Ir arī cilvēki, kas grib to savu dzīvi nodzīvot darot to, ko grib darīt, mēģinot atturēt cilvēkus no kaitēšanas dzīvniekiem, un viņi netaisās no tā atteikties no tā pat tad, ja labi apzinās, ka Tev tas nepatīk. Viss.
Nu bet vai tad es vai man līdzīgie Tev uzbāžas? Katru dienu sūta uz e-pastu lapiņas ar tekstu "Ēd kotleti! Tikai ēdot kotleti jutīsies laimīgāks un veselīgāks!"? Labi, pārspīlēju, taču ar šo vēlējos teikt tikai to, ka es nekādā veidā nemēģinu kādu pārliecināt par to, ka tikai ēdot gaļu būsim veselīgi vai arī par to, ka ignorējot veģetārismu, visi būsim mūžīgi. Tas, ko vēlos pateikt personīgi es, ir tas, ka katrs cilvēks pats atbild par savu uzturu. Veģetāriešu/vegānu mērķis var būt sabiedrības informēšana par konkrētas pārtikas patērēšanu ikdienā; sabiedrības iepazīstināšana ar konkrētām, viegli pagatavojamām veģetārām/vegānām receptēm. Tai pat laikā tie, kuri tomēr uzturā izvēlas lietot gaļu un citus dzīvnieku izcelsmes produktus, iespējams, var ieklausīties un rast jaunas idejas dažādu jaunu ēdienu gatavošanā. Un ieguvums no tā ir visiem. Ar to es gribu teikt tikai to, ka vienmēr pastāvēs cilvēki, kuri būs pret dzīvnieku izcelsmes produktu lietošanu pārtikā un būs tādi, kuri būs par, taču tā vietā lai savā starpā karotu, mēģinot pierādīt savu taisnību, labāk otru iepazīstināt ar savu ēdienkarti. Ja vēlamies, lai cilvēki iestājas par mieru attiecībā pret dzīvniekiem, tad vismaz nebūsim kā zvēri attiecībā viens pret otru!