Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

produkti ziemai

 
Reitings 334
Reģ: 17.04.2013
Kādus marinējumus, zaptes, vai vienkārši produktus Jūs šobrīd esat sataisījušas ziemai??
padalaties :)
20.07.2016 00:50 |
 
Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
man nekaa nav ziemai, bet gribetu iemarinet darzenisus, senes un tamlidzigus labumus.
20.07.2016 00:58 |
 
Reitings 1321
Reģ: 03.11.2015
Pagaidām esmu sataisījusi tikai zemeņu kompotu un ievārījumu. Drīz arī ķiršu taisišu. Vēlāk plānoju marinēt sēnes un gurķus.
20.07.2016 01:15 |
 
Reitings 348
Reģ: 04.10.2015
Sasaldēju ogas un uztaisiju zemeņu zapti :)
Tas viss priekš manis šogad :D
20.07.2016 08:12 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Esmu sākusi saldēt ogas (zemenes, avenes, mellenes, upenes, ērkšķogas).
Ir dažas marinētu baraviku burciņas, zemeņu ievārījumus un ķiršu kompots, saldētavā savu vietu ieņēmušas arī saldētas gailenes, šobrīd sākas marinētu gurķīšu laiks.
Gaidu, kad sāksies bērzlapīšu laiks (ļoooti ceru, ka šogad atkal nebūs tukšais gads :'-(), lai tās saceptu karbonādēs un sasaldētu (l).
20.07.2016 08:21 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Piemirsu par dillēm - arī tās jau ir saldētavā.
20.07.2016 08:22 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Vēl gandrīz neko neesmu sākusi gatavot, bet šovakar jāuzvāra aveņu ievārījums, jo nopirku avenes. Pag.gadā uzvārīju nedaudz ievārījumus, sasaldēju ogas un gailenes. Šogad kaut ko līdzīgu vajazdētu.
20.07.2016 08:35 |
 
Reitings 260
Reģ: 14.04.2016
Pagaidām sasaldējusi esmu tikai avenes, upenes un rabarberus.
20.07.2016 08:58 |
 
Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Meitenes, kas saldē gailenes - Jums pēc tam nepaliek rūgtas? Tās es nekad nesaldēju, gatavoju mērcē uzreiz :) Man nekā daudz vēl nav - tikai saldētas baravikas saldētavā, blenderētas mellenes ar cukuru, bet tuvākajās dienās marinēšu baravikas un gurķīšus :) Rudenī dārzā būs vēlo aveņu raža, tad ar no tām noteikti ko pagatavošu :)
20.07.2016 09:00 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Nekad mūžā neesmu uzvārījusi nevienu ievārījumu.
Vienreiz pamēģināju iemarinēt sēnes - sanāca labas, bet konservēšana un marinēšana noteikti nav mans aicinājums. :D
Šogad pat esmu palaidusi garām zemeņu iepirkšanu saldēšanai... :-/
Sasaldēti ir tikai rabarberi un dilles. Viss! :D
Persephon - gailenes jāapcep pirms saldēšanas, tad nebūs rūgtas.
20.07.2016 09:43 |
 
Reitings 688
Reģ: 19.04.2015
Daudz jau ir sasaldēts - zemenes, ķirši, avenes, upenes, meža melenes. Ir jau savārītas zaptes (tiesa, pa pāris mazām burciņām (nu no 150-250 ml) - ķirši, zemenes, avenes, upenes, mellenes, jāņogu želeja. Sasaldēti zaļumi - pētersīli, dilles, loki. Daudz zaļo zirnīšu salobīti un sasadēti. Sākas gaileņu laiks - cepšu, fasēšu porcijās un saldēšu. Viss. A, nu gurķi tiek marinēti. Upeņu sula tiek tveicēta. Vēl jau priekšā plūmju un ābolu laiks. Bumbieri garšo tikai svaigā veidā. Ja gadīsies iegriezties CT, tad iespejams sapirkšu aprikozes - arī pāris burciņu zaptes savārīšu.
20.07.2016 09:50 |
 
Reitings 264
Reģ: 14.08.2011
gailenes jāapcep pirms saldēšanas, tad nebūs rūgtas.

Šo esmu dzirdējusi bieži, BET es katru gadu saldēju gailenes, svaigas, neapceptas. Nekad nav bijušas rūgtas. Baravikas ir gadījušās rūgtas, bet tikai tad, ja līdz nākamajai vasarai nav paspētas apēst (t.i., pārāk ilgi stāvējušas).
20.07.2016 09:50 |
 
Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Pati negatavoju neko, bet mamma sataisa priekš mums visiem. Tad nu ir marinētas sēnes, saldētas zemenes, jāņogas, mellenes, dilles. Marinēti gurķi, vēl tādi salāti marinādē no kabačiem un vēl kaut kā tur. Viņa vāra arī ievārījumus, bet par tiem nezinu, ne es, ne vīrs tos neēdam.
Man pašai, ja godīgi, pietiktu ar kādu sēņu un gurķu burku. Man tās atkausētās ogas pēc tam vispār negaršo.
20.07.2016 10:05 |
 
Reitings 143
Reģ: 29.06.2015
Saldētavā stāv jau sasaldētas avenes, dilles. Tika izvārīti upeņu un aveņu ievārījumi, ķiršu kompoti. Vēl taisos pagatavot tomātu-paprikas-tomātu pastas salātus un likt burkās, jo pagāšgad sanāca brīnumaini gardi. Tad vēl taps jāņogu sula. Gribās arī paspēt sasaldēt pētersīļus. No zemenēm gan šogad neko neuztaisīju. :-/
20.07.2016 10:06 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Ar tām gailenēm dīvaini. Es arī vairākas reizes esmu saldējusi svaigas un viss bijis kārtībā. Bet saklausījos, ka citiem rūgtas, sabijos un arī sāku apcept pirms saldēšanas. :)
20.07.2016 10:13 |
 
Reitings 8968
Reģ: 29.01.2009
salūza saldētava, tā kā būšu svaigēdāja :D :D
20.07.2016 10:14 |
 
Reitings 2051
Reģ: 29.01.2009
Esmu pārāk slinka konservēšanai un ar pārāk mazu saldētavu saldēšanai. Tad nu zaptes un konservus mums piegādā vecāki. Nez, nāks lielāks vecums, varbūt sagribēsies būt mājsaimnieciskākai. :-D
20.07.2016 10:27 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Man vēl ievārījumu kaudze no iepriekšējā gada, tā kā visticamāk šovasar neko jaunu netaisīšu vai arī to darīšu pašās vasaras beigās/rudenī. Šobrīd esmu tikai sasaldējusi veselas zemenes, blenderētas zemenes un veselas avenes. Vēl daaaudz jādara. (t)
20.07.2016 10:35 |
 
Reitings 833
Reģ: 10.03.2013
Domāju par garšaugu saldēšanu - dilles, lociņi, pētersīļi, baziliks. Ievārījumus ēdu reti, to vienu burciņu var arī nopirkt.
Ja būtu liela saldētava, noteikti saldētu ogas lielos daudzumos. :)
20.07.2016 10:57 |
 
Reitings 688
Reģ: 19.04.2015
Par saldētām sēnēm - jā, tiešām ir tā, ka daži to rūgtumu nejūt. Vienreiz ēdām sāļo tarti ar gailenēm kopā ar ciemiņiem - ciemiņi ēda, ka šņakstēja vien, mums likās, ka ar riktīgu rūgtumiņu. Kopš tā laika mēs saldējam tikai apceptās. Mūsuprāt - daudz garšīgāk, bez nekāda rūgtuma. Bet es personīgi jūtu rūgtuma notis arī rukolā un vispār daudzu šķirņu salātos, tāpēc no svaigajiem lapu salātiem maz ko ēdu. Citi tikai brīnās. Tāpat ar baklažāniem - es jūtu to raksturīgu riekstainumu garšā, citi saka, ka jūt tikai kaut kādu siena garšu.
Mātei vienu gadu saldās paprikas saauga ar rūgtumiņu, un arī lečo viņai sanāca ar rūgtumu, mums neviens neēda, viņa atdeva kaimiņiem, tie teica, ka mēs laikam izlepuši, jo viņi tik garšīgu lečo nekad nav ēduši.
20.07.2016 11:10 |
 
Reitings 688
Reģ: 19.04.2015
Vo, pareizi, mums vēl plānos lečo un tā saucamie baklažānu ikri. Bet tos māte taisīs.
20.07.2016 11:11 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits