Es atmetu smēķēšanu BEZTĒMA

Reitings 1884
Reģ: 08.07.2013
Hey!
Lasu, ka pēdējā laikā daudzas cosmietes atmet/ir atmetušas smēķēšanu...izdomāju, varbūt noderētu šāda vieta, kur visām vairs-nesmēķēt-gribētājām padiskutēt :-)
Tātad,
cik ilgi smēķējāt, cik daudz?
Cik ilgi nesmēķējat? (ja esat jau atmetušas)
Kāda ir jūsu motivācija atmešanai?
Vai atmetāt/atmetat vienkārši ar gribasspēku vai kā citādi?
Protams, varat arī brīvā formā izteikties par šo tēmu, neatbildot uz šiem jautājumiem :-)
09.09.2016 11:53 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Man interese ja rodas kaut kada trauksme un panika tad zinu ka ta cigarete seviski nomierina visas ieksas sasilda un jutos tada kaa atvieglotaaka. Ko bez cigaretes sados gadijumos jus darat? Un ka jums ar svaru besaka namt klat? Mav itka taa milzu apetite un ari pie atmesanas netaisos stuket koncas aiz vaigiem.
09.09.2016 13:18 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
MADasaHATTER - kur tev trauksme un panika rodas? kāpēc? no tā, ka neesi dabūjusi uzpīpēt?
man kaut kā paveicās līdz šim, jo stresu vispār nav bijis, tāpēc vienīgās panikas lēkmes bija nelielas lomkas pēc cigaretes, bet es to visu ar ūdeni vai sūķenēm atrisināju. Tās trakākā sir pirmās dienas, bet, ja ļooti grib atmest, tad var izturēt.
Par ēšanu - no sākuma visu laiku gribējās kaut ko žļambāt un es arī sev ļāvu to darīt, jo es ticu tam, ka vispirms tas svars uzaug, bet pēc tam pats arī aiziet. Tā ir bijis daudziem.
Man gan pirmās divas nedēļas vēders pats par sevi sāka niķoties un nestrādāt. Uzpūtās un izskatījās tā, itkā grūtniece būtu :D tagad vairs tik ļoti ēst neprasās + es sāku ēst brokastis. Tas ir wow priekš manis, jo es nekad neesmu ēdusi brokastis.
09.09.2016 13:29 |

Reitings 10987
Selina , ne jau no ta ka nevar uzpipet vienkarsi sad tad pasai stress pilnigi ne no kaa. Ja kaut kur jaiet liekas kad kaveeju, nepaspeju. Ja kaadam vajag aizdot naudu kad pasai bankrots. Reizem panika veikalos rodas rindaa staavot likas ka saspiez. Fiziski reizem pat slikti paliek. Reizem pat no kaut kadien aizdomigiem tipiem uz ielas tada sajuta ir kaut vai velu vakara aizejot uz veikalu un redzot kaut kadus krievus lamajoties. Ta varetu bezgala turpinat. Seviski traki ir brizos kad rauj uz visaam debes pusem u nevaru izdarit taa lai visi apmierinaati..
09.09.2016 13:37 |

10 gadi
Reitings 13520
Reģ: 29.01.2009
Es sāku smēķēt diezgan agri, bet esmu tāds svētdienas smēķētājs :) Protams, ir bijuši periodi, kad smēķēju katru dienu 1-3 cigaretes/dienā, bet tie periodi ilga kkur 2-3 mēnešus. Parasti esmu pīpējusi ballītēs vai arī darbavietā, kad uznāca besis. :)
Atmetu pirms grūtniecības (nu jau gads būs), tā bija vislielākā motivācija. Vispār biju pārgājusi uz e-cigareti, no parastajām sāka palikt vnk nelabi.
Jā, un manam vīram galīgi nepatika šis ieradums, viņš pats nedzer, nepīpē, tāpēc vienmēr nācās klausīties morāli, bet tas ir labi, jo es saprotu, ka tas ir ļoti slikts ieradums!!!
Šī gada laikā nevienu dienu nebija uznākusi vēlme uzvilkt dūmu. :) Un iedzert arī ne :D
09.09.2016 13:42 |

Reitings 7827
MADasaHATTER - mož jānopērk kādas nomierinošās tabletes,lai vieglāk pārdzīvot tādus brīžus.. es pat nezinu, man tā laikam īsti nekad nav bijis.
09.09.2016 13:46 |

Reitings 7827
Es lasu par tām 2-3 dienā un tiešām apbrīnoju kā jūs tā atkarība neievilka dziļāk. Man tajos 16 bija 2-3, bet 17 gados gan jau visas 10. Laikam vieglāk pakļaujos atkarībām (t)
09.09.2016 13:49 |

Reitings 10987
Es atkal neizprotu svetdienas pipmanus. Kada jega no ta? Vismaz ja es nepipetu tad nepipetu. Selina nav jau tik traki agrak tas panikas lekmes bija diendienaa lietoju antidepresantus menesi ,bet jega nekaada. Man atceroties vidusskolu ar sakumaa pa 2 lidz 5 dienaa aizgaja ,bet velak kaa attapos taa jau pirku pati vai paludzu kaadam lai noperk.
09.09.2016 13:54 |

Reitings 8968
Sophie. šodien ir trešā, bet nu norāvos, šodien tak (t):-D
09.09.2016 13:55 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Es tā lasu un saprotu, ka ar mani nemaz tik ļauni nav.:-D Pīpēju kādus gadus 12, bet domāju, ka principā varētu arī nepīpēt. Ir dienas-kaut kādi pikniki, vasara, ballītes, brīvdienas, kad nopīpēju paciņu dienā, pat vairāk. Reizēm tik daudz pīpēju nedēļas divas, trīs no vietas, nu reāli kūpinu. Ir dienas, kad nepīpēju vispār, ir dienas, kad nopīpēju divas, trīs cigaretes. Man nav tā, ka bez cigaretes dzīvot nevarētu, bet ir reizes, kad tiešām ļoti gribas uzvilkt dūmu, nu tad to arī daru.:-D
Es sevi par šo tēmu neknābāju.
Atmest neesmu mēģinājusi, neredzu īstu vajadzību.
Ja gribētu atmest, zinu, ka būtu reāla problēma-alkohols. Es nevaru iedomāties alkoholu bez cigaretes, vienmēr tā esmu darījusi, tāpēc nevaru iedomāties, ka var būt citādi.
Es arī neteiktu, ka smēķēšana mani kaut kā nomierinātu, drīzāk man vienkārši patīk to darīt. Patīk ievilkt pirmo dūmu, patīk pīpēt vēsā laikā, patīk pīpēt ballītēs, patīk sarunas pie cigaretes, patīk, ka pīpējot var vienkārši sēdēt un neko nedarīt. :-)
09.09.2016 14:25 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Es atkal neizprotu svetdienas pipmanus. Kada jega no ta? Vismaz ja es nepipetu tad nepipetu.

A kāda jēga ļuļķēt katru mīļu dienu? Varbūt labāk uzpīpēt pa retam, bet ar baudu. Tikpat labi varētu uzdot jautājumu-kāda jēga dzert tikai reizi divās nedēļās? :-D Tak neteiksi, ka, ja dzer, tad uzreiz jānodzeras.
09.09.2016 14:28 |

Reitings 515
Reģ: 01.01.2013
Smēķēju ar pārtraukumiem gandrīz 12 gadus. Izsmēķētais daudzums bija atkarīgs no dažādiem apstākļiem - ir bijis, ka paciņa pa dienu, citreiz paciņa uz 3 dienām, citreiz paciņa nedēļā, bet citreiz paciņa pa vienu vakaru (kādā pasākumā, tusiņā). Jāatzīst, ka lielākoties smēķēju kompānijas pēc, jo pēc dabas esmu diezgan introverta un kautrīga, un man ir grūti uzsākt tāpat vien komunikāciju ar citiem cilvēkiem, tomēr gribas socializēties, un gan dažādos pasākumos, gan augstskolā, gan darbā vieglākais veids vienmēr ir bijis kopā sapīpēt. Tad kaut kā raisās sarunas, un man ir sajūta, ka smēķējot kopā visi ir vienlīdzīgi tajā brīdī - pasniedzēji ar studentiem, priekšnieki ar padotajiem, mūziķi ar klausītājiem utt. Tajā brīdī neviens nav augstāks par citu, ko citā laikā nosaka dažādas sociālās lomas, tādēļ ir viegli un interesanti sarunāties. Un arī ir vieglāk uzsākt sarunu ar svešinieku, ja jūs pīpējat kopā, nevis vienkārši tāpat pieejot klāt. Nu tie ir apmēram mani iemesli, kāpēc smēķēju + vēl daži laika gaitā iestrādājušies rituāli, piemēram, zinu, ka līdz trolejbusa pieturai man ir tieši viena cigarete, tad nu tā arī tikai izsmēķēta no rīta un vakarā. Uzskatu, ka mana smēķēšanas "atkarība" (ja par tādu var runāt) ir drīzāk psiholoģiska, jo smēķēju pārsvarā tikai kompānijas pēc un vēl dažās situācijās, kad man bija iegājies kā rituāls, ka tad uzpīpēju, un tad, kad man bija kāds satraukums vai stress, jo likās, ka būs stulbi vienkārši pasēdēt un mēģināt nomierināties, bet, ja pīpēšu, tad neizskatīsies tik stulbi, ka tikai sēžu un neko nedaru. :D
Šo iemeslu dēļ mājās vispār tikpat kā nekad nepīpēju (man neviens mājās nepīpē), vai arī, ja tusēju ar cilvēkiem, kuri nepīpē. Tāpēc man tā smēķēšana ir bijusi neregulāra, ir bijis, ka brīvdienās vai atvaļinājumā arī nedēļu vai vairāk neizsmēķēju nevienu cigareti, tad atkal kāds tusiņš un izsmēķēju paciņu, tad atkal darba dienas, kad izsmēķēju 3-10 cigaretes dienā, un nedēļas nogales, kad nesmēķēju vispār nemaz utt.
Šobrīd es nesaku, ka esmu atmetusi smēķēšanu, jo tādā veidā uzliktu sev pārāk lielu spiedienu, kā rezultātā tāpat salūztu. Es vienkārši nesmēķēju, bet neesmu aizliegusi sev izpīpēt vairs kaut vienu cigareti, ja vēlos. Tādā veidā man ir vieglāk, apzinoties, ka, ja gribu, varu arī uzpīpēt. Vienkārši tagad negribu. Pēdējo pusgadu sanāk apmēram reizi mēnesī uzpīpēt, tas ir kādos lielākos pasākumos, kur vairāk svešu cilvēku. Nesmēķēju vairs darbā, skolā, nelielos tusiņos, katru reizi, kad esmu iedzērusi, kā arī lai "nodzītu stresu" vai vienkārši aiz neko darīt. Un arī šīs reizes, kad lielākos pasākumos uzpīpēju kļūst arvien retākas, jo tomēr cigaretes garšo tik pretīgi un nākamajā dienā pašsajūta un arī garša mutē ir vienkārši briesmīgas + paģiras arī smagākas, ja ir uzpīpēts. To visu atceroties es labāk mēģinu strādāt ar sevi un meklēju citus veidus, kā justies komfortabli lielākos pasākumos. Bet es vienmēr paturu prātā, ka, ja galīgi citādāk nevarēšu, tad uzpīpēšu un nekas traks tas nebūs, vienkārši tas ir kā pēdējais variants.
Viena no motivācijām vai drīzāk papildus stimuls atmešanai bija, ka pamanīju, cik mana āda izskatās novecojusi - pelēcīga un ar daudz mazām krunciņām, lai gan man nav vēl pat 30. Arī zobi bija pārāk dzelteni, un riebās, ka mati un drēbes vienmēr smird. Tagad, saskaroties ar citiem smēķētājiem, saprotu, cik drausmīgi arī mute man smirdēja uzreiz pēc smēķēšanas. Pilnīgi kauns paliek.
Bet vispār man laikam tā atmešana dabīgi nāca, jo jau kādu pēdējo gadu man īsti vairs nebija iekāriena uzsmēķēt (izņemot, kad iedzēru), un sajutu to smēķēšanas pretīgumu, cigarešu riebīgo garšu, un bieži pat tā kā piespiedu sevi uzsmēķēt tajos brīžos, kad bija pierasts, ka parasti smēķēju, piemēram, kad zināju, ka smēķētavā tagad interesantas sarunas raisās, vai arī, kad kāds paaicināja kompānijā sapīpēt - īsti pat negribējās, bet piespiedu sevi uzpīpēt, jo kompāniju un parunāties gribējās. Bet tā kā es jutu, ka smēķēšana man sāk likties pretīga un es bieži spiežu sevi pīpēt kaut nevēlos, sāku pamazām samazināt smēķēšanas reizes. Bet es nenogriezu uzreiz kā ar nazi, jo man tas nestrādātu, bet vienkārši teicu sev, ka uzpīpēšu tad, kad tiešām prasīsies. Sākumā tās bija kādas 3 reizes dienā, kas pamazām kļuva retākas, jo es katru reizi, kad iedomājos, ka varētu tagad uzpīpēt, sev pajautāju, vai man to tiešām prasās, vai arī patiesībā iemesls ir cits. Un tā pamazām es esmu nonākusi līdz tam, ka varbūt kādu reizi mēnesī vēl uzsmēķēju, bet arī tās reizes kļūst arvien retākas. Principā mans ķermenis pats pateica, ka pietiek, un radīja fizisku nelabumu pret cigaretēm, man atlika tikai viņā ieklausīties un tikt galā ar savu psiholoģisko atkarību.
Es nekad neteikšu, ka esmu atmetusi smēķēšanu, jo es tā neuzskatu. Es vienkārši tagad nesmēķēju, bet varu uzsmēķēt, ja vēlēšos, un nemocīties ar vainas apziņu. Tas var nebūt nekad, tas var būt rīt, katrā ziņā regulāri es noteikti vairs neatsākšu smēķēšanu, bet nesodīšu sevi, ja kādreiz gadīsies izpīpēt kādu cigareti.
Atvainojos par palagu! Ceru, ka kādai tas varbūt būs noderīgs :)
09.09.2016 14:30 |

10 gadi
Reitings 13520
A kāda jēga ļuļķēt katru mīļu dienu? Varbūt labāk uzpīpēt pa retam, bet ar baudu. Tikpat labi varētu uzdot jautājumu-kāda jēga dzert tikai reizi divās nedēļās? Tak neteiksi, ka, ja dzer, tad uzreiz jānodzeras.

++++
A labāk vispār nesmēķēt!! :D
09.09.2016 16:10 |

Reitings 2
Reģ: 12.08.2016
Selīna,
Kādas ir izmaiņas pèc šīm 20+ dienām? Vai sāk parādīties kādi veselības uzlabojumi, ādas izskats utml?
10.09.2016 13:00 |

Reitings 10987
Es meginasu vienkarsi samazinat dienas devu
10.09.2016 13:31 |

Reitings 431
Reģ: 26.12.2009
Atmetu, jo uzzināju, ka gaidu bēbi. Pārgāju no cigaretēm uz košļenēm (parastajām Orbit, ne tām nikotīna :D). Sākumā bija grūti - kādi 13 gadi ar atmešanām pa vidam, ik dienas no 10 cigaretēm līdz paciņai. Pēc ēšanas ļoti patika uzpīpēt. Zinu, ka neatsākšu. Ļoti gribēju atmest, jo kādu laiku cīnījos ar pretīgu klepu un gribu sākt nopietnāk sportot. Man patika pīpēt, bet tagad arī ļoti patīk nepīpēt. :)
10.09.2016 14:15 |

Reitings 1884
Reģ: 08.07.2013
Tik forši palasīt jūsu stāstus, malači, meitenes! (l)
Es pati smēķēt sāku pirms 11 gadiem, nu jau vairāk kā 3 mēneši bez cigaretēm. Diemžēl nekādus veselības uzlabojumus nejūtu, tieši otrādi, visādas problēmas ar veselību (bet gan jau tas nekā nav saistīts ar atmešanu, vienkārši sagadīšanās :D). Lietojot alkoholu reizēm sagribas cigareti, bet vienkārši nepīpēju un viss, jo uzskatu, ka pat ja ievilkšu 3 dūmus, vairs neskaitīšos nesmēķētāja :-D
10.09.2016 14:15 |

Reitings 431
Reģ: 26.12.2009
Ā, un priecājos, ka vairs nebūs fūga nākošajās dienās, kad iepriekšējais vakars pavadīts kūpinot vienu pēc otras. :D
10.09.2016 14:18 |

Reitings 230
Reģ: 16.05.2016
Nopīpēju gandrīz 7 gadus. Bija pa vidu daži mēģinājumi, kas ilga 1-2 dienas :-D ja pīpētu tikai tad, kad tiesām gribās, tad jau nebūtu nekas, bet visvairāk jau patika viss process. Tagad uz procesa atstāšanu nedaudz elektrisko pīpēju, kura rokās tiek paņemta arvien retāk. Šobrīd or 1 mēnesis un 10 dienas bez cigaretes. Un man par prieku šie dūmi man paliek pretīgi, ka vairs nevelk uz pīpēšanu. :-)
10.09.2016 14:27 |

Reitings 1000
Reģ: 06.08.2015
Izlasīju 1/3 no 'Allen Carr's Easy Way to Stop Smoking' un atmetu smēķēšanu pēc kāda laika.
Bet vispār tā grāmata reāli mēsls. 100 lpp, bet maļ vienu un to pašu. Galveno domu var pateikt pāris teikumos.
10.09.2016 18:56 |

Reitings 153
Reģ: 30.10.2012
Pagaidām neatmetu, bet vienkārši cenšos samazināt izsmēķēto cigarešu skaitu. Kopā ar draugu sanāk pat vairāk kā paciņa dienā, kas man ļoti nepatīk. Ja godīgi, man pqt patīk pats process, patīk darbā atpūšoties uzpīpēt, dzerot kafiju, uzpīpēt, bet ja aizdomājas, tas ir diezgan bezjēdzīgi, tik daudz naudas aiziet.
Man vispār ir tā, ka tad, kad nav ko pīpēt, tad nereāli gribas, bet kad zinu, ka ir un jebkurā brīdī varu aiziet uzvilkt dūmu, neprasā tik ļoti :-D
11.09.2016 13:54 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)