Ir jau visādi cilvēki, katram savas problēmas. 😊
Man nav bail par atņemšanas faktu, man vienkārši nepatīk, ka dur un vispār tas viss process, jo sāp. Bet nu jā. Grūti ko ieteikt. Varbūt pārrunāt šīs bailes ar speciālistu?
Laikam jau ieteikums padomāt par to, ka tajā brīdī kādam citam dzīvē iet vēl trakāk, nepalīdzēs.
05.04.2023 12:45 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits