Daudz dažādu iemeslu, kāpēc tā ir. Īsumā, jā, zema pašapziņa vai nezināšana, kas vispār ir pozitīvas/veselīgas attiecības un kā tādas veidot.
Ir jāaudzina raksturs un jāprot aiziet no attiecībām, kurās tev dara pāri. Nesamierinies ar attieksmi, kas tevi sāpina, jo "mīlestība" vai ceri, ka paliks labāk. Ja tu katrreiz piedod un samierinies, tad otra puse pieņems to kā normu un turpinās tādā pašā garā. Jūs divatā veidojat savu attiecību dinamiku. Vai jūsu attiecībās ir pieņemami nerēķināties vienam ar otru, melot, noniecināt vienam otru, laist pa kreisi, pazemot un pazemoties? To visu nosaki tu un tavs draugs.
Es uzskatu, ka jau pašā sākumā vajag skaidri iezīmēt robežas. Ja kāda rīcība tev noteikti nebūs pieņemama ilgtermiņā, tad liec to saprast. Jo, ja tu neko nedarīsi, tad viņš turpinās to darīt. Nu, es arī ieteiktu izvēlēties saprotošu vīrieti, kuram tu rūpi, tas arī ir ļoti no svara. Un nevajag radīt iespaidu, ka tev bez viņa dzīve būtu beigusies.
Es, protams, neiesaku padoties pie pirmajām grūtībām. Bet tāpēc jau nevajag samierināties ar sliktu attieksmi! Ja tev šķiet, ka otra puse nodarījusi pāri neapzināti, tad izrunājies un paskaidro, kāpēc tā nevajag. Bet neļauj tam atkārtoties, ja puisim ir bijusi iespēja tā nedarīt, bet viņš to nav pacenties izmantot.