Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Jūsu stils

 
Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Paziņojums:
Viss, kas izklāstīts turamākajā tekstā ir mans subjektīvais viedoklis; lasītājiem ir visas tiesības nepiekrist tam un/vai oponēt.
Kaut kā pēdējā laikā arvien retāk pamanu meitenes un sievietes ar harmonisku, atturīgu un elegantu ārieni. (Jā, zinu, ka šis apgalvojums ir ārkārtīgi subjektīvs; skat. paziņojumu šī temata sākumā.) Es saprotu, ka modes tendences mainās, un tas ir normāli, tomēr man šķiet, ka lielā mērā "klasiskais" stils ir invariants attiecībā pret laikmetu. Apzinos, ka oponenti tūdaļ piesauks sieviešu garderobi no aizpagājušā gadsimta, kas nudien ir ļoti mainījusies līdz mūsdienām. Bet es domāju to šaurākā nozīmē, teiksim, pēdējo piecu desmitgažu ietvaros. Arī tas, ko mūsdienās saprotam ar vīriešu klasisko stilu, parasti neasociējas ar bruņām un zirgu.
Šorīt, dodoties uz darbu, pamanīju kādu dāmu, kas bija tērpta gaišā, pagarā žaketē, tumšākos svārkos, gaišā blūzītē un apavos uz vidēja augsta papēža. Mati bija tā interesanti (ar sprādzītēm) sasprausti. Laikam neprotu pareizi saprotami raksturot cilvēku ārieni, bet, manuprāt, viņa izskatījās gandrīz perfekti. Stilu dēvētu par 2/3 klasiskā un 1/3 romantiskā apvienojumu.
Kādēļ es to visu stāstu? Jo, manuprāt, daudzas mūsdienu meitenes/sievietes ģērbjas visai haotiski un negaumīgi. (Jau atkal aicinu izlasīt manu paziņojumu.) Pilnīgi piekrītu, ka diez vai kostīmā sievietei būtu ērti doties uz pludmali vai laiviņkurpēs dosies skriet - apģērbam jābūt piemērotam konkrētajiem apstākļiem. Taču, kad iedomājos īsus šortiņus apvienojumā ar celulītu, matu toni, kas liek aizdomāties par karnevālu, noskūtas un uzzīmētas uzacis, 3 cm garus pieaudzētos nagus, kas lakoti kliedzošā tonī utt., tad man nudien gribas saviebties.
Jūsuprāt, kādēļ mūsdienās nav daudz sieviešu, kas izvēlas izskatīties "klasiski"?
Kāds ir jūsu personīgais stils?
Kas jums patīk/nepatīk citu cilvēku (abu dzimumu) ārienē?
11.07.2016 15:26 |
 
Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Man patīk ērtības. Pārsvarā ģērbjos džinsos, kedās un mīkstā džemperī. Un, tik tiešām, pilnīgi vienalga, ko par mani domā citi veči, jo man viņi nav aktuāli. :-P
Protams, sievietes zīmuļsvārkos un augstpapēžu kurpēs ir skaisti, bet vai ikdienai ērti? Diez vai, vismaz ne manai ikdienai.
11.07.2016 15:38 |
 
Reitings 1830
Reģ: 02.06.2009
Manā draudzeņu lokā neviena nav tāda.
īsus šortiņus apvienojumā ar celulītu, matu toni, kas liek aizdomāties par karnevālu, noskūtas un uzzīmētas uzacis, 3 cm garus pieaudzētos nagus, kas lakoti kliedzošā tonī utt., tad man nudien gribas saviebties.

Mans stils lēnām pāriet uz klasisko.. blūzes, klasiskas bikses,žaketes u.t.t. man tā patīk labāk. :) lai gan esmu no tiem cilvēkiem kas katru dienu varētu iejusties savādākā tēlā, bet sapratu, ka ja pērku dažāda stila apģērbus, tad skatoties skapī nav ko vilkt, lai gan ir pilns. Un problēma bija tāda, ka nevis nav ko vilkt, bet vnk nav daudz apģērbi kas savā starpā iet kopā! :D
11.07.2016 15:48 |
 
Reitings 1609
Reģ: 03.03.2013
Jūsuprāt, kādēļ mūsdienās nav daudz sieviešu, kas izvēlas izskatīties "klasiski"?
Tāpēc,ka ne visām patīk,ne visas grib,ne visām vajag.Katram stils ir tāds,kā viņš jūtas vislabāk un ir piemērots dzīves ritmam.Man ir ofisā dāmas,kuras staigā ar augstpapēžu kurpēm ar kurām īsti staigāt neprot un var redzēt,ka viņām nav ērti,pašas mokās.Ja klasiskais stils nepatīk un nesaista,tad arī tādas drēbes ieejot veikalā neaplūkos.Tā ir ļoti individuāla lieta.Man ir arī dāmas kuras ir ļoti sportiskas un par darba apģērbu daudz nedomā,tik vien lai būtu kaut cik ofisam piemēroti - klasiskas bikses,blūze,laiviņas,bet tā kā ikdienā ir sanācis saskrieties regulāri,tad redzu,ka ir sportiskā apģērba piekritēja,jo cilvēks tā jūtās labāk un brīvāk.
Kāds ir jūsu personīgais stils?
Darba darīšanās un darbā,izejot ar draudzenēm utt- klasisks.
Izbraucot tripiņos,festivāli un tāda tipa - sportisks,ikdienišķais.
11.07.2016 15:51 |
 
Reitings 1609
Reģ: 03.03.2013
Taču, kad iedomājos īsus šortiņus apvienojumā ar celulītu, matu toni, kas liek aizdomāties par karnevālu, noskūtas un uzzīmētas uzacis, 3 cm garus pieaudzētos nagus, kas lakoti kliedzošā tonī utt., tad man nudien gribas saviebties
Tev jā,citiem vienalga,vēl citam arī nepatiks.Cik cilvēku tik viedokļu.Katrs rīkojas kā pats vēlas galu galā :)
11.07.2016 15:53 |
 
Reitings 1716
Reģ: 27.07.2012
Ģērbjos klasiskā stilā, tagad arī darbs to prasa. Patīk. :)
Agrāk gan ģērbos mākslinieciski un diezgan dīvaini (tagad atskatoties). Ģērbties sievišķīgi sāku bijušā drauga dēļ, kaut kā tas iegājās + pieaugu.
11.07.2016 15:53 |
 
Reitings 100
Reģ: 24.12.2014
Mans ģērbšanās stils varētu būt raksturojams kā bohēmiskais, nepatīk augsti papēži, bet patīk svārki un kleitas. :)
Kaut ko aktīvāku darot gan tāds Laras Kroftas stiliņš.. :D
11.07.2016 16:03 |
 
Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Stils jāvērtē pēc konteksta, nevis vispār. Klasiskajā stilā taču nestaigāsi visu laiku - braucot uz pludmali, ejot pārgājienā, dejojot klubā vai laukos atpūšoties. Klasiskais stils kā tāds paredzēts lietišķiem gadījumiem (darbam, biznesa darīšanām, eksāmeniem skolā), jo tas ir garlaicīgs, pieklājīgs un bezpersonisks.
11.07.2016 16:07 |
 
Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Es noteikti esmu taalu no klasiskaa stila.Man loti tuvs ir Sarah Pacini stils-kaadas interesantas bikses,vai apzmiegtas bikses un plandosa augsa-lupatkurpiites tagad,kaada kanvas soma...kaut kas taads...
11.07.2016 16:11 |
 
Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Man, piemēram, patīk, ka ir, kur piesiet aci - ir interesantas detaļas tērpā. Klasiskajā stilā tādu nav, jo tā funkcija ir nenovērst uzmanību no darba. Man, starp citu, laikam nav neviena apģērba klasiskajā stilā.
11.07.2016 16:12 |
 
Reitings 231
Reģ: 26.05.2015
Man loti tuvs ir Sarah Pacini stils-kaadas interesantas bikses,vai apzmiegtas bikses un plandosa augsa-lupatkurpiites
vai papēži, ja darbā ir tikšanās paredzēta, apvienojot ar lielām, stingras formas somām.
11.07.2016 16:19 |
 
Reitings 44
Reģ: 30.10.2010
Es no vienas puses piekrītu autoram, ka cilvēki mēdz iet galējībās! Man pašai nav gluži klasisks stils, bet, es teiktu, sievišķīgs un parasti ar interesantiem akcentiņiem. Man ļoti patīk, ka sievietes uz darbu ģērbjas eleganti un etiķetei atbilstoši (apzinos, ka profesijas ir dažādas). Bieži ikdienā sastopos ar to, ka sieviete, strādājot ar klientiem, ir apģērbusies īsos svārkos vai pludmales čībās, vai ar milzīgu dekoltē izgriezumu, sliktākajā gadījumā viss kopā, vēl variants, pamatskolas skolotāja caurspīdīgā mežģīņu blūzītē. Jā, gaumes ir dažādas, bet ir tāda lieta kā elementāra etiķete, kas darba vidē iet roku rokā ar klasisku stilu. Es neesmu mietpilsone, man pašai ir tetovējums, brīvdienās patīk vilkt ieplēstus džinsus, kleitas ar New Balanciem vai tādas ne-klasiskas lietas, bet ir lietas, kur nav runa pat par gaumi. Šajā sakarā es varu arī peiminēt teātri un operu, es nekad nesapratīšu cilvēku, kas ierodas džinsos ar tekstu:"Bet tāds ir mans stils un man vienalga, ko Tu par to domā!"
11.07.2016 16:36 |
 
Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
ua-noteikti piekriitu ,ka darbam un iziesanai noteikti vajag ko zoliidaaku!Te gan staigaa visi loti vienkaarsi,bet tomeer ejot uz darbu ,cilveeki "sanem sevi rokaas"-reizeem tas ir tik gruuti,jo ir jau pierasts visur izbraukt ar taam ciibinaam un tad peeksni jaauzvelk zoliidaakas kurpes ,un liekaas pirmajaa momentaa tik neertas!:-D
11.07.2016 16:43 |
 
Reitings 796
Reģ: 09.08.2015
Laiks iet uz priekšu un gribam to vai nē, arī modes tendences mainās. Esmu 90-to gadu bērns, kad kļošenes, krāsainas sprādzītes matos un vēl visādas interesantas, bet šajos gados nedaudz dīvainas lietas skaitījās modernas. Pati labprāt būtu dzimusi hipiju laikmetā, labprāt staigājot apkārt garās, puķainās kleitās un ar ziediem matos. Taču esam 2016.gadā, kad liela daļa cilvēku akli seko dažādām modes tendencēm, nemaz nedomājot par to vai konkrētā lieta piestāv vai ne, izskatās labi vai ne. Tā nu tad arī rodas uzpumpētās lūpas, garie, pieaudzētie nagi, izlecošie meikapi un uzzīmētās uzacis - ir cilvēku daļa, kuriem tas viss šķiet skaists, un nevienam neko nevar pārmest, galu galā katrs ģērbjas tā, kā pašam vislabāk patīk. Līdz ar to, tāpat kā mūsdienās reti kur redzēt kādu, kurš ikdienā ģērbtos kā īsts hipijs vai rokeris, izkāpis teju no 80-tajiem, tāpat grūti sastapt arī cilvēkus, kuri ikdienā ģērbtos klasiskajā stilā, ja vien to neprasa darba etiķete vai arī šis stils būtu tiešām ļoti tuvs. Dzīvojam laikmetā, kad visi esam skrienoši, aizņemti dažādās darīšanās un darbos, tāpēc klasisks, ieturēts stils nebūs piemērots ikdienas steigai un saspringtajam dienas ritmam. Gribu piebilst tikai to, ka nav tikai divas galējības - klasiskā stilā ieturēts apģērbs vai izkrāsotās, nedabīgās sejas un frizūras. Sieviete pievilcīga un skaista var būt arī lielā, platā džemperī un džinsenēs, jo visai bieži odziņa slēpjas ne jau stilā, bet harismā un enerģijā, kura strāvo no cilvēka un tiek nodota visiem apkārtējiem.
Pati ģērbjos alternatīvā stiliņā un manā garderobē sastopamas kedas, ādas jakas un bikses, zābaki, saplēsti džinsi, ērti, grunge stila krekli + koši sarkani mati. Lai gan skapī man nav atrodams, šķiet, neviens apģērba gabals, kuru varēt uzskatīt par klasisku, savā roķīgi alternatīvajā apģērbā tik un tā jūtos gana pievilcīga un sievišķīga, savukārt klasiskā stila apģērbs manī rada sajūtu, ka esmu iespundēta svešā ķermenī, jūtos stīva un nelaimīga. Katrs cilvēks velk mugurā to, kas viņam šķiet ērts un pašam vislabāk patīk. Un ļoti labi, ka tā, citādi, ja visi vīrieši pēkšņi sāktu staigāt uzvalkos, bet sievietes svārkos un blūzēs kombinācijā ar augstiem papēžiem, zustu individualitātes, savukārt cilvēki šķistu viens otram līdzīgi un bezpersoniski kā lelles no konveijera lentas.
Beigu beigās varu piekrist šim -
Man, piemēram, patīk, ka ir, kur piesiet aci - ir interesantas detaļas tērpā. Klasiskajā stilā tādu nav, jo tā funkcija ir nenovērst uzmanību no darba.
11.07.2016 16:45 |
 
Reitings 1416
Reģ: 25.06.2012
Vienīgais iemesls, kāpēc es gribētu dzīvot vietā, kur ir mūžīgā vasara- tad es varētu staigāt kleitās visu gadu! Līdz ar to mans stils viennozīmīgi ir kleitas- nekas ērtāks nav izdomāts! (l)
11.07.2016 16:48 |
 
Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
Jūsuprāt, kādēļ mūsdienās nav daudz sieviešu, kas izvēlas izskatīties "klasiski"?

hm droši vien tāpēc, ka tagad tā arvien vairāk ir izvēle, nevis nepieciešamība. darba vides paliek arvien neformālākas, ne visās jomās, bet daudzās gan. iepriekšējā darba vietā bija interesanti vērot, ka to pašu darbu darot un ar tādu pašu dzīvesstilu ir puiši tērpušies gandrīz pidžammās un meitenes, kas nāk zīmuļsvārkos un kurpēs uz papēžiem. bet nu lielais vairums ērtā ikdienas apģērbā, biksēs, džinsos, kleitās.
man gan vairāk nepatīk nekādie stili, nekā papagaiļkrāsas mati :) ir forši, ja cilvēkam ir sava odziņa un vienalga, vai tā ir rozā matukrāsa vai vienmēr ieturēts atturīgs minimālisms, ja ir kaut kas savs, ir ļoti forši :)
11.07.2016 16:48 |
 
Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Es atkal tiesi izvairos no tiem loti kraasainajiem ,pukainajiem teerpiem.Man tas "piesiet aci" noteikti buus pats dizains,ne toni-reizeem tas var buut kremkraasas salikums kaartaas un cilveekam tik labi izkataas,ka nevaru novirziit acis!
11.07.2016 16:51 |
 
Reitings 2350
Reģ: 03.05.2016
Mans iedvesmas avots šobrīd ir youtubere Evelina Barry. :-D
Agrāk gan ģērbos mākslinieciski un diezgan dīvaini
Šis par mani, bet šobrīd nevis agrāk. :-D Ģērbos, protams, pēc noskaņojuma. Manā garderobē ir gan pāris zīmuļsvārki, gan klasiska stila bikses, gan žaketes un klasiskas laiviņas uz papēža, bet ir arī izārdītie džinsi, dažādi kimono, platmales un jocīgas kleitas. Man vispār ir tikai pāris bikses, jo neesmu bikšu cilvēks. Vienkārši bikses un džemperi velku ļoooti reti, pārsvarā, ja jūtos iztukšota un nav iedvesmas. Dažreiz saģērbjos tik dīvaini, ka jāpalasa ''Ceļš uz eleganci'', lai nolaistos atpakaļ uz zemes. :-D
Kad staigāju ar punci, apsvēru domu mest visas dīvainās drēbes ārā un ģērbties mazliet nopietnāk, izkopt klasisko stilu, bet tikko kā bēbis nāca pasaulē, sapratu, ka man nav jābūt nopietnajai māmiņai un tomēr esmu jauna un turpinu iesākto ceļu. Tagad esmu nozvērējusies sev, ka sākšu pieiet savam izskatam nopietni pēc trīsdesmit gadu vecuma. :-D
11.07.2016 16:51 |
 
Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Stils jāvērtē pēc konteksta, nevis vispār. Klasiskajā stilā taču nestaigāsi visu laiku - braucot uz pludmali, ejot pārgājienā, dejojot klubā vai laukos atpūšoties.

Pilnīgi piekrītu.
Taču esam 2016.gadā, kad liela daļa cilvēku akli seko dažādām modes tendencēm, nemaz nedomājot par to vai konkrētā lieta piestāv vai ne, izskatās labi vai ne.

Tā diemžēl ir.
Sieviete pievilcīga un skaista var būt arī lielā, platā džemperī un džinsenēs, jo visai bieži odziņa slēpjas ne jau stilā, bet harismā un enerģijā, kura strāvo no cilvēka un tiek nodota visiem apkārtējiem.

Protams, skaista, pievilcīga sieviete tāda būs arī nepiemērotā apģērbā.
11.07.2016 16:56 |
 
Reitings 1129
Reģ: 19.04.2015
Taču esam 2016.gadā, kad liela daļa cilvēku akli seko dažādām modes tendencēm, nemaz nedomājot par to vai konkrētā lieta piestāv vai ne, izskatās labi vai ne.

Agrāk taču arī bija mode, kurai akli skrēja pakaļ, nedomājot vai piestāv.

Mans dominē smart casual stils ar roķīgiem elementiem.
11.07.2016 17:05 |
 
Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
matu toni, kas liek aizdomāties par karnevālu... nagus, kas lakoti kliedzošā tonī... tad man nudien gribas saviebties

Jau sašļuku izlasot šo, tad apskatīju nagus un matus... nē, pie velna, man tomēr patīk :-D
Nesekoju modei, patīk klasiskais stils, bet tikai noteiktos apstākļos un situācijās, ja to prasa etiķete, ejot uz teātri, operu (baletu) utt. Savā skapī spētu atrast piemērotu apģērbu jebkurai dzīves situācijai, nepērku košu apģērbu (izņēmums ir šogad iegādāta koši dzeltena jaka), viss ir absolūti neitrālos toņos un savstarpēji sakombinējams. Ikdienā izvēlos bikses, melnas džinsas kopā ar džemperi vai krekliņu (blūzi), pa virsu velkot žaketi, ādas jaku vai mēteli (atkarībā no gadalaika). Attiecīgi košus izvēlos akcentus.
Uzskatu, ka mūsdienās jaunām sievietēm nepatīk klasiskā apģērba stīvums, kas bieži vien nāk komplektā ar nespēju apģērbu pienācīgi iznest, lai neizskatītos pēc muļķes, izvēlas nēsāt brīvāku apģērbu.
11.07.2016 17:17 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits