Vai kā man šitādas tēmas patīk! (l) Vienmēr ar interesi lasu un mācos. Bērnībā viena no manām Top grāmatām bija kautkāda Ulmaņlaiku pārizdota brošūriņa mājsaimniecēm ar 1001 padomu - fantstiska lasāmviela! :-D
Mani "haki":
Ja kādam (lielam, mazam vai dzīvniekam) gadījies savemties, tad to var labāk satīrīt uzberot maltu kafiju - noņem smaku un vieglāk saslaucīt.
Ingvera sakni, svaigas dilles, baziliku, utt. vienkāršāk uzglabāt saldētavā.
Ja gribas, lai mājas labi smaržo, var uz stundiņu cepeškrāsnī ielikt mazu cepamformiņu ar ūdeni un vaniļas esenci. Otrs variants ir ir mazā katliņā uz plīts, nelielā ūdens daudzumā vārīt citrusaugļu miziņas, garšvielas (kanēli, anīsu, vaniļu), kaltētus garšaugus (rozmarīnu, lavandu), dzērvenes un skujas.
Kafijas kannas no sastāvējušās kafijas aromāta labi var iztīrīt atstājot tajās uz nakti kartupeļu cieti un karstu ūdeni