Vai ticat? Maģija, māņticiba u.tml

Reitings 41
Reģ: 25.04.2016
Sveiki.
Parunāsim ticību, maģiju whatever.
Kāpēc cilvēks tic visām šīm lietām? Kāpēc tic tam ko nekad nav redzējis? Dievs, vrb NLO, cits vispār bez horoskopiem iztikt nevar, un tic visam.
kam jūs ticat, un kāpēc?
cheers
05.08.2016 19:52 |

Reitings 2350
Reģ: 03.05.2016
Raivi un Maija (!!!:D) beidziet plēsties un ejiet labāk iedzert tasīti tējas, tā teikt, lai nomierinātos! Nu nebūs!
07.08.2016 23:13 |

Reitings 1321
Reģ: 03.11.2015
Es pilnīgi no savām mājām dzirdu, kā Raivim čīkst smadzenes no argumentu domāšanas.
07.08.2016 23:13 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Inga, domā no copy+paste var baigi nosvīst? :-D
07.08.2016 23:14 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Nu bet... Ir taču jāatrod. Viņam pirksti trīc no meklēšanas.
07.08.2016 23:15 |

Reitings 1653
Reģ: 25.05.2016
Inga88- Inguci, viss ok :-) Man liekas bezjēdzīgi diskutēt kad viens dzīvo ārpus rāmjiem un domā plašāk, apsver dažādus variantus un nebaidās domāt plasak par aprobezotajam hipotezem, kuras megina apsveet visu tikai ne citplanetiesu klatbutni,bet vienmer,vienmer aplaizas :D rbet otrs tic tikai tam ko zinatnieki pa vakara zinām stāsta :D
07.08.2016 23:17 |

Reitings 1653
Pirmkārt apbedījumos, arheoloģiskajos izrakumos un tajos pašos sienu zīmējumos

Tas NAV pierādijums. Viss vareja patiesiba but pilnigi savādāk.
Pretējā gadījumā es nesaprotu kapēc sienas gleznojums, kur piramīdu cēlāji uz ragaviņām velk bluķi un pa priekšu lej ūdeni (turklāt zinātnieki eksperimentālā kārtā to ir spējuši atkārtot un atzinuši par efektīvu metodi)

Tas ka ta bija efektiva metode (vajag tacu izrakt visprimitivako metodi kada iespejama, tikai lai nebaiditu cilvekus no nlo :D nenozime ka ta ari bija :D:D
07.08.2016 23:21 |

10 gadi
Reitings 1925
Reģ: 02.07.2009
Mani fascinē šī strīdēšanās - pozitīvā nozīmē. :D Jauki, ka cilvēki var tā iekarst, tai pat laikā neaplejot viens otru ar mēsliem, kas šinī forumā, citā diskusijā starp citiem indivīdiem jau sen būtu noticis.
Manuprāt, tas, kas līdz mūsdienām ir izpētīts, ir labi, ja viena tūkstošā daļa no visa. Es nebrīnīšos, ja pēc 200 gadiem būs veikti tādi atklājumi, kas nojauks gan to, ko domā Rvis, gan to, kam tic NordicBelle, tāpēc nepieslejos nevienai nostādnei. Bet apbrīnoju NB informētību un dziļo interesi par lietām.
07.08.2016 23:25 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Nedomāju, ka tā ir maģija, bet ticu, ka ir cilvēki, kas kaut kādā veidā spēj 'redzēt' vairāk. Es pati varu pēc fotogrāfijas pastāstīt diezgan precīzas lietas par to cilvēku (dzīvs/miris, veselības problēmas, dzīves notikumus, u.c.) Piemērs: māsas draudzene - redzu problēmu ar ribām, redzu auto avāriju, redzu pelēku audi, kurš brauc garām un dzirdu vārdu, pieņemsim, Rihards. Tas viss meditatīvā stāvoklī, protams.
Nu lūk, izrādās, viņa jaunībā bija cietusi autoavārijā, Rihards bija tas, kurš viņu izglāba, viņam bija pelēks audi. Avārijā viņa lauza ribas.
Vēl viens - bildē sieviete gados, līdz viduklim. Es redzu, ka mirusi, dzīves laikā klibojusi uz vienu kāju, trīs bērni (precīzi pēc dzimumiem un kārtas), vecākajai meitai 47 gadi. Pirms 4 gadiem bēres tuvam vīrieškārtas cilvēkam (aprakstot izskatu). Ok. Nu izraadass, mirusi, kājai bijusi gūžas operāciija un tādēļ kliboja. Par bērniem precīzi,par gadu skaitu meitai arī, arī bēres tieši pirms 4 gadiem brālim.
Vēl par paziņas mammu pēc foto : redzēju viņas jaunības dienu profesiju, kā izskatījās jaunībā( kardināli citādi kā bildē) un tumšu pleķi plaušās. Viss bija taisnība, bet ar plaušaam it kaa viss bija ok uz to brīdi, bet pēc dsžām dienām atrakstīja, ka mamma tikusi slimnīcaa ar smagu plaušu karsoni.
Es nevaru neticēt tam, ko pati redzu. Un ja es šaadi varu palīdzēt cilvēkiem, tad man tas rada gandarījumu.
07.08.2016 23:37 |

Reitings 1821
Reģ: 13.02.2010
Protams, ka maģija pastāv. Par piemēru, zaļā maģija.
07.08.2016 23:43 |

Reitings 5533
Neiekarotā Pilsēta, neviens saprātīgs cilvēks tak neapšauba, ka ļoti iespējams pastāv enerģijas formas (līdzīgi mikroviņiem, elektrībai vai dažādām frekvencēm), organiskas dzīvības vai pat inteliģences formas, kuras mums nav zināmas un pazīstamas. Tas, ko saprātīgais cilvēks gan apšauba ir to, vai ir prātīgi šādas lietas detaļās aprakstīt pirms par tām jebkas ir zināms. Un paldies par labiem vārdiem! :-)
Kas attiecas uz "primitīvākās metodes" argumentu, tad ir tāda lieta kā "probability", respektīvi, kaut kā iespējamība. Katrai situācijai vai jautājumam ir iespējamie atbilžu varianti, iespēja, ka kaut kas tāds ir noticis. Lielāko daļu šo iespējamo atbilžu variantu sastāda "parastas atbildes" un tad ir arī pa kādai neparasti iespējai. Piemēram, iespēja, ka šobrīd kaut kur eksistē inteliģenta ārpuszemes dzīvība ir viens pret triljonu. Iespēja, ka šī dzīvība tieši tajā laikā bija tur un darīja to, ko tu saki ir vēl daudzkārt mazāk. Savukārt ragaviņas ir pat ļoti ticama iespēja. Tapēc es savu naudu lieku uz ragaviņām! ;-)
07.08.2016 23:45 |

Reitings 41
Spīdola, Tu nopietni pa šito? Tu redz šādas lietas?
07.08.2016 23:46 |

Reitings 5497
Hanna, sit pieci :D
07.08.2016 23:47 |

Reitings 5533
Spīdola, es jau gribēju tev ielikt linku ar James Randi miljons dolāru izaicinājumu, kuru tu noteikti vinnētu, bet meklējot saiti redzu, ka šis konkurss vairs nav aktuāls. Laikam par maz mēģinātāju! (t)
07.08.2016 23:50 |

Reitings 1653
Piemēram, iespēja, ka šobrīd kaut kur eksistē inteliģenta ārpuszemes dzīvība ir viens pret triljonu. Iespēja, ka šī dzīvība tieši tajā laikā bija tur un darīja to, ko tu saki ir vēl daudzkārt mazāk. Savukārt ragaviņas ir pat ļoti ticama iespēja. Tapēc es savu naudu lieku uz ragaviņām!

Patiesibā šī iespēja ir viena pret tūkstoti :) Bet protams ticamāk ir domāt ka vairāku tonnu smagus blukus nesa uz ragavinām :D un vēl salika tik pareizi un akurāti precīzi, ka pat mūsdienas ar vismodernākajām tehnologijām tas nav iespējams.
Ok, es nesaku ka obligāti piramidas cela citzemieši, bet esmu pilngīi par visiem 100 un 1000% parliecinats ka tās nav celtas ar fizisku darbu!! Un man pazistamie cilveki, kas ir bijusi klāt arī ir teikuši ka tur ir vienkārsi acimredzams ka tas nav cilvēka darbs...
07.08.2016 23:52 |

Reitings 569
Reģ: 01.08.2016
NordicBelle, viņa var doties uz slimnīcu, kur dakteriem pierādīt savas spējas. Dakteri pārbaudīs.
07.08.2016 23:56 |

Reitings 41
Ravis, nu kāds reiz bija gudrs cilvēks, kurš zināja daudz,
Tad redz bija maģijas, citzemiesi
Tad kur vini ir tagad, kāpēc viņi vairs nav tagad?
07.08.2016 23:57 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Nu tam var ticēt un par to var smīnēt, bet man nevienam nekas nav jāpierāda. :) Arī šī pati 'redzēšana'. Es neuzskatu, ka tas ir pretrunā, teiksim, ar zinātni. Ja pirms 200 gadiem kāds mēģinātu iestāstīt, ka pienāks laiks, kad būs iespējams sekunžu laikā sazināties ar cilvēkiem otrā pasaules malā, retais tam spētu noticēt. Es domāju, ka zinātne ne tuvu nav atklājusi cilvēka smadzeņu potenciālu. Varbūt tas ir smadzeņu 'gļuks', kas sākās pēc tam, kad biju ļoti tuvu nāvei, bet fakts ir tāds, ka tas strādā. Es nezinu kā un vēl nezinu, kā man tas palīdz un vai vispār ir vajadzīgs (bet tas ir aizraujoši), bet iespējams tas ir.
Vai pazīstamais mediķis Pēteris Kļava jums arī liekas kukū, jo atzīst garīgās pasaules esamību un transcendentālo lietu pastāvēšanu?
08.08.2016 00:03 |

Reitings 1821
Reģ: 13.02.2010
Ai, bet, ja nopietni, tad zinu, ka kārtējo reizi izklausīšos pēc tantiņas - purpinātājas, bet mani skumdina tas, cik komfortabli dažs labs jūtas, balstot savus uzskatus spokiem.lv dižgaru sacerējumos.
Raivītis un kompānija par nenojauš, kāds kaifs ir lasīt kvalitatīvu literatūru, noskatīties talantīga režisora uzņemtu filmu (nevis bestellerīti par siekalainu mīlu vai grupveida vemstīšanos pēc piektdienas ballītes), izlasīt rakstu, kurš rezultē gadiem ilgas, fanātiskas kāda noteikta jautājuma studijas. Jā, sākumā pasāpēs galviņa (tā, kas kakla, nevis zemjostas orgānu virsotnē), pierē ievilksies neizpratnes krunka un, iespējams, nāksies tikko lasīto apsmadzeņot vēl un vēl. Bet, ai, cik ļoti tas ir tā vērts!
Vēlreiz pieskaroties uzsāktajam off-topicam, mana lielākā bēda saistībā ar kosmosa dejām Līgatnē: pirmoreiz izsviedu gružos grāmatu. Samirka un nomira. Tas vien būs stimuls nākamgad iegādāties telti ar pieklājīgu mitrumizturību. Vai kindle lasītāju.
08.08.2016 00:04 |

Reitings 5497
Nā... nākamreiz tu zināsi, ka uz festivālu grāmatas līdzi neņem. Literatūra ir laba, vajadzīga un vērtīga, bet visam savs laiks un vieta.
08.08.2016 00:09 |

Reitings 5533
Ja tu saki, ka citplanētiešu iespēja ir 1:1000, tad (es gan nezinu, kur tu šādus optimistiskus skaitļus esi rāvis) tik un tā manas ragaviņas ir 99,99% ticamas, bet tavi ekstrtestriāļi tikai 0,01%. Nezinu kā tu, bet es uz tādiem odds savu naudu neliktu!
Bet par būvniecības procesu runājot, ir ārkārtīgi daudz brīnišķīgu, ārkārtīgi precīzu būvju, kuras panāktas ar minimāliem tehnoloģiskiem resuriem. Milzīgo viduslaiku baznīcu domi tajā skaitā. Nevajag domāt, ka cilvēki pirms mums bija dumji un primitīvi. Viņiem bija tāds pats smadzeņu tilpums, tāda pat intelektuālā kapacitāte un mazāk traucēkļu. Tas, ka mūsdienās neviens nesteidz duplicēt Gizas piramīdu vai katru otrdienu šaujas uz mēnesi ir naudas jautājums, nevis tapēc, ka to tehnoloģiski nevar izdarīt. Protams, ka var! :-)
08.08.2016 00:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits