Konflikts ar kolēģi darbā

Reitings 157
Reģ: 08.09.2015
Hei!
Nesen starp mani un manu darba kolēģi radās konflikts krekla dēļ. :-D
Es strādāju veikalā un vienu dienu vajadzēja uztaisīt sieviešu vasaras apģērba pārcenošanu. Mēs ar draudzeni jau kādu laiciņu atpakaļ noskatījāmies sev vienādus krekliņus un kad cena mainījās no 49.90 uz 14.90, es atliku sev M, viņai L izmēru. Nākamajā dienā atnāca kolēģe, kurai laikam veikala vadītāja jau bija pateikusi, ka tiem smukajiem krekliņiem cena krietni samazinājās, un prasīja, kur tie ir. Es pateicu, ka atliku sev un draudzenei. Viņa paņēma manis atliktos kreklus mērīt un pēc tam pajautāja, kuru ņemšu sev. Es atbildēju, ka M man uz L draudzenei. Viņa sāka dirst man virsū, ka kolēģes jau esot svarīgākas, mana draudzene gan jau iztiks un nevajag būt tik skopai, ka visu pievākt sev. Izskaloja man smadzenes un es beigu beigās piekāpos, teicu, ka var ņemt sev M izmēru, L izmēru uzdāvināšu draudzenei un pati neņemšu neko. Uz ko viņa atmeta man abus kreklus atpakaļ un teica, ka viņai nevajag nevienu, ja jau man tik ļoti vajag. Darba dienas beigās es viņai laikam simto reizi pateicu, lai netur ļaunu prātu uz mani, ka es ņemšu tikai kreklu dāvanā draudzenei un M izmērs paliks veikalā. Viņa atbildēja, ka nedusmojas, bet tik un tā atmiņā tas viņai paliks uz visu mūžu, viņa ir sapratusi kāda es esmu slikta kolēģe, divkose, skopule un blablabla. Es tad sapratu, ka nav jēgas vairs neko teikt. Tad man bija 3 dienas brīvas, visu šo laiku tas viens krekls stāvēja veikalā un varēja ņemt, kurš grib. Šodien atnācu uz darbu, bija jāstrādā ar citu meiteni un viņa man pateica, ka ir jau dzirdējusi par mūsu strīdu. Cik tagad saprotu, tagad viss veikals zin, kāda slikta un bezkaunīga es esmu. Bet es jau biju paredzējusi, ka pēc tā gadījuma mani tā kolēģe nodirsīs pie katras iespējas. Vienkārši nesaprotu, kā var tik ļoti apvainoties kaut kāda nocenota krekla dēļ.. Un galvenais, ka tai sievietei jau neskaitāms daudzums drēbju ir atlikts, pat no ziemas vēl, bet viņa tik gaida, kad cenas kritīs līdz 9.99 un tikai tad maksā. Man vienkārši vairs nav patīkami atrasties darbā, kad zinu, ka mani aprunā un apdirš par kaut kādu sīkumu! Labi vēl, ka pagaidām nav bijusi maiņa ar viņu, jo nezinu, kā tagad uzvesties.
Ko lai es tagad daru? Iet prom no darba tāda sīkuma dēļ man nav variants, jo neuzskatu, ka tas būtu normāli, es jau neko neizdarīju TĀDU!
Nu gan sanāca palags.. (s)
Ceru uz jūsu viedokļiem un ieteikumiem!
08.08.2016 21:23 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Nu es jau par to pašu saki, Lollipop! Ka efekts tāpat būs.
08.08.2016 22:12 |

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Nu bet kāda starpība, vai to lupatu nopērk pircējs vai pārdevējs, ietirgojums no tā nemainās.

Kāda atšķirība, vai degustācijas stenda darbinieks pats apēd visus produktus, vai pacienā potenciālos pircējus? :-) Jo rezultātā produkti taču vienalga tiek apēsti. ;-)
08.08.2016 22:16 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Tagad es saprotu, kur paliek visas smukās drēbes uz izpārdošanām :-D
Ja nopietni, man arī tā ir bijis, ka kolēģe nomelno, diemžēl viņai tas ļoti labi izdevās un es paliku zaudētājos. Ja gribi tur strādāt, tad jācenšas kaut kā nokārtot attiecības. Ņemot vērā, ka viņai tik ļoti patīk atlikt sev drēbes, varbūt apsoli, ka nākamreiz atdosi viņai pēdējo kreklu :-D bet tagad diemžēl nevari tā izdarīt, jo biji apsolījusi draudzenei, nezinot, ka kolēģe metusi aci uz tiem un neko ļaunu nedomādama.
08.08.2016 22:17 |

Reitings 1534
Reģ: 28.04.2015
Pircējs lietu, kas no 50 nocenota uz 30, iespējams nopirks jau tad, tāpēc noslēpj un sagaida laiku, kad ir 10. :D
Es balsoju par viņas ziemas drēbju iztirgošanu, jā lecas. :D
08.08.2016 22:17 |

Reitings 3903
Reģ: 03.03.2015
Robert - tava loģika strādā uz cita veida veikaliem. Apģērbu veikali nav tendēti uz ilgtermiņa attiecību ar klientu nodibināšanu. Peļņa, peļņa, peļņa!
08.08.2016 22:19 |

Reitings 1868
Pircējs lietu, kas no 50 nocenota uz 30, iespējams nopirks jau tad, tāpēc noslēpj un sagaida laiku, kad ir 10.

Precīzi!
Uh, ja es būtu veikala vadītājs, pamatīgi mazgātu galvu pārdevējiem par šādu rīcību - "atlikšanu".
08.08.2016 22:20 |

Reitings 1868
Robert - tava loģika strādā uz cita veida veikaliem. Apģērbu veikali nav tendēti uz ilgtermiņa attiecību ar klientu nodibināšanu. Peļņa, peļņa, peļņa!

Pirmkārt, es noteikti iegrieztos veikalā biežāk, ja zinātu, ka tur atlaides nav paredzētas tikai pārdevējiem; otrkārt, varbūt pa to laiku, kamēr prece stāv "atlikta", kāds to nopirktu par pilnu cenu vēl pirms atlaides sākuma? Vienīgi zaudējumi tirgotājam.
08.08.2016 22:23 |

Reitings 688
Reģ: 19.04.2015
Oi, es atcerējos, kā es vienā veikalā strādāju, tiesa grāmatvedībā, ne pa pārdevēju. Atnesa mums vadītāja preču sarakstu uz nocenošanu. Atlaides bija kolosālas. Un mēs ar vienu pārdevēju noskatījām vienu preci, turklāt tai precei bija daudz lielāks tas nocenojums, no vairākiem simtiem uz vairākiem desmitiem. Un tā lieta bija tiešām kolosāla par to jaunu cenu. NU un beigās, pa cik pārdevēja ir klāt pie tās preces vienmēr, viņa sev nobāza un pati nopirka, es gan ļaunu neturēju, nu neko, vajadzēja ātrāk rīkoties. Pēc pāris dienām dabūja abas ar vadītāju no galvenā ofisa sutu, jo nepareizi samazināja cenu, un dabūja tā pārdevēja piemaksāt starpību. Rēca viss veikals, jo daudzi meta aci uz to preci, daudzi gribēja.
08.08.2016 22:24 |

Reitings 12990
Robert, bet nav jau tikai viens eksemplārs :D Tādos veikalos, kur pārcenošanas, ir daudz viena izmēra un krāsas krekliņu.
08.08.2016 22:24 |

Reitings 1868
Robert, bet nav jau tikai viens eksemplārs

Ja tādu preču netrūkst, tad par ko vispār ir šī diskusija?
08.08.2016 22:37 |

Reitings 12990
Vismaz nevajadzētu būt vienam eksemplāram, ja ir viens eksemplārs, kuru meitenes vienkārši paņēma un aiznesa uz noliktavu, tas gan ir fucked up, bet parasti jau ir daudz tādu, varbūt tā izmēra vairs nākamajā dienā nebija, dunno :D
08.08.2016 22:39 |

Reitings 1868
Varbūt nedaudz ārpus tēmas, bet kāds vispār ir pārdevējas darbs apģērbu veikalā, meitenes? Pieņemu, ka vairumam no jums tas ir tikai īslaicīgs. Esat ar to apmierinātas?
08.08.2016 22:42 |

Reitings 157
Uh, ja es būtu veikala vadītājs, pamatīgi mazgātu galvu pārdevējiem par šādu rīcību - "atlikšanu".

Vadītājai pašai šis tas ir atlikts jau kādu laiciņu, bet viņa, atšķirībā no tās kolēģes, ar kuru man konflikts, ik pa laikam kaut ko no tā nopērk un nav tā, ka viņai tā kaudze tikai pieaug un pieaug ar katru pievedumu.
Es šajā veikalā esmu visjaunākā gan pēc vecuma, gan pēc pieņemšanas darbā, kad atnācu strādāt, tur jau katrai pārdevējai bija pa "atlikto preču"kastei. Bet man šie krekli bija pirmais, ko atļāvos atlikt līdz 9.datumam, kad ieskaita algu, jo nu nebija man naudas tajā brīdī, nu.
varbūt tā izmēra vairs nākamajā dienā nebija

Bija palikuši vēl XS un XL izmēri, kuri nevienai no mums īsti neder.. :-(
08.08.2016 22:46 |

Reitings 157
Varbūt nedaudz ārpus tēmas, bet kāds vispār ir pārdevējas darbs apģērbu veikalā, meitenes?

Normāls darbs, bet grūti ir nostāvēt kājās 8,5h. Pircēji arī nāk dažādi, ar dažādu noskaņojumu. Nestrādāju t/c, nezinu kā ir tur, bet mani darba pienākumi nav tikai tirdzniecības zālē, bet arī noliktavā, preces saņemšana/nosūtīšana, visas atskaites, veikala atvēršana/slēgšana - ir interesanti! Šo darbu biju plānojusi kā vasaras darbu, kamēr nevajag uz universitāti, bet nezinu kā būs tagad, varbūt sanāks kaut kā apvienot.
08.08.2016 22:51 |

Reitings 1153
Reģ: 16.08.2012
Ļauj minēšu - Reserved?
Kaut kā baigi izklausās pēc tā. :-D
Ja tādu preču netrūkst, tad par ko vispār ir šī diskusija?

Tikko kā sākas izpārdošana, tad jau preces skaits samazinās. Pārdevēji tak arī nevar visiem pircējiem uz pirkstiem skatīties un skaitīt cik, ko, kurš paņem. :-D
Tāpēc, ja zina, ka būs atlaides, tad vienkārši atliek sev noliktavā un kad var, tad nopērk. Gluži jau darba laikā pārdevējas sev drēbes tā vienkārši nevar pirkt. (Varbūt kaut kur var, ja vadītāja atļauj, bet pārsvarā nevar).
08.08.2016 22:52 |

Reitings 157
Ļauj minēšu - Reserved?

Nē :-D
Tas ir maziņš veikaliņš centrā, kur tirgo itāļu drēbes no visādiem brendiem, nepieder nevienam populāram veikalu tīklam!)
08.08.2016 22:54 |

Reitings 1153
Reģ: 16.08.2012
Varbūt nedaudz ārpus tēmas, bet kāds vispār ir pārdevējas darbs apģērbu veikalā, meitenes? Pieņemu, ka vairumam no jums tas ir tikai īslaicīgs. Esat ar to apmierinātas?

Gan jau, ka atkarīgs no darba vietas, bet man pieredze šajā jomā ir pietiekama, lai teiktu, ka darbs ir dirs*, ja vadība un kolēģi normāli, tad ir vēl iespēja normāli pastrādāt. Ja ne vadītāja, ne kolēģi nav patīkami, tad tās vienkārši ir mocības. Turklāt, esmu strādājusi arī vietā, kur jāstāv kājās ir 12h. Dienas beigās ir sajūta, ka kājas no dibena izkritīs.
08.08.2016 22:56 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Tādām pūķenēm neko neiestāstīsi. Lai šālē dillēs!
I nedomā pamest darbu. Cik saprotu, ka Tev nav vienā maiņā ar viņu katru reizi jāstrādā. Un abus kreklus paņemtu - prieks un gandarījums sev un draudzenei. Galu galā, ja viņa ir tāda kū-kū, tad arī citas par to ir informētas. Diez vai domās, ka Tu neriktīga esi
08.08.2016 23:27 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Par situāciju, piekrītu, ka godīgi kolēģēm ir priekšroka

Un šim es nepiekrītu. Viena lieta, ja kolēģe kādreiz palūgtu un ieminētos, ka ja Tavā maiņā kādreiz šī prece tiktu nocenota un viņa nestrādās, tad vai Tu nevarētu atlikt viņai, jo viņa grib - tas ir viens. Kas tagad būtu autorei jādara? Interesēties pie visām pārējām kolēģēm, kas tajā maiņā nestrādā, vai kāda negrib kādu nocenotu lupatu? Un cik saprotu, drēbes, kas tiek nocenotas, ir vairākas - tad interesēties katrai par katru? Come on.. lai šālē dillēs
08.08.2016 23:36 |

Reitings 796
Reģ: 09.08.2015
meksikanka, +++
08.08.2016 23:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!