Veģetāriešu bērnudārzs

Reitings 279
Reģ: 23.04.2014
Vai varat ieteikt kādu bērnudārzu Rīgā vai tās tuvumā, kur laist bērniņu veģetārieti vai vegānu? Bērnudārzs var arī nebūt īpaši specializēts veģetāriešiem, bet tāds, kur tā ir norma. Proti, nevis vienkārši noņem cīsiņu no šķīvja un dod plikus kartupeļus ar salātiem, bet kur dod tiešām pilnvērtīgu un sadalansētu pārtiku.
10.07.2016 21:10 |

Reitings 158
Reģ: 31.10.2015
Alexxa
Nav vispār NEKĀDU nopietnu evidenču, ka augiem būtu apziņa, tāpēc nav arī nekāda iemesla to pieņemt.
Katrā ziņā neredzu interesi šajā absurdajā virzienā diskusiju turpināt. Diskusijas labad varam pieņemt, ka Tev ir taisnība - arī augi spēj piedzīvot un ir saprātīgas būtnes, kas klusībā filozofē un dzejas raksta. Ļoti labi, tas tad ir vēl viens arguments, kādēļ mums un mūsu bērniem būtu jābūt vegāniem, proti, lai mazinātu kaitējumu augiem.
12.07.2016 02:22 |

Reitings 158
Ophelia
Un, lūk, es gribu to savu dzīvi nodzīvot darot to, ko gribu darīt, ēdot to, kas man garšo, un es netaisos no tā atteikties pat tad, ja labi apzinos no kā šī gaļa ir cēlusies. Viss.
Ir arī cilvēki, kas grib to savu dzīvi nodzīvot darot to, ko grib darīt, mēģinot atturēt cilvēkus no kaitēšanas dzīvniekiem, un viņi netaisās no tā atteikties no tā pat tad, ja labi apzinās, ka Tev tas nepatīk. Viss.
12.07.2016 02:23 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
saprātīgas būtnes, kas klusībā filozofē un dzejas raksta.

Parādi man govs sarakstītu dzejoli :D
12.07.2016 02:27 |

Reitings 158
Pa priekšu parādi hidroelektrostacijas sarakstītu dzejoli!
12.07.2016 02:28 |

Reitings 7408
kādēļ mums un mūsu bērniem būtu jābūt vegāniem, proti, lai mazinātu kaitējumu augiem.

Kā Tu plāno samazināt kaitējumu augiem, tos ēdot? Samazināt lopu skaitu, kas tos ēd? Varbūt tad esi paraugs un pārstāj pati tos ēst, pirms spied dzīvniekiem tos neēst, kā šobrīd mēģini iestāstīt, ka dzīvniekiem arī gaļa nav nepieciešama?
12.07.2016 02:29 |

Reitings 158
Tev galva ir pārgurusi? Kāds vispār sakars Tavos komentos? Vegānu uzturam nepieciešams mazāks augu patēriņš. Kas te vēl nav skaidrs?
12.07.2016 02:31 |

Reitings 7408
Pa priekšu parādi hidroelektrostacijas sarakstītu dzejoli!

Kādēl lai es to darītu? Tā ir dzelzsbetona konstrukcija, kas ražo energiju no berzes, ko rada cauri plūstošais ūdens. Tā nav dabīga, attiecīgi, tēmā neiederas. Ja Tu gribi dzejoli no dilles, kas ir dabīga, parādi man tik pat dabīgas govs rakstītu dzeju.
12.07.2016 02:31 |

Reitings 158
Kāda te vispār nozīme dabīgumam? No kurienes tu ņēmi, ka nedabiskas konstrukcijas nav saprātīgas un sajūtošas? Mani te dzeja vispār neinteresē.
12.07.2016 02:33 |

Reitings 7408
Vegānu uzturam nepieciešams mazāks augu patēriņš.

Te nu ir - ja mēs augus slepkavosim mazāk, tas būs labāk, nekā slepkavot mazāk dzīvnieku, neskatoties uz faktu, ka tās, abos gadījumos, ir organiski radījumi, kas aug un vairojas. Tātad ēst var tikai statisko organisko dabu?
HES nav organisks radījums. Tā ir dzelzbetona konstrukcija un, ne dzelzs, ne betons neaug un nevairojas.
12.07.2016 02:35 |

Reitings 7408
No kurienes tu ņēmi, ka nedabiskas konstrukcijas nav saprātīgas un sajūtošas?

Es ēdu gaļu, bet neēdu betonu. Tev, kā tik šausmīgi empātiskai būtnei, kas pilnīgi izslēdz loģiku no uztura, derētu padomāt, vai uz zemes Tev vispār kas ēdams atradīsies. Augs, dzīvnieks un cilvēks ir organiski, tie aug, vairojas, uzņem barības vielas. Līdz ar to ir vienlīdz dzīvelīgi. Betons nav organisks, bet, ja Tev pat to palika žēl, tad mirsti badā.
12.07.2016 02:38 |

Reitings 158
Jo mazāk slepkavosim dzīvniekus, jo mazāk slepkavosim augus. Ar šādu atziņu ir pietiekami.
Viss pasaulē ir sapratīgs un sajūtošs, gan betons, gan organiskas lietas, gan nedzīvas lietas, gan kvarki, gan leptoni. Tam ta kā jau būtu jābūt skaidram, ja sekojam Tavai duroloģikai.
12.07.2016 02:40 |

Reitings 796
Reģ: 09.08.2015
Ir arī cilvēki, kas grib to savu dzīvi nodzīvot darot to, ko grib darīt, mēģinot atturēt cilvēkus no kaitēšanas dzīvniekiem, un viņi netaisās no tā atteikties no tā pat tad, ja labi apzinās, ka Tev tas nepatīk. Viss.

Nu bet vai tad es vai man līdzīgie Tev uzbāžas? Katru dienu sūta uz e-pastu lapiņas ar tekstu "Ēd kotleti! Tikai ēdot kotleti jutīsies laimīgāks un veselīgāks!"? Labi, pārspīlēju, taču ar šo vēlējos teikt tikai to, ka es nekādā veidā nemēģinu kādu pārliecināt par to, ka tikai ēdot gaļu būsim veselīgi vai arī par to, ka ignorējot veģetārismu, visi būsim mūžīgi. Tas, ko vēlos pateikt personīgi es, ir tas, ka katrs cilvēks pats atbild par savu uzturu. Veģetāriešu/vegānu mērķis var būt sabiedrības informēšana par konkrētas pārtikas patērēšanu ikdienā; sabiedrības iepazīstināšana ar konkrētām, viegli pagatavojamām veģetārām/vegānām receptēm. Tai pat laikā tie, kuri tomēr uzturā izvēlas lietot gaļu un citus dzīvnieku izcelsmes produktus, iespējams, var ieklausīties un rast jaunas idejas dažādu jaunu ēdienu gatavošanā. Un ieguvums no tā ir visiem. Ar to es gribu teikt tikai to, ka vienmēr pastāvēs cilvēki, kuri būs pret dzīvnieku izcelsmes produktu lietošanu pārtikā un būs tādi, kuri būs par, taču tā vietā lai savā starpā karotu, mēģinot pierādīt savu taisnību, labāk otru iepazīstināt ar savu ēdienkarti. Ja vēlamies, lai cilvēki iestājas par mieru attiecībā pret dzīvniekiem, tad vismaz nebūsim kā zvēri attiecībā viens pret otru!
12.07.2016 02:42 |

Reitings 7408
Jo mazāk slepkavosim dzīvniekus, jo mazāk slepkavosim augus. Ar šādu atziņu ir pietiekami.

Ja Tu paturi sev tiesības slepkavot augus, es paturu sev tiesības ēst vistu. Kad cilvēks iemācīsies neēst vairāk, kā nepieciešams un nepirkt tik daudz, ka jāmet ārā, daudz mazāk cietīs gan augi, gan dzīvnieki.
12.07.2016 02:44 |

Reitings 158
Ophelia, ko Tu vēl tik vēlu cepies! Cilvēks ir brīva būtne un katrs pats varēs izlemt, vai mācīt citiem nekaitēt dzīvniekiem vai arī nemācīt.
12.07.2016 02:45 |

Reitings 796
Ophelia, ko Tu vēl tik vēlu cepies! Cilvēks ir brīva būtne un katrs pats varēs izlemt, vai mācīt citiem nekaitēt dzīvniekiem vai arī nemācīt.
Man šeit tikai nedaudz pāri pusnaktij, tā ka viss ok. Pārējā teikuma daļā pievienojos. :)
12.07.2016 02:47 |

Reitings 158
Alexxa, nav tādu tiesību kaitēt būtiski vairāk, ja var kaitēt mazāk. Ja kaitniecības kvantitātei nebūtu nozīmes, tad Tev būtu jāpiekrīt, ka katram ir visas tiesības arī Tevi pašu noslaktēt un apēst.
12.07.2016 02:48 |

Reitings 796
Vai, sasodīts! Aizmirsu pirmo rindkopu ievietot kā citātu. Mans aizmigušais prāts...
Arlabunakti visiem! :)
12.07.2016 02:48 |

Reitings 158
Ophelia, man prieks, ka pievienojies, tad nu turpināšu ar Tavu svētību mācīt cilvēkus nekaitēt dzīvniekiem! :-) Visu labu!
12.07.2016 02:53 |

Reitings 7408
Ja kaitniecības kvantitātei nebūtu nozīmes, tad Tev būtu jāpiekrīt, ka katram ir visas tiesības arī Tevi pašu noslaktēt un apēst.

Ja mēs ar Tevi sēdētu iegruvušā pagrabā, kur nekā cita, tas būtu laika jautājums, kad pamostos instinkts, kura kuru. Tiesības vienai izdarīt to ar otru, būtu pilnīgi vienādas. Ēst gaļu ir manas veselības jautājums. Veģetārisms un vegānisms regulāri uzplaiksnī ziņās kā nāves cēloņi. Gaļas ēšana arī, taču tie ir gadījumi, kad tiek rīts par daudz, ko es jau vairākas reizes minēju - nevajag rīt vairāk, kā nepieciešams. Pirms 20 gadiem orālās kontracepcijas tabletes tika uzskatītas par nekaitīgām, pirms 40 arī tabaka un alkohols. Tie sintētiskie uztura bagātinātāji savu ietekmi parādīs tikai pēc gadiem un es netaisos būt eksperimentu trusītis.
12.07.2016 02:54 |

Reitings 158
Ja mēs ar Tevi sēdētu iegruvušā pagrabā, kur nekā cita, tas būtu laika jautājums, kad pamostos instinkts, kura kuru.

Ja tantei būtu riteņi, tad būtu visi attaisnojumi ēst vienam otram arī ārpus pagraba. Bet, kāda gan tam ir nozīme, ja tantei nav riteņu?
"Ēst gaļu ir manas veselības jautājums." - izteikums, kas ir pretrunā ar zinātni.
12.07.2016 02:57 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits