Nikna uz draugu :(

Reitings 349
Reģ: 29.06.2010
Draugs vakar sasita manu auto :'-(
Es joprojām nespēju atgūties no šoka un emocijām. Kad viņš man to paziņoja un parādīja skādi, sabruku asarās turpat uz vietas. Mašīna man ir dārga un mīļa, atceroties visu, cik man grūti un ilgi gāja ar krāšanu, līdz beidzot piepildīju savu sapni. Kādam tas varbūt ir tikai dzelzis, bet man tas ir ļoti smags personisks zaudējums. Liekas kā bērns atņemts.
Jūtos izsista no līdzsvara, esmu nenormāli dusmīga uz draugu, ka viņš tik nevērīgi apgājās ar manu mazulīti. Ņemot vērā vēl visu to, ka es ar jaunām tiesībām, nepieredzējis šoferis, bet tik uzmanīgi braucu un saudzēju. Bet viņš mūždien lielās ar savu lielo pieredzi, pārmet man manu nemākulību, un te nu bija viņa pārgalvība…
Esmu tik ļoti pārņemta ar negatīvām emocijām, ka es viņam pateicu, labāk turies no manis pa gabalu kādu laiku, citādi man bail, ka pateikšu ko tādu… vai vispār izšķiršos emociju uzplūdā.
Savukārt viņš nesaprot, par ko tāds pārdzīvojums.
Kā jūs justos manā vietā? Un kā rīkotos? :'-(
12.07.2016 15:52 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
es arī būtu nereāli nikna, nu otras puses, savu auto lietot citiem dotu tikai kaut kādus retos izņēmuma gadījumos.
Bet saņemies, centies mierīgi izrunāties kā viņš domā to remontu apmaksāt.
Avārija vismaz oficiāli reģistrēta?
12.07.2016 19:13 |

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Ja es būtu meitene un man būtu šāds "draugs", es noteikti daudzkārt vairāk uztrauktos par auto, nevis "draugu", jo arī veca automašīna noteikti ir krietni vērtīgāka (gan materiāli, gan morāli) par šādu "draugu".
Godīgi sakot, nesaprotu, kādēļ autore ir kopā ar šādu "puisi".

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Manuprāt, nevajag tik ļoti pārvērtēt lietas.. tā tiešām ir tikai mašīna..
Turklāt jāpriecājas, ka nav neviens cietušais, draugs sveiks un vesels..
Padomā, kā Tu justos, ja jūs būtu apmainītās lomās.. galu galā viņš taču netriecās konstrukcijā tīšām.. :-/

Reitings 1868
galu galā viņš taču netriecās konstrukcijā tīšām..

Viņš pieļāva rupju paviršību. Pieņemu, ka veica apgriešanās manevru pārāk strauji. Viņam vajadzēja paredzēt savas rīcības iespējamās sekas.
Secinājums: viņš ir vainīgs.
12.07.2016 19:17 |

Reitings 248
Reģ: 28.12.2015
Saprotu,ka jāuztraucās par draugu utt., bet mani tā kaitina tie visi krutie braucēji,kam patīk pārspīlēt ar savām prasmēm. Es arī būtu dusmīga.
12.07.2016 19:18 |

Reitings 16391
Secinājums: viņš ir vainīgs.

Puisis kļūdījās.. katris no mums dzīvē agrāk vai vēlāk mēdz pieļaut kādu kļūdu.. :)
12.07.2016 19:20 |

Reitings 1868
Domāju, ka dusmas šeit ir nevietā.
Lai autore pieprasa savam draugam segt transportlīdzekļa remonta izmaksas un, protams, šķiras no šī indivīda.
Puisim nav naudas? Nekas, lai pastrādā dažus mēnešus kaut par krāvēju vai palīgstrādnieku. Sliktākajā gadījumā var uz ielas spodrināt apavus.
12.07.2016 19:20 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
bet vispārt no visa stāsta man visstulbākais liekas, ka puisis savai dāmai pārmet kaut kādu braukšanas nemākulību. baigais draugs.
12.07.2016 19:22 |

Reitings 177
Reģ: 15.10.2015
Lasot diskusiju, atcerējos šo teicienu - "Šodienas pasaules problēma ir, ka cilvēki tiek lietoti un lietas mīlētas."
Un man arī šķiet, ka remonta izmaksas ir krietni vien pārspīlētas. Protams, nezinu reālo situāciju un kādā stāvoklī šobrīd ir auto, bet tomēr šķiet kaut kā par daudz. No kurienes ņēmi šādu ciparu?
12.07.2016 19:25 |

Reitings 16391
Man šķiet, ka viņš tuvākajā nākotnē pārmetumus noklusēs.. :D
12.07.2016 19:26 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Cik labi, ka neviens cilvēks nav cietis un ticu, ka šis ir atvieglojums arī pašai autorei. Tomēr es saprotu autores dusmas, īpaši ņemot vērā, ka ir apsmieta no tā drauga puses par nemākulīgu braukšanu. Lai šis gadījums kalpo tam čalim par mācību un spēj par to arī būt atbildīgs sedzot zaudējumus kā arī turmāk protās neņirgāties pats par savu sievieti, ar kuru veido attiecības (es domāju, ka šis grauž autori šajā situācijā visvairāk).
Šādi negadījumi notiek, katram var gadīties. Domāju, ka dusmas šajā gadījumā ir pilnīgi saprotamas, jo drauga negadījums ir paša idiotisms. Ja viņam šāds negadījums būtu noticis, lai izvairītos no sadursmes ar citu dzīvu radību, domāju, ka autore saprastu, lai gan arī šādā gadījumā pārdzīvojums būtu cilvēcīgi saprotams.
Es arī pukojos, kad vīrs nodara skādi manām mantām, bet ne jau tāpēc, ka es tās lietas mīlētu vairāk par vīru. Viņam dzīvē materiālās lietas ir nākušas un lūzušas vieglu roku, bez īpašas piepūles, jo visu vienmēr vecāki nodrošināja. Man atkal nācies pacīnīties, pasvīst, pašai nopelnīt lielāko daļu, saprotot lietu materiālo vērtību. Tādēļ dusmojos, ja viņš nevērīgi izturas pret kopēji iegādātām lietām, jo tas ietekmē mūsu kopējo budžetu. Es atkal redzu atkārtotu naudas izgāšanu kā zaudējumus. To naudu taču varējām iegultīt citos plānos.
Lai nu kā, jūtu līdzi Tavam pārdzīvojumam, mazspiradzins! Lai izdodas mašīnu savest kārtībā! :)
12.07.2016 19:39 |

Reitings 1069
Reģ: 13.11.2012
Man nepatiktu drauga attieksme, ko nozīmē "nesaprot par ko tu dusmojies"? Hallo, jucis, vai? Sākumā lai pats nopelna un noperk mašīnu, tad droši varēs nesaprast. Mani vispār izbrīna cilvēki, kuri paši nav sasnieguši kaut ko un atļaujas vērtēt tos, kuri ir soli uz priekšu par viņiem pašiem. Es būtu dusmīga un runātu par to, kādā veidā viņš apmaksās mašīnas remontu.
Vēl man grūti saprast tās, kuras saka, ka "taču var saremontēt, salabot". Es nezinu, man mana mašīna arī ir ļoti mīļa, turklāt ar izcilu komplektaciju, kādu tiešam grūti atrast. Un tomēr tā mašīna vairs nebūs "tik jauna", ja tiktu sasista un saremontēta. Tā jau ir remontēta mašīna, nevis svaiga. Patīk jau, kad viss ir oriģināls, kāds ir bijis pašā sākumā.
12.07.2016 19:44 |

Reitings 648
Reģ: 29.01.2009
Man jau liekas, ka autore pārspīlē ar it visu, gan ar savām dusmām uz draugu, gan ar mašīnas remonta izmaksām. Ja vien tas nav 1980 gadu SL klases mersis, tad neticu, ka iebraukšana metāla konstrukcijās veicot apgriešanās manevru mazā pagalmā var izmaksāt pāris štukas. Kāds tur vispār var būt ātrums? Draugs saulītes grieza?
Ieteiktu autorei ieelpot, izelpot, paskatīties uz visu racionāli nevis emocionāli un palūgt draugam apmaksāt remonta izdevumus.
12.07.2016 19:48 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Nesaprotu, par ko te to pajolinju aizstaav? Nolohojoties ar apgrieshanaas manevru normaalaa variantaa tie nebuutu nekaai paaris tuukstoshi. Tur ir krietni blatots, lai paraadiitu savas "braukshanas speejas", ja auto ir samiiciits uz paaris tuukstoshiem.
Es taadam piedaavaatu tikai vienu iespeeju, lai njem krediitu un auto salabo momentaa. Neredzu nevienu iemeslu, kaapeec autorei buutu meeneshiem, ja ne ilgaak, jaaseed bez auto, plus tas pajolins jaauztur, kameer vins tipa kraaj remontam.
Nav ne viirs, ne beernu teevs. Kopaa arii nedziivo, kaa saprotu. Bezatbildiigs stulbenis.
12.07.2016 21:10 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Nu vēl kādu laiku var islīdzēties ar šiem

Ja nu kāda detaļa karājas :D
12.07.2016 21:14 |

10 gadi
Reitings 749
Reģ: 29.01.2009
Noteikti, lai ņem kredītu un atmaksā uzreiz.
A neiesaka šķirties, jo vismaz tā pie kaut kādas atmaksas tiks, savādāk notīsies ar galiem vēl.
13.07.2016 08:57 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Ja es būtu meitene un man būtu šāds "draugs", es noteikti daudzkārt vairāk uztrauktos par auto, nevis "draugu", jo arī veca automašīna noteikti ir krietni vērtīgāka (gan materiāli, gan morāli) par šādu "draugu".
Godīgi sakot, nesaprotu, kādēļ autore ir kopā ar šādu "puisi".

foršs iemesls, lai pamestu puisi - tu man salauzi mašīnu, tāpēc mēs šķiramies :D
Laabs, šitādu pērli var atrast tikai cosmo :D
Es noteikti arī būtu neapmierināta ar šo situāciju, bet, lai tāpēc šķirtos.. vāks vnk :-D:-D:-D
13.07.2016 09:21 |

Reitings 522
Reģ: 28.11.2013
Nezināji, Selīna. Cosmo dāmas taču ir materiālistes.
13.07.2016 09:27 |

10 gadi
Reitings 384
Reģ: 21.01.2013
Esmu nedaudz izbrīnīta, ka daudzas aizstāv puisi. Es piekrītu šķirties nevajag, bet nu es arī būtu ļoti dusmīga, ja mans vīrs šādā veidā, kādam izrādoties būtu sasitis manu auto. Es laikam ilgi nerunātu.
Protams, ja, tas gadītos ikdienā braucot pa ceļu, vai arī lēnām šaurā vietā mēģinājis apgriezties, tad jau neko, tad mazliet pabesītos, jo nu tā var gadīties. Puisim taču tā kā vajadzētu saprast, ka auto ir augsts bīstamības objekts un ar to nevajadzētu ekspermentēt.
13.07.2016 09:34 |

Reitings 334
Reģ: 02.07.2016
Nu jāteic kā ir, es būtu ļoti nikna, ja savas pārgalvības dēļ tiktu sasista mašīna, kam es būtu ilgi un cītīgi krājusi. Šķirties no vīra, nešķirtos gan, bet cītīgi štukotu, ko lai dara un kā lai sataisa mašīnu.
Bet visu atlikušo dzīvi noteikti, ikreiz kā vīrs paņemtu manu mašīnu, pieteiktu, lai brauc uzmanīgi un neblato.
13.07.2016 09:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits