Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Sacepumi

 
10 gadi
Reitings 718
Reģ: 01.12.2009
Sveiki :-) padalaties ar savām sacepumu receptēm :-)
11.08.2016 21:53 |
 
Reitings 2872
Reģ: 26.10.2012
Es cepu kādreiz tādu, kurā kalorijas man neinteresēja :D
Kartupeļi ripiņās, tad maltās gaļas kārta, kas sajaukta ar garšvielām utt, tad atkal kartupeļu ripiņas. Kartupeļiem vēl arī kādu garšvielu vai nu sāli vnk, tad pāri saldo krējumu (pārspīlēt nevajag) :D unn iekšā cepeškrāsnī. Cepas diez gan ilgi, kamēr kartupeļi mīksti paliek,(laiku nekad neesmu uzņēmusi) Tad uz beigām, kad gandrīz gatavs uzber pa virsū sarīvētu sieru (nežēlojot) :D Un cep kamēr gatavs.
Mamma mēdz kko līdzīgu cept, kad pāri palikusi kartupeļu biezputra. arī saliek kartupeļu biezputru ar malto gaļu kārtās un cep.
Mazliet diētiskākus tgd uz sitiena neatceros :D
11.08.2016 22:05 |
 
Reitings 79
Reģ: 20.09.2015
Es esmu nedaudz nogriezusi kcal kartupeļu sacepumam. Gaļu pērku rimčikā liellopu, tā kura ar samazinātu tauku saturu, sieru arī izmantoju 10% un saldā krējumu lietoju 10% ne 35% :-)
11.08.2016 22:14 |
 
Reitings 54
Reģ: 18.09.2015
Mums ģimene iecienījusi-kubiciņos sagriezti kartupeļi, kabacis, piejauc nedaudz garšvielas, mocarellas siers(kas ir tās bumbiņas) follijs pa virsu un cep ~ 40 min.
11.08.2016 22:23 |
 
Reitings 2573
Reģ: 14.08.2013
http://www.maminuklubs.lv/sieviesu-klubs/kabacu-sacepums-219091/
Šis ir fantastika! Man kā gaļēdājai pat gaļa neprasās. Domājams,ka nav arī kalorijām pārbagāts, ņemot vērā, ka vienīgā kaloriju bumba tur varētu būt siers.
11.08.2016 22:31 |
 
Reitings 2872
Reģ: 26.10.2012
Jā, saldo krējumu es arī ņemu 10%, vismaz sajūta, ka kko dari lietas labā :D Malto gaļu kā kuru reizi. Tā kā man tuvumā rimčiks nav, tad izlīdzos ar to, kas ir. Bet nu ja gados tur, tad arī ņēmu tādu netreknāku
11.08.2016 22:33 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Super, paldies par vakariņu ideju! :) kabači un tomāti kā reiz grozā stāv bez pielietojuma.
11.08.2016 22:38 |
 
Reitings 2872
Reģ: 26.10.2012
ā vēl prātā ienāca (kaut gan nezinu vai to var dēvēt par sacepumu) - frittata ar spinātiem un fetas sieru un šampinjoniem.
Sacep uz pannas sēnes ar kādu sīpolu vai ķiploku, tad pieliek spinātus lai tie mazliet savīst. Tikmēr sakuļ olas (daudzums atkarīgs no ēdājiem) ar mazliet pienu. Tad cepamtraukā ieliek sēnes un spinātus. Pārlej ar sakulto olu un vēl sabirdina fetas gabaliņus vai nu jebkuru citu sieru, kas iet pie sirds un cep cepeškrāsnī. Man nu riktīgi garšo :)
11.08.2016 22:41 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Kartupeļu-fenheļa sacepums ar vistu: smalkās šķēlītēs (var uz mandolīnas) sagriež kartupeļus, fenheli un sīpolu. Liek ietaukotā veidnē, pārkaisa ar sāli, pipariem un smalki kapātu ķiploku un liek cepties 200grādos uz ~20-25min. Sajauc glāzi grieķu jogurta vai liesa creme fraiche ar ēdamkaroti dižonas sinepju un pārlej gandriz gatavajiem dārzeņiem. Uz pannas apcep vistas gabaliņus (der fileja, bet atkauloti stilbiņi ir super), apkaisa ar sāli, pipariem un kaltētu estragonu. Kārto pa virsu dārzeņiem un liek krāsnī uz ~ vēl 10 min.
11.08.2016 22:50 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Norvēģu zivju sacepums - katliņā pagatavo Bešamela mērci (sviests, milti, piens, sāls, pipari). Cepamajā formā liek mencas fileju, al dente izvārītus mazos makaroniņus un pārlej ar mērci. Virsu pārkaisa ar rīvmaizi un uzrīvē mazliet atdzesēta sviesta (lai kraukšķīga garoziņa). Cep cepeškrāsnī 30-40min. Pasniedz ar tvaicētiem dārzeņiem (burkāniem, ziedkāpostiem, brokoļiem,...) un vārītiem kartupeļiem.
11.08.2016 22:55 |
 
Reitings 1821
Reģ: 13.02.2010
Man tuvākajā laikā nepieciešams tikt vaļā no kabačiem, puķkāposta, kartupeļiem. Tiem pievienot gribētu saldo krējumu, sieru ( šobrīd esmu izsalkuši, tāpēc tik taukainas fantāzijas). Vai jums nāk prātā kas gards?
11.08.2016 23:09 |
 
Reitings 3127
Reģ: 02.06.2016
hanna!, liec to visu kārtās, tikai bez puķkāposta (neesmu droša, vai tas tur iederētos), tomātus vēl arī var klāt, pārlej nedaudz saldo krējumu, uzkaisi sieru un cepeškrāsnī iekšā.
11.08.2016 23:19 |
 
Reitings 79
Reģ: 20.09.2015
Frittatu esmu apņēmusies pagatavot, tikai nevaru saņemties :-D
Kabaču sacepums ar tomātiem un sieru arī skan dievīgi, tādu mana mamma mēdz ik rudeni cept. Bet mamma liek skābo skrējumu ne saldo :-)
11.08.2016 23:30 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Kabačiem piestāv tomāti, sīpoli, ķiploki, bazikiks, pētersīļi, olīveļļa un pēc patikšanas arī siers. Tā kā tur daudz ūdens, tad cepot ne pārāk augstā temperatūrā papildus šķidrumu nevajag.
Man ļoti garšo puķkāposti ar sieru - sadalu pušķīšos, cepamtraukā iekšā, sieru pāri un žvīkt krāsnī! Cepu kādas 15-20min un iepriekš nevāru, jo man nepatīk, ja ir par mīkstu. Vēl brīnišķīga ir puķkāpostu zupa - katliņā apcep mazliet sīpola un liek pušķīšos sadalītu puķkāpostu. Pārlej ar dārzeņu buljonu un mazliet saldā krējuma un vāra ~20min. Ar blenderi sablenderē gludā konsistencē un pēc garšas pievieno sāli un piparus. Kraukšķīgumam sakapā pāris svaiga puķkāposta pušķīšus, pētersīli un pasniedz ar grauzdiņiem. Gaļēdājiem arī ar taukšķēta bekona gabaliņiem.
11.08.2016 23:34 |
 
Reitings 79
Reģ: 20.09.2015
Vispār drīz jau biezzupu laiks(l) ķirbji tulīt būs, visi rudems dārzeņi, superrrr(l)
11.08.2016 23:44 |
 
Reitings 2573
Reģ: 14.08.2013
hanna!, liec visu kārtās un cepeškrāsnī iekšā! puķkāposts pat ļoti iederētos, vismaz man garšo! Lielākam mitrumam vēl es pieliktu kādu tomātu.
12.08.2016 12:33 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits