Jūsu stils

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Paziņojums:
Viss, kas izklāstīts turamākajā tekstā ir mans subjektīvais viedoklis; lasītājiem ir visas tiesības nepiekrist tam un/vai oponēt.
Kaut kā pēdējā laikā arvien retāk pamanu meitenes un sievietes ar harmonisku, atturīgu un elegantu ārieni. (Jā, zinu, ka šis apgalvojums ir ārkārtīgi subjektīvs; skat. paziņojumu šī temata sākumā.) Es saprotu, ka modes tendences mainās, un tas ir normāli, tomēr man šķiet, ka lielā mērā "klasiskais" stils ir invariants attiecībā pret laikmetu. Apzinos, ka oponenti tūdaļ piesauks sieviešu garderobi no aizpagājušā gadsimta, kas nudien ir ļoti mainījusies līdz mūsdienām. Bet es domāju to šaurākā nozīmē, teiksim, pēdējo piecu desmitgažu ietvaros. Arī tas, ko mūsdienās saprotam ar vīriešu klasisko stilu, parasti neasociējas ar bruņām un zirgu.
Šorīt, dodoties uz darbu, pamanīju kādu dāmu, kas bija tērpta gaišā, pagarā žaketē, tumšākos svārkos, gaišā blūzītē un apavos uz vidēja augsta papēža. Mati bija tā interesanti (ar sprādzītēm) sasprausti. Laikam neprotu pareizi saprotami raksturot cilvēku ārieni, bet, manuprāt, viņa izskatījās gandrīz perfekti. Stilu dēvētu par 2/3 klasiskā un 1/3 romantiskā apvienojumu.
Kādēļ es to visu stāstu? Jo, manuprāt, daudzas mūsdienu meitenes/sievietes ģērbjas visai haotiski un negaumīgi. (Jau atkal aicinu izlasīt manu paziņojumu.) Pilnīgi piekrītu, ka diez vai kostīmā sievietei būtu ērti doties uz pludmali vai laiviņkurpēs dosies skriet - apģērbam jābūt piemērotam konkrētajiem apstākļiem. Taču, kad iedomājos īsus šortiņus apvienojumā ar celulītu, matu toni, kas liek aizdomāties par karnevālu, noskūtas un uzzīmētas uzacis, 3 cm garus pieaudzētos nagus, kas lakoti kliedzošā tonī utt., tad man nudien gribas saviebties.
Jūsuprāt, kādēļ mūsdienās nav daudz sieviešu, kas izvēlas izskatīties "klasiski"?
Kāds ir jūsu personīgais stils?
Kas jums patīk/nepatīk citu cilvēku (abu dzimumu) ārienē?
11.07.2016 15:26 |

Reitings 51
Reģ: 10.07.2016
Man tāpat kā 57days.
Vienu brīdi brīvprātīgā piespiedu kārtā (pastaigāju pa dažādām darba intervijām) sanāca ģērbties klasiskajā stilā.. Nu skaisti un eleganti, protams, bet ne manai ikdienai.. ;-)
11.07.2016 19:26 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Iespējams, vecmodīgi, bet reiz padzirdēju, ka gaumīgs tērps sastāv no maksimums trim krāsām, to arī cenšos ievērot un tiecos pēc klasiskas elegances.

Es arī to cenšos ievērot :)
11.07.2016 19:28 |

Reitings 1653
Reģ: 25.05.2016
Esmu liels melnas krāsas cienītājs. Bet vēl patīk balta, tumši zila un pelēka. Galvenais ir gērbties tā kā pašam piestāv un jūties ērti un nesekot akli modes tendencēm.
11.07.2016 19:35 |

Reitings 737
Reģ: 26.10.2014
Krāsas kas dominē manā garderobē - melns, balts, miesaskrāsas, tumši zils...ir arī daži apģērba gabali citās krāsās, bet tie pārsvarā ir "statement peaces" vai pludmales apģērbi...
Patīk kurpes...kaut gan ikdienā papēžus gandrīz nevalkāju, tie vairāk paliek iziešanai....ja ir atbistošš noskaņojums ikdienā uzvelku laiviņas uz 4-5 cm papēža... augstāki papēži paliek vakaram....ņekad nevilktu saplēstos vai zemās jostasvietas džinsus...lētas mežģīnes vai nekvalitatīvus izšuvumus....
Rotaslietas parasti izvēlos klasiska stila, neuzkrītošas...reti valkāju bižutēriju....ļoti lielu uzmanību pievēršu lietu kvalitātei...pieturos pie - labāk mazāk, bet kvalitatīvi...
Nedzīvoju Latvijā jau diezgan sen, bet nesen sanāca pastaigāt pa Rīgas veikaliem - tiešām ļoti maz skaistu un kvalitatīvu apģērbu... liela daļa lietu ir ļoti provinciālā stilā... nezinu, vai dēļ tā ka tāds pieprasījums, vai tādēļ ka preču iepircējiem tāda šķiet mūsu gaume... arī uz ielas ir daudz ļoti negaumīgu cilvēku... protams, ir arī izņēmumu, bet diemžēl reti... daudziem nav saprašanas par to kādas drēbes kādai situācijai ir atbilstošas...
Pati sevi uzskatu par samērā eleganti ģērbtu, bet noteikti ir vieta izaugsmei...:-D ...gribētu ģērbties interesantāk... spēt saskaņot interesantākus un neparastākus tērpu un aksesuāru salikumus...(l)
11.07.2016 19:58 |

Reitings 1584
Reģ: 29.05.2016
Par sieviešu apģērba stilu: Ja meitene/sieviete ir ar garām slaidām kājām, tad vai nu skinny džinsi vai šorti (nepatīk ar augsto jostasvietu), normāla garuma. Vai svārkos virs ceļa.
Ja kājas ir vidējas vai mazas, tad patīk svārki vai kleitas ap celi.
Augšā man patīk ja ir topiņš + ādene.
Īpaši noslēpumaini, sievišķīgi manuprāt izskatās tādi gari, plandoši vasaras svārki. Sit pušu visus minisvārtkus:-)
Apavi...tas vairāk individuāli. Cik liela kāja, cik gara, kāds apģērba gabals.
Pieminēto klasisko stilu neciešu...vienīgi blūzes liekas vel normāli. Bet visi tie kostīmi un tie svārki liekas tā it kā būtu veca...vajag tomēr saglabāt kaut ko no jaunības:-)
Par manu ģērbšanās stilu: Neesmu agrāk īpaši neko sekojis, tikai pēdējā gada laikā sāku pievērst tam uzmanību.
Apavi man ir sportiska stila. Neciešu klasisko apavus.
Ziemā puszābaki.
Staigāju džinsu biksēs + T-kreklā. Džinses vienmēr bijušas taisnās, klasiskās, bet laikam pāriešu uz skinny tipa. Krietni ērtākas priekš staigāšanas, jo neatkarājas tā kā parastās.
Jaka vai džemperis (jauniešu stila).
Ādas (mākslīgā, neatbalstu īstu) virsjaka.
Kopējais mans stils uz šo brīdi ir noraksturojams kā alternatīvi sportiskais. Ja vel pie stila pieņem frizūru, tad man ir tā saucamā undercut.
Secinājumi: Lai katrs staigā kā jūtas ērti, labi. Man piemēram nepatīk urlu stils, urlām nepatīk noteikti mans. Visiem nevar izdabāt.
Klasikā stila piekritēji ir diezgan daudz, bet ja nespiež darbs un nepatīk pašam tāds stils, tad neuzskatu, ka jāpakļaujas kādiem sabiedrības standartiem. Nevajag būt masai :-)
11.07.2016 20:32 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es agrāk ģērbos klasiskāk.. tagad patīk reizēm uzdrošināties vairāk :D
Kaut gan liela nozīme ir arī ērtībām, tāpēc patīk džinsi, ādas jakas, forši apavi utt.
Arī neizprotu, ar kādu domu meitenes valkā šortus, kas atrāda vaidziņu..
11.07.2016 20:53 |

Reitings 1584
Reģ: 29.05.2016
Atklāti sakot par tādus šortus kādus jūs te apspriežat dzīvē neesmu redzējis, tikai filmās:-D
Ir vienīgi gadījies redzēt...pat nezinu kā nosaukt:-D šortiņus-biksītes? Nu tādi maziņi, uzspīlēti, ne džinsa. Nu tas tā dīvaini izskatās:-D
Bet šorti ir vel ziediņi...ir kas staigā pa ielu ne pludmali bikini krūšturi. Tad gan jādomā ar kādu nolūku...uzskatu, ka pludmales apģērbam vieta tikai pludmalē.
11.07.2016 21:04 |

Reitings 3127
Reģ: 02.06.2016
Man nav ne jausmas, kā nosaukt manu stilu, jo tas mainās atkarībā no noskaņojuma. Atkarīgs arī no mērķa, vietas, kur dodies. Lai aizietu līdz vietējam piemājas veikalam, es negludināšu blūzi, nevilkšu kurpes uz augsta papēža, nepieskaņošu aksesuārus utt., bet gan saģērbšos ērti, bez žaketēm, zīmuļsvārkiem, nedomājot par to, ka kāds padomās, ka es vienmēr tā staigāju. Tas, protams, nav uzreiz domāts nevīžīgi, nekopti utt. Vulgāras lietas nekad nebūs manā garderobē.
Manuprāt, vīriešiem saģērbties klasiski un piemērotāk jebkuriem apstākļiem ir daudz vieglāk.
11.07.2016 21:11 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Mans stils ir ļoti vienkāršs, bez liekām cakām un detaļām. Par klasisku to īsti nenosauksi, jo manā dzīvesstilā neiederas žaketes, zīmuļsvārki un kokteiļkleitas (lai gan arī tie manā skapī ir), bet es valkāju daudz lietu, kas ir klasiskas pašas par sevi - zīda tank topi, klasiski t krekli un džemperi, ādas jakas, tumši, klasiski džinsi, chelsea boots, pērles, milzu vilnas šalles, klasiski mēteļi, utt. Kaut kas starp casual un preppy, bet ieturēts minimālisma garā. Uz darbu gan bieži eju arī treniņbiksēs un multeņu t kreklos, jo... jo es tā varu! ;-)8-):-D
11.07.2016 21:33 |

Reitings 248
Reģ: 28.12.2015
Feline
Vienīgais iemesls, kāpēc es gribētu dzīvot vietā, kur ir mūžīgā vasara- tad es varētu staigāt kleitās visu gadu!

Man tas ir pat nogurdinoši. Dzīvoju non stop vasarā un man tā gribas uzvilkt mēteli, zābakus, šalli, nu kaut kā vairāk paspēlēties ar apģērbu.
11.07.2016 21:44 |

Reitings 960
Reģ: 04.02.2016
Mans stils ir ļoti klasisks ar kādu māksliniecisku pieskaņu (somu, kurpēm, jostu vai rotu). Izvēlos sievišķīgas kleitas, svārkus, blūzes arī žaketes ļoti patīk vilkt ne tikai uz darbu. Ar biksēm principā nedraudzējos, ja vajag uz kādu aktīvāku pasākumu, izvēlos šortus (kas ir pieklājīga garuma). Raksti un zīmējumi uz apģērba neuzrunā, ir dažas kleitas ar ziediem vai strīpām, bet nekādi kaķīši vai zaķīši. Ja runa ir par krāsām, ikdienā tomēr dominē melnā, skapī ir daudz kas no pasteļu toņiem, taču uz kādu pasākumu patīk uzlikt gan koši sarkanu, gan baltu.
11.07.2016 21:46 |

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Izlasot dažus no komentāriem šeit, nudien gribētos klātienē skatīt to autores. To es domāju labā nozīmē. :-)
11.07.2016 22:28 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Man personīgi klasiskais stils liekas ļoti, ļoti neērts. Gan auduma bikses, kas nav apspīlētas, gan blūzes, žaketes, es jūtos kā..nezinu, sasieta? Es gan esmu pasākusi šo to valkāt, jo darbā tomēr tas labāk iederas nekā džinsi un rūtaini kokvilnas krekli, bet.. ja varētu, es visu laiku staigātu kā bomzis-hipijs.
Taču man patīk kleitas (vienīgi riebjas uz darbu vilkt zeķubikses), tās man varētu būt daudz, kaut vai tā iemesla dēļ, ka nav nekas jāgudro un jākombinē.
11.07.2016 22:36 |

Reitings 548
Reģ: 07.02.2013
Savu stilu varētu nosaukt par romantisko/māksliniecisko ar roķīgiem elementiem šad un tad.
Ir dienas, kas varu ģērbties tikai melnā, un ir dienas, kad gribas ko krāsainu - ļoti patīk zilā krāsa (īpaši ultramarīna tonis), puķainas, punktainas drēbes. Velku gan īsus, gan garus, gan vidēji garus svārkus un kleitas, galvenais, ka kupli. Esmu iecienījusi ādas jakas un ādas mēteļus. Šad tad uzvelku arī tīkliņzeķubikses, ļoti patīk kā izskatās pa virsu krāsainām zeķubiksēm. Pēdējā laikā apsveru domu iegādāties kādas bikses, jo tās tikpat kā nevelku, bet sāk atgriezties vēlme tās vilkt un kombinēt ar dažādiem krekliem un blūzēm, kas pie svārkiem galīgi neder.
11.07.2016 22:51 |

Reitings 559
Reģ: 08.06.2014
Es nedomāju,ka tikai klasiskais apģērbs izskatās skaisti,man reizēm patīk arī uzvilkt vienkārši kediņas un plēstās džinsas,bet tevis ieliktais piemērs lika saviebties,tas tomēr atgādina nevīžību. :-D Gari ,spilgti nagi nepatīk,nagus krāsoju tikai gaiši rozā,bet tas jau gaumes jautājums :-) Nedabīgi mati nepatīk,un ja vēl bojāti,tad vispār. Īsi šorti arī nepatīk, šortus vispār nevalkāju,ja nu vienīgi pa māju.
12.07.2016 00:10 |

Reitings 1321
Reģ: 03.11.2015
Man liekas, ka mana nākotnes profesija paredz to, lai es ģērbjos klasiski. Tieši šī iemesla dēļ arī mēģinu tā ģērbties, ejot uz mācībām. Savukārt brīvajā laikā ļoti gribu izpausties. Gribu beidzot kaut ko krāsainu, gribu uzvilkt bikses, kedas un sataisīt garus neona rozā nagus. Nedaudz apnīk neizteiksmīgas krāsas, jūtos pārāk depresīvi, ja ilgstoši tās valkāju. Bet ikdienā, diemžēl, mani biežāk sanāk redzēt svārkos un augstpapēžu kurpēs. Kaut gan tāāā gribās brīvību.:-D
12.07.2016 00:16 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Mana garderobe vienigas klasiskas lietas ir melnas auduma bikses un melna zakete garuma nedaudz pari gurniem (kopa nekad nav vilkts ). Nav man vajadzibas pec tada gerbsanas stila un ceru, ka tada vajadziba neradisies jo man tiesam nepatik.
Ka es gerbjos? Prata izvertejot sava skapja saturu, sovasar esmu pasakusi iegadaties un valkat kleitas, prieks manis tas ir fantastisks atklajums :) Ir man daudz dazadas jacinas, maikas skiet man tik divas, ir ntie bezroku topi, bet vienkrasaini. Ir loti daudz sortu, patik sorti ar augsto vidukli, bet visi pieklajiga garuma un piegriezuma. Dazadi dzemperisi. Pat nezinu ka to visu nosaukt, man skiet, vienkarsi, bet vienmer vairak vai mazak sieviskigi. Pa maju gan man ir mans milais sporta terps, melnas aerobikas bikses un gaisi, gaisi peleks hudijs. Mils bez gala.;-)
12.07.2016 06:21 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Ja par krasam ir runa, mana skapi dominee navy blue tonis, praktiski viena no milakajam krasam, balts, melns, gaisi peleks, zals, sis tas sarkans, skiet jacina un tops. Kleitas gan dazas ir raibakas, citi toni sastopami, bet nekas parspilets un nekas kliedzosos tonos ar man nav, nepatik.
12.07.2016 06:25 |

Reitings 803
Reģ: 21.09.2015
Šobrīd nestrādāju tādu darbu, lai ģērbtos klasiski, bet viss nāk ar laiku, tomēr skapī ir daudz blūžu, auduma bikšu un žakešu :D tās tiks liktas lietā.
16.07.2016 18:44 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits