Pārvākties uz ārzemēm pēc vidusskolas

Reitings 456
Reģ: 16.01.2016
Sveikas dāmas! Šogad beidzu vidusskolu, tāpēc sāku pamatīgi plānot, ko darīšu tālāk. Vecāki saka, lai eju uz augstskolu, viens draugs vēlas, lai es pārvācos uz viņa Ziemeļvalsti un eju univesitātē, taču saprotu, ka to nevēlos. Gribu pārvākties uz Franciju, Itāliju vai kādu citu silto zemi un strādāt tur kādu gadu. Tālāk dzīve rādīs vai mani turpmākie plāni piepildīsies :)
Vai ar vidusskolas diplomu, ļoti labu angļu valodu un dažādām darba pieredzēm ir iespējams atrast darbu siltajās zemēs, pārvākties tur un izdzīvot (lai pietiek ēdienam, dzīvesvietai un citām sadzīves pamatnepieciešamībām)? Labprāt strādātu viesnīcā, restorānā vai par auklīti - vēlos būt kontaktā ar cilvēkiem un iepazīt kultūru. Nevēlētos strādāt fabrikās, noliktavās un fiziski smagos darbus...
09.09.2016 20:35 |

Reitings 420
Reģ: 06.03.2016
welcome uz ziemeļvalstīm :)
10.09.2016 00:18 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Ņemot vērā to, ka Rietumeirpas valstīs bezdarba līmenis visaugstākais ir tieši jauniešu vidū, tad tavs izglītības un valodas zināšanu trūkums tev nekādas priekšrocības nedod. Manuprāt studijām būtu jābūt prioritātei - skaties vai nevari atrast kādu stipendiju sev interesējošā programmā ārzemēs. Au pair ir opcija.
Gribu ieteikt palasīt šo blogu - http://www.kraukle.com/?view=timeslide un sākt ar pašu sākumu, lai saprastu, cik brīžiem daudz izturības, aknu un laika prasa jaunas dzīves sākšana citā valstī. Arī no savas pieredzes varu teikt, ka sākumā ir jārēķinās ar mazītiņām īres istabiņām un garām stundām darbos, kas īsti neiet pie sirds (un man bija gan valoda, gan izglītība).
10.09.2016 00:20 |

10 gadi
Reitings 1296
Reģ: 01.07.2013
Šķiet, ka meitenei liekas, ka viss dzīvē ir tik vienkārši. Lai gan patiesībā tur, aiz loga, dzīvē ir diezgan skarba.
Jānolaižas no mākonīša un jāsaprot, ka viss nav tik vienkārši kā izskatās. Īpaši jau svešā zemē, kur, pirmām kārtām, sveša esi tu un tikai pēc tam, zeme ir sveša tev.
10.09.2016 00:31 |

Reitings 737
Reģ: 26.10.2014
Ieteiktu interesēties par brīvprātīgo darbu, studiju iespējām, apmaiņas programmām, au pair utml... kaut ko kas tev palīdzētu ar iztikšanu līdz iemācies valodu un aprodi ar apstākļiem....bez valodas un darba pieredzes konkrētajā valstī būs ļoti grūti atrast darbu, protams, tas nav iemesls necensties un nemeklēt... ir ļoti daudz tādu kā tu, kas vēlas kādu brīdi pastrādāt vienkāršus darbiņus un padzīvot kādā siltā un saulainā vietā...lai veicas ;-)
10.09.2016 02:19 |

Reitings 549
Reģ: 22.12.2013
Francija vispirms jasak ar dzivesvietu. Dzivesvietas adrese(kura bus japierada) nepieciesama, lai sanemtu socialo numuru, slegtu darba ligumu, atvertu bankas kontu. Bet noiret kaut ko nemaz nav tik vienkarsi - iziretaji parasti prasa uzradit ilgtermina darba ligumu. Ja tads nav, tad var paprasit nodrosinat galvotaju, kurs uznemsies tavas saistibas, ja pati nespesi tas pildit. Ja nu izdodas atrast irejamo platibu, tad rekinies, ka iesakuma tev var paprasit ires maksu x3. Francija uzsakt dzivi no nulles ir loti gruti, jabut vai nu loti lielai veiksmei vai lieliem finansu lidzekliem, ipasi, ja brivi neruna franciski.
10.09.2016 02:25 |

Reitings 569
Reģ: 01.08.2016
Vienkāršo darbiņu ar labu valodu un pamatskolu labāk atrast kā ar grādiem.
Francija ir pilna ar bezdarbniekiem, kuriem ir grādi;). Tā ka pat vietējam ar maģistru kaut IT, bezdarbs ir reālāks nekā darbs, ja nav pieredzes. Bezdarbnieki ir pilni pat ar doktorantiem!
Dānijā nav dzirdēts, ka kādu izmestu par lekciju neatsēdēšanu, Francijā reizēm šur tur atskaita, pat ja visu nokārto, ja nekvern lekcijās gandrīz 100%. Kā kurā augstskolā.
10.09.2016 06:11 |

Reitings 569
Nevar arī cerēt, ka izdosies nepalikt nesekmīgai, studējot Francijā. Daudz vietējo arī ir nesekmīgi!
Tomēr tas sīkums - atskaitis un viss būs jaukāk kad tas notiks.
Izglītība pirmkārt ir vajadzīga lai mācībspēki nepaliktu par bezdarbniekiem;).
Īpaši valstīs, kur diploms bez pieredzes tikai apgrūtina dabūt melnos darbus, bet labo darbu dabūšanai pieredze vajadziga. Bez tās patilte, vienalga kaut ar vietējo diplomu. :-D
10.09.2016 06:20 |

Reitings 569
Viens vietējais ar U.K dabūtu bakalauru un Francijā pabeigtu maģistru nostrādāja bankā 5 gadus. Palika bez darba, bija bez darba gadu. Sāka studēt citu maģistra programmu, dabūja darbu apdrošināšanā. Kaut arī it kā visu nolika sekmīgi, pie sesijas gala pārbaudēm nepielaida nepietiekami atsēdēto lekciju skaita dēļ. Viens mag jau bija, tā studijas nācās pamest. Nafig viņam arī vairs vajadzēja.
10.09.2016 09:36 |

Reitings 1584
Reģ: 29.05.2016
sprīdītis, tikai savā zemē

Savā ziņā taisnība.
..........................................
Par bankām bija tikai piemērs. Vnk ir nozares kur piever acis tikai ja tu zini angļu valodu, bet ja esi augstas kvalifikācijas darbinieks. Ja tieši par bankām, tad ne jau par gados jaunu, nepieredzējušu ārzemnieci te iet runa. Bet ja būtu ar lielu pieredzi, zinošs un tā tālāk, tad domāju,ka tāds cilvēks nepaliktu bez darba šajās valstīs. Bet nu katrā valstī ir sava situācija, tur jāinteresējas kādi speciālisti trūkst. Bet nu autore pagaidām ir bez specializācijas...tā kā.
..........................................
Ironiskā replika par ''vieglo dzīvi'' ārzemēs bija domāts tādā ziņā, ka šajā tēmā un citās esmu ievērojis to, ka autore ir izfantazējusi, ka tur ''ārā'' ir viss labāks.
Es jau nenosodu, vnk man vienmēr smīns par tādiem cilvēkiem nāk. Jā, it kā ir iespēja pelnīt vairāk, bet ir arī daudzi mīnusi.
Man pašam māsīca dzīvo Londonā + brālēns savulaik ir pa vasarām braucis strādāt uz Norvēģiju. Tā kā es patiešām nenosodu, lai gan pats tā nedarītu.
.........................................
Autorei es tiešām iesaku visu līdz galam apdomāt. Ja patiešām vilina citas kultūrtelpas, tad varbūt labāk izvēlēties angliski runājošu valsti? Piemēram Austrāliju?
Lai ko tu izlemtu atceries tikai to, ka ārzemēs tu būsi viena (ja vien tev kāds līdzi nebrauc), tev būs jāpaļaujas tikai pašai uz sevi. Veiksmi!
https://www.youtube.com/watch?v=36aCq5FuDfM
10.09.2016 11:13 |

Reitings 569
Ārzemēs viss labāk? Nu nē, bet studijas, piem, Dānija, atsauksmes ir labas. Tur arī studenti ir cilvēki un neviens neiedomājas, ka ir norma sniegt recenziju par bakalaura vai maģistra darbu 24h pirms aizstāvēšanas vai pieprasīt sākt kaut ko kārtot uz kredītpunktiem jau septembrī!
:-P
10.09.2016 12:29 |

Reitings 569
Īsāk sakot, studijas Dānijā vienā setā saliek studijām Baltijā.
Francija un specializācija? Viena tur vietējā pabeidza inženierus tur uz vietas, tagad iet maģstros. Vienīgais darbs, ko viņa atrada, bija moderatore kaut kādam ASV forumam uz pusslodzi. Vasarā meklēs brīvprātīgu praksi kaut kur nozarē. Viņas brālis bakalauru nepabeidza, atskaitīja, arī turpat strādā kur viņa, tikai uz pilnu slodzi;).
10.09.2016 12:34 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Meitene, cik saprotu, studēt neplāno.
Aupair variantā - tev ir jumts virs galvas, par to vismaz nav jāraizējas. Tas ir baigais pluss. Pie tam, aupair darbu tu atrodi jau esot šeit, Latvijā. Nez vai istabenes, oficiantes darbu tu caur internetu atradīsi, neesot tur uz vietas.
Tas ir pirmais solis - kad esi jau valstī, tad apgūt valodu, saprast, kā kas notiek (un cik kas maksā), iegūt draugus, kas var izpalīdzēt kaut vai ar padomu - tad tas viss jau ir daudz vieglāk.
Ir lietas, kas ārzemēs ir labākas, ir lietas, kas ir sliktākas. Tas ir tikai normāli.
10.09.2016 12:36 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Es ari domaju saja gadijumaa au pair butu vislabaakais, jo dzivot ir kur, est vienmer bus. Brivdienas ar gimeni gan iepazisi vietu kuraa esi, samacisies kulturu , valodu pamazam un varesi kapt augstak.
10.09.2016 12:37 |

Reitings 775
Reģ: 21.01.2016
Es iesaku augstāk minēto Au pair programmu. Tikai ļoti daudzas viesģimenes Francijā vēlas, lai jau būtu nedaudz pamatzināšanas franču valodā, lai varētu sazināties ar bērniem. Tev vēl ir laiks. Lai izdodas!
10.09.2016 12:41 |

Reitings 569
Istabenes darbu var atrast caur netu. Oficiantes, bārmenes - maz ticams, pat ja vietējā ar pieredzi. Tur jāiet uz vietas.
10.09.2016 15:21 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
es laikam dzīvoju citā dimensijā, bet aizšaut uz kādu gadu, padzīvot ārzemēs nav ne grūti, ne neiespējami. īpaši kamēr jauna :) ar aupair vai evs vispār easy, visu tev nokārto, ir naudiņa un laiks mācīties vietējo valodu. dabūt darbu kā istabenei vai kādā hostelī (hosteļos masīvi ņem cilvēkus arī ar plikām angļu valodas zināšanām) var jebkurā valstī :)
mana paziņa spānijā pieskata māju :) vēl var pieskatīt bērnus un mājdzīvniekus, bet māju ir krutāk, jo tu tur vnk dzīvojies kādu sezonu, kamēr īpašnieki citā pilsētā/valstī dzīvo savu dzīvi. aizpildi laiku ar mācībām :) vēl ir visādi fermu un ekofermu darbi, kur ņem jebkuru interesentu. piemēram kā šeit- https://www.workaway.info
ja ir sākumam nauda, vari pieteikties working holiday vīzai un tad jau braukt uz tālām valstīm, kur ar angļu valodu būs tieši laikā, kanāda, jaunzēlande, vēl kaut kas bija.
ir TIK DAUDZ iespēju. nevajag baidīties :)
10.09.2016 17:34 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
vispār, par Dāniju esmu dzirdējusi tikai sliktas atsauksmes. jā, tur ir forši, studentiem dzīve nav smaga, viss angliski, bezmaksas studijas, iespējamas stipendijas, atlaides dzīvesvietai utml utml, bet tomēr visi mani paziņas, kas studējuši Dānijā (gan latvieši, gan ārzemnieki), pēc iespējas ātrāk pamet to valsti un nevēlas atgriezties. tā arī neesmu sapratusi, kas par vainu, it kā sabiedrība nepatīk, bet nezinu kā dāņu sabiedrība atšķirtos no citu ziemeļvalstu sabiedrības.
10.09.2016 17:37 |

Reitings 456
Vēlos doties uz Dienvidu valsti nevis bagātību meklējumos, bet gan savas personīgās laimes. Latvijas klimata un cilvēku mentalitātes dēļ nejūtos šeit laimīga. Savukārt Fracijā, Spānijā, Grieķijā un Itālijā saista vide, cilvēki, klimats, vietējā virtuve (l) Ar vienu vārdu sakot - atmosfēra.
Franču valodā man ir labāks līmenis par pamatzināšanām. Varbūt tiešām jāsāk ar au pair programmu? Studēt es neplānoju, jo vienkārši nevēlos....
10.09.2016 18:44 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Nu, studējot var iepazīties ar studējošiem puišiem, kuriem ir potenciāls dzīvē kaut ko materiālajā plānā sasniegt. Istabenei pievilināt miljonāru būs grūtāk :)
10.09.2016 18:46 |

Reitings 456
Ar laimi es nebiju domājusi vīriešu medības :D
10.09.2016 18:54 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits