Par saldētām sēnēm - jā, tiešām ir tā, ka daži to rūgtumu nejūt. Vienreiz ēdām sāļo tarti ar gailenēm kopā ar ciemiņiem - ciemiņi ēda, ka šņakstēja vien, mums likās, ka ar riktīgu rūgtumiņu. Kopš tā laika mēs saldējam tikai apceptās. Mūsuprāt - daudz garšīgāk, bez nekāda rūgtuma. Bet es personīgi jūtu rūgtuma notis arī rukolā un vispār daudzu šķirņu salātos, tāpēc no svaigajiem lapu salātiem maz ko ēdu. Citi tikai brīnās. Tāpat ar baklažāniem - es jūtu to raksturīgu riekstainumu garšā, citi saka, ka jūt tikai kaut kādu siena garšu.
Mātei vienu gadu saldās paprikas saauga ar rūgtumiņu, un arī lečo viņai sanāca ar rūgtumu, mums neviens neēda, viņa atdeva kaimiņiem, tie teica, ka mēs laikam izlepuši, jo viņi tik garšīgu lečo nekad nav ēduši.