Nikna uz draugu :(

Reitings 349
Reģ: 29.06.2010
Draugs vakar sasita manu auto :'-(
Es joprojām nespēju atgūties no šoka un emocijām. Kad viņš man to paziņoja un parādīja skādi, sabruku asarās turpat uz vietas. Mašīna man ir dārga un mīļa, atceroties visu, cik man grūti un ilgi gāja ar krāšanu, līdz beidzot piepildīju savu sapni. Kādam tas varbūt ir tikai dzelzis, bet man tas ir ļoti smags personisks zaudējums. Liekas kā bērns atņemts.
Jūtos izsista no līdzsvara, esmu nenormāli dusmīga uz draugu, ka viņš tik nevērīgi apgājās ar manu mazulīti. Ņemot vērā vēl visu to, ka es ar jaunām tiesībām, nepieredzējis šoferis, bet tik uzmanīgi braucu un saudzēju. Bet viņš mūždien lielās ar savu lielo pieredzi, pārmet man manu nemākulību, un te nu bija viņa pārgalvība…
Esmu tik ļoti pārņemta ar negatīvām emocijām, ka es viņam pateicu, labāk turies no manis pa gabalu kādu laiku, citādi man bail, ka pateikšu ko tādu… vai vispār izšķiršos emociju uzplūdā.
Savukārt viņš nesaprot, par ko tāds pārdzīvojums.
Kā jūs justos manā vietā? Un kā rīkotos? :'-(
12.07.2016 15:52 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Es būtu dusmīga. Ļoti. Pilnībā saprotu autori. Tas ir taupīga cilvēka pārdzīvojums, kurš varbūt nenopērk sev visādus niekus, bet iegulda naudu lielākā projektā/īpašumā un tas ir tikai normāli, ka ir sāpe par sasisto mašīnu.
Es liktu vai nu saremontēt, vai nopirkt citu mašīnu tādā pašā vērtībā. Lai pats brauc ar riteni vai iet ar kājām.
13.07.2016 12:39 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
nu shauties nost nevajag, bet apjègt to, ka shoferis vinjsh ir sùdīgs gan bútu laiks. Neviena jau neiesaka pamest puisi, bet dusmoties autorei gan ir tiesiibas. Es būtu vairàk nekā dusmīga, ja kāds sasistu manu auto sava debīlisma un lielības déł. Protams, ja tas notiktu kà negadījums satiksmè, kur vainīgs cits satiksmes dalībnieks, vai vainīgi abi, viss bùtu savàdàk. Bet nu stipri sabojàt mašīnu pagalmā?! Kà to vispàr var dabūt gatavu?!
13.07.2016 12:48 |

Reitings 1060
Reģ: 13.07.2015
kas būtu, ja mašīna būtu vesela, bet draugs jau pie debesu vārtiem?
13.07.2016 12:52 |

10 gadi
Reitings 384
Reģ: 21.01.2013
Dažas te jau divas dažādas lietas. Laikam Pecinja teica, ka apskādējusi drauga auto trīs reizes, bet domāju, ka tie bija nelieli ceļu satiksmes negadījumi. Diez vai tu neapdomīgi un ātrumā mēģināji apgriezties šaurā vietā. Tā ir neapdomība un puiša stulbums, tam nav nekāda sakara ar nelaimes gadījumu. Un par šādu puiša rīcību nevajadzētu teikt, kam negadās, jo visi taču kļūdās. Piemēram, ja puisis brauktu ātrumā pilsēta un ietriektos autobusa pieturā, kurā ir cilvēku, tad man liekas, ka mēs neteiktu ai, tas jau nekas, katram gadās kļūdīties.
Mašīna nav nekāda rotaļlieta ar kuru spēlēties.
13.07.2016 12:52 |

10 gadi
Reitings 384
Reģ: 21.01.2013
Šauties nost nevajag, bet nu pie stūres ir jādomā pirms darbībām, jo neapdomātas rīcības var beigties tā kā, tas beidzās. Un ja nav smadzenes, tad labāk, lai stūres nesēžas.
13.07.2016 12:55 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
kas būtu, ja mašīna būtu vesela, bet draugs jau pie debesu vārtiem?

miss99, un ja, ar šādu pārgalvīgu braukšanu viņš būtu notriecis kādu bērnu, nevis ietriecies konstrukcijā? :-| Tā nav vienkārši kļūda, bet domāšanas veids, kas piemīt pārgalvīgiem braucējiem.
13.07.2016 13:01 |

Reitings 544
Reģ: 22.04.2016
No tā, ka pārdzīvosi, un dusmosies labāk nepaliks nevienam - ne tev, ne tavam draugam un pat ne tavam auto. Jo ātrāk samierināsies ar notikušo un meklēsi risinājumus kā savest auto kārtībā, jo labāk būs visiem. Domāju, ka remonts varētu nemaz nebūt tik dārgs, esi bijusi vispār servisā, apvaicājusies? Vajag visu ņemt vieglāk.
Ja auto ir dārgāks par attiecībām ar draugu, tad vajag dārgāku draugu vai lētāku auto.
13.07.2016 13:27 |

Reitings 522
Reģ: 28.11.2013
"Ja auto ir dārgāks par attiecībām ar draugu, tad vajag dārgāku draugu vai lētāku auto". Zelta vārdi.
13.07.2016 13:29 |

Reitings 553
Reģ: 23.03.2016
Vienspats,
beidzot vēl kāds sakarīgs komentārs! un pēdējais teikums - tieši laikā!
13.07.2016 15:46 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Nu es ari butu loti dusmiga, bet nu ne jau skirties ietu.Tad tiesam jadoma kada verte tev ir tas attiecibas.
Jaa, vins kludijas. "Un ja no notriektu bernu" - kas tas par wtf ? Nenotrieca nevienu. Beidziet fantazet.
Autore, turies.
13.07.2016 22:36 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Es butu nikna kaa pukis ari, bet nu izsvertu visus par un pret. Ja tas ""draugs"" ir kaiut kaads parasts draugs butu nikna, ja toposais virs,tad savaadak butu priecatos ka vinam viss kartibaa. Tikpat labi ir 100 un 1 pajols kas nemak braukt un sabojaa masinu. Man kursabiedrenei kaut kaads idiots vakar tiesi ietriecas auto kamer staaveja sastreegumaaa..nu stulbi..Vinai viss kartibaa ,bet auto aizmuguri sabukteeja un aizbeega. Policija meklee rokaa vainigo/.
14.07.2016 00:19 |

Reitings 3903
Reģ: 03.03.2015
Shit happens. Es gan viegli varu iedomāties, ka remonts var izmaksāt vairākus tūkstošus vecai mašīnai. Pirms 1.5 gada es arī izraisīju CSN. Skāde nebija liela, otrai mašīnai tikai sasita pagrieziena lukturi un miglinieka stikliņu. To mašīnu norakstīja, jo mašina maksāja 1tk, bet jauns pagrieziena lukturis 700 eur un vēl nekur tāds nebija atrodams. Viss no modeļa atkarīgs.
Autores draugam būs mācība neblatot ar savām prasmēm. Autorei būs mācība nedot citiem savas lietas. Bet nu stipri kreņķēties arī nevajadzētu, nervu šūnas neatjaunojas. Es noteikti arī sākumā būtu dusmīga un satriekta, bet cilvēki/attiecības man ir dārgākas par lietām. Es mantiskajām vērtībām nepieķeros.
14.07.2016 06:39 |

Reitings 44
Reģ: 16.09.2015
Visādi gadās.
Vienīgi nekad nesapratīšu tos cilvēkus, kas pērk mantas, ko īstenībā nevar atļauties...Jā - sūri grūti sakrāji nopirki, BET - normālu apdrošināšanu pie tam atļauties nevari. Un ja tā pamatīgāk jāremontē - arī naudas nepietiek. Nafig tad tādu pirkt?
Ja auto remonts apiesies vairākus tūkstošus - vai vieglāk nav nopirkt par to summu citu auto?
Es pērku tikai lētus auto, kam lētas detaļas un attiecīgi lēts remonts, jo auto man ir pārvietošanās līdzeklis - dzelzis, ko nav žēl, ka kāds idiņš noskrāpēs vai sasitīs.
Un vispār mantām tā pieķerties... Man draugs 2x bija avārijā. Vienā aizķēra piedzērušos veci uz neapgaismotas trases posma - paldies dievam visi dzīvi veseli (arī dzērājonka). Otrā reize bija nopietnāka - abi auto stipri sasisti. Drauga auto visa priekša garmoškā, bet auto, ko viņš aizķēra ietriecās kokā ar sānu - saliecās kā banāns. Arī visi dzīvi veseli, bez nopietnām traumām.
Un vienīgais, par ko biju spējīga domāt, kad uzzināju - vai ar draugu viss kārtībā. Sūds ar tiem dzelžiem! Nav nekā svarīgāka par dzīvību un veselību.
14.07.2016 07:58 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Vai ir iespējams mierīgi sarunāties un kaut ko izskaidrot personai, kura automašīnu uzskata par līdzvērtīgu savam bērnam? Nav. Īpašniece ir emocionāla un tur nekāda konstruktīvā saruna nevar sanākt. Viss tiek iztverts saasināti un dramatizēts. Protams, arī fakts, ka viņai iepriekš izteiktie aizrādījumi par viņas braukšanas manieri derdzas pielej eļļu ugunij.
Arī mani interesē jautājums uz kuru nekad vairs atbildi nesaņemsim - ja autore būtu izraisījusi avāriju ar drauga auto viņa būtu ļāvusies drauga mierinājumam "tas jau nekas nav, tikai dzelzis" vai tomēr būtu nepiekāpīgi uzstājusi segt visus zaudējumus. Bet, tā kā autore šobrīd izjūt kā tas ir - protams, arī atbilde nav ne plika graša vērta.
__
Skaidri zinu, ka var pamatīgi salocīties arī "ieripojot" nevis "iegāzējot". Tā ka, mīļās dāmas, ņemiet vērā - neviena ar svecīti blakus nestāvēja, lai spriestu par atbildību, bezatbildību vai "pāviski paviānisku" braukšanas manieri. Fakts, ka autore ir nesen nolikusi tiesības arī nerunā viņai par labu. Izklausās pēc ļoti tramīgās "labāk ar 45 nekā 55km/h" tipa čunčinātājas. Personīgi es to nenosodu - tikai atzīmēju, ka arī tas liecina par daudz ko.
28.06.2018 17:07 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Ēē, labi. Man rāda, ka diskusijas "jaunākais komentārs" ir datēts ar 2016.gadu. Tikai tagad pamanīju. Bet pati diskusija man bija zem aktuālajām. Atvainojos. :D
28.06.2018 17:11 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits