Par tiem ģimenes ārstiem

Reitings 253
Reģ: 31.05.2016
Visu cieņu ģimenes ārstiem, jo viņi ir pirmie, pie kuriem cilvēks iet, kad ir klepus, temperatūra, kāda saslimšana sākuma stadijā.
.
Un tomēr - ir sajūta, ka tad, kad cilvēkam ir kas nopietns, ģimenes ārsts der tikai lai pakonsultētos vispārēji. Uzzināt to pašu, ko var uzzināt internetā no citu stāstiem. Man ir bijušas 3 ģimenes ārstes.
.
1) mazpilsētas mazu bērnu ārste, kura bija ģimenes ārste man līdz padsmit gadiem. No lielām sāpēm ķermenī, kā es stāstīju, ārste padomāja, ka man vēders sāp, bet tai pat laikā viņa nevarēja ar aci pamanīt apskatoties, ka viens sāns taisns, otrs nē, tāpēc ir sāpes zem ribām un kā izrādās - skolioze. Viņai acis izbolījās, kad pati beidzot to saprata.
.
2)Rīgā ģimenes ārste, kura man palīdzēja sākt cīņu ar gastrītu, izrakstot omeprozolu un sakot, ko neēst, bet tai pat laikā man pajautā, kas tie par asinsvadiņiem man uz ribām?? Man liekas, ka ārstei jāpaskaidro no kā man tas, nevis jājautā man, kāpēc tā tas ir
.
3)atkal mazpilsētā ģimenes ārste. Cik zinu, cilvēka slimības vēstures kladi viņi nosūta savā starpā, ja mainās ģimenes ārsts. Šī to neuzskatīja par vajadzīgu izdarīt. Gastrīta sakarā izrakstīja recepšu zāles, kuras der, kā atklājās, vairāk tiem, kam ir jau kas vairāk par gastrītu. Un, iztaustot vēderu, uzstāja, ka man kustas krūšu kauls (? tas mazais kauliņš ribām pa vidu). Nosūtīja turpat pie ķirurģes, kura gudriniece ieņēma galvā, ka man ir tā un tā problēma un ieteica nopirkt vēdera jostu, no kuras man palika tikai sliktāk.
.
Nu, stāsts ir beidzies ar to, ka ir sajūta, ka ģimenes ārsti neko vairāk par klepus ārstēšanu nejēdz, jo kad ir kas nopietns, jāsāk domāt, pie kura no citiem 100 speciālistiem iet.. Vecmammai ir cita ģimenes ārste, kura veciem cilvēkiem saka "Cilvēciņ, cik tad tev vispār dzīvot palicis?" vai arī sāk runāt tikai kad uzliek 20 eiro. Ir cilvēki, kas stāsta, ka pārrakstās pie viena, ja kas nepatīk, pie cita un tā jau ļoti ilgi. Tas liek šaubīties arī par to, vai privātpraksēs esošie ir diez cik gudrāki?
.
Visi ārsti (ne ģimenes, bet speciālisti) vislabākie ir bijuši tieši lielākajās Rīgas slimnīcās, pie kuriem ja iet par pilnu maksu un negaida pusgada rindā, tikai tad ko izskaidro. Vai tiešām cilvēkam pašam mūsdienās jādomā, kāds speciālists viņam der, jo ģimenes ārsts nevar ieteikt pat kurā virzienā skatīties??
05.08.2016 10:13 |

10 gadi
Reitings 21563
Reģ: 21.03.2014
es arī neredzu jēgu no ĢĀ. Man gan viņa ir kopš bērnības, it kā neko sliktu nevaru teikt, kad vajadzējis, palīdzību esmu saņēmusi. Sen dzīvoju citur un pie viņas pieklājības pēc aizbraucu 1 x gadā ar visiem saviem izmeklējumiem. man ērtāk un ātrāk ir uzreiz Rīgā pie speciālista pieteikties.
drīzāk tracina tas, ka viņa kā ārste gadiem nav pievērsusi uzmanību manai veselībai un organismam kopumā. parasti tās vizītes ar manām sūdzībām ir 5 min, iedod nosūtījumu un viss (tas agrāk, kad dzīvoju uz vietas). tagad pēdējos 10 gadus ārstēju kaites, kuras varēja arī nebūt, ja ĢĀ laikus pievērstu uzmanību un brīdinātu, kas draud. ne jau visam spēj/zin vecāki izsekot līdz un kurš gan tīņa vecumā saprot, kas kādas sekas nākotnē var atstāt. mediķim jau to vajadzētu redzēt...
11.08.2016 21:24 |

Reitings 375
Reģ: 13.06.2016
Mans ģimenes ārsts ir Juris Jakovins un tik labsirdīgu, uzmanīgu un tiešām zinošu ārstu savā jomā redzu pirmo reizi. :) Priecājos, ka no mazpilsētas ārsta aizgāju uz Valmieru.
11.08.2016 21:41 |

Reitings 1877
Reģ: 21.05.2011
Man ārste ir no kādu 5 gadu vecuma, tātad jau 20+gadus mani ārstē. Skaitās laba, cilvēku pie viņas daudz. Nosūta, kur vajag, manuprāt arī zinoša. Bet neprasu no ārsta "redzēt man cauri" un uzreiz noteikt visas kaites. Mazā māsa arī pie viņas skaitās, cik esmu dzirdējusi, tur arī viss ok.
Tiem, kuriem visi ārsti ir slikti varbūt vainu vajag meklēt sevī? Nesaku arī, ka visi ir labi, gadījusies arī pašai neveiksmīga izvēle.
11.08.2016 21:59 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits