Paziņojums:
Viss, kas izklāstīts turamākajā tekstā ir mans subjektīvais viedoklis; lasītājiem ir visas tiesības nepiekrist tam un/vai oponēt.
Kaut kā pēdējā laikā arvien retāk pamanu meitenes un sievietes ar harmonisku, atturīgu un elegantu ārieni. (Jā, zinu, ka šis apgalvojums ir ārkārtīgi subjektīvs; skat. paziņojumu šī temata sākumā.) Es saprotu, ka modes tendences mainās, un tas ir normāli, tomēr man šķiet, ka lielā mērā "klasiskais" stils ir invariants attiecībā pret laikmetu. Apzinos, ka oponenti tūdaļ piesauks sieviešu garderobi no aizpagājušā gadsimta, kas nudien ir ļoti mainījusies līdz mūsdienām. Bet es domāju to šaurākā nozīmē, teiksim, pēdējo piecu desmitgažu ietvaros. Arī tas, ko mūsdienās saprotam ar vīriešu klasisko stilu, parasti neasociējas ar bruņām un zirgu.
Šorīt, dodoties uz darbu, pamanīju kādu dāmu, kas bija tērpta gaišā, pagarā žaketē, tumšākos svārkos, gaišā blūzītē un apavos uz vidēja augsta papēža. Mati bija tā interesanti (ar sprādzītēm) sasprausti. Laikam neprotu pareizi saprotami raksturot cilvēku ārieni, bet, manuprāt, viņa izskatījās gandrīz perfekti. Stilu dēvētu par 2/3 klasiskā un 1/3 romantiskā apvienojumu.
Kādēļ es to visu stāstu? Jo, manuprāt, daudzas mūsdienu meitenes/sievietes ģērbjas visai haotiski un negaumīgi. (Jau atkal aicinu izlasīt manu paziņojumu.) Pilnīgi piekrītu, ka diez vai kostīmā sievietei būtu ērti doties uz pludmali vai laiviņkurpēs dosies skriet - apģērbam jābūt piemērotam konkrētajiem apstākļiem. Taču, kad iedomājos īsus šortiņus apvienojumā ar celulītu, matu toni, kas liek aizdomāties par karnevālu, noskūtas un uzzīmētas uzacis, 3 cm garus pieaudzētos nagus, kas lakoti kliedzošā tonī utt., tad man nudien gribas saviebties.
Jūsuprāt, kādēļ mūsdienās nav daudz sieviešu, kas izvēlas izskatīties "klasiski"?
Kāds ir jūsu personīgais stils?
Kas jums patīk/nepatīk citu cilvēku (abu dzimumu) ārienē?