Jūsu stils

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Paziņojums:
Viss, kas izklāstīts turamākajā tekstā ir mans subjektīvais viedoklis; lasītājiem ir visas tiesības nepiekrist tam un/vai oponēt.
Kaut kā pēdējā laikā arvien retāk pamanu meitenes un sievietes ar harmonisku, atturīgu un elegantu ārieni. (Jā, zinu, ka šis apgalvojums ir ārkārtīgi subjektīvs; skat. paziņojumu šī temata sākumā.) Es saprotu, ka modes tendences mainās, un tas ir normāli, tomēr man šķiet, ka lielā mērā "klasiskais" stils ir invariants attiecībā pret laikmetu. Apzinos, ka oponenti tūdaļ piesauks sieviešu garderobi no aizpagājušā gadsimta, kas nudien ir ļoti mainījusies līdz mūsdienām. Bet es domāju to šaurākā nozīmē, teiksim, pēdējo piecu desmitgažu ietvaros. Arī tas, ko mūsdienās saprotam ar vīriešu klasisko stilu, parasti neasociējas ar bruņām un zirgu.
Šorīt, dodoties uz darbu, pamanīju kādu dāmu, kas bija tērpta gaišā, pagarā žaketē, tumšākos svārkos, gaišā blūzītē un apavos uz vidēja augsta papēža. Mati bija tā interesanti (ar sprādzītēm) sasprausti. Laikam neprotu pareizi saprotami raksturot cilvēku ārieni, bet, manuprāt, viņa izskatījās gandrīz perfekti. Stilu dēvētu par 2/3 klasiskā un 1/3 romantiskā apvienojumu.
Kādēļ es to visu stāstu? Jo, manuprāt, daudzas mūsdienu meitenes/sievietes ģērbjas visai haotiski un negaumīgi. (Jau atkal aicinu izlasīt manu paziņojumu.) Pilnīgi piekrītu, ka diez vai kostīmā sievietei būtu ērti doties uz pludmali vai laiviņkurpēs dosies skriet - apģērbam jābūt piemērotam konkrētajiem apstākļiem. Taču, kad iedomājos īsus šortiņus apvienojumā ar celulītu, matu toni, kas liek aizdomāties par karnevālu, noskūtas un uzzīmētas uzacis, 3 cm garus pieaudzētos nagus, kas lakoti kliedzošā tonī utt., tad man nudien gribas saviebties.
Jūsuprāt, kādēļ mūsdienās nav daudz sieviešu, kas izvēlas izskatīties "klasiski"?
Kāds ir jūsu personīgais stils?
Kas jums patīk/nepatīk citu cilvēku (abu dzimumu) ārienē?
11.07.2016 15:26 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
AG, ja tie svārki arī skaitās pie dīvainajiem, tad kur tu tādus dabūji? Man patīk! Runāju par bildi jauno feisītī. :D
Es pati ğērbjos garlaicīgi, bet, manuprāt, saskaņoti. Man arī ļoti patīk kleitas. (l) Man kleitu ir vairāk, nekā jebkas cits manā skapī, kurš īstenībā ir diezgan patukšs. :D
Bet īstenībā, es arī bieži pēdējā laikā šokējos par tādu bezstilu, ko Rīgā īpaši var novērot ļooooti daudzām meitenēm.
Nu, reāli tas trends ar kaut ko smalku augšdaļā un botēm kājās.. wtf..
Es vēl pieļautu kādu jūrnieciņa stila kleitu ar baltām kediņām, bet ne jau skriešanas botēm. :-O
11.07.2016 17:23 |

Reitings 2350
Reģ: 03.05.2016
Undiya Nē, nē, tie vēl tādi daudz maz okey svārki, pati šuvu pirms pāris gadiem. :-D
Par trendu kleita+botas es nu tā smejos vēl joprojām, agrāk vispār šokējos. Rīgas ielās cenšas nokopēt to domu, bet galīgi garām šauj un tik tiešām paskatoties, divām no trim meitenēm būs šis ārkārtīgi brīnišķīgais trends. Es mēdzu pievilkt parastas kediņas pie ikdienišķiem vai sportiska tipa svārkiem, bet krosenes tādā apvienojumā nevilkšu nekad, kaut šaujiet mani nost! :-D
11.07.2016 17:49 |

Reitings 1653
Reģ: 25.05.2016
Meitenes,man ir tikai 1 jautājums, ar kādu mērki jūs velkat tos mega īsos džinsa šortinus, kad konkrēti var redzēt dibena vaigus???? Jus gribat izskatities vulgari un mauciski???! :-/
11.07.2016 17:50 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Rvis, mani arī interesē. Nekad tādus neesmu vilkusi, jo justos plika.
11.07.2016 17:56 |

Reitings 2350
Nevelku tādus, bet pieņemu, ka lai dibens nesvīst! :-D
11.07.2016 17:59 |

Reitings 1653
Nerea- Pliki tas vel butu sikums,bet tas izskatas tik mauciski, vnk nav ko teikt. Mode iet uz galu. Chali jo vairak pec pedinjiem izskatisies jo modernak, meitenes jo maucigak jo modernak. Pretiigi :-/(s)
11.07.2016 18:02 |

Reitings 2350
Rvis Tu laikam esi īsts skaistulis, ja jau šādi izsakies par apkārtējiem. :-)
11.07.2016 18:04 |

Reitings 1653
AG- Un tapec visiem jaizrada savi dibenvaigi?? Konkreti gribas tadai pieiet klat un pajautat- Kaa ir izskatities pec nozelojamas siikas maukjeles?
11.07.2016 18:04 |

Reitings 1653
AG- Es to nesaku. Bet to ka mode iet pilniga sviesta tas ir acimredzami. Gribu vnk saprast ar kadu merki dazas velas tik vulgari un pretigi izskatities
11.07.2016 18:07 |

Reitings 294
Reģ: 06.05.2012
Zīmuļsvārkos esmu iestīvējusies šķiet divas reizes dzīvē, uz ZPD aizstāvēšanu vidusskolā un uz pirmo eksāmenu augstskolā. Man klasiskais stils šķiet stīvs un garlaicīgs, un nemaz ne tas sievišķīgākais. Priekšroku dodu ikdienas kleitām, dažreiz uzvelku bikses ar kādu adītu augšu.
11.07.2016 18:10 |

Reitings 2532
Reģ: 29.01.2009

ja jaizvelas viena bilde lai raksturotu manu go-to stilu, tad ta butu si.
11.07.2016 18:12 |

Reitings 796
Reģ: 09.08.2015
Agrāk taču arī bija mode, kurai akli skrēja pakaļ, nedomājot vai piestāv

Jā, protams, piekrītu. Katrā laikā bijusi sava mode, kurai skriets pakaļ. Kā tagad atceros, pati savulaik vai no ādas līdu ārā kā gribēju kļošenes, kurām galos bija tādas kā bārkstis. Spēju iedomāties, cik jocīgi izskatījos, bet bija tāda mode un tolaik tas likās tik stilīgi. :D
11.07.2016 18:24 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Es gerbjos parsvara rokiga stilaa vai uz to pusi. Parsvara domine adas jakas ,kedas, rutainie krekli vai krekli ar zimejumiem,daznedazadi aksesuari.bet reizem ari domine kaut kas no sportiskaa kapucjakas un leggingi. Bet ta akurati patik ari garie krekli un sortini isi..bet liekas smiekligi,piemeram, ka agrak avril lavigne bija ta sarkana matu skipsna un blondie mati ari vajadzeja.
11.07.2016 18:29 |

Reitings 4481
Reģ: 03.01.2014
kad esmu jauna puiša meklējumos, nomainu stilu, uzklausu kas patīk, pasekoju j aunajia modei un izveidoju savu stilu. Pārsvarā nēsāju šortus un džinsas. Tad blūzi, tad puloveru, tops bez rokam, kkas caurspīdīgs, ai vkkas mainas. ņemu to kas patīk veikalā un domāju vai derēs vai ne :D
11.07.2016 18:31 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Ja visas staigātu nude klasiskos tērpos, ar interesanti (ar sprādzītēm) saspraustiem matiem, tad diez vai Tev tas piesietu skatienu! Tieši tas atšķirīgais, dažādais cilvēkos un to ģērbšanās stilā, ir tā sāls ;)!
Atbildot uz jautājumu par personīgo stilu, pārsvarā kedas, džinsi, topi un ādene, bet nav ne mazāko problēmu uzcirst kleitu vai zīmuļsvārkus un sevi sapucēt ;)
11.07.2016 18:59 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Nemīlu žaketes, esmu centusies iemīlēt, bet vēl nav sanācis. Žaketē jūtos kā tante.
Zīmuļsvārki nepiestāv. Blūzes arī - ar reti kuru spēju sadzīvot.
Īsumā, ar klasisko stilu man īsti neiet.
11.07.2016 19:09 |

Reitings 28
Reģ: 20.06.2016
Manā garderobē dominē 3 krāsas - melna, balta un dažādi sarkanā toņi. Iespējams, vecmodīgi, bet reiz padzirdēju, ka gaumīgs tērps sastāv no maksimums trim krāsām, to arī cenšos ievērot un tiecos pēc klasiskas elegances. Neuzskatu, ka tāda veida stils būtu garlaicīgs, jo papildinu to ar atbilstoša sarkanā toņa lūpu krāsu un baltā kubiskā cirkonija rotaslietām, kā arī ar zīdainiem lakatiņiem ap kaklu.
Manuprāt, daudzi ģērbjas negaumīgi, jo tas ir tas vienkāršākais, lētākais variants, ko ražotāji šobrīd piedāvā; nesen gāju iepirkties, bet, izstaigājusi aptuveni 30+ veikalus, neko "savu" tā arī neatradu, jo vairums drēbju ir no samērā nekvalitatīviem, pieskārienam nepatīkamiem audumiem.
11.07.2016 19:21 |

Reitings 1868
Kaut kādā mērā man šķiet, ka vīrietim ģērbties klasiski tomēr ir vieglāk, piemēram, apavu ziņā. Ikdienā valkāju melnas vai brūnas (reti), slēgtas kurpes. Lai arī mani apavi ir uzskatāmi par formāliem, tomēr tajos jūtos neticami ērti, varu kājām veikt lielus attālumus, ja rodas nepieciešamība. Man aizdomas, ka sievietēm nav tik viegli "lietišķos" apavos.
Ja runājam par uzvalkiem, tad labprāt tos valkātu biežāk - man patīk, kā tie man izskatās -, taču liela problēma ir auduma burzīšanās. Ja esmu uzvalkā, bet nākas pusstundu sēdē automašīnā, tad (dabiska auduma) uzvalks atgādina putekļu lupatiņu - vismaz no aizmugures. Cik esmu manījis, tad sieviešu žaketēm un svārkiem/biksēm piemīt līdzīgi trūkumi. Tad laba alternatīva ir žakete apvienojumā ar džinsiem - šobrīd stāstu par sevi.
Starp citu, vēl kāda valkā grieķu sandales? Vai šis modes untums jau pagaisis.
11.07.2016 19:22 |

Reitings 1868
medicus, pilnībā piekrītu Tev!
11.07.2016 19:24 |

Reitings 4481
Reģ: 03.01.2014
viena te ieteica lai pērk melnbaltu vislaik, viegli sakombinēt, bet tas ir tik garlaicīgi. |-)
11.07.2016 19:25 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits