Studiju līgums

Reitings 42
Reģ: 22.07.2016
2.kārtā esmu iestājusies RTU inženierzinātņu fakultātē un īpašās vēlmes tur mācīties nav.Esmu tur iestājusies,jo nepietiek studentu šajā jomā(t)Pirmdien ir jāparaksta līgums,bet es negribu nekur braukt,es negribu tur mācīties,bet mamma mani piespied parakstīt līgumu,jo tā ir vienīgā vietu,kur es esmu iestājusies:'-(Es gribu vēl pagaidīt,jo var paradīties papildus uzņemšana un varbūt mani kaut kas ieinteresēs(t)Mamma kliedz,ka es tērēju laiku,bet es taču varu parakstīt līgumu septembrī:-|Ko Jūs darītu manā vietā-parakstītu līgumu pirmdien vai gaidītu papildu uzņemšanu ?
23.07.2016 10:02 |

Reitings 42
Dianna,godīgi sakot,nē.Es nezinu,ko es gribu studēt.Bet mamma pateica,ka inženieriem vienmēr būs darbs un tāpēc būtu labi,ja es ietu to studēt.Kad jau iesniedzām dokumentus,viņa saka psihot,ka vaajdzēja iesniegt vēl LU uz kādu fakultāti(t)
23.07.2016 15:42 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Nu sorry, bet ar 55% matematikā iet uz inženierzinātnēm vispār nav diez ko gudri.
Izvēle tev jāizdara pašai, nevis cosmo beibēm. Līgumu tavā vietā neviens neparakstīs unsaistības arī nepildīs.
23.07.2016 15:43 |

Reitings 188
Reģ: 10.07.2016
Ja mamma grib, tad viņa pati var droši iestāties augstskolā un studēt transporta sistēmas. Tu taču mācies sev, nevis mammai. Tik tiešām Tevi it nekas neuzrunā nevienā citā augstskolā un studiju programmā? Kādas ir Tavas intereses - ikdienā?
23.07.2016 15:43 |

Reitings 42
Rudzumaize,nē,mani nekas neuzrunā.Esmu ļoti kluss un kautrīgs cilvēks ar saviem tarakaniem galvā(t)Un tāpēc nekādu interešu man nav(t)
23.07.2016 15:46 |

Reitings 1321
Reģ: 03.11.2015
Nu bet tev bija 12 gadi skolā, lai saprastu, kas tev patīk un kas nē. Kāpēc tavai mammai tev ir jāsaka, kur tev vajadzēja iet? Vai tiešām esi gatava bojāt sev dzīvi tikai tāpēc, ka mamma grib to un šo? Tad jau labāk gadu ej pastrādāt un PATI izlem, ko tu gribi.
23.07.2016 15:47 |

Reitings 188
Ja ir tarakāni, tad noteikti ir arī intereses :) Man žēl, ka Tev ir mamma, kura spiež Tevi mācīties kaut kādu savu principu dēļ, nē, nu var jau iet, parakstīt līgumu, bet vai tas ko dos un vai būsi speciālists, bez degsmes par tēmu, es šaubos...
23.07.2016 15:54 |

Reitings 3127
Reģ: 02.06.2016
Ja nezini, kas tevi interesē, tad ej un paraksti to līgumu. Programma izklausas pat ļoti OK. Ja studiju procesā sapratīsi, ka galīgi nepatīk - aiziesi prom un stāsies par jaunu nākamgad.

Vismaz zināsi, kas tiešām ir vai nav tev domāts, nevis sēdēsi un domāsi par to, ka varbūt tomēr vajadzēja klausīt mammu, tomēr iet un pamēģināt utt.
23.07.2016 16:02 |

Reitings 42
RTU aicina pieteikties studijām budžeta vietās:
RTU Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes bakalaura studiju programmās:
«Enerģētika un elektrotehnika»;
«Adaptronika»;
«Vides zinātne»;
«Elektrotehnoloģiju datorvadība».
Elektronikas un telekomunikāciju fakultātes bakalaura studiju programmās:
«Elektronika un mobilie sakari»;
«Telekomunikācijas»;
«Transporta elektronika un telemātika».
Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes bakalaura studiju programmās:
«Ķīmija»;
«Ķīmijas tehnoloģija»;
«Materiālzinātnes»;
«Apģērbu un tekstila tehnoloģija»;
«Materiālu tehnoloģija un dizains».
Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātes bakalaura studiju programmās:
«Inženiertehnika, mehānika un mašīnbūve»;
«Dzelzceļa elektrosistēmas»;
«Mašīnu un aparātu būvniecība»;
«Siltumenerģētika un siltumtehnika».
Un arī tagad saprotu,ka nekas mani te neinteresē
23.07.2016 16:51 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
a) RTU nav vienīgā universitāte pasaulē
b) pastāv iespēja šogad nestudēt
c) es tiešām nesaprotu, kāda tipa ieteikumus tu šobrīd vēlies sagaidīt?
23.07.2016 17:12 |

Reitings 3127
Reģ: 02.06.2016
Tad nestudē, ja tevi tā arī nekas vispār nesaista. Cep mammai pankūkas un vāri kaimiņiem zaptes. Nākamgad būsi gudrāka un mēģināsi stāties vismaz vairākās programmās.
23.07.2016 17:19 |

Reitings 188
Es arī sāku nesaprast :-D Agnese, varbūt izpildi šo testu un uzraksti, kas Tev sanāk?... >> http://m.lu.lv/index.php?id=5687&MP=468-21232
Vai nav tā, ka mammai svarīgi, lai obligāti būtu RTU izglītība? :D Jo patiešām, kā jau te teica, nu ir taču citas augstskolas un universitātes. Par vienu programmu, kura šeit pieminēta varu teikt, ka ir zināms viens vides zinātnieks, papīrs stāv uz kamīna, cilvēkam darbs nu galīgi nav ne tuvu ar vides zinātni saistīts.
23.07.2016 18:47 |

Reitings 199
Reģ: 06.03.2016
Es Tavā vietā noteikti ietu parakstīt. Līdz semestra beigām daudz var mainīties. Varbūt iepatiksies šī programma, iespējams, citas intereses radīsies, un varēsi pārlēkt uz citu programmu/fakultāti. :-) Citādi vēlāk vari nožēlot, kā arī būs jāsadzīvo ar mammas pārmetumiem.
24.07.2016 00:44 |

Reitings 195
Reģ: 22.01.2015
uzraksti man PM, esmu no tās fakultātes, iespējams, varēšu palīdzēt tikt galā ar kaut kādām domām.
24.07.2016 03:02 |

Reitings 751
Reģ: 02.12.2015
Es noteikti ietu parakstīt līgumu. Gan sapratīsi, kas tevi tiešām neinteresē, kas varētu interesēt uz savas un citu studentu pieredzes, gan pēc tam var noderēt, varbūt nākamajā studiju izvēlē varēs pielīdzināt kursus, gan ir iespēja, ka iepatiksies. Man tās tavas ieliktās RTU programmas šķiet perspektīvas. Aziet var jebkad, bet gadu vnk nosēdēt mājas vai strādāt mazkvalificētu darbu ir daudz muļķīgāka opcija, it īpaši ja vispār nav nekādu nākotnes mērķi.
24.07.2016 05:47 |

Reitings 751
Reģ: 02.12.2015
Par vienu programmu, kura šeit pieminēta varu teikt, ka ir zināms viens vides zinātnieks, papīrs stāv uz kamīna, cilvēkam darbs nu galīgi nav ne tuvu ar vides zinātni saistīts.
--
Es zinu cilvēkus no elektronikas un telekomunikāciju fakultātes, strādā savā jomā, pelna labi.
24.07.2016 05:51 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
mamma, mamma, mamma, mammma...

Ne jau mammai būs jāmācās tas, kas nepatīk. Ne jau mammai būs jāstrādā tas, kas nepatīk. Izvēlies ko pati gribi vai izlaid gadu.
Un sugar, vidusskolas eksāmena vērtējums nav noteicošais vienmēr. Man bija matemātikas eksāmenā vēl mazāk par 55%, bet aizgāju uz inženierzinātņu fakultāti un matemātiku augstskolā nokārtoju stabili uz 7 :) Viss var mainīties
24.07.2016 09:08 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Amnile, es to vairāk biju domājusi, ka, laikam, eksaktās zinātnes nav īsti tas, kas cilvēkam padodas un interesē. Bet izskatās, ka te problēma ir tāda, ka pašu autori nekas neinteresē un grib mammai iespītēt. Kaut gan mūsdienās pa pilno šādu studentu, kuriem no sākta gala nekas neinteresē. Tad visas programmas šķiet garlaicīgas, rodas parādi un visas izrietošas sekas.
Apskatot sarakstu, man šķiet, ka tur ir daudz kas interesants. Tā pati vides zinātne, vai tekstīla tehnoloģijas (bet, nu, tas ir tas, kas varētu ineinteresēt mani), starp citu, pieminētā SGŪT programma tur nav, bet ir siltumtehnika. Uz mašīmbūvi es neietu, bet nu atkal, tas ir tikai mans viedoklis.
Es nedomāju, ka ir kaut viena programma, kur studenti no pirmās nodarbības ir baigā sajūsmā gan par visiem priekšmetiem, pasniedzējiem, gan par pašu programmu. Esmu vairākas reizes dzirdējusi no topošiem mediķiem, ka no sākuma bieži šķiet wtf, kāpēc šis jāmācās? Un tikai pēdējos kursos saproti kas un kāpēc un, ka viss bija svarīgs. Es nesaku, ka tā ir visur. Noteikti, ka daudzās programmās ir lieki priekšmeti un ir kaut kas, kas atkārtojas. Man šķiet, ka uz daudzām programmām ejot stipri atšķiras studentu motivācija. Mediķi vai arhitekti, vai komunikācijas zinātnē studejošie, kas iziet lielu konkursu un ir centīgi, jo saprot, ka, ja laidīs luni, ātri izlidos, uzvedās pavisam savādāk. Bet tie, kas nāk kaut kur vienalga kur, kā tik ņem, lielākoties ir bzmērķīgi un tad daudzi aiziet prom, jo programma garlaicīga, pasniedzējs mēģina iegāzt, bet es balts un pūkains.
24.07.2016 10:08 |

10 gadi
Reitings 13520
Reģ: 29.01.2009
Es tad labāk ietu pastrādāt kādu gadu, ja mani galīgi nekas nesaistītu no studijām.... Un vēlāk iestātos augstskolā, kad jau aptuveni saprastu, kāda jomā gribu studēt.(t)
Bet vispār diezgan skumji, ka pieaugušam cilvēkam mamma saka, kur iet studēt... Tiešām bija taču 12 gadi, lai izprastu sevi...(t)
24.07.2016 10:55 |

Reitings 248
Reģ: 28.12.2015
Nelasīju visu diskusiju, bet tikai gribēju piebilst pie sugar teiktā,ka dažreiz tas pasniedzējs jau ir galīgi vecs, neatbilstošs darbam un cilvēks,kurš vienkārši ignorē studentus. Ne vienmēr students ir tas,kas nav centīgs.
24.07.2016 10:57 |

Reitings 278
Reģ: 27.05.2010
Ja negribi to mācīties, tad netērē laiku un neslēdz līgumu.
Labāk meklē darbu un tad jagribēsi varēsi uzsākt mācības tur, kur gribēsi. Nav vērts mācīties tikai tāpēc, ka mamma liek..
24.07.2016 11:20 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits