Konflikts ar kolēģi darbā

Reitings 157
Reģ: 08.09.2015
Hei!
Nesen starp mani un manu darba kolēģi radās konflikts krekla dēļ. :-D
Es strādāju veikalā un vienu dienu vajadzēja uztaisīt sieviešu vasaras apģērba pārcenošanu. Mēs ar draudzeni jau kādu laiciņu atpakaļ noskatījāmies sev vienādus krekliņus un kad cena mainījās no 49.90 uz 14.90, es atliku sev M, viņai L izmēru. Nākamajā dienā atnāca kolēģe, kurai laikam veikala vadītāja jau bija pateikusi, ka tiem smukajiem krekliņiem cena krietni samazinājās, un prasīja, kur tie ir. Es pateicu, ka atliku sev un draudzenei. Viņa paņēma manis atliktos kreklus mērīt un pēc tam pajautāja, kuru ņemšu sev. Es atbildēju, ka M man uz L draudzenei. Viņa sāka dirst man virsū, ka kolēģes jau esot svarīgākas, mana draudzene gan jau iztiks un nevajag būt tik skopai, ka visu pievākt sev. Izskaloja man smadzenes un es beigu beigās piekāpos, teicu, ka var ņemt sev M izmēru, L izmēru uzdāvināšu draudzenei un pati neņemšu neko. Uz ko viņa atmeta man abus kreklus atpakaļ un teica, ka viņai nevajag nevienu, ja jau man tik ļoti vajag. Darba dienas beigās es viņai laikam simto reizi pateicu, lai netur ļaunu prātu uz mani, ka es ņemšu tikai kreklu dāvanā draudzenei un M izmērs paliks veikalā. Viņa atbildēja, ka nedusmojas, bet tik un tā atmiņā tas viņai paliks uz visu mūžu, viņa ir sapratusi kāda es esmu slikta kolēģe, divkose, skopule un blablabla. Es tad sapratu, ka nav jēgas vairs neko teikt. Tad man bija 3 dienas brīvas, visu šo laiku tas viens krekls stāvēja veikalā un varēja ņemt, kurš grib. Šodien atnācu uz darbu, bija jāstrādā ar citu meiteni un viņa man pateica, ka ir jau dzirdējusi par mūsu strīdu. Cik tagad saprotu, tagad viss veikals zin, kāda slikta un bezkaunīga es esmu. Bet es jau biju paredzējusi, ka pēc tā gadījuma mani tā kolēģe nodirsīs pie katras iespējas. Vienkārši nesaprotu, kā var tik ļoti apvainoties kaut kāda nocenota krekla dēļ.. Un galvenais, ka tai sievietei jau neskaitāms daudzums drēbju ir atlikts, pat no ziemas vēl, bet viņa tik gaida, kad cenas kritīs līdz 9.99 un tikai tad maksā. Man vienkārši vairs nav patīkami atrasties darbā, kad zinu, ka mani aprunā un apdirš par kaut kādu sīkumu! Labi vēl, ka pagaidām nav bijusi maiņa ar viņu, jo nezinu, kā tagad uzvesties.
Ko lai es tagad daru? Iet prom no darba tāda sīkuma dēļ man nav variants, jo neuzskatu, ka tas būtu normāli, es jau neko neizdarīju TĀDU!
Nu gan sanāca palags.. (s)
Ceru uz jūsu viedokļiem un ieteikumiem!
08.08.2016 21:23 |

Reitings 228
Reģ: 29.12.2015
Nekad neesmu strādājusi veikalā un esmu mazliet šokā par šādu "atlikšanu". Cik reizes man nav bijis tā, ka kādai drēbei nevienā no veikaliem nav mana izmēra, un es bēdīga eju mājās tā arī nenopirkusi kāroto mantu, ko es būtu pirkusi par pilnu cenu, negaidot nekādas atlaides. Bet izrādās, ka ļoti iespējam tā manta stāv veikala noliktavā "atlikta" un gaida atlaides, kad pārdevēja varēs atļauties to nopirkt. Interesanti :-D
09.08.2016 09:48 |

Reitings 1496
Reģ: 12.09.2009
tādu blozgu dēļ kā Tava kolēģe vispār nav vērts sacepties :-D Neizklausās, ka es, ja būtu Tavā vietā, kaut vienā brīdī pārdzīvotu, ka esam sastrīdējušās, jo tādu cilvēku kā draugu/paziņu es negribētu ne dzīvē, ne darbā :-D kopā jau dienā jums abām nav jābūt, saprotu, ka maiņu darbs. Gadījumā ne alfā kurs USPA apģērbs? :-D Un par kolēģēm - normāli izskaidro situāciju. Tu jau tā parādīji savu gudrību un pretīmnākšanu , atsakoties no sava krekla, es tagad vienkārši nopirktu to kreklu sev, lai viņa staigā apvainojusies. Kas tas vispār pa sviestu? Tu sev atliec, tad Tu arī pērc. Nevienā brīdi nedomāju, ka viņa , ja trāpītos pārcenošanas dienā un ļoooti gribētu kādu kreklu/us, ka viņa iedomāties par pārējām kolēģēm, ka viņām labāk jāatstāj :-D Tā kā neķer kreņķi - tādus cilvēkus pazaudējot , nav vērts pārdzīvot.
09.08.2016 10:32 |

Reitings 1816
Reģ: 10.04.2014
nuu bet cik ilgi tad tās drēbes var glabāt kastēs? Kad atnāk audits vai augstāka vadība netiek jautāts kādēļ drēbes kuras nestu peļņu stāv kastēs nevis izliktas?
09.08.2016 11:40 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Givency, Tu domā, ka noliktavās drēbes nestāv? Audits atnāk baudīt drēbes noliktavā...
09.08.2016 11:41 |

Reitings 1816
Reģ: 10.04.2014
stāv protams, bet domāju, ka tur stāv tās kuras vēl nav izliktas, jaunās kolekcijas, tādas kuras vēl zālē pilns utt. Bet ja stāv 3 kolekcijas vecas drēbes, tad nerastos jautājums, kādēļ tā?
09.08.2016 11:46 |

Reitings 1129
Reģ: 19.04.2015
Roberts.I atlaides piemēro tādos gadījumos, ja ir jāiztukšo noliktava, lai palielinātu apgrozījumu vai lai piesaistītu klientus jaunai precei. Tā kā iztirgo veco apģērbu kolekciju nevis jauno, tad tas nav saistīts ar klientu piesaisti un būtībā vadībai ir vienalga vai to vienu blūzi nopērk klients vai pārdevējs. Klients, kurš nopērk blūzi, kad ir atlaides, diez vai tajā pašā veikalā pirks ekvivalentu blūzi par pirmo cenu. Attiecīgi, klients, kurš ir iepircis uz atlaidēm diez vai kļūs par pastāvīgo klientu. Vadībai pat ir izdevīgāk, ka to vienu blūzi nopērk pārdevējs, nevis klients, jo tā arī ir motivācijas programma pārdevējiem. Tas viss ir ok, kamēr nenotiek lielos apmēros.
09.08.2016 11:52 |

Reitings 763
Reģ: 27.07.2014
Hahaha, tici man, tā kolēģe sevi padara par apsmieklu, ne jau tevi. Ja tev kāds kaut ko sāk klačot un stāstīt, vēsā mierā atbildi, ka tu viņai piedāvāji ņemt abus tos kreklus, viņa negribēja. Un viss. Tu no savas puses izdarīji visu ok, tikai tagad nevajag justies slikti, vainīgai par kaut ko vai tamlīdzīgi. Ja viņai to kreklu tiešām tik ļoti vajadzēja (es saprotu, ka var būt tā, ka šķiet, ka bez kādas lietas dzīvot nevar :D), tad viņa vai nu būtu nopirkusi pa pilnu summu vai jau laicīgi visiem pieteikusi, ka gribētu to kreklu. A tagad - izskatās, ka ne jau kreklu viņai vajag, bet drāmu ar likšanu sajusties tev draņķīgi.
Sūti dillēs un velc savu smuko kreklu! :)
09.08.2016 12:41 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Tāds kašķis kaut kādu lupatu dēļ?
09.08.2016 12:49 |

Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
Es tavā vietā par šo runātu ar veikala vadītāju. Tas nav normāli, tas, manuprāt, jau skaitās kā "bullying" un tas nav pieļaujams darba vietā. Vienkārši darba vadītājai izstāsti situāciju, pasaki, ka Tevi tas negatīvi ietekmē, ka tas ietekmē tavu pozitīvismu un atdevi darba vietā. Pēc idejas, vadītājam ir pienākums šādas konfliktsituācijas atrisināt.
09.08.2016 13:00 |

Reitings 294
Reģ: 06.05.2012
Tev nav jājūtas vainīgai. Lai kolēģe pūšas, ir tāds cilvēku tips, kam patīk burt drāmas un intrigas. To kolēģi vienkārši ignorē.
09.08.2016 14:19 |

10 gadi
Reitings 1601
Reģ: 17.01.2013
var jau arī būt, ka viņa tev, kā jauniņai, gribēja ierādīt savu vietu.
09.08.2016 14:24 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Nenem galva, vina it tiesi tads pats darbinieks ka tu nevis veikala ipqasniece. Veca vai jauna darbiniece pilnigi pie kajas, algots vergs vien ir. Uz darbu jaiet stradat nevis draudzeties. Vajazeja panemt un visu kolegu prieksa skali pateikt ja esmu sterva un tada ari paliksu, tev labak palika? Ja reiz esmu slikta tad tada busu! Darbu tagad pakal met, ja kas pariesi ielas otra puse un atradisi citu. Nav janem slimi cilveki galvaa. Ja ir laiks sita ceopties tatad maz arba, un nav privatas dzives par ko cepties un domat.
09.08.2016 14:28 |

Reitings 2532
Reģ: 29.01.2009
Veikali, kas zina ko dara, atlaus darbiniekiem atlikt mala lietas, kas bus izpardosanas dazas dienas pirms tam. Tas ir normali - employee perks! Tacu darbiniekiem janoperk tas lietas pirms noteikta datuma (kas parasti ir dazas dienas pec), ja ne taas ir apakal piedavajuma. Nesaprotu, ka var kaut ko 'marinet' gadu!
09.08.2016 14:31 |

Reitings 1153
Reģ: 16.08.2012
Nu bezgalīgi jau arī tās drēbes nevar tur turēt atliktas. Parasti jau tikai mēnesi (līdz algai) vai, ja sarunā, tad nedaudz ilgāk. Un, ja tur pilnu maisu ar atliktām drēbēm bez maz pusgadu, tad jau vadītājas kaut ko saka.
Nu nav tā kā jūs iedomājaties, ka pārdevēji savācās sev pilnas kastes ar drēbēm un tur tās noliktavā pusgadu un liedz iespēju šo preci nopirkt klientam. :-D
Galu galā - kāpēc pārdevējs nevar atlikt un nopirkt sev preci? Kad mēs iepērkamies savā darba vietā, tad mēs tādi paši klienti vien esam.
09.08.2016 14:34 |

Reitings 2532
Reģ: 29.01.2009
Tev vajadzeja noprikt uzreiz un izliekties stulbai..Es te nopirku so un to...aa tev ari tiek kreklini patika? viengais, ka nezinaji, kada vina isteniba ir!
09.08.2016 14:34 |

Reitings 228
Reģ: 29.12.2015
Lai jau pārdevējs pērk to preci, bet tā "atlikšana" gan man neliekas godīga. Labi, ja tās ir dažas dienas, bet, ja veselu mēnesi prece stāv noliktavā "atlikta", kāds cits pircējs varbūt jau viņu sen būtu nopircis. Bet nu labi - katrai darba vietai savas priekšrocības :-D
09.08.2016 14:48 |

Reitings 8
Reģ: 07.08.2016
Viens saka
Par situāciju, piekrītu, ka godīgi kolēģēm ir priekšroka

un otrs saka, ka
šim es nepiekrītu.

Visur, kur es esmu strādājusi - darbiniekiem ir gan priekšrokas, gan privilēģijas. Tāpēc tas ir normāli, ka kolēģiem atliek lētās parpalas.
09.08.2016 14:55 |

Reitings 8
Reģ: 07.08.2016
* priekšroka, bļinčiki!
09.08.2016 14:57 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Kolēģiem ir priekšroka, bet par to nepiekrišanu bija domāts tā, ka redz, atnāk viena kolēģe un iedomājas, ka ja viņa nepaspēja paņemt to krekliņu un abus paņemusi cita kolēģe, tad redz, viņai tagad būtu jāatsaka draudzenei, lai tā otrā kolēģe iegūtu to kreklu, par kuru agrāk nedz ieminējās, nedz ko. Un autorei vispār nekas nebija jāskaidro. Viņa, kā pārdevēja, atlika sev divus un miers. Lūk, grib divus.
09.08.2016 15:01 |

Reitings 184
Reģ: 02.07.2016
Zinu, iespējams nepopulārs ieteikums, bet gribētu tiešām saglābt attiecības es tavā vietā nopirktu to kreklu un vēl kādam kolēģim redzot uzdāvinātu tai kolēģei pasakot, ka es cilvēkus nedalu ar kuriem draudzēties drēbju dēļ. Viss. Lieta būtu atrisināta, tu nebūtu sliktā, viņai nebūtu kam piesieties, ok tev nebūtu krekla bet miers
09.08.2016 15:12 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!